Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Természetgyógyászat, természetes gyógymódok

Ja, én 3000-et szedek, és calciumot is. 

Szóval ismert a túladagolás, de gyakorlatban nemigen van esélye (ahogy az E-ének sem).

De Roxyt muszáj terrorizálni, mert különben hiányérzete lesz! 😉

"Mi a hatása a túladagolásnak?

Ha gyógyszeresen visszük be a D-vitamint, akkor túl lehet adagolni. Ez a vér kalciumszintjének radikális megemelkedéséhez, hiperkalcémiához, hosszú távon a kalcium lerakódásához vezethet a májban, vesében, szívben. Ezeknek a tüneteknek a kialakulásához azonban a napi beviteli értékek sokszorosát kellene bevinni hosszabb időn keresztül. Hónapokon át napi 10.000 NE felett kellene D3-vitaminból fogyasztani ahhoz, hogy e tünetek kialakulhassanak. Ha betartjuk a maximális adagolási értékeket, amely felnőtt embereknél napi 4000 NE, akkor elkerüljük a túladagolás problémáját."

Nem. Nem ismert a túladagolás.

Az nem baj, ha túl sok a D vitamin?

Napi plusz vitaminok: 1000 mg C (évek óta, ebben még van cink és króm), D3-3000NE naponta vagy kétnaponta (nyáron kétnaponta, a laborban elvileg túl magas szinten van, nem csak a covid óta szedem), most 4000NE-t vettem.
B-max (Dr Chen)
Magnézium 1000 mg, Dr Chen ez is.
(Most a napi kaja tápanyag és egyebekről nem beszélek, az is persze fontos, hiányzó dolog talán a kalcium. A vas túl sok a labor szerint, de ez külön téma, miért).

🙂

Nekem is!

De minek? :)))))))))))

Úsztam és meleg vízben is pancsiztam. A tetőkertről  (ott is van medence) rálátni a városra, Gellért hegyre. Nagyon szép. 

Tegnap jött meg az oltásigazolás.

Voltam  a Rudas gyógyifürdőben. 🙂

Idézet tőle: R-roxy

Atyaég, milyen függőséget?? 🙂 Nem egy, hanem kettő tablettát kell este bevenni a macsigyökérből?

Nem tudom. Sok netes oldal írja és dokinénim is mondta, h függőséget okozhat hosszú távon. 

Minden készítménynél más az ajánlott adag, sokban van más gyógynövény is. Én olyanokat vettem, amik gyszer besorolásúak és magas a hatóanyaga. Nem mindegy, h 400 mg-al indítom a reggelt vagy 100 mg-al..

Az nem Valéria? 🙂

És én kaphatok egy Valért?

Atyaég, milyen függőséget?? 🙂 Nem egy, hanem kettő tablettát kell este bevenni a macsigyökérből?

Idézet tőle: Kleó

Nagyapám anno Valerianával aludt, nagyon bevált. Ja, én álmossággal, nagyon ritkán kell egy 0,5-ös rivo, ha sík ideg vok.

Én is szívesen aludnék Valériánával, de azt mondja, hogy horkolok, meg különben is biztos mást is akarok tőle...

Minden is...

Én olanzával tudok aludni. Azzal nagyon is...

Sajnos a valeriána is okozhat függőséget. 🙁

Nagyapám anno Valerianával aludt, nagyon bevált. Ja, én álmossággal, nagyon ritkán kell egy 0,5-ös rivo, ha sík ideg vok.

Eddig HOVA tablettát szedtem, ebből napi max 4 tablettát javasolnak. Csak estére írnak 2-őt. Ebben 200 mg valeriána van + komló. 

Találtam egy másik készítményt. Baldivian a neve, ez is gyszer minősítésű. Ezt csak estére javasolják, 440 mg valeriána van benne. Mást nem tartalmaz. Ezt csak alváshoz javasolják, lefekvés előtt, illetve este bevehető még egy. 

Gondoltam nekem jó lesz reggel és délben, este tudok aludni. 

Ma vettem, este kipróbáltam. Bealudtam a bevétele után 1 órával. 

Vagy nagyon fáradt voltam, vagy ez ütött ki. 

Holnap is veszek be. 

Nagyon drága és fura, h mindenre jó. Úgy látom/olvasom, h nem igazolt a hatékonysága, de a hatástalansága sem.

Krisz használta, úgy tudom.

Nekem csakis teljes kiőrlésűt!

CBD olajról mit tudtok? Igazolt a hatékonysága? 

Idézet tőle: Matiri-new

Nekem nagyon érthetetlenül vegetatív az emésztésem is.
Sokszor pár keksztől émelygek, máskor egy nagy tál kemény héjú lencsétől semmi.
Mennyit tudsz inni egy nap és miből?
Mármint a kevés zöldség puffaszt a sok meg nem? Ez nem lenne rossz így.
Én nagyon szeretem a zöldséget, de amióta magam vagyok, leginkább csak mirelitben vagy szárazból eszem sajnos. Nincs egy jó zöldségesem.
Nem merek köretnek csak párolt zöldséget enni, muszáj elkevernem valami gabonával, hogy ne fogyjak ettől is.

A kevés zöldség mellett erősebb volt a puffadás, mint amikor sokat ettem. Azóta is sok zöldséget eszek nyersen, párolva, leves és főzelék formájában is. Kb 1,5-2 liter folyadékot iszok télen, nyáron többet. Gyenge teát, bubi mentes vízet, gyümölcslét, vaniliás forró csokit, néha paradicsomlét. + leveseket is eszek, azt nem számoltam bele. Azzal télen is megvan a 2 liter.

Mostanában zabos kekszet is eszek. 

Nekem arra kell figyelnem, h elég húst egyek és az sovány legyen.

https://www.herbatica.hu/sziberiai-gyogymodok/sypany-caj-sisiak-bajkalsky-50-g/

https://egeszsegmezo.hu/termek/csukokafu-scutellaria-lateriflora/

Hol lehet vajon csucsókát venni?

Na mit találtam?

bajkáli csucsóka vagy csukóka (mindkettő helyes)

Csukókafű – erős nyugtató, függőségekről való leszokáshoz

"A csukóka rendkívül jó nyugtató és altatószer, melyet európai és orosz kutatók is bizonyítottak már, ezért számos nyugtató és altató készítményben és gyógyszerben is alkalmazzák ezt a gyógynövényt."

A vacsora kihagyása segít. Így kicsit lejjebb megy reggelre. 

8 dl-hez 1 db filter. Vmi gyenge. Nem nagyon forróba teszem, így ki sem oldódik rendesen. 

Még mondjuk tíz éve naponta nyáron, három hónapig, kardio-zumbáztam itthon, direkt hasra is, az emésztésem nem lett jobb tőle. Az AP-k ilyen szemetek.
Tea az milyen fajta? Mert ugye mondják, hogy ha fekete vagy zöld, ahhoz kétszer annyi vizet meg kell még inni. Nekem néha retencióm van, egész nap nem megyek, elfelejtem, nem sürget, néha éjszaka meg egy nagy adagot pössentek.
Hát, amióta ilyen vacak a doki-helyzet (házi amúgy is egy potyadék) nem ellenőriztettem a vérképemet, de a vesefunkcióm is biztos rossz.
Az epéd biztos jó azért, ha nem a zöldség a ludas a puffadásban.
Sajnos én alapban már undorodom a víztől, de ezt asszem írtam, más meg nincs. Szerintem alapban még egy kicsit ki is lehetek száradva. Elvileg a bor meg más alkohol mellé is kell többszörös vízivás.

Nyom, a hólyagot is nyomja, feszül, de nem fáj.

Nadrágot is nehéz így venni mert derékban nagy kell és minden más helyen lóg rajtam.

Az derült ki, hogy nem a zöldség okozza a puffadást. Elhagyásától nem javult.

Mozgástól sem javult

Télen 1,5 liter, tea és víz. Azzal is a normálisnál gyakrabban járok pisilni.

Napi 3-4x eszek keveset. Hízni azért nem akarok mert hasra megy és az már így is nagy.

Olanzapin nélkül ( mielőtt szedni kezdtem és nyári leállításkor) nem volt székrekedésem. Akkor még ennyit sem ittam. Biztos, hogy az Olanza a ludas.

Nekem nagyon érthetetlenül vegetatív az emésztésem is.
Sokszor pár keksztől émelygek, máskor egy nagy tál kemény héjú lencsétől semmi.
Mennyit tudsz inni egy nap és miből?
Mármint a kevés zöldség puffaszt a sok meg nem? Ez nem lenne rossz így.
Én nagyon szeretem a zöldséget, de amióta magam vagyok, leginkább csak mirelitben vagy szárazból eszem sajnos. Nincs egy jó zöldségesem.
Nem merek köretnek csak párolt zöldséget enni, muszáj elkevernem valami gabonával, hogy ne fogyjak ettől is.

Szerintem nincs. Nyáron hashajtózás után volt végbélrepedésem és 1 hónapja spontán ürítéstől 1 csepp vér. 

5 mg-ról levittem 2,5 mg-ra. Így kevesebbet eszek, végre nem hízok tovább és kevésbé puffadok. De ez a kevesebb is csak befele megy, kifele nem. 

Ripedonnal és Seroquellel ugyanez volt, de azok kevésbé húzták le a szorongást.

Tavasszal próbáltam kevés zöldséget enni. Hátha az puffaszt. Rosszabb volt. Azóta sokat eszek. 

Rost is van elég mert heti többször eszek főzeléket, krémlevest és köretként gyakra párolt zöldséget választok. Reggeli szendvicshez paprikát és/vagy retket eszek.

Az jó, ha ezt érzed.
Mehetne lejjebb is ez az érzés.
Ugye aranyered legalább nincs?

Mályvát nem próbáltam, mert azt a fogyósok szokták kultiválni, ami miatt nagy ívben kerülöm.
4-8 nap az elég sok, nem fáj vagy nyom? Tudom, milyen, nekem volt 10 is, simán nem is jutott eszembe, hogy kéne menni.
Volt már, hogy enyhült a depresszióm, mikor el tudtam menni úgy 2 nap után nagywc-re.

Szennás tea nem hat. Tegnapelőtt 1 db mályva kapszulát vettem be. Semmi hatás.

Reggel 10-kor Dulcolax tablettát vettem be. 6-12 óra múlvára írtak hatást. Még semmi, de érzem, hogy van bélmozgás.

Mályva kapszulától is görcsöltem már. A hashajtózást leszámítva nem görcsölök.

Ha nem szedek Olanzapint, akkor napi 1x van, görcs nincs, puffadás enyhébb. 

Ez szelid, de néha nem hat, ha nem mozgok legalább fél órát.

A szennával légy óvatos teában, kapszulában, elég meglepően tud produkálni hirtelen, plusz görcsökkel.
Nincs valami diverikulózisod vagy ilyesmi? (persze nem akarok vészmadárkodni, ne haragudj). Az tud még rendesen fájni. Nekem van kiskorom óta. Ezért pl. nem ajánlottak a magok, mert ott meg tudnak ülni tömegben.
A Lenkey féle béltisztító csomagoktól majdnem megpusztultam anno.

Nekem 4-8 naponta van székletem...

Nekem hashajtásra kellene mert dulcolax csak hétvégére jó (borzasztó görcsök, 3 órán át wc-re mászkálás). Hétköznap mályva kapszulát fogok szedni, de azt sem lehet tartósan. Van szennaleveles teám is. Patikai hashajtó lekvár finom volt, de nem hatott.

A puffadást és a székrekedést leszámítva jó nekem a 2,5 mg Olanzapin Lamoleppel párban.

Jó magnéziumom van itthon, Jutavit Mg citrát + B6 + D3. 

A haj szépség vitaminban is van. Nem tudom, hogy melyik fajta.

Drága, de nem kell mindennaposan szedni, elég nagy adag.

Ez nekem is teccik...

Hasmenésügyi szempontból itt a Mg csak "hordozó", a szulfátoknak van hashajtó hatásuk, lásd szulfátos gyógyvizek. De nem jó, mert a hasmarssal a Mg is ürül.

Ezt találtam. Jól hangzik.

Összetevők (4 tabletta): Magnézium ( magnézium-hidroxid és magnézium-sztearát formájában) 208,37 mg C- vitamin (Kálcium-aszkorbát formájában) 72,6 mg Citrus bioflavonoid-komplex 100 mg

Lehet kipróbálom. Majd szétnézek valamelyik drogériában.

Az Oxy-tarm magnézium-hidroxid tartalmú.
A kórházi és mentőgyakorlatban tényleg a szulfátot használják.

Magnézium szulfát mellékhatása a hasmenés, ez hasznosul rosszul.

sztem érdemes lenne vény nélküli gyógyhatású szerekkel próbálkozni. Orbáncfű depire is jó. Nekem nem vált be, de van aki dícséri.

Sztem jobb, legalábbis én jobban bízok a gyógyszerré minősítettekben, mint a gyógyhatásúakban.

HOVA-nak én érzem a hatását, de 2db kell hozzá. Ebben elég nagy adag van valeriánából és a komló sem kevés.  A sima valeriána nekem semmit nem ért. 

Van olyan is, amiben citromfű is van. Azt teában iszom, de csak az ízéért. Van kapszula is.  Más tea sem használt, kivéve a komlótoboz, de olyat mostanában sehol nem találok. 

Melatonin is jó egyeseknek. Nekem nem segített. Van agomelatinos gyszer is. Nekem az sem volt jó.

Ha valakinek van pozitív vagy negatív tapasztalata vény nélküli gyógyhatású termékkel, akkor lécci ide írja.

Kedves sorstárs lányok-asszonyok! Friss infóm van: az orbáncfű jelentősen csökkenti a fogamzásgátló tabletták hatását! (Nyugodtan lehet terhesnek lenni.)

Én Rózsagyökérrel próbálkoztam / zom, de szerintem csak álmosabb lettem tőle, meg valamivel tán nyugodtabb is.