Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Bipoláris

persze vannak akik nem veszik észre a betegségüket

aljasság, gerinctelenség, gyilkossági kisérletek, tömegmészárlás, házgyújtások, öngyilkosságba való belekergetés, diliházba való zárás, azthiszem ennyi elég

szia lilapotty

szomorú amiket irsz

szerintem neked családi gondjaid lehetnek

én is tőlük nem tudok aludni, azért keltem fél 3 kor

én tudok egy jó orvost, többet is

csak szólj és akkor elkisérlek egy szakrendelésre

sziasztok. uj vagyok itt, de nem uj betegsegugyileg.

borderlinekent voltam elkonyvelve evekig, megjartam t.hegyet, thalassat is anno.

ugy volt, h minden ok...kimentem kulfoldre es a sok munkahelyi stressz (felelos pozicio) mellett nem volt idom a hulyesegeimre koncentralni.

most viszont megint itthon vaguok kenyszerbol, egy darabig.. engem az aggaszt, csak, h anno egy no egy fel ora alatt hozzairta a diagnozisomhoz a bipolart, es most, h ujra itthon vagyok es eljutottem egy ujabb dokihoz, ...o ugyan nem mondott semmit, csak  h "foglaljam el magam", meg hazimunkat vegezzek (megjegyzem frissen mutve vagyok), es felirt depikne chrono 500mgot estere. nekem azt mondta alvasra..arra nem mintha segitene akarmit is, de ahogy elnezem, es a bogyo is a bipolaroknak lett kialakitva.

szedjem? erdekes mod korhazakban egy ember se irta a zaromra h ilyen bajom lenne, es akkor ket no (5ev kulonbseggel) egy fel ora alatt diagnosztizal?!

talan tul gyorsan beszeltem, v nemtudom..bocs a bipolaroktol nem pejorativ akarok lenni, de nem akarom elhinni, h nekem meg ez is kijutott. epp jo volt azt hinni, h a bordert talan novom ki. aztan persze, francokat..

fehervaron nem tud vki egy jo orvost? a google sem a baratom ebben..

én is bipoláris, vagyok, betegen érzem magam , nem tudom a következő napjaim mivel fognak telni, kicsit ki vagyok merülve, összeestem, leestem, ittam. szomorú vagyok.

előfordulnak ilyen epizódok a kultúrális embereknálnél, de majd őket is felboncolja marianna

helyes mobiditti

Idézet tőle: harmony

Egy részlet a Bipoláris Zavar leírásából:

Az egészséges átlagemberek által időnként tapasztalható feldobott jókedvvel, és levert hangulattal szemben egy bipoláris zavarban szenvedő beteg rendkívül szélsőséges hangulatingadozásokon megy keresztül, melyek akár hónapokig is eltarthatnak.[1]

Mániás diagnózis akkor állítható fel, ha a következő tünetek közül egyidejűleg legalább három, legkevesebb egy hétig fennáll[4][5][6]:

Fokozott önértékelés

Csökkent alvásigény

Fokozott beszédkésztetés

Gondolatrohanás

Könnyen elterelhető figyelem

Szokatlanul felfokozott aktivitás

Nyugtalanság

Kritikátlan, meggondolatlan cselekedetek

Aki nem ismeri azoknak.... talán ez megmagyaráz pár dolgot.

köszi harmony, igy már másképp értékelem spellbound02 dilijét.

példáúl mikor szellemekkel kezdesz el beszélni vagy a mesteredtől közvetlenül kapsz utasitásokat ha kérdezel tőle valamit

látom tisztában vagy a bipoláris zavarral

már csak azt kellene nálad tisztázni hogy mi az a paranoid skizofrénia

Egy részlet a Bipoláris Zavar leírásából:

Az egészséges átlagemberek által időnként tapasztalható feldobott jókedvvel, és levert hangulattal szemben egy bipoláris zavarban szenvedő beteg rendkívül szélsőséges hangulatingadozásokon megy keresztül, melyek akár hónapokig is eltarthatnak.[1]

Mániás diagnózis akkor állítható fel, ha a következő tünetek közül egyidejűleg legalább három, legkevesebb egy hétig fennáll[4][5][6]:

Fokozott önértékelés

Csökkent alvásigény

Fokozott beszédkésztetés

Gondolatrohanás

Könnyen elterelhető figyelem

Szokatlanul felfokozott aktivitás

Nyugtalanság

Kritikátlan, meggondolatlan cselekedetek

Aki nem ismeri azoknak.... talán ez megmagyaráz pár dolgot.

te kedves ép vesztettél, sajnálom, igy járnak az önkéntes gyilkosok, persze csak a felét, kb.

Idézet tőle: spellbound02

http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=3223

13 éveskoromtól 17 éves kormig játszottam HKK-t kisebb megszakitásokkal.Nagyon jó játék, el lehet vele lenni, mindig vidám társaság.

Ennek a jateknak van vagy volt egy netes "maganyos verzioja", most a linket nem tudom mert mobilrol irok, engem az fogott meg nagyon de amugy magat a jatekot toled ismerem, amikoris megemlitetted a "Marvany Drakont" vmelyik kommentedben, en pedig rakerestem. Erdekes szerepjatek en neten "jatszottam" es halal komolyan vettem 😀 mikor a jatek szerint veszitettem jp-t vagy mit, valosan ereztem hogy gyengebb vagyok. Es ha megszalltak, elhittem. Jo moka volt, lehet megint fogok jatszani :-)) *.*

Mental_Szakember

Hol van Sud Arabia?

köcce a választ

dcshoesusa

http://www.dcshoes.com/eu/en

nem tudom nekem hiányzik a relativitás elméletben a fénysebesség periódikus mozgása

halandzsa

http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=3223

13 éveskoromtól 17 éves kormig játszottam HKK-t kisebb megszakitásokkal.Nagyon jó játék, el lehet vele lenni, mindig vidám társaság.

Steve Vai - Building the church

http://www.youtube.com/watch?v=vv5UUEHfOXU

Kedves Mental_Szakember

Szerintem ez egy nagyon jó zene.

Frank Zappa - Who needs the peace corps? (We're only in it for the money album)

Azt kell róla tudni hogy Frank Zappa sem a hippikkel, se a rendszerrel, a rendőrökkel akik verték, bántalmazták a hippiket nem értett egyet.A hippik felkérték, talán többször is, hogy beszéljen az ő rendezvényeiken és felvonulásaikon, de ő visszautasitotta. Mondjuk még egy jó dal hasonló témával kapcsolatban az a Stinkfoot.Sok szociológiai vonatkozású,szövegű dalt irt

Nekem bipoláris pszichiátrián mondtha hogy ő szerelmi depressziós, az a betegsége. Kedves nő volt, meg okos, csak kicsit őrült.Otthagyta a pasija, Németországban otthagyta őt, aztán hazajött, és azóta járta a korházat, csinált sulit akkor,egyébként kint dolgozott.Másodjára is találkoztam vele korházban. Ő igy hivta a betegségét.Meg mesélt furcsa dolgokat, ilyen félbolondot játszott.Csinált olyat többször is hogy kirugta a gumiszoba ajtaját.Adtam neki búcsúpuszit is, és barátok maradtunk, csak nem szoktunk találkozni, de kedvelem.Másodszor is találkoztam vele pszichiátrián...Szóval a pszichiátria szerint lehet beteg, meg bolond, bár korházból viszonylag hamar haza engedték, de nekem ő mondjuk egy normális ember volt akivel el tudtam beszélgetni, meg el tudtam lenni.

Most éppen olyan filmeket töltök le, amikben bipoláris zavarról van szó. Érdekel ez a betegség, szeretném megismerni, hogyan is "működnek" az ilyen betegek 🙂 Talán könnyebben megértem őket, ha többet megtudok a betegségről. Továbbá utána is olvastam.

Itt olvastam el a leírást, és itt találtam a filmek forrását. Gondolom a bipoláris zavarral küzdő betegek már elolvasták:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Bipol%C3%A1ris_zavar

The new Bentley Continental GT speed

Én is jobban kedvelem az antipszichiátriát.De a szcientológia is hatásos, bár ők ugye nem igen kezelnek betegeket, illetve azt mondták hogy aki pszichés beteg az nem is lehet szcientológus sosem.Igy igazán nem is tudnak nekik segiteni, mert nincs tapasztalatuk, nem készültek fel a pszichés betegek kezelésére szakszerüen, csak elméleteik vannak és legfeljebb még ma is csak a kisérletezésnél tartanak a gyógyitásukban.Viszont a pszichiátria ellen fel tudnak lépni, ha a betegeken közvetlenül nem is tudnak segiteni.

feltehetően valami van, de még akkor sem biztos hogy ott kell kezelni a problémát

Pszichiátria ellen akik ma fellépnek az a Szcientológia és az antipszichiátria képviselői, az előbbi talán hatásossabban.Mondjuk Feldmár András akart nyitni ahol lakik, azthiszem Vancouver-ben egy korházat ahol pszichiátriai problémákkal küzdő embereket kezeltek volna, ugy hogy nem lett volna kötelező gyógyszerszedés, talán csak minmális ha nagyon szükségs, szóval ilyen 'terápiás' otthon szerüséget, de az állam nem engedélyezte neki, mig azthiszem a psilocin gombával(a hatóanyagának gyógyszerként való alkalmazásához) való állami kutatásban meg főszerepet vagy valami igazgatói szerepet kapott.

Magyarul volt egy szerintem jó film a Szcientológiától, illetve a régi szervezetétől ami mostanra már különvált tőle a Cchr-től.Egyesek szerint mindig igyekeznek ujabb és ujabb jó filmeket csinálni, persze döntő sikert nem érnek el vele a pszichiátria ellen.Már csak angolul találtam meg az interneten.

Psychiatry an Industry of death.

http://www.youtube.com/watch?v=3EFbFej8Ees

A szcientológiát inkább nem minősítem, mert eddig sajnos csak komplett zakkant embereket sikerült megismernem onnan, így rájuk alapozva nem akarok véleményt mondani. Viszont tény ami tény, a legkegyetlenebbül maguk a pszichiáterek tudják támadni a "jól bevált" pszichiátriai módszereket, azaz az antipszichiátria képviselői képesek sokszor csodákra is, és róluk legalább elmondható az is, hogy tudják, miről beszélnek 😀 Ez is sokösszetevős kérdés, de én is vallom, hogy vannak pszichés zavaroknak kategorizált jelenségek, amelyekre az a leghatásosabb módszer, ha egyszerűen tudomást se veszünk róluk. De nem lehet általánosítani, ill. egyénfüggő is. Tulképpen mindig mérlegelni kell az előnyöket-hátrányokat.

Úgy emlékszem, hogy már 7 éve, mikor csatlakoztam a Búrához, akkor is parázs és általában meddő viták voltak a szendisták és az egyéb "hívők" között.
Én csak a saját véleményemet tudom hozzátenni, hogy Szendi nagyon okos ember és nem baj, ha harcol a gyógyszerezés ellen, mert van sok félrekezelés, ellenpélda stb. de elég tendenciózus a kutatási eredmények közzététele, úgy vettem észre.
Érdekes az is, hogyha beírom a keresőbe, hogy xy gyógyszer és pozitív tapasztalatok, akkor nem ad ki semmit, ugyanerre angolul több oldalt és tényleg használhatóak a tapasztalatok, mert magamon is észrevettem.
Én az az ember vagyok, aki nem nyugodott bele, hogy depressziós és a lehető legtöbb módszert kipróbáltam, ami valamennyire feküdt nekem. Szedtem táplálékkiegészítőket, vitaminokat, homeopátiát, kipróbáltam a glutén- és tejmentes étrendet, jártam-járok terápiába, sportoltam, meditáltam, imádkoztam, szellemsebészetet is tanultam, akupunktúrára és -presszúrára jártam, fel sem tudom sorolni, hogy az elmúlt 20 év alatt miket próbáltam ki, nem is rövid ideig, csak úgy bele-belekapva.
Engem is gyógyszereltek ostobán, kísérletezgetve, de úgy néz ki megvan, ami beválik és kevesebb a rossz hatása, mintha a betegséget hagynám törni-zúzni.
Szóval én nem beszélnék se rá, se le senkit a gyógyszerről. Nyilván nem könnyű megtalálni a megfelelő orvost, a szert és az adagolást.

Jó lenne arról beszélgetni, hogy itt Mo.-on miért ennyire kevés a bipolaritásról szóló laikusoknak szánt irodalom. Tegnap rákeresgéltem és a külföldi könyvek között van egy csomó olyan, ami pl. a házastársaknak, családtagoknak szól, hogy hogyan segíthetnek ill. hogyan viselhetik el egy bipoláris állapotromlásait és van egy olyan könyv is, ami nem elsősorban a bipol 1-ről szól, hanem a többi spektrumról, a "soft" állapotról, a diszfóriáról, a ciklotímiáról stb.
Engem az nagyon nyomaszt, emiatt aludni sem tudtam tegnap, hogy a férjem már többször aláaknázta tudatlanságból és elutasításból a gyógyszerszedésemet is meg a pszichoterápiát is (egészséügyes ráadásul, de számára általában a pánikbetegség csak hiszti, az öngyilkos hangulatom meg az őt manipuláló helyzet, a logoterápia babusgatós pofavizit...), szóval jó lenne, ha ő belátóbb lenne, de nem nagyon látok módot erre, hogy megváltozzon, ha ilyen könyvek sincsenek. (Vagy ismertek valami ilyet? Arra, hogy "bipolár" Rados Virág regényét adta ki a Lißri keresője).

feltehetően valami van, de még akkor sem biztos hogy ott kell kezelni a problémát

Pszichiátria ellen akik ma fellépnek az a Szcientológia és az antipszichiátria képviselői, az előbbi talán hatásossabban.Mondjuk Feldmár András akart nyitni ahol lakik, azthiszem Vancouver-ben egy korházat ahol pszichiátriai problémákkal küzdő embereket kezeltek volna, ugy hogy nem lett volna kötelező gyógyszerszedés, talán csak minmális ha nagyon szükségs, szóval ilyen 'terápiás' otthon szerüséget, de az állam nem engedélyezte neki, mig azthiszem a psilocin gombával(a hatóanyagának gyógyszerként való alkalmazásához) való állami kutatásban meg főszerepet vagy valami igazgatói szerepet kapott.

Magyarul volt egy szerintem jó film a Szcientológiától, illetve a régi szervezetétől ami mostanra már különvált tőle a Cchr-től.Egyesek szerint mindig igyekeznek ujabb és ujabb jó filmeket csinálni, persze döntő sikert nem érnek el vele a pszichiátria ellen.Már csak angolul találtam meg az interneten.

Psychiatry an Industry of death.

http://www.youtube.com/watch?v=3EFbFej8Ees

mobid

a skizofréniánál a gyógyszer is kockázattal jár.Vagy szerinted az orvosok ismerik a pontos hatásmechanizmusát és szerinted egy bizonyitott , kutatások során alátámasztott tény hogy ez elmebetegség?Vagy az orvosok valah is ismerni fogják annyira az agy működésést hogy megállapitsák hogy milyen gyógyszer lehet akár alkalmas tünetek enyhitésére, (ideiglenes) megszüntetésésre és nem csak ugy valamit kitalálnak aminek a pontos következményeit majd csak utólag mérik fel a pácienseken és gyártanak ugyanolyan módszerrel ujjabb gyógyszereket? Én egyetértek azzal hogy az USA-ban ma a pszichiátrián belül gyógyszerlobbi van és nem gyógyitás.

"és szerinted egy bizonyitott , kutatások során alátámasztott tény hogy ez elmebetegség?"

Hát azért, még ha hatalmas is a felfedezetlen, tisztázatlan, kérdéses vagy ismeretlen területe, ill. a működési mechanizmusokról kb ugyanez a bizonytalanság elmondható, fogalmazzunk úgy, hogy "valami van" 😀  Az ismét más kérdés, hogy mikor minek nevezik és mikor minek és hova kategorizálják vagy éppen átnevezik, átsorolják, átminősítik a tünetcsoportot. Kemény kérdés ez is, de pont a pszichiátria tudna legkevsébé működni a kategorizálási kényszere nélkül.

Persze, hogy hatalmas lobby, hatalmas üzlet ez az érintett köröknek, és sajnos ennek sokszor a beteg issza meg a levét, mert aztán minden szakmai szempont háttérbe szorul, a lényeg a gógyszer-tukmálás, és képesek még ezt alátamasztani is dokumentumokkal, hogy igazolják az eredményességet. De még akkor is, ha igazából senki se tud pozitívumról beszámolni. De ez olyan szinteket és olyan összegeket érint, hogy lehetetlen ellene kűzdeni. Egyszerű példával élve: ha egyszer a gyóygszercégtől a háziorvos világosan megkapja az ukászt, hogy márpedig minden 500 Ciprobay után kap ezt-azt (ugye mindenki ismeri az ajándék-nyaralásokat vagy a %-os jutattásokat), akkor aztán olyan mindegy, mi a baja a kedves betegnek, mert úgyis Ciprobayt fog rá kapni. Aztán majd esetleg második körben megkapja azt is, ami valóban kell neki, de sajnos az elsőt le kell futni mindenképpen. 

A pszichiátriában meg ez nagyon fokozottan jelen van. Sajnos, ha ott anyagi érdekek mozgatják a szálakat egy-egy gyógyszer kapcsán, akkor még diagnózisokat is képesek kreálni, csak hogy menjen a gyógyszer, gördüljön az üzlet. És tényleg az a gond, hogy nem tud ellene senki tenni, hiszen a jelenség jellegénél fogva nagyon komoly érdekeket sértene az illető, tehát esélye sincs. A legtöbb beteg meg nyilván nem annyira képzett a gyógyszerészet területén, hogy meg tudja ítélni egy adott hatóanyag lehetséges hatásait, de persze még magasan képzett szakgyógyszerészként se lehetséges egyáltalán véleményezni se egy szakorvos "kitalálmányát", nem hogy vitába szállni. 

Hát nehéz egy ügy ez .... de a világot mindig a pénz mozgatja és mozgatta, tulképpen nincs ebben semmi csoda, csak hát pont azok a szenvedő alanyai ennek az üzletnek, akik alapból is védtelenek, és szenvednek eleget. Nehéz egy ügy ez .... És akkor ráadásként még olyan esetről is tudok, amikor a gyógyszer még csak törzskönyvezve se volt, és az orvos úgy adogatta a paceinseknek a szakrendelésen havonta a leveleket, és csak kb 2 évvel később került be a gyógyszertörzsbe egyáltalán a hatóanyaga is. Nagyon durva, de mint látjuk, ebben az országban ez problémamentesen megtehető. 

kérdés hogy miben használ és nem lenne-e jobb módszer ami jobban segitene, ez meg megakadályozza hogy azt a jobb módszert csináld

aki keres az talál

használ, de hosszútávon már statisztikailag sem használ, Szendinél fent van a Sotréia jelentés azthsizem valami ilyesmi a cime, abban ez jól le van irva

tudom hogy szokták gyógyszerrel helyesen/jól kezelni a skizot ugy hogy remélhetőleg se tüneted se mellékhatásod se legyen, csak nem biztos hogy ez be is jön

spellbound, nekem használ a gyógyszer és nem szándékozom abbahagyni.

mobid

a skizofréniánál a gyógyszer is kockázattal jár.Vagy szerinted az orvosok ismerik a pontos hatásmechanizmusát és szerinted egy bizonyitott , kutatások során alátámasztott tény hogy ez elmebetegség?Vagy az orvosok valah is ismerni fogják annyira az agy működésést hogy megállapitsák hogy milyen gyógyszer lehet akár alkalmas tünetek enyhitésére, (ideiglenes) megszüntetésésre és nem csak ugy valamit kitalálnak aminek a pontos következményeit majd csak utólag mérik fel a pácienseken és gyártanak ugyanolyan módszerrel ujjabb gyógyszereket? Én egyetértek azzal hogy az USA-ban ma a pszichiátrián belül gyógyszerlobbi van és nem gyógyitás.

a sport az nagyon jó, sokat segít. én is zumbáztam, mikor több lett az energiám, de sajnos abbamaradt.

Aztán most jön az is, úgy látom, mikor a jóakarók az okos tanácsaikat osztják. A "szedd össze magad!"-at már sokszor megkaptam a férjemtől is régebben. Ő most majd talán békén hagy ezekkel, miután megkértem, hogy ne b..gasson, ha sokáig fogok eleinte aludni.
Szóval ez a "higgy magadban" és "erős vagy" és akkor majd abba lehet hagyni a gyógyszert stb.
Tudom, jót akarnak, de ez most pont nem hiányzik, amikor a mezsgyéjén vagyok annak, hogy örülök, hogy pontot tehetünk az egészre vagy éppen ennek ellentéte, hogy lehet, hogy tényleg elég lenne, hogy higgyek magamban, váljak el, kezdjek el hegyet mászni akármi... persze ez utóbbi csak lesarkított és nem igazán hiszek benne, csak mint egy kétség jelen van még.
Nyilván ha jobban leszek, nem fogom akarni a gyógyszert abbahagyni, főleg, ha magam elé idézem, hogy milyen volt nélküle pl. ezen a nyáron.
Az a baj, hogy a jó dolgokat könnyen elfelejtem, azokat nem tudom magamban most pro és kontra felidézni, de talán ha már jobban leszek, könnyebb lesz az egészet elfogadni.
Holnap megyek a dokihoz, ő is biztos, hogy fog támaszként segíteni, hogy hogyan is lehet ezt elfogadni.
Amikor a gyerekmeről kiderült, hogy autoimmun beteg, azt is nagyon nehezen tudtam elfogadni eleinte, de az eredmények magukért beszélnek már.

matiri, igen, jól vagyok. már egy éve jól... a gyógyszer most a régi 4szerese, de ezzel a mennyiséggel vagyok jól a doktorom szerint, esély nincs a csökkentésre, mert kockázattal jár. Sok a mellékhatás, eléggé letompit, de azért eljárok sportolni heti 4x, a maradék idömben pedig itthon vagyok. néha elmegyek ide oda, de mióta letettem az autót (anyagi okok miatt) azóta nem. ennek 2hete. most gyalogolok meg biciklizek ha el akarok menni valahova,de sajnos igy a szomszéd falukba nem tudok eljutni. sem nagybevásárolni. de van, aki segit (a szüleim). a városba nem megyek be, csak ha nagyon muszáj. összességében elvagyok...

Köszi Mobid2, hogy válaszoltál. Gondolkodtam én is, hogy ez nem csak a bipolra vonatkozik, máshova is beírom, mert érdekel bármilyen betegségben szenvedő sorsa, hogy hogyan lehet evvel együttélni, elfogadni. Akár legyen ez nem pszichiátriai betegség, mondjuk cukorbaj vagy egyéb genetikai betegségek. Mondjuk a pszichés betegség az eleve meg van bélyegezve, ezért is nehéz, meg a sok hozzátapadt előítéletet nem magunkra venni vagy éppen "kimosni" magunkból. Hát nehéz.
Sokszor arra gondoltam, bárcsak lettek volna markánsabb tüneteim korábban, akkor hamarabb el lehetett volna kezdeni a célzatos terápiát, de hát tényleg kár ezen keseregni, mert ez most van és ennyi.
Most legalább jó kezekben vagyok és járok terápiára is, ami sokat segít.
Hány olyan ember lehet, aki el sem jut egy jó szakemberhez, csak szenved és közben azt érzi, hogy nem kellene ennyire szarul lennie, biztos csak ő képzeli az egészet stb. nekem is voltak ilyen korszakaim régebben.
üdv, neked is minden jót!

Mental,

Én 3 évig szedtem Seroquel xr-t, mindenféle nagyságban, és volt, hogy kiegészült antidepresszívvel is egy ideig. akkor erről nagy nehezen lejöttem tavasszal, de sajnos avval derült ki, hogy nem sima depi, hogy kiújúlt, minden nagy trauma nélkül. Most megint ugyanezt szedem, 50 mg-ban és remélem, alapban nem kell majd emelni, ha úgyis egy életre szól és jön még mellé megint antidepri pár hét múlva, ha ez beállt.

Mobid,
én 40 éves vagyok és 17 éves korom óta leginkább csak disztimiától szenvedtem. huszonpárévesen depresszióval kezeltek, akkor az alkoholprobléma nem volt feltűnő az egyetemen, mert mindenki bulizott állandóan, de azután már nem voltam a régi. Lett szülés utáni depresszió is, de a hipománia nem volt feltűnő, csak engem zavart, de akkor még fogalmam sem volt, mi is ez. A távoli családban van több eset is, ebből ketten már nem élnek, egyik öngyilkos lett a hetvenes években...
Kísérletezgettek rajtam mindenfélékkel, de talán mostanra kezdek rendeződni.
Te úgy összeségében most jól vagy?

Matiri, nálunk a betegség elöjötte után 2 évvel (!!) lett meg a diagnózis.

Képzelheted, milyen "pusztitás" volt az alatt a két év alatt, mire kiderült... 🙁

Mental én nem bipolár vagyok hanem skizofrén.

Idézet tőle: Mobid2

Idézet tőle: matiri

Sziasztok!

Engem évekig depresszióval kezeltek, hullámzóan, mostanra kiderült, hogy örököltem a családból a bipoláris kettő diagnózist, a kevert fajtáját.

Nem tudom még, hogy örüljek-e ennek, hogy végre kiderült ez és emiatt sem kellene már bűntudatot éreznem, hogy miket csináltam vagy éppen miket nem, vagy éppen terheltnek érzem magam és defektesnek, mert ilyen vagyok... 🙁

Azt szeretném kérdezni, hogy Nektek hogy sikerült elofgadni azt, hogy egész életetekben gyógyszert kell szednetek és hogy van egy ilyen mondhatni nem gyógyítható, csak karbantartható (jó esetben) betegségetek?

Köszi, ha megírjátok.

szia, én ugyan nem bipolár vagyok, de betegségem nagyon nehezen sikerült elfogadni. Életem végéig gyógyszert kell szednem, hogy jól legyek. Mondják a teljes életet, de ahhoz nagyon sok munka kell és nagyon akarni kell... hogy miket csináltál, hát, igen. Valahogy túl kell tenni ezen magát az embernek, mert az idöt visszaforditani nem lehet. Ha találsz olyat, aki megérti hogy az a betegséged volt és "nem te" akkor el lehet fogadni.

Ezeket gondolom. Jobbulást kivánok!

Bocs, ha tolakadó vagyok, de ha nem akartok, nem válaszoltok rá persze. Elmondanátok nekem, hogy milyen gyógyszert szedtek a bipolárisra, ill. melyiket tapasztaljátok hasznosnak? Iszonyú kíváncsi lennék, mert aztán erről is hatalmas viták vannak, tehát egyszerűen csak érdekelne! köszi!

Idézet tőle: matiri

Sziasztok!

Engem évekig depresszióval kezeltek, hullámzóan, mostanra kiderült, hogy örököltem a családból a bipoláris kettő diagnózist, a kevert fajtáját.

Nem tudom még, hogy örüljek-e ennek, hogy végre kiderült ez és emiatt sem kellene már bűntudatot éreznem, hogy miket csináltam vagy éppen miket nem, vagy éppen terheltnek érzem magam és defektesnek, mert ilyen vagyok... 🙁

Azt szeretném kérdezni, hogy Nektek hogy sikerült elofgadni azt, hogy egész életetekben gyógyszert kell szednetek és hogy van egy ilyen mondhatni nem gyógyítható, csak karbantartható (jó esetben) betegségetek?

Köszi, ha megírjátok.

szia, én ugyan nem bipolár vagyok, de betegségem nagyon nehezen sikerült elfogadni. Életem végéig gyógyszert kell szednem, hogy jól legyek. Mondják a teljes életet, de ahhoz nagyon sok munka kell és nagyon akarni kell... hogy miket csináltál, hát, igen. Valahogy túl kell tenni ezen magát az embernek, mert az idöt visszaforditani nem lehet. Ha találsz olyat, aki megérti hogy az a betegséged volt és "nem te" akkor el lehet fogadni.

Ezeket gondolom. Jobbulást kivánok!

Sziasztok!

Köszi, ha megírjátok.

Előző éjjel úgy normálisan csak 2-2,5 órát aludtam. Úgy érzem, talán ma se fogok sokkal többet! De most nem is bánom.

Amint lesz rá modóm, kipróblom! Köszi.

Kaley, kedves, az ajánlott teakeverék

• RP/:
  • Orbáncfű
  • Citromfű
  • Macskagyökér
  • Komló
  • Borsmenta  egyenlő arányban
  • Fekete tea 1 ek 

MS. DOS (Nem az op rendszer): 1kk 3dl vízzel leforrázni reggel, este leszűrni, mézzel fogyasztani  VIGYÁZZ, KESERŰ!!

Kb 3 hét alatt hoz látható javulást

Fogyaszd egészséggel!

Köszönöm a válaszokat!

Nem dehogy...ez a te döntésed..

De ugye ha nem akarok visszamenni, akkor nem kötelezhet rá?

Értem, de azért menj el, hogy legalább tudd, hogy mi is lehet a bajod...és majd meglátod, megbeszéled a dokival, hogyan tovább...

Mert függőséget okoz, és lehet több károm lesz belőle, mint hasznom.
Épp valamelyik nap olvastam az antidepresszánsokról. Tök másképp hatnak, mint ahogy az ember várná.

Ha a gyógyszertől jobban voltál, nem értem miért félsz szedni, lehet nem is kéne olyan sokáig. Főleg, hogy még nincs is meg, hogy mi is a bajod igazán..

Engem küldtek ide is, oda is. A pszichológushoz azért, hogy beszélgessen velem. Hát én nem sokat beszélgetnék vele mondjuk 😀 Bár attól függ, milyen hangulatomban kap el épp. De nem szeretek idegenekkel beszélni. Amikor meg a pszichiáternél voltam, majdnem egy óráig kérdezgetett. Ami nem is lett volna baj, ha nem ír le mindent szóról szóra, amit mondok. Ez zavart. Na és azóta nem tudom pontosan mi bajom van. De a góygyszerektől félek. Jó, egyszer szedtem valami kedélyjavítót. Sertralin Sandoz volt a neve, 50 mg-os, este kellett 1-et bevenni. Azt hiszem, attól jobb volt kicsit. De csak pár hónapig szedtem, utána az is abbamaradt. Ez azután volt, hogy egyszer begyógyszereztem magam pár éve. Azóta nem csináltam ilyeneket, noha gondolat szintjén előjött párszor.

Én is félek, azért nem megyek, bár nem hinném, h gyógyszer kellene nekem. De én is fegyvernek látom az eszköztárukat 😀 Nekem csak pszichológushoz kéne mennem pedig...