Első: a gyógyszerekről

Kegyetlen dolog ez a gyogyszer dolog. 2017 szeptemberetol decemberig le voltam szedalva, nappal es este is szednem kellett aRivotrilt. Nem nagy adagot, de ahhoz eppen eleget, hogy csak vegetaljak. Napkozben haromszor, este pedig lefekves elott. Este Kventiax is befigyelt a Rivotril melle.

Mindemellett helyt kellett allnom a munkahelyemen is. Korulbelul nem tudtam,hogy mi van velem, az osszes energiam arra ment el, hogy egyaltalan letezni tudjak. Gyomorremeges, etvagytalansag, szotlansag. Azon csodalkozom, hogy a munkatarsaim nem kerdeztek ra, hogy mi a franc van velem. De nem kerdeztek ra. Pedig lattak, ez utolag kiderult. Azt gondoltak, hogy valami kimerultseg fele vagyvalami tulhajszoltsag.

Nem tudtam kovetni az emberek mondatait. Nem tudtam emaileket ertelmezni. Filmetnem tudtam nezni, mert nem fogtam fel hogy mi van benne csak neztem ki a fejembol.

Valamikor januarban tudtam szembenezni azzal, hogy ez igy nem mehet tovabb. Fokozatosan nott addig a bevitt gyogyszer mennyisege, a leszedaltsag is egyutt volt ezzel.

Rivotrilrol nehez lejonni. Errol sokat lehet olvasni. Hat ez igy van. Megerositem.

Csinaltam egy tablazatot, hogy nagyon kicsi adagokban csokkentem a mennyiseget. Januar elejen kezdtem, marcius vegere akartam lejonni rola. Holnap folytatommajd, leirom hogy mit eltem at a lejovetel alatt. Mi volt a strategiam.

Hatha olvassa valaki es segit neki.

Szerző:

Belépett: 5 év

TalánBipoláris

Blog kommentek: 28Blog bejegyzések: 2Regisztráció: 06-11-2018

3 gondolat erről: “Első: a gyógyszerekről”

  1. Napkozben kellett szednem a Rivotrilt harom alkalommal egy-egy tablettaval a fel miligrammosbol. Este fel milligramm Rivotril es 37 miligramm Kventiax volt a maximum adag.

    Tudom hogy ez nem sok, hiszen 2011-ben volt, amikor napi 8 mg Rivotril es 500 mg Ketilept volt az adagom. Igen, 500. Nem eliras. Mondjuk az egy negy honapos almatlansagot koveto mentovel vittek be a Peterfybe szitu volt. Igazan szar ugy lett belole. Onnan alltam talpra egy ev alatt a teljes gyogyszermentessegre.

  2. Frontint szedtem, szeptemberben álltam le vele. Kb 10 évig szedtem, de voltak kisebb gyszermentes időszakok ill. sokáig csak alkalmi szedésre volt felírva.

    Seroquelt (ugyanaz a hatóanyaga, mint a Ketileptnek) is szedtem, 800 mg volt a max adag. Ezt nagyon lassan állították le kb 5 éve.

Írj megjegyzést