Extroverzió

Az extraverzió egészséges, ez egy biológia tény.Bizonyítani  nehéz, hinni kell.

Két biológia alaptípus van az egyik a kifejezetten termékeny ,potens, semmiféle pszichológia védekezőmechanizmus nem jellemzi, vagy alig és ,az önfenntartás nem okoz neki gondot. A másik folyamatosanönvédelemmel foglalkozik.E z egy  polarizált biólogiai definicíó,  a megértés kedvéért túlzok csak, de mindennapi megközelítésként igencsak használható.

Extrovertáltak és introvertáltak igencsak különböznek . Úgy gondolom, hogy nincs külön
extraverzió vagy introverzió, mindkettő ugyanaannak a skálának a része és mértéke.Nem tudom megmondani, hogy hívják ezt a skálát, adtam neki különböző neveket, kommunikáció, szociális kommunikációs képesség illetve hypophysis működés. Valahogy úgy, hogy valamiből sok illetve kevés van, de lényeg az hogy ez egy mértékegység.

 Az introvertáltakat egy titkolt belső  hajlam hajtja, hogy mások állításai ellen védekezzenek. Az állandó védekezés mások múltban és jelenben mondott mondatai ellen rendkívül értelmetlen és fárasztó.elég csak arra gondolni, ahogy krónikus alkoholisták éjt nappal azzal töltenek, hogy a valódi és képzelt vádak ellen védekezzenek. Sérti az intelligenciámat, hogy miért van erre szükség.
 Az extravertált illetve egészséges viselkedés nem választható illetve tudatos, többnyire .Milyen kár
Néhány példa
Az egyik ember esőkabátot vesz amikor esik, hideg és tél van. A másik nem, csak azért, hogy bizonyítsa milyen kemény ember.
Az egyik automatikusan imádja a híres színészt, popsztárt, énekest
mert mások azt csinálják, a másik úgygondolja hogy azért mert mások  csinálják nekem nem szükséges
Az egyik automatikusan abbahyja a sikertelen konfliktus megoldást, aikor már ezredszer próbálta ugyanúgy a másik újból megpróbálja ugyanúgy.
az első válasz mindig objektív téyeken alapszik, a másodikat egy vélemény , egy saját vélemény vezérli. A vélemény egy fal köztem és a való világ között.
 Az első viselkedésforma csak és kizárólag objektív tnyeken alapszik, a második minta fenntartja  a véleményét, viselkedésével kifejezi azt és aszerint cselekszik..

Amikor az ember tetteit, világnézetét objektív tények határozzák , nem szubjektív értékítélet illetve szubjektív moralitás, extrovertált személyiségnek hívjuk.
Ha az ember tetteit, gondolatait, életérzéseit objektív , feltételek, tények  határozzák meg akkor extravertált
 Nehézkes definició, idegenszerű illetve én nem ismertem korábban, de tetszik.
Szerintem a leírt extrovertált személyiség vulnerábilis ,és idejében nem is ismerheti fel saját sérülékenységét,ámbár rendkívül szimpatikus és az egészség jelképe kell, hogy legyen.szándékos az erős kontraszt, hogy értsétek, mi is a bajom ezzel.
Meggyőződésem, hogy ez a viselkedés tanulható, hiszen csak egy darab biológiai illetve pszichológiai tényező.Egy dolgot mindig könnyebbmegtanulni, mint többet
Én a biológiai tényezőnek a hypophysis működést tartom.akinek jól működik a hypophysise ,  aktív, korához képest , jól van,jól kommunikál, boldogabb, extrovertáltabb és egészségesebb. A kommunikáció , a negatív és pozitív is, intenzíven befolyásolja
a hypophysist(szerintem pozitívan) ezért úgy gondolom az emberikommunikáció létszükséglet, a lehető legjobb biológiai stimuláns.
Úgy gondolom az extravertált viselkedés tanítható illetve tanulható.
miért ne legyünk egészségebbek a lehető legegyszerűbben

magam számára írtam ezt a tananyagot és mások számára,akik nem tudnak kommunikálni illetve beszűkültek. meggyőződésem, hogy mindekinek
aki ezt a beszűkülést magán észleli minél előbb javulnia kell.
mért n lehetne az első lépésr így meghatározni: légy extrovertált,
hogy elkerüld a katasztrófát.

forrás. psychological types jung

a.

Szerző:

Belépett: 12 év

sa

Blog kommentek: 60Blog bejegyzések: 6Regisztráció: 2011. 12. 07.

1 gondolat erről: “Extroverzió”

Írj megjegyzést