Erős szorongás

Kedves csoporttagok!

Tanácsokat várok, kinek mi vált be erős generalizált szorongás ellen. Egyelőre Xanaxot szedek két hónapja, antidepit próbáltam és nagyon rosszul lettem tőle, iszonyúan felerősítette a szorongást, ijesztő gondolataim is lettek, 3 napig bírtam. Majdnem sürgősségire mentem, nagyon féltem és nagyon megijedtem.Nem vagyok képes mégegyszer ezt átélni és semmiképpen sem szeretnék kísérletezni ezekkel.

Tudom hogy a Xanax függővé tesz viszont egyelőre ez segít valamennyire. Elkezdtem magas dózisban vitaminokat enni, magamtól tanulom a mindfulnesst könyvből és gyakorolom napi többször, pszichoterápiát is elkezdtem. Még csak kétszer voltam, nem tudom mennyire fog segíteni.

Kérlek, csak olyan módszereket javasoljatok amik antidepresszáns-mentesek, bármire nyitott vagyok természetes vonalon. Sikertörténeteket is írhattok, ami biztató lehet, aki lekuzdotte ezeket a szarokat antidepik nélkül. Nagyon motivált vagyok, dolgozó nő, édesanya, össze kell szednem magam és küzdeni a gyógyulásért. 

Anno pánikbetegség miatt közel 15 évig szedtem antidepit. Érzéketlen voltam tőle, plusz mire megtalálták ami úgy ahogy hat, megjártam az Opnit és volt hogy közös ülésen leájultam a székről valamelyik el nem talált dilibogyotol. Bő 15 év gyógyszerszedés után magamtól hagytam el nagyon lassan leepitve az antidepit és a Xanaxot is, senki sem segített. Ez a mostani újabb 3 napos rettenetes élményem…. nem is tudomb, miért kezdtem bele ha régen sem segített csak tompított és önmagam kellett lealljak vele. Csak kétségbe estem hogy ilyen előjött, pánik most nincs csak erős gyomorgorcssel való szorongásos ébredés, ami napközben is előjön random, néha olyan üresség érzés. Amúgy is csak egy modern találmány ez az egész pszichiátriai gyógyszeripar és ezek előtt sem minden lelki beteg ember lett rosszabbul, lett öngyilkos, nagyon sokan meggyógyultak, átvészelték a rossz időszakokat. Nekünk miért ne sikerülhetne természetesen? 

Természetesen az életkörülmények is változtatás alatt állnak szép lassan, új hivatás, új munka terve, stb…

 

Szerző:

Belépett: 2 év

Beatrix

Blog kommentek: 54Blog bejegyzések: 1Regisztráció: 13-11-2021

15 gondolat erről: “Erős szorongás”

 1. Kedves Kleó!

  Köszönöm a bíztatást! Van egy csodálatos és segítőkész férjem, csak annyi a baj hogy 7 napból 6-on át napi 15 órát dolgozik így sajnos hétköznaponta épphogy csak aludni jár haza. Viszont szeret és én is szeretem, segít ahogy tud, lelkileg támogat.

  Szerintem valami eletkozepi válság-szeru dolog lehet, lányom idén érettségizik, utána kirepül, fiam novoget, 10 éves. Talán szorongok már tudat alatt előre, ha lányom külön fog költözni, nem lesz már hétköznapi segítség a fiammal. igaz, már ő is novoget, jövőre talán egyedül járhat már suliba. 

  Mostanában mentálisan nem érzem magam hasznosnak. Nincs kihívás. Erre rájöttem. Nővér vagyok egy plazmacentrumban és már több mint két éve itt dolgozom. Nagyon kollegiális és segítőkész, laza a csapat viszont a munka robotmelo, idegőrlő sokszor és néha stresszes is. Plusz semmi önálló döntést, gondolatot nem igényel.

  Anyagi gondok vannak még, fogalmazok inkább úgy hogy kilátástalan a jövőnk hogy lakáshoz, saját otthonhoz jussunk. Budapesten élünk albérletben, egyik fizetés közel egészen erre és a rezsire elmegy. Másikból élünk azért korrektül. Nincs káros szenvedélyünk, nem dohányzunk, nem iszunk, semmi ami vinné a pénzt. Csak hát a jövőtől való aggodalom, nincsenek szüleink, nem vár ránk örökség…

  Szóval kábé ezek vannak. Valószínűleg elkezdek egy angoltanari képzést nemsokára és szeretnék munkát, pályát változtatni.

  A többivel egyelőre tanácstalan vagyok….

  Szívesen várok ötleteket, természetes táplálékkiegészítők, étkezés téren kinek mi vált be.

  Esetleg jó autogen tréning oktatót, lehetőleg klinikai szakpszichológust, képzett szakembert tud valaki ajánlani Budapesten?

 2. Szívesen. Hát, igen, így ezen alapjaiban nem kell változtatni, csak az a sok meló is lelkileg kizsákmányoló mindkettőtöknek. Talán, ha a férjed is tudna változtatni? Amúgy beugrani egy saját lakásba a nehéz, utána nem kerül többe, mint az albi… Csak a kezdőrészletet kell összehozni, mindkettőtök dolgozik, van hitelképességetek. Talán még jár az a fene csok is. 

  Hát, ami gyakorlatilag mindenkinek segít kicsit, azokat ismerheted, gondolom: magnézium, B-vitaminok, E-vitamin, halolaj, Q10, persze C-vit, esetleg D3. A többi egyénenként változó. 

  Autogén tréning? Anyag alapján egyedül is megróbálhatod, vannak jó anyagok róla/hozzá. Én kicsit szkeptikus vagyok, nekem „minden ment”, csak az agyi ellazulás nem, rendelős pszichológussal. Sokaknak segít pl. a mindfulness, de ahhoz tényleg kéne szakember, talán előkerül olyan, aki tud ajánlani.

   

 3. Kedves Kleó!

  Igen, vitaminok megvannak. 

  Pénz, hmmmm… támogatások, egyebek: nem akarunk több gyereket gyártani a semmire, egyébként is már 45 évesek vagyunk. 

  A férjem sajnos nem tud változtatni, egy másik családot is el kell tartania míg a gyerekek megnőnek. 

  Talán egy beugró kezdő összegyűlik egy banki hitelhez pár év múlva. 

  Igen, sok ingyenes relaxáció és meditáció van fenn a neten, szoktam hallgatni őket.

  Szívesen fogadnék javaslatot, kinek melyik vált be legjobban ami ellazította.

  Mindfulnesst próbálok most könyvből tanulgatni de jó lenne hozzá szakember. Így találni random embert neten, hát nem tudom. Sok a nem jó szakember, nincs kidobni való pénzem.

   

 4. Közben olvasgattam itt. Ijesztő hogy emberekkel mennyi dilibogyot etetnek meg éveken át, sokszor több fajtát egyszerre és nem sikerül gyogyulniuk stb.

  Nagy félelmem hogy nehogy bekattanjak és bekeruljek a pszichiátriára vagy feladjam mert gyenge legyek és bevonuljak aztán ott jól leszedalnak meg minden szart belém tomnek.

  Mindenképp meg akarok gyógyulni csak Xanax segítségével, meg teszek is érte naponta. Küzdök mint állat. Most éjfél körül is marha erős szorongás és kilátástalanság érzés, olyan letargia szerű jött rám. Már öt óra eltelt az esti Xanax után viszont inkább kibirtam valahogy, betettem egy relaxációs videót és kivartam a hajnali egy órát a Xanax bevetelig. Nem akarom kapkodni hogy teljesen rassokjak. Nyilván már így is függő vagyok rendesen két hónap szedés után.

  Lehet, éjszakára át kéne állni az sr változatra csak nem tudom hogy a simat és az srt lehet e együtt, vagy hogy bírja a szervezet a cserét. Én már semmivel sem merek kísérletezni így szorgalmasan 6 óránként veszem be inkább a sima 0.5-ost. 

  Vannak jobb és roszabb napok. Most pl két napja roszabb határozottan.. talán az erős időjárási front és a menzesz előtt nem sok nappali állapot is közrejátszik, nem tudom. 

  Kleó, te tapasztalt vagy ebben a szorongásos témában, ami talán enyhe depivel is jár együtt? Kíváncsi lennék ki mit szokott érezni.

  Egyáltalán van itt olyan aki meggyógyult? Mert még gyógyszeres szedés után is rémes tapasztalatokat olvasok itt. Ijesztő.

  Jó lenne valaki, aki ki tudott ebből mászni sima pszichoterápiával, vitaminokkal és max nyugtatoval. Tuti hogy létezik sikertörténet csak kérdés hogy ide jut e fórumozni.

  Én pl ismerek valakit aki sok év alkoholizmus és 15vev pánikbetegség után magától, még nyugtató nélkül is, meggyógyult. Több éve tünetmentes. Eckhard Tolle tanításait hallgatta, olvasta, zen meditációkat csinált és mindössze egy sorozat kognitív terápiáért fizetett. Nyilván rohadtul meg akart gyógyulni és erős volt a motivációja. 

 5. Az alkoholizmus és a pánikbetegség gyógyítható. Nem iszol pl. A depresszió és/vagy GAD már más, súlyosabb. Kevesen gyógyulnak meg. Gyógyszer kell, de úgy 6-8 hét múlva elmúlik az epizód magától is. De egy súlyos szorongásos epizódban felesleges a meditációt (mindfulness) erőltetni, mert nem fog menni. (Popper Péter) 

 6. Szia quablock!

  Köszönöm a válaszod. Akkor ezek szerint nekem nem túl súlyos mert egész jól kezdek raerezni erre a mindfulnessre. Hogyhogy pár hét alatt elmúlik magától az epizód? Erről írnál bővebben? Ez nagyon biztató.

  Xanax-szal úgy ahogy kordában tudom tartani. Főnyeremény lenne ha pár hét múlva szép lassan elkezdhetném leépíteni a Xanaxot. Csak óvatosan és lassan. 

  Hát nekem most olyan másfél hónapja jött elő. Súlyosabb nem lett azóta, mióta eluralkodott rajtam. Vagy csak elkezdem tudni uralni esetleg, nem tudom. Egyelőre sajnos még jobb sem lett az igaz. De akkor van remény azt mondod? 

  Mondjuk van remény, vannak céljaim, alapvetően szeretem az életet csak most ez jött valamiből, ez a szar. 

  És neked mi a problémád?

   

Írj megjegyzést