Edzés

Leng a súly. Erősen,kíméletlenül. Az edző szavai a háttérből kiabálásnak hallatszanak: „Engedd, hadd menjen.Ez az,gyerünk,adj neki!” Pedig nem is kiabál. Tenyeremben a hűvös fém,izmaim megfeszülnek,de még a napi ideg a fejemben, még a napi történéseken rágódok. Tele a fejem mindenféle szarsággal,rossz történésekkel, stresszel, félelemmel. 
Kezdek fáradni, a vas már csúszik a tenyeremben, hopp, meg kell törölni, nehogy kiessen a kezemből, meg már levegőt is alig kapok. Aztán újra megmarkolom a fémet, ami már szinte forrónak tűnik. És leng a golyó, az edző szól, hogy nyissam a csípőt, figyeljek a karomra, ez, az, nagyon jó, erőt a mozdulatba! Izmaim feszülnek, fáradnak, tüdőm levegőért kiált, tenyerem már fáj, úgy érzem.,mindjárt eldobom a súlyt,hadd menjen, repüljön igazából, csak ne kínozza már a tenyeremet. 
Aztán kitisztul az agyam, leng a súly tovább, eggyé válok a gyakorlattal, nincs már bennem stressz, vagy félelem, csak a súly van és én. Repül az idő, máris vége az edzésnek, de kár. 
Ahogy megyek kifelé, és lassan magam mögött hagyom azt a bizonyos „edzőterem-szagot”az ideg újra belémköltözik, és én legszívesebben visszafordulnék.

Szerző:

Belépett: 4 év

memphisgirl

Blog kommentek: 1857Blog bejegyzések: 507Regisztráció: 10-08-2010

5 gondolat erről: “Edzés”

 1. Köszi 🙂

  Terembe már több mint egy éve, kettlebellre pedig szeptember közepe óta, de imádom, és csak ajánlani tudom mindenkinek a sportot.Nekem pl. az egyetlen hely, ahol én irányítom az életemet, ahol látom az eredményét a küzdelmeimnek, és ahol pozitív visszajelzést kapok, ha jól csinálok valamit, és türelmes magyarázatot, ha valamit nem jól csinálok.

 2. rhiannon-roxána

  Tök jó, hogy rátaláltál arra a sportra, ami örömet okoz. Én nagyon sok éve jógázni szeretnék (van egy csomó jógakönyvem is). Itthon jógázgattam is, de nem az igazi, mert a) „egyedül nem megy” b) ősztől tavaszig megfagyok a lakásban. Márpedig Indiában 40 fokban jógáznak. 

 3. Íratkozz be jóga edzésre, biztos van ott a közelben valahol, mert nagyon elterjedt most már. A társaság nagyon sokat jelent, nem azt mondom, hogy barátkozmi kell, mert én is visszahúzódó vagyok, csak amikor látod, hogy a többiek is csinálják a gyakorlatokat, az húz előre, hogy te is csináld. Aztán ott van az is, hogy ha edzés van, akkor elmész, mert tudod menni kell, be vagy íratkozva, ott várnak és számítanak rád. És ami a legfontosabb, és unásig ismételt. A sport endorfint szabadít fel, fantasztikus érzés, ahogy látod, érzed, hogy haladsz előre, és amit egy hónapja nem tudtál, most már azt is meg tudod csinálni.

  Felemelő

 4. rhiannon-roxána

  Igen, jó lenne. De a) a jobb helyek nagyon drágák b) az olcsóbb helyek gagyik (egyszer voltam egy 900 forintos helyen, ahol a nő rángatta a karjaim meg a lábaim). 

  Csak egy kis kitérő: vannak a magányos sportok (futás, úszás), vannak a páros sportok (pingpong, squash, tenisz), vannak a csapat sportok (foci, kosárlabda) és vannak azok a helyek, ahol „egyedül-együtt” sportolsz másokkal, tehát saját magad csinálod a gyakorlatokat, de mások is ott vannak. 

  Na, lényeg a lényeg, tényleg kéne jógázni. Olcsón. 

Írj megjegyzést