Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Üzenetek Babarczy Eszternek

Ha jól értem, az a teória, hogy sokan azért követnek el sikeres öngyilkosságot (hát sikeres:/ szóval aminek a végén meghalnak), mert lehet róla beszélni, és itt sokat beszélnek is róla (psyche.hun, imitt amott bárakárhol). Szerintem a téma akkor is veszélyes, ha szigorúan egyfrászban kussolunk róla, meg akkor is, ha beszélünk. Ha valakinek van rá hajlama, akkor sok minden beletolhatja abba az állapotba, ahol az ilyesmit elkövetik az emberek. A hallgatásban is ugyanannyian meghalnak vagy megbetegednek, mint most, hogy lehet beszélni róla.

Nem annyira hülye kérdés, de nincs a kettő összefüggésben, legalábbis én nem látok összefüggést.

Nem csak a szövegkép miatt lehet érthetetlen valaki szövege, hanem pl mert facsaros, nincs egyeztetve az egyik tagmondat a másikkal, vagy csak egyszerűen asse tudom, mit akar a másik.

Hát persze hogy nem. Lehet következetesen ismétlődő butaság is.

De az azért már feltételez némi rosszindulatot, hogy időről időre, mondhatni bizonyos rendszerességgel feltűnik itt ugyanaz az arc, ugyanarról a Psychéről kezd el hadoválni meg az öngyilkosokról, meg az oldal veszélyeiről, felemlegeti a pályázati pénzt, közli, hogy nem hiteles az egész. Egy idő után kitiltják.

Nem baj, újraregisztrál, újra megjelenik és kezdődik az egész műsor előlről. (Lehet, hogy lesz külön honlap is megint...)

Alapvetően nem bánom én se, de gondoltam egyszer szólok neki, hogy összetévesztik valaki mással, akinek meg árt ezzel, úgyhogy ha nincs mögötte rosszindulat, legyen kedves ezt a saját nevével felvállaltan csinálni. Hát, azt már nem. Csak addig tart a bátorság, amíg a nevét nem tudni, és összetéveszthető.

Hát ennyi.

Az irasom valoban automatikus a szovegkep pedig el kell ismerjem neha borzalmas  ez biztos azert van mert automatikusan jonnek a gondolatok , i lusta vagyok egy csomo irasjelet hasznalni  Egyebkent nekem is sokszor erthetetlen mit is akarnak irni masok , fuggetlenul attol milyen a szovegkep . A linkert pedig koszi ,erdemes elgondolkodni a szoveg tartalman

Egy teljesen partvonalról beböffentett meglátás: provokatív kérdések feltevése önmagában nem csak rosszindulatból fakadhat. Bár Babarczy Esztert valóban imádják vizsgáztatni meg tesztelgetni, hogy hátha "kiesik a 'szerepből'", sokan "rajzolt figurának" tartják. Egyszerűen a karakter ezt váltja ki egy csomó emberből. Én nem tudom, hogy milyen ember, vagy, hogy mennyire működik, mennyire hiteles, amit csinál, így nem is mondok véleményt, ha akarnék se tudnék, mert nem figyeltem eddig:)

Na de: nem ismerem a kérdéseket, de ha csak annyi történt, hogy olyan - témába vágó - kérdéseket tett fel Gabi, amiket más nem akart/mert, az még nem feltétlenül baszogatás. Mindegy, nem ismerem az összes ilyen kérdést meg vitát meg egyebet, vannak olyan kérdések, amiket azért nehéz feltenni, mert kurvára nem mindegy, hogy tálaljuk őket. Nem esztétikai kérdés, hanem az függ tőle, hogy hogy értelmezi a környezet a kérdést. És ha rosszul, akkor jön az, hogy károgás, meg bepróbálkozás.

Amúgy van egy-két ilyen írásjeleket elég meseszerűen használó (hun vót, hunnemvót), szaggatottan hömpölygő stílusú ember itt, akiktől elsőre én is agybajt kapok, amíg ki nem bogarászom, hogy tkp mi az úristent akar (néha utána is). Hát még ha ékezetek sincsenek. De érted elolvasom, és rájövök, hogy nem is akkora paraság, amit ír, csak a szövegkép néz ki valami borzasztóan. Bocs, nem oltás, de sokszor ez az esetleges, automatikus írásnak kinéző íráskép is rádob a bizonytalanságra meg a feszült hangulatra egy lapáttal.

Jaj, ez nem magyarországi, nem is követtem, hogy hogy került be a román nyelvű orvosi vizsga a képbe, csak láttam, hogy emlegetve van, meg a gyász, és erről beugrott Stroescu, akit én nagyon bírok, még úgy is, hogy egyelőre elég nehézkesen olvasok románul (de legalább rendszeresen, fegyelmezetten, szótárazva olvasok, ami eddig nem volt rólam elmondható).

Azért remélem, hogy valami értelme volt, hogy belinkeltem:)

Igen.

Gondoltam.

Azért gondolkodj el ezen.

Nem erzem ugy , hogy reagalnom kellen a provokaciora

Egy eve vagyok itt a buran  vagy masfel de ebbol tobbet voltam kitiltva

A neveim azert valtoztak mert kitiltottak  ami mindig egy negy jegyu szam volt egeszen eddig

Nem utanzok senkit  a stilusom ilyen amilyen

Annnyira undorita amit csinalsz  de a te jatekod ilyet en nem jatszok

A Babrczy Eszter akit allitolag tamadok pontosan tudja a nevemet

Az Evat nem en tamadtam , bar igen tettem fel neki kellemetlen kerdeseket

Amit te itt csinalsz az nem erveles az szamomra egeszen mas

Nem fogok belemnni  egy napokon tarto jatszmazasba  azert mert neked most ilyened van

Evek ota nem jatszom az Eszterrel mert evek ota nem vagyok itt ,ha szolok hozza azt itt teszem vagy a facebookon  es soha nem csinaltam belole titkot elotte a szemlyemmel kapcsolatosan mint abbol sem milyen neven vagyok abbol az okbol kifolyolag mert zaroltak

A jovoben pedig kimelj meg a monologjaidtol es hulyesegeidtol  nem tudom , hogy pranoias vagy e de nem igazan erdekel

Nem higgadasgot varok el csak pusztan azt , hogy ne gyalazzanak  de neked nem a logika szamit amint latom csak az , hogy osszejon e mara valami balhe legalabb neten

Mocskolodj tovabbra is nyugodtan keverjel kavarjal  nevezzel aminek akarsz   szidalmazz ragalmazz nem erdekel

Az ervekkel pedig hadilabon allsz mint latom

Gaby (az egyszerűség kedvéért így szólítalak), szerény véleményem szerint, elkövetsz még egy hibát. Te babarczyesztert szeretnéd egy kicsit nyaggatni. Nyilvánosan, lehetőleg megszégyenítve azzal, hogy ha-ha nem is annyira liberális ő, mint amennyire mondja, hiszen ....

Tudjuk. Legalábbis nyilvánvaló. Évek óta játszod ezt vele, sok helyen.

Azzal viszont egészen biztos ártasz valakinek, hogy az írásmódját átveszed és a témát itt akarod megvitatni. Ez a fórum nem annyira elhagyatott, mint amennyire annak látszik. Tömegesen olvassák pszichológusok is, olyanok, akik hatással vannak egymás tanulmányi eredményére, szakmai karrierjére.

Igen nehéz helyzetbe hozod az ismerősömet azzal, hogy ide írsz és összetévesztik veled. Ha te annyira bátor lennél a téma felvetésében, mint amennyire azt szereted magadról láttatni, akkor igazi névvel, címmel vállalnád, amit írsz, és nem sunyi módon "bújnál el" valaki háta mögé - annyira régen és következetesen csinálod, hogy a "véletlenben" nem hiszek esetedben.

Tisztáznád, hogy mely nickeken szívattad már pl. Dr. Ratkóczi Évát és másokat, és ezzel legalább annyit elérnél, hogy nem valaki más nyakába varrnák az egész balhét, olyannak a nyakába, akinek az előmenetelében számít, hogy te szórakozol itt egy "kicsit".

Kíváncsi vagyok megteszed-e.

Gaby van egy ismerősöm, aki hasonló témával is foglalkozik, azzal a különbséggel, hogy ő ráadásul érvel is.

Panaszkodni szokott rá, hogy van valaki, aki átveszi az írásmódját, és mindenféle fórumokon botránykodik úgy, hogy összetéveszthető vele, de kizárólag bajkeverési szándékkal teszi ezt, nincs mögötte se jószándék se tudás, se semmi. Csak szarkavarás. Látva az internetes írásképedet meg azt, hogy csak vészmadárkodsz de semmi konkrétumot nem mondasz, hogy az a veszély ha fennáll, akkor miért is áll fenn: nagyon elgondolkodtam, hogy vajon te vagy-e ez az ember. Mármint a szarkavaró.

Gaby, szerintem két hiba is van a gondolkodásodban.

Az egyik az, hogy minden élethelyzetben azonos higgadtságot vársz el másoktól. Így a fejtegetésedben nem vetted figyelembe, hogy olyannak - nekem - tartasz előadást az oldal öngyilkos veszélyéről, akinek 4 napja valóban öngyilkos lett közeli ismerőse. Ezt majd könnyen belátod, ha olyan helyzetbe kerülsz, mikor esetleg TE vagy bajban, és valaki higgadt, tárgyilagos előadást tart arról hogy az a baj bizony létezik. Majd ne felejts el higgadtnak maradni.

A másik ugyanez. Idejöttél és felhívtad a figyelmet arra, milyen veszélyekkel jár az, ha valaki megmondja a másik mit érez, miközben éppen elkövetted ezt a hibát, azaz megmondtad, hogy ki mit érez.

Van egy harmadik is: folyamatosan olyan beszélgetést erőltetsz, amely egyszerűen nem érdekel senkit, és ezt az érdektelenséget a "háttérben zajló összeesküvésnek" tartod, ezt minden alkalommal ki is fejezed. A frászt az. Egyszerűen: érdektelen és unalmas, szürke, stb.

Nem fellebbezes mert ez nem egy birosag  pusztan figyelem felhivas  egy majdnem mondhatni maganyos monologra

Ha torolnek nem baj  csak az erdekes az , hogy nem azt torlik aki gyalazkodik hanem azt aki a te belatasod szerint felelmet kelt

Te folyamatosan nem arra valaszolsz amit kerdezek a politika  is errol szol

Nem veszekedtem senkivel velem probaltak volna eleg keves sikerrel gondolvan azt , hogy belolem is ki lehet valatani a psiches allatot . Lehet az allatot belolem is kihozni mint minden emberbol de csak akkor amikor en akarom

A te mondandodnak az eredeti kontextusat en nem vontam ketsegbe csupan kerdeztem , hogy mas lehetosegekre nem gondolsz e ., nyilvan arra celoztam , hogy az ember valoban nem azert lesz ongyilkos mert mar egy online kozosseghez nem tartozik. Megtarto ereje lehet egyesek szamara, de ne essunk tulzasokba

Mivel en nem vagyok kivuallo ismerek olyan belso dolgokat  amit egy idegen latogato nem ismer  es pontosan ezert kerdeztem ra , hogy ezt az oldalt erdemes e igy csinalni , ha van szakember jo ha nincs akkor az is jo , minden mindegy alapon

Megertem , hogy a deviza hitel jobban lekot azt is tudom sokaknak elvettek a lakasat

Tovabba megkerdeztem magyarorszagon van e lehetoseg arra , hogy orvosi egyetemen romanul praktizalj roman orvosokkal es roman nyelven vizsgazzal ( ez egy kosza gondolat) ejszaka en is nezem a duna tevet van amikor megebredek

Veszelyei vannak ennek az oldalnak nem is keves de hat az osszes veszelyes oldalt nem lehet beszuntetni

Nem tudom , hogy mukodnek a kulfoldi oldalak en csupan roman oldalakat nezgettem , hat ott nem tapasztaltam  sem anyazast meg ilyesmit a nyilt forumokon  Ettol meg nem zarnam ki , hogy nincs

Kulonben itt nem azzal van a baj , hogy nekem nem tetszik ez az oldal hanem az , hogy tobbeknek aki ide jartak es ezert inkabb hanyagoljak a burat  Gondolom ugyanugy senkit nem erdekelt ez a szempont mint az , hogy nekem mi nem tetszik

Ha nem bantam volna csinyjan a szavakkal mar regen elkuldtem volna melegebb eghajlatra az aki tragar szavakkal szidalmazott engem vagy masikat , mert o megteheti , mert neki most olyanja van , mert neten ez teljesen termeszetes , mert neki szabad , mert ez a kozosseg ezt toleralja , mert o beteg . Gondoljunk csak bele ez a vilagban nem igy megy , nem mentenek fel minket a cselekedeteink alol akar psichesek vagyunk akar nem(nem minden esetben )  Itt viszont ezt meg lehet tenni , remek pelda arra , hogyan nem mukodik az elet .

Idézet tőle: sorica123

Ööö. Nem pont ez a problem, hogy te is megpróbáltad 'megmondani', és nem talált? Ilyenkor tényleg nem érdemes nagyon okosnak lenni, mert nem ér semmit.

Bájdövéj emlegettél ebben a topikban valahol románt meg orvosokat, kapsz egy linket, ami eszembe jutott: http://vladstroescu.medlive.ro . Románul van, nem rossz, különösen ez a poszt passzol ide: http://vladstroescu.medlive.ro/2012/03/29/adevar-si-plauzibilitate-in-doliul-patologic/ . Értelemszerűen a gyászra általában is igaz, nem csak a beteges mértékűre az, amit ír.

Már-már aforizmaszerű mondat: 'Moartea este prototipul absurdului.' - A halál minden abszurdum őse - és ki is fejti, hogy azért, mert mindenki meghal egyszer, mi viszont élünk, és amíg kívülről látjuk, pl nekünk fontos ember hal meg, addig valami rettenetes, felfoghatatlan dologként tekintünk rá.

Ezen belül kár 'megmondani', hogy mit 'kell' érezni vagy gondolni, ha közvetlenül melletted bevág a mennykő, mert abból csak még nagyobb szomorúság vagy neadjisten még parttalan, szinte témáját vesztett veszekedés is lesz, mint pédául itt.

Koszonom a linket

Ööö. Nem pont ez a problem, hogy te is megpróbáltad 'megmondani', és nem talált? Ilyenkor tényleg nem érdemes nagyon okosnak lenni, mert nem ér semmit.

Bájdövéj emlegettél ebben a topikban valahol románt meg orvosokat, kapsz egy linket, ami eszembe jutott: http://vladstroescu.medlive.ro . Románul van, nem rossz, különösen ez a poszt passzol ide: http://vladstroescu.medlive.ro/2012/03/29/adevar-si-plauzibilitate-in-doliul-patologic/ . Értelemszerűen a gyászra általában is igaz, nem csak a beteges mértékűre az, amit ír.

Már-már aforizmaszerű mondat: 'Moartea este prototipul absurdului.' - A halál minden abszurdum őse - és ki is fejti, hogy azért, mert mindenki meghal egyszer, mi viszont élünk, és amíg kívülről látjuk, pl nekünk fontos ember hal meg, addig valami rettenetes, felfoghatatlan dologként tekintünk rá.

Ezen belül kár 'megmondani', hogy mit 'kell' érezni vagy gondolni, ha közvetlenül melletted bevág a mennykő, mert abból csak még nagyobb szomorúság vagy neadjisten még parttalan, szinte témáját vesztett veszekedés is lesz, mint pédául itt.

Gaby -- én nem tiltok le senkit. Van moderátorunk, ő ítéli meg a helyzetet, hozzám lehet fellebbezni, ahogy te tetted (gondolom ezért írtál).

Félelmet keltőnek azt neveztem, hogy azt állítottad, a Búralakók öngyilkosságára vonatkozó megjegyzésem félreérthető -- hogy azért nem jönnek Búralakók, mert öngyilkosok lettek. Ez logikailag lehetne igaz, de az eredeti kontextusában nem volt félreérthető. Pontosan azt mondtam el, amit alább leírtam. Ha nem akarsz pánikot kelteni, akkor az ilyen kérdésekkel nagyon csínyján kell bánni, mert az öngyilkosságról való beszéd hatalmas felelősség.

Az, hogy a fejedhez vágnak egyet s mást, normálisnak mondható. A Búrán sokan nehezen kontrollálják az indulataikat, de ez még csak nem is a Búra specifikuma, hanem a teljes neté.

Az oldalon néha van szakember, néha nincs, a látogatók egy része eleve szakember vagy szakember _is_. Ez az oldal nem az egyetlen ilyen; számtalan hasonló oldal létezik világszerte. Ha tartasz tőle, ne használd, Ha viszont idejössz, és hangosan aggódsz, hogy ez ártalmas, azzal másokban félelmet keltesz. Ezeken a körökön már túl vagyunk. Az országosan és nemzetközileg elismert szakértők megjelenése az oldalon egyértelműen mutatja, hogy a szakemberek nem gondolják, hogy ez az oldal káros volna. 

Hogy vannak veszélyei, azt -- remélem -- mindenki tudja. Fel is hívtam rá a figyelmet a küldetés-nyilatkozatban. De az életben lényegében mindennek vannak veszélyei -- a terápiának is, de még egy egyszerű beszélgetésnek is.

Itt többek közt azt is "gyakorolni" lehet, hogyan fogalmazza meg az ember a félelmeit, a szorongását vagy a dühét nem sértő módon. Aki akarja, gyakorolja, aki nem akarja, az megsértődik a visszajelzéseken. De mindig fontosak a visszajelzések. 

Egyébként inkább kérjen az ember kétszer bocsánatot feleslegesen, mint hogy félreérthető fogalmazással megbántson valakit. Én mindig abból indulok ki, hogy talán a másik félreértett, de ha felkavartam, akkor meg is kell nyugtatnom. Fordítva is elvárnám.

Alig irtam par mondatot Eszter es te maris vadaskodasnak veszed , felmerultek kerdesek bennem ennek a interju kapcsan  Meg sok kerdes van amire nem jon valasz csak torles  Nem ez zavar de az mar igen , hogy az semmit nem jelent itt ha az embernek azt mondjak takarodj es psichopata meg bunko . Megteheti mert beteg ? ennek ellenere megis engem zarolsz mert en keltek felelmet a kerdeseimmel ? amelyek szamodra nem kerdesek hanem vadak  Meg segiteni is akartam , hogy ez az oldal valahogy tisztesegesebben mukodjon , mert ezek a manipulativ jatekok es provokativ  jatszmak nem eppen azok , csak azert mert nem tetszek mert a paranoia nem ismer hatarokat vagy meg lehetne sorolni az okokat . Ha reagaltam volna a gyalazkodasokra hasonlo modon  lett volna  indok az ismetelt kitiltasomra de igy marad a felelmet kelto hozzaszolas ami pont olyan hulyeseg  mint az , hogy romaniaban az orvosi egyetemen magyarul tanuljanak az orvosok , mert mondjuk egy tozsgyokeres moldovai bacsit nem tudom , hogy kezelne az az orvos aki nem tud romanul .Szoval Eszter en megertelek ha az en hozzaszolasom szamodra felelmet kelto azert mert ez a te meglatasod es ha az ember a sajat fixa dolgaival egyutt kell eljen az pont eleg neki ,nemhogy meg energiat adjon bele abba , hogy megmagyarazza oket . Igen nem titkolom a nevemet mert minek , senki nem kelt bennem felelmet mert azt mondja takarodj innet ez csupan arra utal , hogy nem en felek hanem o . Ismet kerdezem jo az ha egy kozossegben barmely kozossegben  vezetotol kezdve a sorstarsig a moderatorig a segitoig mindenki beteg ? az ongerjesztes fogalmat te hasznaltad . koztudott , hogy a mentalis betegek igen okosak es emiatt kepesek magas szinten uzni manipulativ jatekokat te ezt biztosan tudod es azt is a buran sincs maskent  Ha arrol van szo , hogy durvan bele kell gazolni valakibe tettre keszen allnak . Amiket te allitsz a becsuletessegrol tisztessegrol stb csak szep fogalmak kivitelezni mar nem erdeked a sajat oldaladon aki pedig nem a te allsapontodon van az mehet . Tudod mit furcsalok eleted soran volt egy par eset amikor  menesztettek azert mert nem tetszettel bar a munkadat elvegezted , Tudod neha peldat kell mutani olyan emberknek is akik nem ismernek teged , mivel en abbol itellek meg ahogy mukodteted ezt az oldalt egyeb tampontom nincs es az amit itt tapasztalok nagyon ellentetben van azzal amit mondsz

Joe Satriani - All alone

(Lesz G3 Budapesten)

Sziasztok,

5567 (a saját nevén) felhívta a figyelmem arra, hogy itt vitatkoztatok. Szerintem a letiltása jogos, mert félelmet keltő hozzászólásokat írt, de a korrektség kedvéért válaszolok a vádjaira.

Egyszer valóban elmondtam, hogy két emberről tudok, akik öngyilkosok lettek és korábban írtak a Búrán. (Az öngyilkosság tényét Búralakók osztották meg velem). Ők nem írtak már a Búrára akkor évek óta. Úgy éreztem és érzem most is, hogy a Búrának van megtartó szerepe. A lényeg az, hogy valaki figyel rád, és a legfélelmetesebb gondolataidat is elmondhatod. Ezért nem akadunk ki azon sem, ha valaki öngyilkosságról fantáziál. Depressziósok között ez normális sajnos -- ez a súlyos depresszió és a borderline és egyéb zavarok egyik szörnyű tünete.

Ha viszont egy fórumozó azt állítja, vagy más úton megtudjuk, hogy öngyilkossági kísérletet követ el, kiküldöm rá a a mentőket és rendőrséget, amennyiben tudjuk azonosítani. Ez két esetben történt meg. Egyik esetben sem halt meg senki. 

Hogy öngyilkosságot követett-e el ezen kívül bárki, aki valaha írt a Búrára, nem tudhatjuk száz százalékos biztonsággal. Én azokról az esetekről tudok, amikor NEM halt meg valaki, mert megírta itt a fájdalmát vagy a közösség tagjainak leadta az utolsó vészjelzést/segítségkiáltást.

A beszélgetésnek azt a részét nagyon érdekesnek tartom, hogy meg lehet-e gyógyulni. Mivel nem vagyok szakember, csak másodlagos forrásból és saját tapasztalatból tudok mondani bármit is. A Búralakók között vannak elég sokan, akik egy darabig jártak ide, amikor nagyon rosszul voltak, aztán jobban lettek, és elhagyták a Búrát, hiszen már nem volt rá szükségük. Ez nem jelenti azt, hogy van teljes gyógyulás, de van olyan, hogy már nem akadályozza meg a bajod azt, hogy normális életet élj és előre tekints. Persze örülnék, ha ezek az egykoriak elmondanák, hogyan is jöttek ki az alagútból, de teljesen érthető az is, hogy amikor valaki jobban lesz, nem akar már ezzel foglalkozni. Mindenesetre biztosítok mindenkit arról, hogy sok ilyen egykori Búralakó létezik, és nyilván vannak még olyanok is, akikről nem tudok.

A tudomány álláspontja szerint bizonyos dolgokból -- fóbiákból, pánikolásból, evészavarból -- ki lehet gyógyulni. Más  bajokat meg lehet szelidíteni terápiával. Van olyan baj -- persze ebben már eltérnek a vélemények --, amelyet folyamatosan karban lehet tartani gyógyszerrel és terápiával oly módon, hogy nem zavarja az embert abban, hogy normálisnak nevezhető életet éljen.

e

Nem értek ennyire az orvostudományhoz, de a mentális betegségekből meg lehet gyógyulni, legalábbis a többségéből.Gondolom,Gyűjtsük össze miből nem lehet és miből igen.Addig is itt üzenjünk Babarczy Eszternek.

engem érdekel, de nem valami tartalmas hozzászólás volt

hát hogy valaki mentálisan beteg még meg lehet belőle gyógyulni,

gondolom ha vki jó ember vagy mondjuk normálisan áll a világhoz a betegsége ellenére akkor talán jobban tud segiteni, mint aki nem

a sorsunkat mi alakitjuk, legalábbis részben, meg lehet gyógyulni.

és akkor lehetne kérdezni Gabytól hogy jön ide a beszélgetésbe hogy valaki megérdemli-e vagy sem a sorsát? én hiszek abba hogy a sorsomat tudom alakitani

és akkor most irhatna valamit Gaby is

mindenki egyaránt fontos itt, talán csak az a kivétel akit törölnek, de újra lehet regisztrálni, ha megengedik.

nem úgy néz ki, hogy bárkit is érdekelne mit írsz ide...

nem a betegseg a gond itt hanem az ki milyen ember , arra gondolok nem mindenki erdemli meg a sorsat de sokan igen

5576-tól ismét búcsúzunk... ha nem jó itt írj a psychére.. vagy tán onnan is kitettek? lehet..nem kell itt az oldalt szidni burkoltan.. nem csak ez a fórum van ami sorstársaknak szól...

Fanni te meg moderáld magad kicsit pls... köszi

es meg azt szertnem megkerdezni , hogy magyarorszagon az orvosi egytemen milyen nyelven tanitanak , gondolom nem romanul mert az eleg erdekes lenne

latom ismet fut a 17 ezer euros vallalat es nep bevonzasa a mezes bodonnel , nem szep ez amit csinalnak csinaltok eszter , a psychenek tudom hany ongyilkosa van a buranak mennyi ?az alapjan ami az eloterbe zajlik kovetkeztetek arra ami a hatterbe

hmmm

rosszul fogalmaztam ,egy oldalnak a latogatoirol beszelek akik mar nem irnak  mert ongyilkosok lettek

5576 onnan látszik, hogy egy erőszakos zaklató pszichopata vagy, hogy eszed ágában nincs részvétet nyilvánítani egy olyan embernek, akinek 2 napja lett öngyilkos közeli hozzátartozója, ehelyett elkezded cukkolni.

"Normális" empatikus betegek ilyenkor azt mondják: "bocs, nem akartam" "ne haragudj, őszinte részvétem".

De te nem így reagálsz, hanem teljesen másképp.

Szépen kérlek : menj innen. Nem neked való ez a hely, csak támadásokat fogsz kiváltani és törléseket. Ha egészséges vagy, és csak zaklatni akarsz másokat bizonyára könnyen belátod, hogy ezt most nem kéne, ha pedig nagyon beteg vagy, akkor ez a fórum nem fog neked segíteni semmit se.

Menj innen.

istenem nalad nagy baj lehet nem en irok ugy mint egy psicho de nezd meg mar miket irsz te

es amint latom alig vartad , hogy belepjek ..dddd

Egy zavart elméjú, zaklató, erőszakos pszichopata vagy, nem más.

Takarodj.

igazan sajnalom , hogy ismet  bezsongtal  es nincs mashol csinalnod az eszed

5576!

Kicsit utánad olvastam itt a Búrán. Nem volt nehéz dolgom.

Hadd jegyezzem meg, hogy beteges és zavart dolognak tartom amit művelsz. Ha valóban annyira egészséges vagy, mint amennyire állítod, akkor rosszindukatú, kicsinyes zaklatás amit csinálsz. Ha meg beteg vagy, akkor se itt gyógyítsd magad.

Ennek nincs különösebb következménye, "csak" annyi, hogy ezt ide leírom, és elolvasod és remélhetőleg nem jössz ide többé.

5576!

Hadd kérdezzem meg.

Nálatok, ha halott van, akkor így szokás viselkedni? Odamész, berúgod az ajtót, kioktatod a gyászolókat, hogy mennyire ártanak, felrakod a csizmád az asztalra a halotti tor mellé, aztán elhúzol a vérbe, mondván, hogy téved aki együttérez veled meg árt is neked, mert neked aztán nincs bajod, a halott nem rokonod, nem is ismerted csak épp kedved volt odamenni és ráfingani az asztalra?

Ötször figyelmeztettelek, hogy ne tréfálj a témával, ne koszolj.

Ritka nagy bugris bunkó vagy. Szégyelld magad. És ne gyere vissza, ha lehet vagy csak úgy, hogy ötször átgondoltad a saját kis tökéletes életedet, de olyan fájdalom mellett, hogy belezöldültél és hitelesen megváltoztál.

Addig viszont: takarodj innét.

5576! Véleményem szerint egy nagyon nagy bunkó vagy.

Bunkó.

Szia 5576!

Én megértem miért zártak ki téged többször is. Én se állok veled szóba szívesen a jövőben.

Koszolsz.

Szia 5576!

Igen, lehet, hogy a fájdalmat én élem át, illetve az egészen biztos. Elvégre két napos az élmény. Nem esik jól, hogy idejöttél és felemlegettél egy olyan öngyilkosságot, amihez - mint kiderült, nincs közöd, nem ismerted, nincs részvéted, csak idejöttél, mert ide akartál jönni, hogy ezt elmondd, hogy van valaki akit nem ismersz, közöd nincs hozzá, de egy hónapja öngyilkos lett.

Friss, kétnapos és közeli gyászomba gázolsz bele, érzéketlenül. L'art pour l'art. Vádaskodsz. Nem érteni kit, miért. Tudtommal én nem ártottam neked.

Én nem köszönöm neked. Koszoltál. Direkt.

Szia 5576!

Megkérlek ne tréfálj ezzel a dologgal, pláne úgy, hogy nem ismerted és amúgy a körülményeit sem. Még nincs két napja, mikor az egyik közeli ismerősöm édesapja lett öngyilkos. Nem látsz át az interneten, nem tudod kinek a friss sebeit és milyen mértékben turkálod.

És ismétlem: ha felfogtad, rendben van. De direkt koszolni nem kell. Hacsak nem az a célod.

Idézet tőle: Fanni

Szia 5576! Leginkább a fájdalmadat és a dühödet érzem. Mást nem tudok mondani, hogy őszinte részvétem.

De direkt koszolni akkor sem kell.

Pontosan ez a gond  , egyesek megmondjak ki mit erez es milyen , ilyenkor kezdodnek a problemak . Itt van a veszely es mint latom te elsz is ezzel az eszkozzel , es meg tudtatban sem vagy annak , hogy valakinek artsz . Koszonom a beszelgetest

Szia 5576!

Akkor viszont nem értem.

És direkt koszolni akkor sem kell, ha nem ismerted jól sem őt sem pedig a körülményeket.

Az a baj , hogy lehet nem erzed a kulonbseget az arnyalatnyi kulonbseget a direkt koszolas es a realitas kozott .Mindenkinek a szajat meg nem lehet befogni csupan azert mert ismeri a  helyzetet . Tovabbra is azt mondom lehetnek belathatatlan kovetkezmenyei az online segitesnek , plane ha nincs tapasztalt sem szakertelem csak problemas emberek . Mondjuk kisulhetne meg ebbol valami jo is ha nem kavarnanak bele az aktualis kedely es lelkiallapotok. Na es persze eljenek a gyogyszerek amelyek olhetnek is ,.

Szia 5576! Leginkább a fájdalmadat és a dühödet érzem. Mást nem tudok mondani, hogy őszinte részvétem.

De direkt koszolni akkor sem kell.

Szia 5576!

Őszinte részvétem. Az nagyon fájdalmas, ha valaki, akit jól ismertünk, meghal. Főleg, ha sajátkezűleg vet véget az életének, akkor lehet elgondolkodni, hogy miért tette. Nagyon sajnálom, tudom milyen érzés.

Nem ismertem jol  , es nem ismertem egyaltalan csak azt , hogy veget vetett az eletenek

Szia 5576!

Őszinte részvétem. Az nagyon fájdalmas, ha valaki, akit jól ismertünk, meghal. Főleg, ha sajátkezűleg vet véget az életének, akkor lehet elgondolkodni, hogy miért tette. Nagyon sajnálom, tudom milyen érzés.

Szai 5576! Szerintem mindannyian kiszolgáltatottak vagyunk, egész életünkben. Elég egy oxigén hiányos állapot vagy egy szerencsétlenebb vírusfertőzés.

És szerintem direkte koszolni nem kell.

Szia Hajnal21. Szerintem nagyon szép, hogy valaki meggyógyul és utána másokon segít. Dehogy legyen másnak is rossz, az általában nem segít senkinek. Így kell írni. Nem tudom ki az a Veres Péter.

Szia 5576! Nagyon jó, hogy felfogtad. Az a kérdés, hogy felfogtad és maradunk ennyiben, vagy pedig elő is akarod idézni?

Nem lesz tisztább. De koszolni nem kell.

Amikor emberekrol van szo , emberi eletekrol beteg emberekrol , koszolgaltatott emberekrol   nos abban az esetben nem az a kerdes , hogy ki koszolja hanem az milyen artalmas lehet a pocsolya egyeseknek  de mukodjon ez a bura ha kell mindenaron ,

Szia 5576! Nagyon jó, hogy felfogtad. Az a kérdés, hogy felfogtad és maradunk ennyiben, vagy pedig elő is akarod idézni?

Nem lesz tisztább. De koszolni nem kell.

Nem tudom mennyire szeretnek vagy nem szeretnek , sok dologra lehet kovetkeztetni abbol amilyen modon az ember ir es reagal . Eldonteni egy szemelyrol akit nem ismersz , hogy szereted e vagy sem eleg bizarr .Sokan meg nem voltak azok akik nem szerettek mert ide sem jarnak sokan  Ket  eve jelent meg az uj bura es en  nem lattam akkor nagy tolongast mikor eloszor regisztraltam , annal tobb anyazast igen es azt , hogy dogoljon meg a masik ha nekem rossz a kedelyallapotom . Ezert kerdeztem ra , hogy olyan jo dolog e ha betegek adnak egymasnak jo tancsokat ?Soha nem mondtam senkinek azt , hogy dogoljon meg .Engem ket  honapja moderaltak ki  a moderacio igy gondolom mukodik csak attol fugg  milyen allapotban van az aki torol . Nem tudom milyen uj arcok vannak itt , en nem hinnem , hogy annyira azok mind  .Eddig sem beszeltunk szerintem sok kozos temank ezutan sem lesz  mint ahogy masokkal sem volt tul sok ,egeszen egyszeru okbol kifolyalag, megpedig azert mert senki nem ert senkit de attol meg lehet ugy csinalni . Nem vagdosom magam , nem akarok ongyilkos lenni , nem iszok nem kabitozom sem borderline sem egyeb szemelyisegzavarom nincs  , ezert sok dolgot nem ertek . Vannak viszont melypontjaim , vannak neha depis idoszakaim , es van az , hogy neha arra gondolok jobb lenne nem elni . Sajat tapasztalatom pedig az a buraval kapcsolatosan ha  eleged van mindenbol hajlamos  vagy azt hinni neked valami ilyesmid lehet , en is majdnem elhittem pedig  ez hulyeseg . Az az ember aki szeretne elmondani mit erez az nem biztos , hogy beteg , es akkor sem biztos , hogy beteg ha az elet megtorte . Van aki valoban megbetegszik de ez mar nem az en asztalom , azzal foglakozzanak a segitok.Elsz ,megvagy ennek orulok  de  az online nyilvanos segelynek mar nem , mert en felfogtam azt , hogy ennek milyen veszelyei vannak

Szia 5576! Én megnéztem a riportot, szerintem a riporter nem tud kérdezni se tartalmilag sem pedig hangsúlyilag. Minden mondatát ugyanúgy hangsúlyozza, és mindig olyat kérdez, amire nem lehet igazán válaszolni. Általános jelenséget vizsgál úgy, mintha kivétel lenne. Kinek ne lenne családi története a háborúról vagy a nagyszüleiről.

Szia

En kerdeztem ra a riport tartalmara

Csaladi tortenet haborukrol hmmmm, ertem en amit szertnel mondani , de attol a friss pocsolya meg nem lesz tisztabb mert  azt mondjuk rola , hogy egy edesvizu forras

Szia Hajnal21, örülök, hogy nem tervezel ilyet.

Köszönöm Fanni, nagyon kedves, ha a gyógyszerek nem ölnek meg, jelenleg olyat nem kapok, és rövid időn belül abbahagyom őket, akkor minden esélyem meg van a hosszú életre.Volt már 2 öngyilkossági kiséletem, többet nem tervezek, és már sosem lennék az, mondjuk úgy hogy kinőttem belőle.Szerencsére életben maradtam.Néha mostanság szivesen lennék a családomtól távol hogy ezt az eseményt jobban fel tudjam dolgozni, ilyenkor rossz hogy nincs egy lánytársam aki megvigasztalna legalább csak 1 napon.Sajnos én ahogy feldolgozom ezt kénytelen vagyok belegondolni azt mi van ha máskép alakult volna, még ha csak egy pillanatra is gondolok rá.(ahogy barátom mondaná, meztelenül futottam a Margithidon, micsoda blöff)