Szerkesztőségi üzenetek
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.01.07., 22:29Most kipróbáltam, ugyanaz van. Van, akinél megjavult, én amúgy se szeretek "képezni", ezért nem izgatott.
Most kipróbáltam, ugyanaz van. Van, akinél megjavult, én amúgy se szeretek "képezni", ezért nem izgatott.
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2017.01.07., 22:17Köszi szépen, aranyosak vagytok, de pont most elhatároztam, hogy örökre egy profilképem lesz, ami a Facebookon is, és pont most nem tudom feltölteni, olyan rossz...
Köszi szépen, aranyosak vagytok, de pont most elhatároztam, hogy örökre egy profilképem lesz, ami a Facebookon is, és pont most nem tudom feltölteni, olyan rossz...
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.01.07., 22:12Nekem volt ilyen bajom. 🙂
Egyszer rám tört, kéne egy profilkép(na nem magamról persze..), de azóta lemondtam róla.
Nekem volt ilyen bajom. 🙂
Egyszer rám tört, kéne egy profilkép(na nem magamról persze..), de azóta lemondtam róla.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.07., 22:11Idézet tőle: Szerelmes HercegnőSziasztok, nem tudja valaki, hogy miért nem látszik az avatarom...? Pedig feltölteni feltölti ide a "gép", de nem látszik a hozzászólásaimnál sajnos... :'(
Szia! Sajnálom! Másnak is volt ilyen problémája, aztán mintha megoldódott volna. CatEye-nak volt talán ilyen gondja. Kitartás!
Idézet tőle: Szerelmes HercegnőSziasztok, nem tudja valaki, hogy miért nem látszik az avatarom...? Pedig feltölteni feltölti ide a "gép", de nem látszik a hozzászólásaimnál sajnos... :'(
Szia! Sajnálom! Másnak is volt ilyen problémája, aztán mintha megoldódott volna. CatEye-nak volt talán ilyen gondja. Kitartás!
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2017.01.07., 22:00Sziasztok, nem tudja valaki, hogy miért nem látszik az avatarom...? Pedig feltölteni feltölti ide a "gép", de nem látszik a hozzászólásaimnál sajnos... :'(
Sziasztok, nem tudja valaki, hogy miért nem látszik az avatarom...? Pedig feltölteni feltölti ide a "gép", de nem látszik a hozzászólásaimnál sajnos... :'(
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.01.07., 17:31Jaja, most látom vagy nézem, ez így teljesen korrekt.
Érdemes általánosságban a mail címre is rápillantani a google-ban(mint ennél is..), nálam ez reflex, csak nem mindig nézem meg tüzetesen a dátumot(mint most se, hogy aktuális-e).
Már mindegy...
Jaja, most látom vagy nézem, ez így teljesen korrekt.
Érdemes általánosságban a mail címre is rápillantani a google-ban(mint ennél is..), nálam ez reflex, csak nem mindig nézem meg tüzetesen a dátumot(mint most se, hogy aktuális-e).
Már mindegy...
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.07., 17:02Kedves Avana -- ami a krízist illeti: kiírtuk a lelkisegély telefonszámokat a főoldalra, és a krízis fórum elérhetőségét is.
Természetesen nem dolgunk, hogy valaki öngyilkosságát megakadályozzuk, de ha valaki ír, az általában bizonytalan, vagy kapaszkodót keres. Ha ilyenkor beszélgetünk vele, kicsit eltereljük a figyelmét, kipanaszkodhatja magát, az máris segít. Többször előfordult már ez a Búrán.
Az is előfordul, hogy erősen szuicid felhasználótól kérem, hogy adja meg a mobilját. Így ki tudjuk küldeni a mentőt, vagy értesíthetjük a rendőrséget, ha öngyilkosságot jelent be, és utána nem jelentkezik.
Még a pszichoterapeuták sem vállalják, hogy megakadályozzák az öngyilkosságot -- ha terápiába mész, és szuicid vagy, általában kötnöd kell egy "szerződést", hogy nem ölöd meg magad, vagy hogy ha szuicid vagy, azonnal szólsz, és befekszel egy kórházba.
Végső soron az egyén döntése, ha megöli magát. Amiért én szomorú voltam, az az, hogy nem figyeltünk fel Lawry-ra, pedig a profiljában leírta, hogy az öngyilkosság is jár a fejében, és nem találta meg a krízis topikot, ahol tudtuk volna tartani benne a lelket (csak email címeket írt, kommentár nélkül, így nem tudhattuk, hogy mi van vele).
Kedves Avana -- ami a krízist illeti: kiírtuk a lelkisegély telefonszámokat a főoldalra, és a krízis fórum elérhetőségét is.
Természetesen nem dolgunk, hogy valaki öngyilkosságát megakadályozzuk, de ha valaki ír, az általában bizonytalan, vagy kapaszkodót keres. Ha ilyenkor beszélgetünk vele, kicsit eltereljük a figyelmét, kipanaszkodhatja magát, az máris segít. Többször előfordult már ez a Búrán.
Az is előfordul, hogy erősen szuicid felhasználótól kérem, hogy adja meg a mobilját. Így ki tudjuk küldeni a mentőt, vagy értesíthetjük a rendőrséget, ha öngyilkosságot jelent be, és utána nem jelentkezik.
Még a pszichoterapeuták sem vállalják, hogy megakadályozzák az öngyilkosságot -- ha terápiába mész, és szuicid vagy, általában kötnöd kell egy "szerződést", hogy nem ölöd meg magad, vagy hogy ha szuicid vagy, azonnal szólsz, és befekszel egy kórházba.
Végső soron az egyén döntése, ha megöli magát. Amiért én szomorú voltam, az az, hogy nem figyeltünk fel Lawry-ra, pedig a profiljában leírta, hogy az öngyilkosság is jár a fejében, és nem találta meg a krízis topikot, ahol tudtuk volna tartani benne a lelket (csak email címeket írt, kommentár nélkül, így nem tudhattuk, hogy mi van vele).
Idézet tőle: heimweh. ekkor: 2017.01.07., 16:54áhhá, köszi! már kezdtem azt hinni, hogy valami kurva bonyolultat kérdeztem... ezeket a csoportokat sosem értettem...
áhhá, köszi! már kezdtem azt hinni, hogy valami kurva bonyolultat kérdeztem... ezeket a csoportokat sosem értettem...
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2017.01.07., 15:48Idézet tőle: heimweh.lenne egy technikai jellegű kérdésem! előre is elnézést ha borzasztó hülyeséget kérdezek, de bár mostmár jó ideje használom a búrát, bizonyos dolgokat még mindig nem látok át eléggé. szóval olyat be lehet állítani blogbejegyzés esetén, hogy csak regisztrált felhasználók láthassák a posztot?
[quote]Nyilvános
Ezt a tartalmat mindki láthatja, vagy csak bejelölt csoport tagjai. Ha nem rendelsz hozzá csoportot, akkor a tartalom nyilvános lesz.
Ha nincs pipa, csak regisztáltak látják.
Idézet tőle: heimweh.lenne egy technikai jellegű kérdésem! előre is elnézést ha borzasztó hülyeséget kérdezek, de bár mostmár jó ideje használom a búrát, bizonyos dolgokat még mindig nem látok át eléggé. szóval olyat be lehet állítani blogbejegyzés esetén, hogy csak regisztrált felhasználók láthassák a posztot?
[quote]Nyilvános
Ezt a tartalmat mindki láthatja, vagy csak bejelölt csoport tagjai. Ha nem rendelsz hozzá csoportot, akkor a tartalom nyilvános lesz.
Ha nincs pipa, csak regisztáltak látják.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.07., 15:23Idézet tőle: babarczyeszterKedves Közösség!
Megrendülve és nagyon-nagyon szomorúan tudatom veletek, hogy Lawry meghalt. Megölte magát. A testvére értesített erről.
Lawry december 27-én regisztrált (a profilját most is láthatjátok). Sajnos nem írt a fórumokba, nem jelezte, hogy krízisben van. Én egy üzit váltottam vele, ahol azt kérte, hogy írjak az emailjére, de arra a kérdésemre, hogy milyen segítséget szeretne, nem válaszolt már.
Talán ha nem vagyunk elfoglalva mindenféle, ehhez képest roppant piszlicsáré csetepatéval, jobban felfigyeltünk volna rá. Sajnos azt gondolom, hogy segíteni annak tudunk, aki elmondja, hogy miben kér segítséget, mégis szolgáljon ez emlékeztetőül, hogy néha a csendesekre kell figyelnünk, nem a hangosakra.
Lawry úgy érezte, hogy nem kap figyelmet az orvosától, és nincs már ötlete, hogy hová fordulhatna. Nem válthatjuk meg a világot itt a Búrán, sajnos, és azt sem gondolom, hogy cserben hagytuk Lawryt, hiszen nem volt világos, hogy milyen rosszul van. De kérlek titeket, figyeljetek egymásra. Ne a hangosakra, az agresszívakra, a szereplésmániásokra. Azokra, akik úgy jönnek, mint Lawry. Hogy ne úgy menjenek el.
Eszter
Kedves Eszter! Mélyen és őszintén remélem, hogy még véletlenül sem gondoltál rám vagy céloztál rám. Mindig, minden hozzászólásomban őszintén és komolyan segíteni akartam azoknak, akiknek írtam. Ha esetleg mérges voltam, képes voltam hosszú percekig átírni, később átszerkeszteni hozzászólásaimat, hogy ne legyenek bántóak.
Amit nekem priviben írtál, hogy ez egy közösség, és a közösség tagjai valamiféle magyarázattal tartoznak egymásnak... nos, ez elgondolkodtatott.
Őszintén szólva nem gondoltam a búrára úgy, mint egy közösségre.
De ha a búra egy közösség akar lenni, akkor szabadságot kell hagyni - egy bizonyos mértékig és határig. Például öntörlés esetén törlődjenek a hozzászólások mellől a volt nick-ek ill. a moderátorok neve szerepeljen a nickjük alatt. Szerintem ezek alap dolgok.
Lawry halála nagyon szomorú dolog, nem hiszem, hogy úgy lehet segíteni valakinek, hogy nem kér segítséget... Sajnálom őt nagyon.
Idézet tőle: babarczyeszterKedves Közösség!
Megrendülve és nagyon-nagyon szomorúan tudatom veletek, hogy Lawry meghalt. Megölte magát. A testvére értesített erről.
Lawry december 27-én regisztrált (a profilját most is láthatjátok). Sajnos nem írt a fórumokba, nem jelezte, hogy krízisben van. Én egy üzit váltottam vele, ahol azt kérte, hogy írjak az emailjére, de arra a kérdésemre, hogy milyen segítséget szeretne, nem válaszolt már.
Talán ha nem vagyunk elfoglalva mindenféle, ehhez képest roppant piszlicsáré csetepatéval, jobban felfigyeltünk volna rá. Sajnos azt gondolom, hogy segíteni annak tudunk, aki elmondja, hogy miben kér segítséget, mégis szolgáljon ez emlékeztetőül, hogy néha a csendesekre kell figyelnünk, nem a hangosakra.
Lawry úgy érezte, hogy nem kap figyelmet az orvosától, és nincs már ötlete, hogy hová fordulhatna. Nem válthatjuk meg a világot itt a Búrán, sajnos, és azt sem gondolom, hogy cserben hagytuk Lawryt, hiszen nem volt világos, hogy milyen rosszul van. De kérlek titeket, figyeljetek egymásra. Ne a hangosakra, az agresszívakra, a szereplésmániásokra. Azokra, akik úgy jönnek, mint Lawry. Hogy ne úgy menjenek el.
Eszter
Kedves Eszter! Mélyen és őszintén remélem, hogy még véletlenül sem gondoltál rám vagy céloztál rám. Mindig, minden hozzászólásomban őszintén és komolyan segíteni akartam azoknak, akiknek írtam. Ha esetleg mérges voltam, képes voltam hosszú percekig átírni, később átszerkeszteni hozzászólásaimat, hogy ne legyenek bántóak.
Amit nekem priviben írtál, hogy ez egy közösség, és a közösség tagjai valamiféle magyarázattal tartoznak egymásnak... nos, ez elgondolkodtatott.
Őszintén szólva nem gondoltam a búrára úgy, mint egy közösségre.
De ha a búra egy közösség akar lenni, akkor szabadságot kell hagyni - egy bizonyos mértékig és határig. Például öntörlés esetén törlődjenek a hozzászólások mellől a volt nick-ek ill. a moderátorok neve szerepeljen a nickjük alatt. Szerintem ezek alap dolgok.
Lawry halála nagyon szomorú dolog, nem hiszem, hogy úgy lehet segíteni valakinek, hogy nem kér segítséget... Sajnálom őt nagyon.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.07., 14:03Colombo valóban jót tett a búrának.
Colombo valóban jót tett a búrának.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.07., 10:19én is.de én végig akarom csinálni.
én is.de én végig akarom csinálni.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.01.06., 18:12tegnap óta kicsit szkeptikus vagy inkább fáradt lettem.
Kétségeim vannak azon a téren, hogy ha én mondjuk derékig úszom a szarban(ezzel nem vagyok egyedül ezen a fórumon, nem vagyunk a stabilitás állhatatos oszlopai, a kőszikla a tenger felett), hogyan tudnék szakismeret, bármi nélkül kihúzni mást, úgy, hogy rajtam ne rosszabbítson nagyon, de segítsen máson. :S (folytköv)
Ez bizony még a terapeutákat is megzavarhatja, érzelmileg elzárkóznak (némelyek).
(Arról már ne is szóljunk, mikor maga a terap szuicid....na nem az enyém...)
(folytatás) ..és itt most nem arra gondolok, hogy valaki kérdez valamilyen elérhetőséget, terápiáról, vitaelsimítás, stb...hanem tényleg krízishelyzetre.
tegnap óta kicsit szkeptikus vagy inkább fáradt lettem.
Kétségeim vannak azon a téren, hogy ha én mondjuk derékig úszom a szarban(ezzel nem vagyok egyedül ezen a fórumon, nem vagyunk a stabilitás állhatatos oszlopai, a kőszikla a tenger felett), hogyan tudnék szakismeret, bármi nélkül kihúzni mást, úgy, hogy rajtam ne rosszabbítson nagyon, de segítsen máson. :S (folytköv)
Ez bizony még a terapeutákat is megzavarhatja, érzelmileg elzárkóznak (némelyek).
(Arról már ne is szóljunk, mikor maga a terap szuicid....na nem az enyém...)
(folytatás) ..és itt most nem arra gondolok, hogy valaki kérdez valamilyen elérhetőséget, terápiáról, vitaelsimítás, stb...hanem tényleg krízishelyzetre.
Idézet tőle: heimweh. ekkor: 2017.01.06., 16:48lenne egy technikai jellegű kérdésem! előre is elnézést ha borzasztó hülyeséget kérdezek, de bár mostmár jó ideje használom a búrát, bizonyos dolgokat még mindig nem látok át eléggé. szóval olyat be lehet állítani blogbejegyzés esetén, hogy csak regisztrált felhasználók láthassák a posztot?
lenne egy technikai jellegű kérdésem! előre is elnézést ha borzasztó hülyeséget kérdezek, de bár mostmár jó ideje használom a búrát, bizonyos dolgokat még mindig nem látok át eléggé. szóval olyat be lehet állítani blogbejegyzés esetén, hogy csak regisztrált felhasználók láthassák a posztot?
Idézet tőle: ggabor ekkor: 2017.01.06., 10:58Szia Eszter!
Borzasztó hír. Van aki eldönti és egy fórum, gyógyszer, de a világ összes orvosa sem tudja lebeszélni róla. Nem láthatunk más lelkébe. Te sem, senki sem... Sajnos és szerencsére. Ilyen előfordulhat. Te innen a netről nem menthetted meg. Így is sokakon segítesz.
Az a lényeg, hogy itt tényleg sok a parttalan vita. A legkártékonyabbak azok a negatív görények, akik öngyilkosságra buzdítanak. Ha valaki egy rossz pillanatában elolvassa őket, megerősítést kapnak. Korcs semmirekellő gyilkosok. Rögtön dobjátok ki őket. Életveszélyesek!!!
Szia Eszter!
Borzasztó hír. Van aki eldönti és egy fórum, gyógyszer, de a világ összes orvosa sem tudja lebeszélni róla. Nem láthatunk más lelkébe. Te sem, senki sem... Sajnos és szerencsére. Ilyen előfordulhat. Te innen a netről nem menthetted meg. Így is sokakon segítesz.
Az a lényeg, hogy itt tényleg sok a parttalan vita. A legkártékonyabbak azok a negatív görények, akik öngyilkosságra buzdítanak. Ha valaki egy rossz pillanatában elolvassa őket, megerősítést kapnak. Korcs semmirekellő gyilkosok. Rögtön dobjátok ki őket. Életveszélyesek!!!
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.06., 10:43Sziasztok! Van egy gondolatom ezen tragikus haláleset kapcsán,és kérlek gondolkodjatok el rajta.Mert utólag már nem lehet,utólag már késő.
"ne a holtakat sirassátok,hanem az élőket magasztaljátok!"
üdv.
Petra
folyt.köv.
Sziasztok! Van egy gondolatom ezen tragikus haláleset kapcsán,és kérlek gondolkodjatok el rajta.Mert utólag már nem lehet,utólag már késő.
"ne a holtakat sirassátok,hanem az élőket magasztaljátok!"
üdv.
Petra
folyt.köv.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.05., 19:02Sziasztok!
Nagyon megrendített a hír.
Valóban ilyen tragédiának kell történnie ,hogy felnyíljon a szemünk?
A krízis fórum szerintem is elsikkad a többi fórum között.....fő helyre kellene kerülnie ,mert aki.........cry for help............
Nem tudom én csak magam nevében írom,hogy talán lehetne egy olyan tájékoztató is , amely hozzátartozóknak adna információt,hogy melyek lehetnek az öngyilkosságra utaló előjelek.Ne utólag kelljen megtudniuk,hogy voltak előjelek.
Sziasztok!
Nagyon megrendített a hír.
Valóban ilyen tragédiának kell történnie ,hogy felnyíljon a szemünk?
A krízis fórum szerintem is elsikkad a többi fórum között.....fő helyre kellene kerülnie ,mert aki.........cry for help............
Nem tudom én csak magam nevében írom,hogy talán lehetne egy olyan tájékoztató is , amely hozzátartozóknak adna információt,hogy melyek lehetnek az öngyilkosságra utaló előjelek.Ne utólag kelljen megtudniuk,hogy voltak előjelek.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2017.01.05., 13:06Sajnálom Lawryt. Jó ötlet a krízis doboz Eszter. Elsikkad a krízis topik, mivel mostmár rendeltetészerűen ritkán írnak oda, szerencsére.
Sajnálom Lawryt. Jó ötlet a krízis doboz Eszter. Elsikkad a krízis topik, mivel mostmár rendeltetészerűen ritkán írnak oda, szerencsére.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.05., 12:40Nem tehetsz róla Avana, valószínűleg már eldöntötte akkorra, és nem tudhatjuk, hogy tudtunk-e volna segíteni. A testvére sem vádol minket. Azon gondolkodom azért, hogy a címlapon csinálunk egy krízis dobozt, hogy könnyebben észrevehesse, aki rosszul van, de nem igazodik el jól a fórumok között, és nem találja meg a krízist.
Nem tehetsz róla Avana, valószínűleg már eldöntötte akkorra, és nem tudhatjuk, hogy tudtunk-e volna segíteni. A testvére sem vádol minket. Azon gondolkodom azért, hogy a címlapon csinálunk egy krízis dobozt, hogy könnyebben észrevehesse, aki rosszul van, de nem igazodik el jól a fórumok között, és nem találja meg a krízist.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.01.05., 12:40Úristen...
Lawry írt nekem december 27-én, még Fennec egyik blogbejegyzéséhez fűzött hozzászólásommal kapcsolatban. Azt mondta, hasonló esete volt, szeretne beszélgetni(de nem érzékeltette, hogy sürgős lenne vagy hogy éppen aktuális), de macerásabb neki feljönni ide, kérte másnap, kreáljak egy email címet. Még 31-án BUÉK-ot is kívánt. Egyebet nem mondott.
Január 2-re hoztam össze a postafiókot, írtam is neki, csak már nem volt kinek, ezek szerint..:S
Bocs, hogy ezt így dátumra kitárgyaltam, de én is meg vagyok döbbenve.
Úristen...
Lawry írt nekem december 27-én, még Fennec egyik blogbejegyzéséhez fűzött hozzászólásommal kapcsolatban. Azt mondta, hasonló esete volt, szeretne beszélgetni(de nem érzékeltette, hogy sürgős lenne vagy hogy éppen aktuális), de macerásabb neki feljönni ide, kérte másnap, kreáljak egy email címet. Még 31-án BUÉK-ot is kívánt. Egyebet nem mondott.
Január 2-re hoztam össze a postafiókot, írtam is neki, csak már nem volt kinek, ezek szerint..:S
Bocs, hogy ezt így dátumra kitárgyaltam, de én is meg vagyok döbbenve.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.05., 12:15Kedves Közösség!
Eszter
Kedves Közösség!
Eszter
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2017.01.04., 23:16Sziasztok, sajnos nálam még mindig nem működik az avatarfeltöltés, illetve a képet magát feltölti, és a profilomon meg is jelenik (talán), de a hozzászólásaimnál csak az látszik, mintha nem lenne kép vagyis rosszul feltöltve, azaz csak egy ilyen x-es izé látszik a képem helyett... az a furcsa, hogy az új regijeimmel lehet rendesen avatart felrakni, csak ezzel a régi nickemmel nem tudok... vajon mi lehet a gond...? :'(
Sziasztok, sajnos nálam még mindig nem működik az avatarfeltöltés, illetve a képet magát feltölti, és a profilomon meg is jelenik (talán), de a hozzászólásaimnál csak az látszik, mintha nem lenne kép vagyis rosszul feltöltve, azaz csak egy ilyen x-es izé látszik a képem helyett... az a furcsa, hogy az új regijeimmel lehet rendesen avatart felrakni, csak ezzel a régi nickemmel nem tudok... vajon mi lehet a gond...? :'(
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2017.01.03., 00:09Ez itt kérem maga a földi paradicsom. Nő, kabátban, büdös zokniban, kockás férfibermudában fel-alá járkál a magánzárkájában mint egy oroszlán. Cigaretta fogytán, van úgy egy ezres a zsebemben. Alina din Timisoara, fain de tot, ba boule ce esti.
Ez itt kérem maga a földi paradicsom. Nő, kabátban, büdös zokniban, kockás férfibermudában fel-alá járkál a magánzárkájában mint egy oroszlán. Cigaretta fogytán, van úgy egy ezres a zsebemben. Alina din Timisoara, fain de tot, ba boule ce esti.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.02., 23:55Idézet tőle: babarczyeszterRendben, Remi, kösz, hogy szóltál.
Nagyon szívesen Kedves Eszter 🙂
Idézet tőle: babarczyeszterRendben, Remi, kösz, hogy szóltál.
Nagyon szívesen Kedves Eszter 🙂
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.02., 23:44Ezért mondom minden évben, hogy Szilveszterkor nem szabad menni sehova.
Ezért mondom minden évben, hogy Szilveszterkor nem szabad menni sehova.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2017.01.02., 23:30eszter en vagyok az, a haz, a kert, az utca,
nappali menedekhely, magyariróakarok lenni stb.
de, egyszerűbb ha feliratom, viszont nincs dokim, csak 6oo kmre.
bajban vagyok, elmenekültem otthonról nyugalmat keresve.
nincs gyógyszerem ma estére sem, depakinet 13 éve szedek minden este.
eszter en vagyok az, a haz, a kert, az utca,
nappali menedekhely, magyariróakarok lenni stb.
de, egyszerűbb ha feliratom, viszont nincs dokim, csak 6oo kmre.
bajban vagyok, elmenekültem otthonról nyugalmat keresve.
nincs gyógyszerem ma estére sem, depakinet 13 éve szedek minden este.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.02., 22:51Bartika, nem egyszerűbb, ha feliratod? Ilyen gyogyszereket nem szoktunk csak ugy egymas kozt osztogatni.
Bartika, nem egyszerűbb, ha feliratod? Ilyen gyogyszereket nem szoktunk csak ugy egymas kozt osztogatni.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2017.01.02., 22:34haliho!
sürgősen szükségem lenne receptre:
depakine, es vmi altató.
vki tud segiteni vagy adni a sajatjabol budapest teruleten?
haliho!
sürgősen szükségem lenne receptre:
depakine, es vmi altató.
vki tud segiteni vagy adni a sajatjabol budapest teruleten?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.02., 22:29Remélem csak átmeneti ez zavar a honlapon! Nagyon régóta tag vagyok, és birtam ezt az oldalt. Sokat böngésztem, megosztottam tapasztalatokat, és kiváncsi voltam másokéra.- egy nicknévvel! De mostanában egyre kevésbé érdemes belépni, mert csak "IRL"-ekről (?), "avatar"-okról, nickekről, adminokról, hszről (?azt se tudom mi az), likvidálásról lehet olvasni. Mintha valami kockafejűek informatikaszakkörébe léptem volna be! 😮 Na mindegy, majd kimazsolázom ami engem érdekel aztán csá. De már az se könnyű, mert fél órája regisztrált emberek rámirnak, hogy "mizu?"
Remélem csak átmeneti ez zavar a honlapon! Nagyon régóta tag vagyok, és birtam ezt az oldalt. Sokat böngésztem, megosztottam tapasztalatokat, és kiváncsi voltam másokéra.- egy nicknévvel! De mostanában egyre kevésbé érdemes belépni, mert csak "IRL"-ekről (?), "avatar"-okról, nickekről, adminokról, hszről (?azt se tudom mi az), likvidálásról lehet olvasni. Mintha valami kockafejűek informatikaszakkörébe léptem volna be! 😮 Na mindegy, majd kimazsolázom ami engem érdekel aztán csá. De már az se könnyű, mert fél órája regisztrált emberek rámirnak, hogy "mizu?"
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.02., 21:39Rendben, Remi, kösz, hogy szóltál.
Rendben, Remi, kösz, hogy szóltál.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.02., 21:01Én vagyok az, regiztem ezzel a névvel is, így van avatar... Szerelmes Hercegnő vagyok, de mostmár ezzel a névvel szeretnék írni ide.
Én vagyok az, regiztem ezzel a névvel is, így van avatar... Szerelmes Hercegnő vagyok, de mostmár ezzel a névvel szeretnék írni ide.
Idézet tőle: Szerelmes Hercegnő ekkor: 2017.01.02., 20:41Sziasztok.
Nálatok működik az avatarfeltöltés...?
Mert nálam sajnos nem... :'(
Sziasztok.
Nálatok működik az avatarfeltöltés...?
Mert nálam sajnos nem... :'(
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.01.02., 16:13Szerintem hasznos lenne egy jól látható helyen feltüntetni, hogy aktuálisan kik a moderátorok az oldalon (nicknév) és leírni, hogy hogyan lehet felvenni velük a kapcsolatot (topik, privát üzi) kérdés vagy kérés esetén. Így talán az újak is könnyebben eligazodnának. Vagy itt vagy az öntörlés gombnál le lehetne írni, hogy ez a funkció gyakorlatilag mit takar. Így, ha valaki ezt megnyomja nem éri meglepetés.
Szerintem hasznos lenne egy jól látható helyen feltüntetni, hogy aktuálisan kik a moderátorok az oldalon (nicknév) és leírni, hogy hogyan lehet felvenni velük a kapcsolatot (topik, privát üzi) kérdés vagy kérés esetén. Így talán az újak is könnyebben eligazodnának. Vagy itt vagy az öntörlés gombnál le lehetne írni, hogy ez a funkció gyakorlatilag mit takar. Így, ha valaki ezt megnyomja nem éri meglepetés.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.01.02., 11:49Ez a ki a moderátor, hol a moderátor, mennyi moderátor van valószínűleg az átfutási idő(mennyire gyors a segítség, ha már nincs "rendes" öntörlés) miatt került szóba.
Néha pedig nem árt "csak úgy", mindenféle fenyegetettség nélkül, racionális okokból öntörölni.
Én kimaxoltama témát, elölről-hátulról, majd akit még érdekel, részletezi. 🙂
Ez a ki a moderátor, hol a moderátor, mennyi moderátor van valószínűleg az átfutási idő(mennyire gyors a segítség, ha már nincs "rendes" öntörlés) miatt került szóba.
Néha pedig nem árt "csak úgy", mindenféle fenyegetettség nélkül, racionális okokból öntörölni.
Én kimaxoltama témát, elölről-hátulról, majd akit még érdekel, részletezi. 🙂
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.02., 11:46Ami általában a moderációt illeti: minden online közösségben mindig vitatott a moderáció. Ezért mi minimálisan moderálunk csak, és előtte figyelmeztetünk (kivéve, ha a modit elragadja az indulat, ami annak tudható be, hogy ő is sorstárs, és fel lehet bosszantani).
A moderációs elvek világosan le vannak írva a szabályzatban.
Néhány éve volt olyan kísérlet, hogy közösen csinálunk moderációs szabályzatot egy wikiben, én meg is csináltam a wikit, aztán nem írt bele senki... Ha a közösség nem tartja karban önmagát ily módon, akkor ez a feladat rám hárul.
Ami a "teljes likvidálást" illeti -- ez nagyon ritka, bár nyilván feltűnő. Mondok néhány példát, amikor a "likvidálást", vagyis a tartós kitiltást és törlést indokoltnak tartom, ezek mindegyike valós eset: 1. valaki IRL adatokat, infókat ad ki, 2. valaki következetesen igyekszik begyűjteni mindenki IRL infóit, általában úgy, hogy elkéri a Facebookját, 3. valaki gyógyszereket árusít üziben, 4. valaki fenyeget mást üziben vagy fórumban, 5. valaki ismételt figyelmeztetés ellenére sem hajlandó mások csesztetését abbahagyni, és közli, hogy nem is szándékozik abbahagyni, 6. valaki rendszeresen pornográf vagy irreleváns posztokkal tömít el fórumokat.
Ami általában a moderációt illeti: minden online közösségben mindig vitatott a moderáció. Ezért mi minimálisan moderálunk csak, és előtte figyelmeztetünk (kivéve, ha a modit elragadja az indulat, ami annak tudható be, hogy ő is sorstárs, és fel lehet bosszantani).
A moderációs elvek világosan le vannak írva a szabályzatban.
Néhány éve volt olyan kísérlet, hogy közösen csinálunk moderációs szabályzatot egy wikiben, én meg is csináltam a wikit, aztán nem írt bele senki... Ha a közösség nem tartja karban önmagát ily módon, akkor ez a feladat rám hárul.
Ami a "teljes likvidálást" illeti -- ez nagyon ritka, bár nyilván feltűnő. Mondok néhány példát, amikor a "likvidálást", vagyis a tartós kitiltást és törlést indokoltnak tartom, ezek mindegyike valós eset: 1. valaki IRL adatokat, infókat ad ki, 2. valaki következetesen igyekszik begyűjteni mindenki IRL infóit, általában úgy, hogy elkéri a Facebookját, 3. valaki gyógyszereket árusít üziben, 4. valaki fenyeget mást üziben vagy fórumban, 5. valaki ismételt figyelmeztetés ellenére sem hajlandó mások csesztetését abbahagyni, és közli, hogy nem is szándékozik abbahagyni, 6. valaki rendszeresen pornográf vagy irreleváns posztokkal tömít el fórumokat.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.02., 11:34Zsolt, szó sincs róla, ha azt akarom írni, akkor azt írom 🙂
Most is van teljes törlés, de admin fér csak hozzá. Hogy miért, azt alább kifejtettem.
A konstruktív ötletek: ahogy igyekeztem világossá tenni, ezt a honlapot sorstársak csinálják sorstársaknak. Konstruktív ötlet az, amikor meg tudod mondani, hogy -- anélkül, hogy ez pénzbe kerülne, vagy nagyobb terhet rakna a jelenleg gályázókra, vagy irreális elvárásokat támasztana velük szemben -- mit lehet jobban csinálni és hogyan.
Én nem töröltem az ötleteidet. Időnként a Búra leáll, és vissza kell tölteni egy néhány órával, rosszabb esetben néhány nappal korábbi adatbázisból. Talán így tűntek el?
Zsolt, szó sincs róla, ha azt akarom írni, akkor azt írom 🙂
Most is van teljes törlés, de admin fér csak hozzá. Hogy miért, azt alább kifejtettem.
A konstruktív ötletek: ahogy igyekeztem világossá tenni, ezt a honlapot sorstársak csinálják sorstársaknak. Konstruktív ötlet az, amikor meg tudod mondani, hogy -- anélkül, hogy ez pénzbe kerülne, vagy nagyobb terhet rakna a jelenleg gályázókra, vagy irreális elvárásokat támasztana velük szemben -- mit lehet jobban csinálni és hogyan.
Én nem töröltem az ötleteidet. Időnként a Búra leáll, és vissza kell tölteni egy néhány órával, rosszabb esetben néhány nappal korábbi adatbázisból. Talán így tűntek el?
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.01.02., 11:28Én is így értettem, hogy az öntörlés gomb afféle tehermentesítő gomb, azoknak van, akiknek "nincs erejük megállni". Erre tényleg jó, olyan haszna, amit többen gondoltunk róla, hogy lenne, nincs.
Az én paráimba speciel a ki törlődött, kit töröltek(és miért töröltek) speciel pont nem tartozik bele, ebben nem látok gondot, sztem ezen a téren, mert nagy a türelem egészében véve, de mást viszont ez a kérdéskör is zavar.
Sztem azért éleződött ki most ki ez az egész, mert láttuk, mi folyik itt néha és gondolom, másból is kihozta a szoftos gyanakvást és agyalást.
Én is így értettem, hogy az öntörlés gomb afféle tehermentesítő gomb, azoknak van, akiknek "nincs erejük megállni". Erre tényleg jó, olyan haszna, amit többen gondoltunk róla, hogy lenne, nincs.
Az én paráimba speciel a ki törlődött, kit töröltek(és miért töröltek) speciel pont nem tartozik bele, ebben nem látok gondot, sztem ezen a téren, mert nagy a türelem egészében véve, de mást viszont ez a kérdéskör is zavar.
Sztem azért éleződött ki most ki ez az egész, mert láttuk, mi folyik itt néha és gondolom, másból is kihozta a szoftos gyanakvást és agyalást.
Idézet tőle: Zsolt2 ekkor: 2017.01.02., 11:25Eszter, gondolom, hogy az első mondat magyarra fordítva annyi, hogy eltakarodhatnék már innen a farnacba az akadékoskodásommal. Egyébként a mindenestül törlés mit jelent? És meddig fog élni ez a funkció?
Sajnálom, hogy félreérted, csesztetésnek veszed mindazt, ami lentebb megfogalmazódott, pedig figylemesebben elolvasva láthatnád, hogy nem az. De megértem, hogy nem esik jól.
Ami meg a konstruktív javaslatokat illeti, volt nagyon sok, csak el kellett volna olvasni. A mútkor is, előző év januárban is szóba került sok dolog és előtte is lefutottuk ugyazokat a köröket. És nekem mondjuk kicsit elveszi a kedvem az ötleteléstől az, hogy ha a fölvetésemet, kérdésemet laza eleganciával egész egyszerűen törlitek.
Eszter, gondolom, hogy az első mondat magyarra fordítva annyi, hogy eltakarodhatnék már innen a farnacba az akadékoskodásommal. Egyébként a mindenestül törlés mit jelent? És meddig fog élni ez a funkció?
Sajnálom, hogy félreérted, csesztetésnek veszed mindazt, ami lentebb megfogalmazódott, pedig figylemesebben elolvasva láthatnád, hogy nem az. De megértem, hogy nem esik jól.
Ami meg a konstruktív javaslatokat illeti, volt nagyon sok, csak el kellett volna olvasni. A mútkor is, előző év januárban is szóba került sok dolog és előtte is lefutottuk ugyazokat a köröket. És nekem mondjuk kicsit elveszi a kedvem az ötleteléstől az, hogy ha a fölvetésemet, kérdésemet laza eleganciával egész egyszerűen törlitek.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.02., 11:19Avana, értem, hogy van, akinél biztonsági okból fontos ez, például mert IRL ismerősei rájöttek -- de aki biztonsági okból kéri, az ezt megírja nekem, és anonimmé alakítjuk.
Avana, értem, hogy van, akinél biztonsági okból fontos ez, például mert IRL ismerősei rájöttek -- de aki biztonsági okból kéri, az ezt megírja nekem, és anonimmé alakítjuk.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2017.01.02., 11:14Mivel ezzel a "nem vált át automatikusan anonim nickké" jelenséggel nekem is problémám van(vagyis ebből indult ki), rágtam egy kicsit magamban.
Lehet, máshol azért bevett szokás előbbi, mert eleve ritkább a törlés, így nem lesz tele törölt nickekkel a fórum? Aki pedig visszajön, az se "kezdi újra" az életét, hanem simán megjelenik, folytatja ott, ahol abbahagyta.
Nem feltétlen kell ehhez szakadás vagy tagokat megtévesztési szándék, hogy néha törölgessen az ember nicket. Sima biztonsági lépés. Persze, nem kéthetente. 🙂
Mivel ezzel a "nem vált át automatikusan anonim nickké" jelenséggel nekem is problémám van(vagyis ebből indult ki), rágtam egy kicsit magamban.
Lehet, máshol azért bevett szokás előbbi, mert eleve ritkább a törlés, így nem lesz tele törölt nickekkel a fórum? Aki pedig visszajön, az se "kezdi újra" az életét, hanem simán megjelenik, folytatja ott, ahol abbahagyta.
Nem feltétlen kell ehhez szakadás vagy tagokat megtévesztési szándék, hogy néha törölgessen az ember nicket. Sima biztonsági lépés. Persze, nem kéthetente. 🙂
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.02., 11:03Avana -- "az öntörlés gomb játékgomb"
Az öntörlés gombon sokat gondolkodtunk. Valóban érthető úgy, hogy ez játékgomb. De sokan azért kérik a törlésüket, mert nem akarnak bejönni a Búrára, de nincs erejük megállni... Erre van az öntörlés.
A Búrának kétféle közönsége van. Az a pár tucat ember, aki itt pörög rendszeresen, és azok, akik tájékozódni jönnek. Az itt aktívak számára megtévesztő lehet, ha valaki törli magát, aztán visszajön egy másik néven. A csak olvasgatók úgysem tudják megállapítani, hogy ki azonos kivel, tehát nekik mindegy, hogy van-e ott név. Viszont ha az van ott, hogy "törölt felhasználó", akkor úgy nézhet ki, mintha letiltottuk volna, holott a törlések túlnyomó többsége jelenleg öntörlés.
Avana -- "az öntörlés gomb játékgomb"
Az öntörlés gombon sokat gondolkodtunk. Valóban érthető úgy, hogy ez játékgomb. De sokan azért kérik a törlésüket, mert nem akarnak bejönni a Búrára, de nincs erejük megállni... Erre van az öntörlés.
A Búrának kétféle közönsége van. Az a pár tucat ember, aki itt pörög rendszeresen, és azok, akik tájékozódni jönnek. Az itt aktívak számára megtévesztő lehet, ha valaki törli magát, aztán visszajön egy másik néven. A csak olvasgatók úgysem tudják megállapítani, hogy ki azonos kivel, tehát nekik mindegy, hogy van-e ott név. Viszont ha az van ott, hogy "törölt felhasználó", akkor úgy nézhet ki, mintha letiltottuk volna, holott a törlések túlnyomó többsége jelenleg öntörlés.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.01.02., 10:53Kedves Nap!
tököspöcsös törlése Krisz hibája volt, elnézést is kért érte, Csetniktől is, és én is jeleztem, hogy nem ok. Ahogy sok más sorstárs, Krisz is impulzív, és időnként hirtelen döntéseket hoz, a megkérdezésem nélkül.
Törölni csak nekem van jogom a jelenlegi rendszer szerint, illetve minden törlést én hagyhatok csak jóvá, mivel én nem vagyok impulzív. Legfeljebb szuicid.
BannoltCsetnik saját magát törölte, azt ő tudja, miért.
Ha valakit MI törlünk/letiltunk, a szerk. üzenetekben erről mindig van egy üzenet. Ha nincs, az illető magát törölte.
Kedves Nap!
tököspöcsös törlése Krisz hibája volt, elnézést is kért érte, Csetniktől is, és én is jeleztem, hogy nem ok. Ahogy sok más sorstárs, Krisz is impulzív, és időnként hirtelen döntéseket hoz, a megkérdezésem nélkül.
Törölni csak nekem van jogom a jelenlegi rendszer szerint, illetve minden törlést én hagyhatok csak jóvá, mivel én nem vagyok impulzív. Legfeljebb szuicid.
BannoltCsetnik saját magát törölte, azt ő tudja, miért.
Ha valakit MI törlünk/letiltunk, a szerk. üzenetekben erről mindig van egy üzenet. Ha nincs, az illető magát törölte.