Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szociális fóbia

Idézet tőle: sugi79

Sziasztok!

Pár dolgot szeretnék Nektek közzétenni,vagy ha úgy tetszik tanácsolni akik szociális fóbiában szenvednek.

Elősször is az első lépés:mindenképpen ki kell vizsgáltatni magadat,hogy esetleg szervi oka nincs-e a betegségednek,állapotodnak.Gondolok itt pl.szívritmuszavar is fennálhat,hormonvizsgálat-ez nagyon sok mindent kimutat-továbbiakat olvashatod a Szendi Gábor Pánik című könyvéban.Nagyon sok fontos tanácsot ír le benne.

Ha szervi oka nincsen ennek az állapotnak,akkor nagyon sokat segíthet a kemény tornai gyakorlatok,főként futás,ügrálókötelezés,fekvőtámasz,drepp,úszás,valamint jóga-ki lehet próbálni a kineziológiát,akkupunktúrát,reikit,stb.És mindíg le kell kötni magadat valamivel,hogy a gondolataidat eltereld.Olvassál,keresztrejtvényfejtés,séta,kézimunkázás,pozitív gondolatok ismételgetése.Ha valakinek kérdései vannak ezen kívül,szívesen válaszolok akár e-mailban:avocado79@gmail.com

Üdvözlök mindenkit és szép napot kívánok!!! :)))))))))))

szia!

értékelem, meg biztos mások is, hogy segiteni próbálsz, de elég sok általánosságot irtál le. én sportolok rendszeresen, heti 3x és próbálom lekötni magam, hogy ne legyenek rossz gondolataim. Az utóbbi 2hónapban ez sikerült is. de akinek szerényebb lehetöségei vannak, mint nekem, annak nehezebb, mert nem tudja kifizetni a kondibérletet pl vagy nem tud biciklit venni, hogy sportoljon. a kineziológia pedig baromság, én is akartam menni, de az skizofréniára nem hat. meg valami sámánt ajánlgattak még nekem... mindenki olyan okos, aki nincs ebben benne, hogy azt hiszi, ezektöl jobban lesz valaki. ideig óráig, de ez is egy csomó pénzbe kerül. a kineziológust megkérdeztem, 8500HUF az elsö óra, nekem erre nincs pénzem. terápia kell, az ugyanennyi vagy még drágább és még használ is. szóval nem értem, mit vártál, hogy ide irsz egy csomó általánosságot...

szép napot

Mobid

Idézet tőle: nemember

Egyetértek Kiscsillaggal. Ha nem is hosszútávra rendezkedik be az ember gyógyszerekkel, de legalább kezdő lökésnek biztos sokat használnának! Feltéve, hogy már el van találva a hatásos vegyület vagy kombináció... Ahhoz viszont tényleg bátorság kell, hogy kipróbáljon az ember magán ilyen gyógyszereket, mert nagyon zavaró mellékhatásaik tudnak lenni, és mire kiderül melyik gyógyszer a legjobb, nagyon sokat szenvedhet pusztán a gyógyszerektől is az ember, nem beszélve arról hogy közben ugye nem szűnik az eredei kínja sem, szóval valami borzalom ami vár ránk, ha tesztelgetni akarunk... Én nem is értem hogy voltam képes ezt a sok gyógyszert kipróbálni, annyit szenvedtem tőlük, hogy az nem igaz...

pont ezért nem akarok változtatni a gyógyszeremen... szerintem ahhoz be is feküdni, hogy ha változtatni akarnék egy másikra... a csökkentéshez nem kell, de nem akarok feleslegesen kockáztatni, próbálgatni. csak a fiamra gondolok, hogy jól kell legyek. addig meg szenvedek a mellékhatásoktól. inkább, mint hogy visszaessek.

Úgy látom senki nem ír,akkor én el is köszönök tőletek.Sziasztok 🙂

avocado79ezután kukacot írsz gmail itt pontot teszel.com

Nahát,így sem jó,valamiért nem engedi helyesen leírni :(.

Rosszul írtam le az e-mail címemet,elnézést!!!Tehát:avocado79@gmail.com

Sziasztok!

Pár dolgot szeretnék Nektek közzétenni,vagy ha úgy tetszik tanácsolni akik szociális fóbiában szenvednek.

Elősször is az első lépés:mindenképpen ki kell vizsgáltatni magadat,hogy esetleg szervi oka nincs-e a betegségednek,állapotodnak.Gondolok itt pl.szívritmuszavar is fennálhat,hormonvizsgálat-ez nagyon sok mindent kimutat-továbbiakat olvashatod a Szendi Gábor Pánik című könyvéban.Nagyon sok fontos tanácsot ír le benne.

Ha szervi oka nincsen ennek az állapotnak,akkor nagyon sokat segíthet a kemény tornai gyakorlatok,főként futás,ügrálókötelezés,fekvőtámasz,drepp,úszás,valamint jóga-ki lehet próbálni a kineziológiát,akkupunktúrát,reikit,stb.És mindíg le kell kötni magadat valamivel,hogy a gondolataidat eltereld.Olvassál,keresztrejtvényfejtés,séta,kézimunkázás,pozitív gondolatok ismételgetése.Ha valakinek kérdései vannak ezen kívül,szívesen válaszolok akár e-mailban:avocado79@gmail.com

Üdvözlök mindenkit és szép napot kívánok!!! :)))))))))))

Egyetértek Kiscsillaggal. Ha nem is hosszútávra rendezkedik be az ember gyógyszerekkel, de legalább kezdő lökésnek biztos sokat használnának! Feltéve, hogy már el van találva a hatásos vegyület vagy kombináció... Ahhoz viszont tényleg bátorság kell, hogy kipróbáljon az ember magán ilyen gyógyszereket, mert nagyon zavaró mellékhatásaik tudnak lenni, és mire kiderül melyik gyógyszer a legjobb, nagyon sokat szenvedhet pusztán a gyógyszerektől is az ember, nem beszélve arról hogy közben ugye nem szűnik az eredei kínja sem, szóval valami borzalom ami vár ránk, ha tesztelgetni akarunk... Én nem is értem hogy voltam képes ezt a sok gyógyszert kipróbálni, annyit szenvedtem tőlük, hogy az nem igaz...

Havi 800.000... Ehhez nem is nagyon tudok mit hozzáfűzni. De ahogy adod meg magadról az infókat, rájöttem már, miért ellenszenveskedsz... Mert kölyök vagy még. Nagyon. Én meg nem bírok a tinikkel...

Én meg azon ríjok hogy nem kaptam meg a kb 20 ezer ft-os járadékomat,és így más minőségű életet kell élnem, mintha kapnám... Ha a szüleim ennyit keresnének, nem keseregnék ennyire, sőt minden bizonnyal járnék én is valami terápiára... Hát, nem egyformák a sorsok... De miért kell ezt az életnek mindig az orrom alá dörgölnie? :S

Amúgy egyszer Tiszafüreden engem meg barátnőmet elkapott egy hittérítő (én ezektől is félek amúgy), de azt két mondatban elküldte melegebb éghajlatra a barátnőm 😀 Meg azt utálom, mikor házról házra járnak, és ha véletlenül meglátják, hogy kijövök, egyből odajönnek magyarázni. Egyszer volt ilyen, és nagyon idegesített, meg túl közel is jött, és azt megint nem szeretem.

Félreértés ne essék, nem azzal van a bajom, ha valaki hisz valamiben, hát higgyen nyugodtan. A vallásos és a hivő ember szerintem van különbség. És én azokat nem szeretem, akik már abnomális módon művelik ezt (szerintem), úgy értve: rá erőltetik magukat az emberre, minden második szavuk Isten, szerintük minden megoldható imádkozással (!!!!!!!) meg ilyen sületlenségek. Ez nekem a vallási fanatizmus kategória. Nem szeretnék én se bántani senkit, meg azért odafigyelek arra, hogyha olyan ember van a közelemben, aki hívő, hogy ne sértsem meg semmivel, de azt nem értem, ők miért nem képesek fordítva ugyanezt tenni. (Legalábbis a többség, akikhez eddig volt "szerencsém") Egyszer volt egy helyettesítőtanárunk, aki nagyon beleélte magát ebbe, azóta még jobban utálom az ilyen fanatikusokat. Felsőbbrendűnek hitte magát, csak mert ő hívő, vallásos nő volt. Hát szerintem meg ettől senki nem lesz se jobb, se rosszabb ember, ahogy az sem, aki nem hisz ilyenekben. Szóval nincs gond a hittel, egészen addig, míg nem akarják ráerőltetni a másikra mindezt. Amúgy meg a vallás szerintem arra való, arra jó (főleg manapság, de régen is) hogy irányítani tudják vele az embereket. Gondoljunk már bele, évszázadokkal ezelőtt is hány embert öltek meg "Isten nevében"... Na mindegy, de én a katolikus egyházat nagyon utálom ezért, nagyon képmutatóak. (Az egyházat, hangsúlyozom, nem a híveit)

De amúgy nekem kiskoromban sem volt szimpatikus egyik bibliai történet sem, és már akkor sem értettem, miért a zsidók voltak a kiválasztottak az Ószövetségben, meg ilyenek. Meg miért kéne bármelyik népnek is jobbnak lenni a másiknál. Meg miért kellenek a csapások, meg ááh, mindegy.

Kaley a vallásosságot én se csípem. Már nem egyszer próbálták rám erőltetni, de nem sikerült. De vannak jó tapasztalataim is. A gyülis emberek mondjuk rendesek szoktak lenni úgy emberileg. De ott se jó az, hogy mindenképpen meg akarnak menteni és téríteni akarnak. De érthető, ők tényleg abban hisznek. Csak azt nem értik meg, hogy nem lehet a dolgokat erőltetni. De sosem fogok abban hinni, amiben ők, mert én máshogy gondolok dolgokat. 

A templomot sosem szerettem, hűvös hely és életunttá tévő szertartás van benne. Nagyon nem embernek való szerintem. Unalmas és hideg is. A gyülis helyek jobbak, klassz zene szokott lenni, a közösség sokkal inkább egymás törődésére épül és az emberek ott tényleg ismerkednek, barátkoznak. Szóval ilyen szempontból jó helyek a gyülik, akár még depresszió, szorongás kezelésére is, mert rendik ott az emberek. Csak senki ne váljon fanatikussá ilyen helyektől, mert az szomorú lenne.

🙂 Jó éjt!

"vagy valami ilyesmi" 🙂

jó éjt

Idézet tőle: Kaley

Gondolom sokaknak rosszul esik vagy valami ilyesmi.

🙂

Ird ki akkor ! Vannak hozzaszolasok  amelyek egyeseknek tetszenek masoknak meg nem . Csupan elgondolkodtam

Gondolom sokaknak rosszul esik vagy valami ilyesmi.

Jó de attól még miért ne írhatná ki? Nem értem.

Mondjuk az igaz, hogy tényleg a többség nem teheti meg, de akinek nagyon kell valamire a pénz, idővel úgyis megszerzi. De 7000 Ft-ot én akkor se költenék pszichiáterre, ha millióim lennének. Sokallom. Mondjuk mi öten élünk kb. 130.000 Ft-ból.

Ezen a forumon vannak olyan emberek is akik le vannak szazalekolva a problemaik miatt , az osszeg amit kapnak meg gondolom nem haladja meg a 30 000 ezret  Van akinek nincs semmi jovedelme otthon ul es szorong  es napi szinten vannak kenyer gondjai  Ha lenne hatterbe anyuci es apuci 800 000 -es havi fix jovedelemmel en is boldogabb depis lennek meg akkor is ha anyagilag a magam ura vagyok . Mondjuk  en nem irnak ki ilyesmit egy olyan forumra ahol az emberek az anyagi nyomorral vivnak harcot naponta  a "betgseguk "mellett

Mondjuk én emberek között is emiatt is utáltam meg lenni. Régen mikor bérmálkozni kellett stb. mindig templomba kellett járni. Utáltam, hogy annyian vannak körülöttem és néznek. Volt, hogy el se mentem, mert csak szorongtam köztük.

Amúgy elvileg én is katolikus vagyok, de csak papíron. Nem hiszek semmiféle Istenben, vagy egyéb hasonló dologban. De ateistának se mondanám magam.

Mondjuk én ezért nem szeretem a túlzottan vallásos embereket se, meg a katolikusokat se. Bár mondjuk ez nem biztos, hogy feltétlenül idetartozik, de eszembe jutott. Szerintem szörnyen képmutatóak.

Köszi Kaley, rajta vagyok. Én se szeretem azokat, akik úgy gondolják, hogy mindent tudnak és úgy hiszik, hogy csak nekik lehet igazuk, csak mert ők nem tudják elképzelni, hogy másmilyen élet is lehet, nem csak olyan, mint az övék.

Nem szeretem az olyan embereket akik okoskodnak, hogy na ők jobban tudják és közben meg nem is... Engem seperc alatt fel tudnának ilyennel idegesíteni. Amúgy meg ha meg akarsz, meg fogsz tudni gyólulni. Kitartás! 🙂

"Na d emind1, figyelj Kaley az embereknek arra van pénzük amire költenek én se rózsadombon lakok bár igaz hogy szüleim havi 800 000-ret keresnek, de ki tudom pengetnia  pénzt...."

Ez azért így elég erős.

Sokan élnek ám minimálbérből, keresnek keveset, stb.

Gondnokság alá akartak, azért mert, mint mondta a nő: "Nem fogok meggyógyulni soha." És mert: "Nem vagyok képes ellátni magam." Szóval szerinte esélyem sincs. Ezt így megmondta. De valami idióta volt, mérges is voltam rá. Azt is mondta, hogy "diliház lesz ebből".. De aztán bocsánatot kért, de azt is csak sebtében futtában, mintha kötelezőnek érezte volna. Úgy volt vele, hogy én nem jöhetek helyre csak úgy és ezért van szükség radikálisabb lépésekre. Mondjuk a diliházat azt nem értettem ebből, hogy azt miért mondta. De szerintem ő egyáltalán nem volt képben, pár dologban nekem kellett kiigazítanom.

Jól teszed! 🙂 Hát igen, a gyógyszerek már csak ilyenek. Én a Xanaxtól éreztem csak függőséget. EGYETLEN SZEM UTÁN. Az egy utálatos gyógyszer, de hatásos. És engem kihozott a a depiből, szorongásból, lenyugtatott, aztán meg előjött tőle a hipomániám. Aztán mikor megint elkezdtem szorongani, elkezdtem újabb nyugibogyókért kuncsorogni.

Reménykedem, de amúgy lehet jobb is míg körülvesznek az emberek, mert így nem tud kiteljesedni olyan hú de nagyon se a mániám, se a depim. Ezek lenyomnak mindig, vagy épp nem hagynak lent maradni ...

Amúgy igen, azt láttam, durva. Csak hirtelen nem tudtam rá mit írni. Ez már üldözési mánia szerintem, nagyon paranoid gondolatok.

Egyébként miért akartak gyámság alá helyezni?

Ebben én is egyetértek, nem akarok gyógyszereken élni életem végéig, én se úgy gondoltam, sőt.. Egyébként nem szedek gyógyszereket régóta már. Alternatív megoldások érdekelnek. Amúgy sem vagyok az a fajta, aki rászokik a gyógyszerekre. De ismertem olyat, aki rászokott, mert jobban volt tőlük és aztán a gyógyszert el se akarta hagyni. 

ahha megértelek... de figyelj majd csak jobb lesz az életed ne aggódj!!! :p

Amúgy egy kicsit offolok de neked feltűnt hogy Mona egy picit pszichotikus szinteken van??? Amiket ír az nagyon durva és szerintem rá kéne beszélni hogy orvoshoz forduljon ha nem csak viccel ezekkela  kommentjeivel. Pl nézd meg a kényszergondolatos topikot.. :$$

Mondjuk ez igaz...

De mondjuk én 8-9 éves korom körül jártam egy pszichológushoz, mikor anyámék váltak, aztán 15 éves korom után, meg most kellett volna elmenni egyhez, csak mondjuk én mindig félbehagyom az ilyeneket mikor már picit jobban érzem magam... így meg semmit nem ér mert utána csak szenvedek, anyámék ezt meg nagyívbe leszarják, na de mindegy.

mondjuk 18 éves koromra most avygok két éve a negyedik pszichológusomnál. Ő pszichoterapeuta egy ülés 7000 forint, és hetente talizunk. Elég sz@r életem van de nem akarom részletezni, majd talán 1szer elírom hogy miért kell pszichológushoz járnom.

Na d emind1, figyelj Kaley az embereknek arra van pénzük amire költenek én se rózsadombon lakok bár igaz hogy szüleim havi 800 000-ret keresnek, de ki tudom pengetnia  pénzt....

Én is ott voltam, de csupán csak egy alkalommal. Ősszel. Azóta nem mentem vissza.

Viszont ha megerősíti az ember önbizalmát és megtanítja különböző etchnikákra szociális helyzeteknél akkor már nem votl fölösleges. Egyébként tudtommal sztk-ban ingyenes rendelés is fojik...

Csak a jó szakember sajnos ritka mint a fehér holló és általában sok pénzbe is fáj.

Szerintem Kaley-nak van igaza, mivel minden pszichiáter szerint a stressz betegségekre nem elsősorban gyógyszert mintsem pszichoterápiát kell alkalmazni. A gyógyszer csak eltompít de amint kimegy belőle ugyan úgy fogsz szorongani, sőt lehet hogy jobban!! Gondolom nem akarsz egész életedben antidepresszánsokon, benzodiazepineken élni. Pedig az évek folyamána  kellő hatás kiváltáshoz mind nagyon és-nagyobb dózis fog kelleni..

Keress fle egy képzett pszichoterapeutát..

Elhiszem, de életed végéig nem élhetsz gyógyszereken. Vagyis, remélem sikerülni fog azok nélkül is kezelni ezt az egészet! 🙂

Igen, de könnyebb úgy kezelni a dolgot, ha nem szorongsz. Úgy könnyebb beletanulni, gyakorolni az emberek között.. Vagyis inkább mérföldekkel könnyebb. 

Biztos hogy van természetes módja, de szerintem ez egyénenként változó. A gyógyszer csak elnyomja a tüneteket, a problémát nem fogja megszüntetni/megoldani.

Köszi a tippet! Voltam már hipnózis alatt, egy darabig nyugodt voltam, aztán elmúlt. De az nem olyan volt, hogy előző életemben jártam vagy ilyesmi, csak vizalizálnom kellett magam szép helyen, meg ilyesmi. De valaki írta, hogy a Bach virágterápia segített a szorongásán, úgyhogy talán azt is érdemes kipróbálni, hátha valakinek segít.

A hipnoterápia állítólag hatásos.

Csak kéne valami megoldásnak lennie pedig. Nem hiszem, hogy csak gyógyszerekkel lehet megszűntetni a szorongást. Biztosan van valami más módszer is ami jó lehet, csak meg kéne találni.

Sajnálom :/ Én tuti beleőrülnék az állandó szorongásba, nem tudnám elviselni. A korlátozást én se szeretem. Azt én se tudnám elviselni. Amúgy szorongásra én se hiszem, hogy tudnék gyógyszert szedni. Amúgy se akarok. A bipoláris-borderline hülyeségemmel is vissza kéne mennem a pszichiátriára, de félek visszamenni. Na például az ilyen gondolatokra időnként előjön a szorongás nekem is. Elképzeltem azt is, mi lenne ha kapnék gyógyszert. Fél napig ott ülnék felette, hogy bevegyem-e vagy ne.

Használhatnak a gyógyszerek, de a mellékhatásaik nagyon súlyos egészségi problémákat is okozhatnak. Meg enyhébbeket is. Bár az is igaz, hogy néha menni kell ellenőrzésre és nézik, hogy van-e valami bajod a bogyóktól. De azért én nem merem használni őket. Nekem voltak, amik teljesen elvették a szorongásomat. Csak a mellékhatásoktól félek. Meg nem szívesen megyek vissza gyógyszert felíratni, mert gondnokság alá akartak helyeztetni, meg ilyesmi és én, ha valamit nem bírok elviselni az az, ha megvonják a szabadságomat. Abba sose mennék bele semmiért. Így is rengeteg téren korlátozott az ember. Más ne korlátozzon engem úgy vagyok vele. Meg ne felügyeljen. Én is volt egyszer, hogy befestettem a hajamat fura vöröses-barnára, szépen csillogott villogott. 😀 Bár nem olyanra akartam, de úgy sikerült. Néztek az emberek, de fura módon akkor annyira nem zavart, nem érdekelt. 🙂 Nekem tetszett és kész. 😀 Jó neked, hogy csak bizonyos fázisban van szorongásod, nekem egyfolytában, ha emberekkel találkozom, bármi van az ott van. Nagyon rossz úgy. : /

Én kevés ilyen embert ismerek, bár ki tudja. Sokan nem mutatják, én se, amíg tudom kontrolállni, legalábbis, olyan értelemben, hogy ne vegyék annyira észre rajtam. Rajtam - fura, lehet - a hangulatingadozások segítenek. Olyan formában, hogy csak a depis fázisban szorongok. A hipomániás epizódnál nem. Amúgy nem tudom, mi lehet erre a természetes gyógymód. De szerintem a gyógyszerek se használhatnak nagyon, bár még én nem szedtem gyógyszert ilyen problémákra.

Jó sok ember szorong, nem gondoltam volna régebben ezt. Azt hittem csak én vagyok ilyen, ugyanis, akikkel nap, mint nap találkoztam rajtuk sosem láttam ilyesmit. Kéne valami, amivel legyőzhető a szorongás, a gyógyszereken kívül valami természetes módszer, ha létezik. : /

Ez velem is megvolt sokszor, és borzasztóan idegesített mindig. Jó, mondjuk nem mindennapi a külsőm (rózsaszín haj félig), de mikor sima barna voltam, akkor is megvolt ugyanez. És ettől még jobban előjött a szorongás.

Idézet tőle: Kaley

Konkrétan nem hiszem, csak nem szeretek emberek között lenni. Nem tudom megmondani miért, csak zavarnak. Főleg, ha sokan vannak körülöttem.

Hasonló dolgokat éreztem régebben én is,annyival kiegészítve,hogy pl egy buszon,vagy bevásárlóközpontban stb. úgyéreztem mindenki engem néz..:-)

De szerencsére valahogy magától elmúltak ezek a problémáim