és megint nem alvás

Sziasztok!

 

Most van már elegem eből a nem alvásból. pedig más gyógyszerre váltottunk, este 2mg rivotrilra, és elaszom fél 10-kor de mindig 2 tájban felébredek és nezehen alszom visza, másnap hullafáradt vagyok, fáj minden porckám és energiaitallal (csak 1 db-bal) bírom ki a munkát, bár tegnap majdnem elaludtam a munkahelyen..

én ezt nem értem…lehet altató kéne este rivotril helyett? pedig megemelte a dokim a duplájára az esti adagot.

Lányok még egy kérdés hozzátok: van akinél igaz, hogy menzesz előtt többetmutat amérleg kb 1 kilóval? mert fogyózom egy hete, le is ment 1 kg, de most megmértem, viszajött, pedig nem ettem máshogy csak menzesz előtt vagyok 1 nappal kb. 

Bocs a fiúknak, engem nem zavar a téma, csak legyen már jó hír is. veszek be még rivotrilt hátha visszaalszom.

nektek tovébbi jó ét!

Vica

Szerző:

Belépett: 2 év

Vica1333

Blog kommentek: 868Blog bejegyzések: 32Regisztráció: 23-07-2016

8 gondolat erről: “és megint nem alvás”

 1. Szia!

  Sajnálom, ez a nem alvás nagyon kikészítő tud lenni. Nekem sok évvel ezelőtt volt ilyen, hogy minden éjjel 2-kor felébredtem és órákon át nem tudtam visszaaludni. Csak nekem akkor nem volt munkám, „csak” két gyereket kellett ellátnom (egyedül). Ja, és nem szedtem semmilyen gyógyszert. 

  Úgy érted, hogy az antidepi HELYETT kaptál rivot? Gondolom nem. Gondolom az antidepi MELLÉ kaptál rivot. Tényleg fura, hogy felébredsz, ez szerintem sajnos egyértelműen a stressz jele.

  A másik kérdésedre az a válaszom, hogy a) szerintem sem ciki téma b) menzesz előtt a szervezet vizet tart vissza, emiatt van az, hogy nem fogysz. Speciel nekem nem tart vizet vissza, de ez a ritkább. Vannak mindenféle praktikák (sokat inni, kevés sót bevinni), amik segíthetnek. A többieknek biztos van más „praktikájuk” is. 🙂 De ez egy normális folyamat, nem kell miatta aggódni. 

 2. Kedves Roxy!

   

  igen, az antidepi kaptam még rivotrilt. 

  ma reggel bevittem a gyereket suliba,  és munkába menet a buszon elaludtam:) de felébredtem mire le kellett szállni…. de nagyon rossz…. megpróbálok ma 11-ig fenn maradni, mert tegnap már fél 10 kor lefeküdtem, hátha segít….

   

  puszi

 3. Vica!

  Az első mondatod jóra sikerült. 🙂 De felteszem, hogy az antidepi MELLÉ kaptál még rivotrilt.

  Lehet, hogy segít, ha sokáig fent maradsz, de ha nagyon nehezedre esik, ne erőltesd. Ez az éjjel 2-kor ébredés egy tipikus dolog lehet. Tesóm, aki egyáltalán nem pszichés beteg, soha még közelében sem járt, amikor nagyon stresszes volt az élete, akkor hetekig éjjel 2-kor ébredt és mivel nem tudott aludni, olvasott. Aztán visszafeküdt és aludt még egy kicsit és persze tök kómás volt. 

  Nekem amikor most nyáron nagyon keveset tudtam aludni, mindig HÁROMNEGYED 3-kor ébredtem fel. Már kínomban röhögtem. Kikúsztam a konyhába és tudtam, hogy hn 3-at fog mutatni az óra és tényleg. 

  Ezeket nem tudom, miért nem kutatják, mert nagyon érdekes és fontos dolgok lehetnek.

   

 4. Kedves Roxy!

   

  már megint kiborultam, egyrészt félek az éjszakától másrészt izzad a homlokom folyamatosan (de csak az), ja és paróka nélkül izzad, és igen, antidepi mellé kaptam rivotrilt..már azt sem tudom mit írok…

  mert megint kicsit icipicit megvágtam a kisujjam késsel, alig vérzett ugyan, de ez volt pár hete is csak akkor tányérba nyúltam bele, és műtét lett a vége..és persze nem vettem betadine..t. átszaladtam a szomszédhoz, alkohol gyógyszertári volt nála, bekentem, vattával jó sokáig, többször… jaj úgy félek… ráadásul a barátom lefeküdt aludni, nem is törődik elem, nem is közeledik hozzám úgy jó pár napja, és amikor mondtam neki hogy átugrok a szomszédhoz vmi ferőtlenítőért, azt mondta jó és aludt tovább. pedig tudja, hogy hasonló dologból augusztus 21.-én idén műtét volt. Vigasztalás kellett volna, hogy nyugi, lefertőtleníted és nem lesz semmi baj. de ezt sem tette. olyan nagy kérés ez????

   

  most mit csináljak vele, olvassak be neki ??? vagy majd holnap amikor jön a hétvége??? megittam 1 dl vörösbort, mert csak annyi volt itthon de még innék basszus… e nálunk már semmi bolt nncs nyitva a közelben…. majd írok, várok legalább 2 órát, mert múltkor 2 óra alatt dagadt meg duplájára az ujjam és nem tudtam mozgatni és fájt. most nézem, már egy óra eltelt még tudom mozgatni…basszus félek és csak hozzád/ hozzátok fordulhatok.

 5. Szia Vica,

  megértem, hogy aggódsz a vágás miatt, de ha jól kifertőtlenítetted, akkor biztos nem fog begyulladni. Ha picit mégis begyullad, még mindig tehetsz rá betadine-t, vagy más sebfertőtlenítőt, az majd lehúzza. Elhiszem, hogy félsz, egy műtét után én is betojnék minden kicsi vágástól, de azért szerencsére nem lesz minden konyhai balesetből műtét, és reméljük most sem.:)
  A pároddal nem kell feltétlenül veszekedni, de azt elmondhatod neki, hogy mire van szükséged ilyen helyzetben (támogatás, megnyugtatás, törődés). Legközelebb hátha jobban odafigyel.

 6. Sajnálom, Vica, de oida nagyon jókat írt! Érthető, hogy aggódsz, de tényleg nem szokott túl gyakran előfordulni, ami veled történt nemrég. Én most nyers húst adok a kutyának, a csuklómat egy nagyon picit megszúrtam egy késsel (véletlenül, a félreértések tisztázására), először nem is vérzett, ergo semmi fertőtlenítés. Aztán láttam, hogy jé, mégis van egy pici seb. Abba jól belement a nyers hús. De bajom nem lett. Szóval hidd el, neked sem lesz. 

  Az fura, hogy izzad a  homlokod. 

  Hogy aludtál? Vigyázz a rivo-val, jól rá lehet szokni. Persze ha muszáj szedni, akkor muszáj. Én is szedek xanaxot, nem is keveset és már jó régóta. Sajnos. 

 7. Sajnos a gyógyszertári alkohol nem igazán  jó fertőtlenítő. Én is azt hittem, azután tanultam, hogy nem. Nagyon hamar el is párolog….

  Azért remélhetőleg nem lesz gond. Mikor gyerek voltam és elestem, azt hiszem, engem se fertőtlenítettek le mindig, nem rémlik, hogy elfertőződött volna.

  Nem tudom, a beolvasás hatékony-e, legfeljebb tönkreteszed mindkettőtök hétvégéjét(legrosszabb esetben), nekem nem annyira vált be eddig, ettől függetlenül én se tudtam leszokni róla teljesen. 😀 

 8.   Sziasztok!

   

  mindenhova írok, mert nem találom a személyes találkozó Búrásoknak topikot, hogy rgyeztessünk még egyrészt, másrészt aki pesti, van egy eladó jegyem a színházak éjszakájára, ahova én is megyek, tehát együtt lehet velem folytatni a beszélgetést, 

   

  Én az Operettszínházba megyek backstagre, a ja a jegyet kedvezménnyel adom, amúgy 2500 ft. jelentkezzetek aki szeretne!

Írj megjegyzést