Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Orvosi marihuána

ElőzőOldal 2 / 2

ja, persze, és meg is fogok halni, a kérdés az, hogy mikor...

kár-kár

roboman, jó eséllyel vissza fogsz kerülni a kórházba, kérdés csak az, mikor...

Hát, sajnos nekem is van rá esélyem, de úgy tudom, gyógyszerrel is lenne, majdcsak lesz valami, nem akarok úgy járni, mint szegény Mária, de engem olyankor be is visznek a "kórházba". De csak azért gyógyszerezni magam, mert félek a pszichózistól... Simán túl lehet élni, nem nagy szám. Már ha van egy kis betegségbelátása az embernek.

Ismerős járt úgy, hogy kikezelték a pszichózisból, kb egy évig gyógyszer, aztán leállították; élte az életét, semmi baja nem volt. Aztán egyik napról a másikra visszatért a hanghallás, semmi előzménye nem volt, csak durván berobbant, fokozatosság nélkül.

Magyarázat ezekre nincs; miért pont akkor és minek az egyensúlya borul fel az agyban; idegesítő.

Volt egy teóriád, mely szerint a sub akár át is vonulhat az emberen, csak ki kell bírni, és magától javul. Neki ez nem ment, mert nem tud "tőlük" aludni...

Nem, komolyan mondta, mert hogy ott mindenféle rosszat tanul az ember szerinte. Ha nem lettem volna éppen olyan rosszul a gógyszerektől, lehet, hogy ki is röhögöm.

Viccből mondták? vagy miféle suli volt ez? versenyistálló? 😀

Lehet, hogy kijött volna. A fene essen bele... Gáz, hogy senki se tudja, mitől lett, mindenki csak találgat. A legdurvábbat a leszázalékolási bizottságnál mondtak: azért lettem beteg, mert a kettes gyakorlóba jártam általánosba(!). Annyira sötétek az emberek. (Bár lehet, hogy csak simán be volt tépve a nő.)

Lehet, később magától is kijött volna a skizod, lehet, drog nélkül soha az életben....erre nincs egzakt válasz. :/ Az a baj, hogy amíg ki nem jön, senki, de senki nem tudja megmondani, kiben lappang a pszichotikus zavarok lehetősége...eső után köpönyeg.

 

A faxságokat gondol tőle az ember az ül...ismertem olyat, aki elkezdett azon elmélkedni, 2+2 miért nem 5. 🙂

Szerintem a fű szar. Én attól kezdtem el hallucinálni. Volt tőle olyan élményem, hogy "csak legyen már vége". Alkohollal keverve meg katasztrófa. Valószínűleg ez a szar hozta elő a skizofréniámat. Mivel egy csomóan szívták körülöttem, nem bírtam megállni, de általában csak szart okozott. Igazi drog. Tiltsák is be a picsába. Ameddig az alkoholba van az embernek beleszólása, hogy mennyit, és hogyan, ettől a hallucinogén mocsoktól csak a parák jönnek meg a haluk. Azt gondoltam, hú de menő, hallucinálok, de amikor már hetekig benneragadtam, már nem volt ilyen vicces. Hamar a pszichiátrián találtam magam, ami tönkre vágta az életemet. A drog rossz, értem?! Mondjuk lehet, hogy nem mindenkire hat így, de nekem nagyon betette az ajtót. Például magyarázzátok el, hogy az eki nem veszélyes annak a kölyöknek a szüleinek, aki ebbe hal bele. Szerintem nem fog menni. És a fű kurvára nem lazít el, hanem csak faszságokat gondol tőle az ember, amit szerencsére 10 mp múlva elfelejt, és azt gondolja tőle, hogy hú, de okos, pedig szánalmas.

kétszer küldte el az irományt, ugyhogy ide beszúrok még két gondolatot.

-igenis főzzétek meg és próbáljátok ki úgy, mert cigibe sodorva eltörüpül jótékony hatása, amellett, hogy a hatóanyag nagy részét elégeted a búba. 

-drága és ezért nem sütöl, főzöl, harapol? Hát lázadj kicsit! Ki mint vet, úgy arat, de csak szigorúan a saját fazékjába. Oszt nincs probléma. Erkölcsileg tlejesen rendben van.

Vicces most olvasgatni az írásaimat, amiket több mint fél éve írtam 🙂 Ezalatt az idó alatt rengeteg mindennel teszteltem magam és arra jutottam, hogy ha valaki szorong, akkor nem biztos hogy a legjobb megoldás a THC.... Alapvetően attól függ hol tartunk a szorongásban. Aki szorong, az érteni fogja amit írok:

Én reggel ébredés után vagyok olyan állapotban amikor nem a szorongásos gondolataim vannak túlsúlyban, így akkor egy cigi nagyon jól tud esni. De mindig attól függ, hogy milyen a lelki állapotom. Ebből következik, ha nem jó a kiindulási helyzet, (túl sok gondolat, szorongás-feeling van, akkor semiképpen se pöffents rá! 

Hozzáteszem már nem is tudom mikor, talán októberben abbahagytam a dohányzást, a zöldet is ezzel egyetemben, bár nem voltam kemény-weeder.

Visszatekintve néhány hónap távlatából tökre örülök 😀

Ha meg szorongtok, akkor menjetek terápiára, az egy olyan dolog pl. ami nagyon sokat tud segíteni.

Körtefa hozzászólása egyébként megmosolyogtatott 😀 és most így átjött (persze mértéktele öniróniával társulva de átjött)

...Hát igen, sok embernek fel kéne fedeznie a gasztronómiai oldalát is 😉 

a süti sokkal aranyosabban hat, és jobbára karcinogén-mentes, nem égeted oda 🙂

Csak is az alkohol lobbi van ellene (a legkeményebb drog pártfogói, és haszonélvezői), Medgyessy Petyó bácsi és neje ezt ügyesen eltudja simmitani., hogy nálunk inkább kriminalizálják, mintsem hogy mint sok államban antidepresszánsként felírhassák.

Pedig a THC-nél jobb lazítót én még nem láttam, ha az ember röhög már ne szívjon rá, és tudjon szünetet tartani és akkor ezzel jobban jár mint a sok sz@r kemikáliával. Uff! Én beszéltem.

u.i.: És mielőtt valaki azt hinné függő vagyok, csak is az ára miatt már több mint öt éve nem nyúltam hozzá. Ha ez függés akkor nem tudom mi nem az.

Kellemes szivast minden drogosnak aki nem birja megallni

Így van Harmony, Senkinek igaza van! Most nem tudok válaszolni a leveledre, mert korán kelek és aludnom kell, de mindenképpen pótlom 😉

(imádom ezeket a neveket...... 😀 mindig megmosolyogtat amikor leírom, vagy olvasom: "így van Harmony, Senkinek igaza van abban amit arra írt, amit Bubi az alsó, hozzászólt" [csak a nevek miatt írtalak így egy mondatba titeket])

Szia Harmony ! Ha a szociális fóbiád miatt kerülöd az emberek társaságát, AKKOR fordíts !!  Próbálj saját magad orvosa lenni, mert senki nem ismer annyira, mint Te magadat. Áss bele az orvosi könyvekbe, a neten is található legújabb kutatásokba. Sokan szeretnek ( többek között itt a Búrán is ), meg persze az otthoni körben, de általában legeslegjobban mindenki önmagát szereti legjobban ( vannak, persze, hogy vannak,kivételek, hisz abból a kb. 108 milliárd emberből, akik eddig a földre születtek ) elég sokfélék lehettünk.                   KÜZDJ , harcolj önmagadért és mindenkiért akik szeretnek, biztatnak és drukkolnak Neked HEROIKUS küzdelmedben.  SOHA  NE   ADD  FEL  !!!

Ne bántsa senki harmony-t!!!

Idézet tőle: Baobab

Jó újra olvasni téged Harmony! 🙂 Nem rég búrázgatok, de meghatározó jelenség vagy számomra 😉 mi történt veled az elmúlt napokban?

Köszönöm Baobab. 🙂 Nem sok minden történt, tudod szociális fóbiám van, ezért még az utcára kimenés is nehézkes nekem. Félek az emberektől. Illetve attól, hogy megbántanak, vagy olyasmit mondanak amitől kiborulnék - ezért inkább el sem hagyom a házat általában. Tegnap viszont voltam egy 15 percet kint sétálni, a körösparton néztem a kacsákat. Nem egyedül mentem, mamámmal, mert egyedül félek. Nézegettem a netet is , néztem a Facebook hírfolyamát. Az a baj, hogy elég sivár az életem..... nem érnek hatások.... mindig ki akarok ebből törni, de nem megy... túl nagy a félelem bennem. Szeretnék meggyógyulni de nem sok reményt látok erre.... köszönöm kedves soraidat. 🙂

Mind igaz amit írtok. Valóban ahogy csökken a THC koncentrációja a vérben, agyban szervezetben, elmúlnak az elsődleges hatásai. Ám mint minden... tényleg minden (gyógyszer, egy elszenvedett baleset, a Hold fénye) hatással vannak az emberre. Ezért van, hogy azon egyének akik hajlamosak a pszichózisra illetve egyéb mentális betegségekre, azoknál előhozhatja a betegséget. A pszichológus úgy tűnik keverve a biokémiát, a mentális betegségek tudományával próbált érvelni valami mellett. (átirányított addiktológiára)

Lehet azon vitatkozni, hogy jó orvos-e, vagy sem, a lényeg, hogy úgy érzem az idő hiánya, illetve az életszemléletbeli különbségeink miatt nem tudott érdemben a segítségemre lenni.

Persze legyen objektív, de lévén, hogy ő is egy ember, ezért elvitathatatlan az a tény, hogy van neki is egy világnézete ami szerint él és végzi a munkáját.

Annyiban változtatott a dolgokon, hogy jelen állapotomban az, hogy egy orvos kijelenti, hogy a fű is nagyban hozzájárulhatott a jelen állapotom kialakulásához, befolyásol annyira, hogy ráparázzak a füvezésre, illetve annak hatásaira.

Két egyszerű kérdésre szerettem volna választ kapni, mert úgy vélem, jobban ismerem saját magam bárki másnál, így lehet, hogy válaszokat kapva egy kis útbaigazítást követően újra magamra találtam volna. Ez elmaradt, aminek nem örülök, de nem török össze..... ez van.

Jó újra olvasni téged Harmony! 🙂 Nem rég búrázgatok, de meghatározó jelenség vagy számomra 😉 mi történt veled az elmúlt napokban?

Meg pontositanam a topicindito hozzaszolast: ellenjavalt azok szamara akik hajlamosak ill. akiknel jelen vannak pszichotikus zavarok-ebben az esetben ezek manifesztalodhatnak. de a korabbi nezettel ellentetben nem vezet pszichozis kialakulasahoz egeszseges(nem pszichotikus) egyeneknel.

Baobab, ezt sajnalattal hallom 🙁 Nevetseges, hogy drogosnak titulalnak valakit par vicces cigi miatt! Nekem pedig epp a kezeloorvosom javasolta, persze mertekkel, de ez termeszetes. a gyogyszerparti voltam es vagyok bizonyos szinten meg mindig, de a szorongasomat es az alvaszavaraimat szivesebben kezelem ezzel mint pl benzodiazepinszarmazekokkal.

elbeszelgetnek azzal a pszichologussal, megkerdeznem miert el meg mindig az otvenes evekben, amikor elindult a cannabis demonizacioja. Szornyu!! Nagyon sokat kell meg fejlodnie Magyarorszagnak ilyen teren, sajnos 🙁

itt egyetertek en is robomannal! azt nem mondta milyen biokemiai valtozasok? Kivancsi lennek ra.. a THC molekula ideiglenesen rakapcsolodik a szinapszisok ingeruletatvivo reszeire, ezzel atmeneti memoriazavart, lustasagot okozhat, de ez megszunik amint csokken a pszichoaktiv anyag koncentracioja a verben.

egyebkent, hogy jon ahhoz egy pszichologus, hogy a biokemiara hivatkozzon, amikor semmit vagy nagyon-nagyon keveset ert csak hozza...

roboman véleményét osztom. 🙂

"Olyan biokémiai változások" hahaha, mindenkinek ezt mondják. Ezek csak szavak. Bizonyítani nem tudják. Mérni sem tudják. El nem tudom képzelni, mennyivel jobb egy orvosi drog, mint a fű. Talán nem olyan drasztikus, nem tudom. Mindenesetre megpróbálni meg lehet, de én nem hiszek az ilyeneknek, akik mindent a biokémiára kennek.

Na én ma voltam először pszichológusnál, aki elküldött addiktológiára, mert drogos vagyok. És szerinte a fű miatt lettem pánikbeteg, mert olyan biokémiai változások mentek vágbe az agyamban amelyek kihatással voltak hosszú időn át.(de persze az altató és a xanax miatt küldött oda)

Hozzáteszem, mindig megadtam a módját a dolognak, és ha volt egy sűrűbb időszakom, mondjuk egy fesztivál, vagy egy siófoki nyaralás, amikor több füstöt nyeltem, akkor utána hónapokig egy szálat sem szívtam.

Ettől függetlenül azt mondta, hagyjam abba. Erre azt mondtam, hogy oké. Én abbahagyom a saját kis terápiám, és nem szívok.........úgyhogy meglátjuk mit dob majd az addiktológiai kezelés.

Baobab, így igaz!!

Nekem nagyon sokat segítene a fűterápia. Nem vagyok marihuána függő, sőt nem is dohányzom. De a zöld felfutási ideje alatt előjövő rosszullét után lenyugszom és teljesen kiegyensúlyozott leszek. Még aludni is tudok altató nélkül.

Szerintem felügyelt kezelés mellett, sokaknak jót tenne. Nem beszélve arról, hogy milyen a piaci ára. Vagy arról, hogy akár otthon is megtermeszthetnéd a gyógyszered...

Egyetértek Baobabbal. Bocs.

meg neha nem tudom mar magam kifejezni helyesen magyarul - szegyellem magam emiatt, de gyerekkorom ota Mo-n kivul elek..

Major depresszio es BPD a diagnozisom, most nem vagyok tul jol, sot elegge magam alatt vagyok.. de ez mar elegge off topic.

sajnalom,  a magyar torvenyszigoritast, nagyon sok beteg emberen lehetne segiteni, ha engedelyeznek.

Elnezest kerek mindenkitol, felreerthetoen irtam!! A nalunk alatt Csehorszagot ertem - Pragaban elek. Magyar szarmazasu vagyok, de nem magyar allampolgar.

Véleményem szerint is külhonban él, de biztos vagyok benne, hogy amit ideje lesz, majd pontosítja a topikindiíó írását, vagy megírja nekünk, hogy honnan ír. 🙂
(ne ilyeneken akadjunk fent:P)

Kedves 12345 ! Gondoltam rá én is, csak kérlek olvasd el a 7.-ik sort.  Comment....

kedves Senki,

én el tudom képzelni, hogy a "Nálunk" nem csak Magyarországot jelentheti. Esetleg külföldön él Molecular Biology, vagy valami

Kedves  12345 ! Már korábban észrevettem, de nem akartam tapintatlan lenni, hogy kihegyezzem a topicindítóban az ellentmondást. Nézzük együtt : 3-ik sor. mi még messze        vagyunk....!  6.-ik sor " Nálunk viszont...? Látod ? De ez nem is annyira lényeges. A lónak     5 lába van és mégis......Hát akkor az ember ? Nem vagyunk kicsinyesek....

szerintem nem azt írta, hogy Magyarországon...

Kedves Molecular Biology! Közlöd a jó hírt ( én is cannabis párti vagyok ), hogy számos        más ország után Magyarországon is fel lehet majd jövőre iratni az orvosi marihuánát.            Sajnos nekem más értesüléseim vannak. Járok néha a sobori Renascorba rehabra, ahol Dr. Buda    Béla pszichiáter professzor elmondása szerint Orbán Viktor pont őrá bízta az       új nemzeti drogsratégia kialakítását. Nemhogy nem engedélyezik Magyarországon az or-      vosi marihuána alkalmazását, hanem jogszabály fogja tiltani még a reklámozását és bár-      milyen mértékű és helyű népszerűsítését is. Fokozottan figyeli egy erre szakosodott cso-     port az interneten való értékesítéseket ! Jelenleg az USA több államában is tíltva van és csak 12-ben engedélyezték. Annak ellenére, hogy már 2 alkalommal való kezelés után is      meggyógyítja az alkoholizmust, de jó kemo. kezeléskor, a félelmetes és gyógyíthatatlan        szklerózis multiplexnél is ( egy nagyon kedves barátnőm halt meg nemrégen ) . Kanadában a THC-ét szájspray formában, bármelyik doki felírhatja ! Úgy hogy kedves ismeretlen isme-   rősöm az infód sajnos téves forrásból származik.  Üdvözöl........

kismértékben gyógyszer, nagymértékben orvosság?

én skizofrénia kezelés gyanánt is alkalmaznám, mindent csak az lsd-t sose.

Ez legalább természetes. Néhányan azt mondták, ez előhozhatta nálam a skizofréniát, de volt aki azt mondta, hogy "ez semmi", mert elhanyagolható mennyiséget szívtam. Szóval még ebben sincs egyetértés a szakemberek között. Én azt figyeltem meg, hogy a pszichózis teljesen más jellegű, mint a fűtől való hallucináció, parázás. Vagyis meg lehet különböztetni a kettőt. Szerintem a fű hallucinogén anyag, néhányan legalábbis erről számolnak be. Egyébként nálam sem derült ki 27 évig, hogy bármi is hajlamosítana a skizofréniára, annyira nem, hogy azt sem tudtam, mi az.

Szerintem is messze van a dekriminalizáció hazánkban. Ellenben magam is megfigyeltem, hogy a szorongást valóban jól oldja. Sajnos nekem a mellékhatásai, a pulzusszám-emelés és a vérnyomás emelése olyan tünetek, amelyek a szorongásomat erősítik, ezért csak bizonyos állapotaimban alkalmazom. De megfelelő felügyelettel tényleg alkalmas lenne orvosi felhasználásra. Vaporizálva vagy orális bejuttatást alkalmazva pedig teljesen kiküszöbölhető a tüdőkárosító hatása.

ElőzőOldal 2 / 2