do you know the enemy?

van nekem három nagyon közeli barátnőm. néhány hete még négyet mondtam volna, de négyeske néhány hete csúnyán flörtölt az orrom előtt Casanovára, akivel hivatalosan utálják egymást. Casanovától nagyjából ezt vártam, az ő része nem fájt, de négyeske meglepett. egy ideig azt hittem, hogy félreértettem valamit és túlreagálom a semmit, de négyeskéről hetekig semmit sem hallottam utána, holott eddig hetente többször beszéltünk. ezt beismerésnek vettem. mindkettőt ismerem nagyon jól, önmaguk inverzei voltak, hogy imponáljanak egymásnak, ráadásul négyeske felhozta álompasi témát, akiről Casanovának én nem meséltem. igazi barátnői szolidaritás, nemdebár? néhány napja felhívott, beszéltünk általános semmiségekről, én nem hoztam fel a témát, négyeske meg annyit mondott, hogy sokkal rokonszenvesebb a srác, mint gondolta. nem mondtam neki semmit arról, hogy milyen rosszul esett, de szerintem sejti és ezért kerül.

most hármaska van terítéken. Casanova állítása szerint hármaska is rámászott, de jelen voltam és nem hiszek neki. hármaskáról azt kell tudni, hogy borzasztóan önbizalomhiányos és tényleg mindenkivel lefekszik, aki hajlandó megdugni. ő tényleg nem egy modell alkat, de annyira közvetlen és hálás minden érdeklődésért, hogy rengeteg pasi mondjuk úgy, hogy elviszi egy körre. de a haveroknak nem mutatják be. tudom, hogy szeret (én is őt), de nagyon féltékeny rám. nagyon közeli bizalmasom, pontosan tudja, hogy mennyire nem habostorta az életem, de valamiért mégis. én próbálom erősíteni az egoját, de ezt csak ő tudja lerendezni magával.

én most nyaralok egy elég csodás helyen és harmadkézből megtudtam, hogy hármaska egy olyan zártkörű rendezvényre megy, amit egyébként utál és ahova én szoktam lerángatni, mert álompasi oda jár. rengetegszer elmondta, hogy nem szereti az egészet és hogy csak miattam hajlandó lejönni és erre hova megy, amikor én távol vagyok?

én a szokásos módon reagálok az egészre, nem mondok senkinek semmit, nagyon durván nem eszem, próbálok nem elájulni (ami egyre nehezebb), mert ha itt visznek kórházba, akkor egy évi fizetésemet itt hagyom. 

kérlek mondjátok meg, hogy őrült vagyok-e vagy tényleg gyanús! esetleg valami ötlet, hogy hogyan bizonyosodhatnék meg? most nem bízom a saját eszemben.

Szerző:

Belépett: 4 év

csaken

Blog kommentek: 764Blog bejegyzések: 87Regisztráció: 2011. 05. 16.

19 gondolat erről: “do you know the enemy?”

 1. Olvasom en nagy erdkelodessel a blogodat mert mindig arra varok , hogy lesz benne valami ami erosen felkelti az erdeklodesemet .Ha ide irod le a gondolataidat remelem nem veszed sertesnek ha valaki nem csupan szepeket es jokat irogat  . Igyekszem ugy fogalmazni , hogy ne bantsalak meg de bizonyos dolgokat nem lehet sehogy korulirni . Azt vettem eszre , hogy igy nem igazan erdekel semmi magadon es a maganelteden kivul es persze a munka . Az emberek is igazan csak azert erdekelnek mert neha elszorakoztatnak vagy azert mert van viszonyitasi alapod . Inkabb ugy fogalmaznek , hogy tudsz tundokolni onmagad fenyeben a butuska szerencsetlen baratnojeid mellett (hat te sem vagy boldog igazan )Mar egyszer elmondtam neked , hogy elvesztegeted az idodet a fiatasagod a szepsegedet az erodet . Mi lesz utana  ? harminc ev mulva is ilyesmiket akarsz irogatni egy forumon ?Egyeske meg harmaska mind letezo szemeleyek az eletedben lehetne benned annyi tisztelet irantuk , hogy legalabb a keresztnevuk kezdobetui szerint szolitod meg oket az irasaidban (mert ezt a stilust nem irodalmi megszemelyesitesnek hivjak hanem egeszen masnak )Azert olvasom a blogod mert nem kedveltem  az ilyen tipusu embereket soha  es kerultem a tarsasagukat . Azt remeltem , hogy sikerul valami kozelebbit vagy emberit, vagy nem is tudom mit megtudni rolatok ami ezt az ellenszenvemet a hatterbe helyezi es kepes leszek latni egyebet is mint a felszin . Nos arra a kovetkeztetesre jutottam , hogy ez minden ,a felszin is meg a belso reteg is kivul belul ugyanaz . Ne haragudj ram (tenyleg ) nem volt celom a bantani teged .Azert irtam le mindezt mert bizok benne , hogy egyszer elgondolkozol nehany dolgon . Elhetned az eleted maskent is , szerethetned a barataidat ha kepes vagy valoban szeretni . Lehetne ferjed gyereked es egy boldog csaladod . Olvasd at egyszer az irasaidat ha van idod , olyan monoton az egesz keves erzelem de sok kritika masok fele , pasik igy pasik ugy es megy az elet tovabb Rolad szol minden .. Lenne rajtam is mit kivesezni meg kritizalni ooooo nagyon is sok es en ezt be is ismerem . Pontosan ezert nem celom es termesztem az odamondogatos okoskodas . Nem akarok neked rosszat .

 2. Gaby, megpróbálok minden felvetésedre reagálni.

  1, a stílusom azért ilyen, mert nekem így tetszik. sokat csiszoltam rajta (ahogy mindenki), jelenlegi életszakaszomban itt tartok. 10 év múlva még csiszoltabb lesz. kezdőbetűkkel jelölni, szmájlikat használni, nem érdemben hozzászólni egy témához viszont remélem sosem fogok.

  2, „Azt vettem eszre , hogy igy nem igazan erdekel semmi magadon es a maganelteden kivul es persze a munka .” 

   ez az én blogom, ugyan ki másról kellene szólnia mint rólam és az engem körülvevő emberekről? ha ez megnyugtat, van egy másik blogom is, ami szigorúan szakmai, ott csak könyvelésről írok. ezt viszont egy személyes naplónak szánom, amit megosztok azokkal, akiket érdekel.

  3, ‘Az emberek is igazan csak azert erdekelnek mert neha elszorakoztatnak vagy azert mert van viszonyitasi alapod 

  ebben van valami, de ha valóban nem csak a rosszindulat vezérel, akkor kifejthetnéd, hogy ezzel mi a probléma. a saját életemnek valóban én vagyok a középpontja, ahogy a barátaim is a sajátjuknak, reflektálunk egymásra, inspiráljuk egymást ami mindannyiunknak előnyös és élvezetes.

  4, „hat te sem vagy boldog igazan”

  ennek sosem állítottam az ellenkezőjét, nem látom benne az információt (viszont sejtet némi kárörvendést, különösen ebben, az állításokban erősen hiányos kontextusban). egyébként úgy gondolom, hogy a boldogság nem egy konstans állapot, hanem boldog, boldogtalan és közömbös időszakok váltogatják egymást mindenki életében.

  5, „Mar egyszer elmondtam neked , hogy elvesztegeted az idodet a fiatasagod a szepsegedet az erodet . Mi lesz utana  ? harminc ev mulva is ilyesmiket akarsz irogatni egy forumon ?”

  ez részben igaz. nem teljesen, mert néhány balul elsült estét leszámítva élvezem az életemet és mivel az életem konstruktív részét (az általad mélyen megvetett munkát) nem hátráltatja szerintem rendben is van. komoly irodalma van a jelenségnek, amikor középkorúak ráébrednek, hogy egyáltalán nem élték ki magukat és összeomlanak. ezt a visszacsinálhatatlan hibát igyekszem elkerülni. az általad agyonmagasztalt családanyák ilyenkor szoktak elkezdeni hastáncolni, zumbázni, Coelhot idézve konyhafilozofálni, miközben a férjük hozzám hasonló nőcskék (igen, szándékos a szóhasználat) után futnak. a gyerekek meg örülnek, hogy végre kiszabadultak otthonról, egyre ritkábbak lesznek a hétvégi látogatások és a telefont is egyre ritkábban veszik fel a magasztos családanyának, mert a terhükre lesz. családanya meg szépen elmagányosodik és bekattan. ha jól értem, valami ilyesmi irányba szeretnél terelni engem. őszintén szólva ebben éppúgy nem látok perspektívát, mint az én jelenlegi életmódomban. ha van más alternatívád, azt megköszönöm. (amúgy ajánlom az Amerikai szépség című filmet a témában, ha egyáltalán elfogadsz ajánlást egy ilyen felszínes lénytől)

  6, „Azert olvasom a blogod mert nem kedveltem  az ilyen tipusu embereket soha  es kerultem a tarsasagukat . „

  itt is megvan a lehetőséged, hogy elkerülj. ez a blog nem fog soha az arcodba mászni, nem fogom kinyomtatni és bedobni a postaládádba mint a Tesco az akciós ajánlatait.

  7, „Azt remeltem , hogy sikerul valami kozelebbit vagy emberit, vagy nem is tudom mit megtudni rolatok ami ezt az ellenszenvemet a hatterbe helyezi es kepes leszek latni egyebet is mint a felszin .”

  komolyan kétségbe vonod az emberi mivoltomat, mert nem tudsz azonosulni velem? milyen vitakultúra ez? továbbá az általánosítás magánszemélyeknél igen sértő, ez nem egy közösség blogja, hanem az enyém. egy, azaz egyetlen, számodra unszimpatus egyéné. velem értekezel, ha mondanivalód van azt illene nekem intézni, nem egy olyan közösséghez, amihez teljesen önkényesen hozzácsaptál.

  8, „Nos arra a kovetkeztetesre jutottam , hogy ez minden ,a felszin is meg a belso reteg is kivul belul ugyanaz .”

  ha te csak a felszínt látod, akkor át kellene gondolnod, hogy ki a felszínes. én őszintén hiszem, hogy nincs olyan, hogy valaki felszínes, csak olyan van, akinek a megismerésébe nem fektettél elég időt és energiát, hanem minimális információból rásütöd a felszínes skatulyát.

  bárki, bármiben bírálhat, sokszor kérem is, mert hiszem, hogy hasznos lehet más álláspontokkal szembesülni, de ha általánosságban beszélsz és nem írsz alternatívát, akkor nem látom értelmét a kritikának. én valahol itt látom a különbséget aközött, hogy valamit rosszindulatnak tudok be vagy megköszönöm az arculcsapást, mert elhiszem, hogy jószándékú.

 3. Latom mely indulatokat valtottam ki beloled igy megis van benned valami emberi de hagyjuk mar a gyulolkodest  Ha nagyon ragaszkodsz hozza akkor gondold azt , hogy rosszindulatu vagyok es arcul akartalak csapni .. Nyugi mar  Te nem tudom mit ertettel a szavaimbol de ne forgasd mar ki kerlek . Sehol nem irtam peldaul azt , hogy megvetem a munkat . Nem vetem meg a munkat es is dolgoztam sokat neha masok helyett is ,Valaki foglakozik veled mert  mint ahogy latom nem sokakat erdekel a buran a te konstans vilagfajdalmad es onimadatod ddddd . legalabb en olvaslak es probalom megerteni az erzeseidet .

   ennyi gyulolet …. hmmmm … nekem mar kicsit sok 

  persze nincs is ezzel gond , hogy ferfiak szaladnak utanad vagy te utanuk ( nem is tudom ) de ismet az a kerdesem mi lesz ugy harminc ev mulva 

  a te dolgod 

  azert irogatsz ide mert tudod az eleted nincs egynesben , ures vagy , maganyos stb stb 

  akkor most mirol beszelunk 

  igen ez a stilusod ahogy fogalmaztal , igy veszed az embereket ahogy irsz roluk , a stilus maga az ember es szamomra vegtelenul visszataszito 

  Nyilvanosan irkalsz ide , en is yilvanosan irom le a velemnyemet 

  Vegezetul pedig ez a kis valaszod erositett meg abban a hitemben , hogy  pontosan ugyanabba a vajlingba tartozol ahova sorolom a hozzad hasonlo embereket 

   

  aki szereti ahogy el az nem maganyos es van kivel megossza az erzeseit 

  te maganyos vagy es nem is veszed eszre 

  annyira nem erdekel , hogy eled az eleted es oszinten sajnalom , hogy pazaroltam rad nehany gondolatot es nehany szot raadasul ugy , hogy igyekeztelek nem tamadni .. no de te ennek az ellenkezojet veszed eszre 

  ne busulj , jo ez neked igy ahogy van  engem meg nem erdekel ezek utan 

 4. spellbound02

  Szia csaken

  kiélvezni(az életet, ‘fiatalságot’), bulizni bármikor lehet és nem szükséges 30 éves korodig megtenni, mert ki tudja milyen következményei lesznek.Az életet sokféleképpen lehet élni jól.Nem a (pszichológiai) könyvekből kell megtanulni hogyan kell most élnem, meg hogyan lehet, van annál fontosabb(könyvek), de leginkább ha befelé nézünk magunkba akkor eltudjuk dönteni(a körülötted lévő világot meg csak látod).A pszichológia tele van hülyeségekkel.A sexel ,meg pasik hajkurászsával nem lehet sokra menni, mármint jó dolog az is ,csak nem ugy ahogy te csinálod, ha a másiknak(casanova?) van párja, akkor te is szerzel egyet hogy le ne maradj, ez butaság, legyen tartásod, és tudd hogy mit akarsz , ne versenyezz mással, és ne más iránytson hanem te irányitsd az életedet.

  nekem tetszik a stilusod, a beszéd stilusod is aranyos, és ahogy irod a blogodat az is,legfeljebb a tartalmával nem értek egyet, mármint élhetnéd ezt az életet jobban, okossabban, de azért van ez a hely, a blog hogy leird ami fogalakoztad,bánt, vagy amiben segitségre szorulsz, aztán hátha tudunk segiteni.

 5. szerintem valamit félreértesz. munkában valóban versenyzek másokkal, mert abban a környezetben indokoltnak látom, magánéletben viszont felesleges és nem is teszem.

  Casanovával valóban nem tudok mit kezdeni. igazából benne testesül meg, hogy a férfiaknak mennyivel több lehetőségük van, mint a nőknek. alapvetően nem a nőire vagyok féltékeny, hanem magára a srácra. bosszant, hogy semmi munkával és minimális intelligenciával tízszer annyit keres mint én, aki gyakran méltatlan körülmények között gyályázok rengeteget. a pénze által rengeteg nőt vonz magához, akikért nem kell megdolgoznia, nem kell kedvesnek, gondoskodónak, okosnak, műveltnek, önfeláldozónak stb. lennie. kilóra megvesz bárkit és úgy értelmezi ezt a morbid helyzetet, hogy az érdeklődés (ami nála egyenlő a szeretettel) a személyének szól. semmi önkritika, semmi bűntudat, csak önimádat és alaptalan önigazolás. (az talán elég jól érzékelteti a helyzetet, hogy én 49 kilósan kövér vagyok neki, a saját 100kg feletti testét meg imádja). és velem ellentétben ő önfeledten boldog. ez valóban bosszant.

  az biztos, hogy élhetném az életemet jobban és okosabban, de még mindig nem kaptam valós alternatívát senkitől. ha van ötleted, megköszönöm. tényleg és nagyon. Gaby ötlete, hogy csináltassam fel magam valami jóravaló legénnyel, hogy többet ne kelljen dolgoznom, (de teljesen kiszolgáltassam magam valakinek) miközben egy lakótelepi vagy tanyasi tramplivá válok és megszakítok minden kapcsolatot a külvilággal és várom, hogy az uram mikor fog elhagyni ahelyett, hogy csak félredugna nálam nem játszik.

 6. spellbound02

  én meg volt mikor a nőket irigyeltem, ők is mindent megkapnak…, akkor ugy nézz ki forditva is van

  ááá, én jóravaló srác vagyok, de senkit nem tartok el,;), nekem van ötletem számodra hogyan is és mit kéne élned, olyan alternativám van számodra ami szép és jó, kicsit ismerkednünk kellene egymással, vannak barátaim, még fiatal vagyok, ,te sem vagy idős, nem tudom neked mennyire jönnek be a fiatalabbak, akár luxus vagy akár a menőbb emberek… majd..az alternativákon meg keményen kell dolgozni, és az elhatározások mellett ki kell tartani

  nekem, az én kedvemért picit hizhatnál, nem mondom hogy akkor lefeküdnék veled vagy kapnál tőlem egy lakást, de egy plüss szivecskét lehet.Legyen meg a BMI normálnak a felső határa(ott körül), szerintem nagyon jól tudnak kinézni a nők ha van a hasukon is vagy fél kg, meg nem vékonyka a lábuk,és van akiknek a kg-tól függetlenül meg sem látszik a testükön hogy hizékonyak vagy kicsit súlyosabbak, mig vannak soványak akik meg ha van plussz kg akkor az meglátszik rajtuk, én meg nem szeretem a sovány nőket

  hagyd ott casanovát, féltékeny meg ne légy, én is lehetnék, de elmúlik ez is, nem jó az irigység, belső gazdaságra tegyél szert(alázat-szolgálat…) és ne birtokolni akarj.

  ja nekem mindig pénzügyi gondjaim vannak, de a problémamegoldó képességemmel szerintem sose volt baj.

 7. 1, „Latom mely indulatokat valtottam ki beloled igy megis van benned valami emberi de hagyjuk mar a gyulolkodest „

  nem kicsit voltam finomabb a kritikáidra való reagáláskor, mint te azok megfogalmazásakor. mint már mondtam, bárki írhat bármit, de a legjobb tudásom szerint válaszolok és ha jogosnak érzem akkor védem az álláspontomat. nem tekintelek istennek, az irásaidat nem axiómaként kezelem, hanem egy ember véleményeként, amit vagy elfogadok vagy nem. valószínűleg azért érezted indulatosnak, mert a te hozzászólásoddal ellentétben nem alaptalan, semmit nem állító támadás volt, hanem tartalma is volt és konkrét állításaidra irányult. én nem gyűlöllek, nem is ismerlek. igazából számomra érdektelen vagy.

  2, „Valaki foglakozik veled mert  mint ahogy latom nem sokakat erdekel a buran a te konstans vilagfajdalmad es onimadatod ddddd .

  amit művelsz a blogomon, azt elég álságosnak tartom törődésnek beállítani. gondolom nem hiszed el, de bizonyos intelligencia és iskolázottság felett nem az számít, hogy hányszor ismételgeted, hogy nem vagy rosszindulatú, hanem, hogy van-e tartalma a kritikádnak. te nem hagytad, hogy a mondanivaló a fröcsögésed rovására menjen.

  hogy lehet egyszerre világfájdalmam és önimádatom? megtisztelő, hogy szerinted ilyen egyedi kombinációra vagyok alkalmas, de szerencsére erre még én sem vagyok képes. veled ellentétben nekem vannak problémáim, de nem dagonyázok bennük hosszasan, hanem megoldási terveket dolgozok és végre is hajtom őket. ha nem sikerül, akkor megpróbálok valami mást. vagy mások segítségét veszem igénybe. én nem valami csehovi hős vagyok, aki egész életében csak vágyakozik, hanem egy cselekvő ember. és erre valóban büszke vagyok. érdekes, hogy ezt önimádatnak definiálod.

  ezt a blogot nem tartom népszerűségi versenynek. a szakmai blogom az, ott meglepően jól is állok, mert teszek érte erőfeszítéseket, hogy az legyen. itt nem és nem is fogok. nyilván egy ilyen tematikus oldalon azok a fórumok és blogok bonyolítják a legnagyobb forgalmat, amik olyan témákkal foglalkoznak, ami a búra közösségét közvetlenül érintik (vagdosás, evészavarok, gyógyszerek, szexuális problémák). szerintem ez rendjén is van így.

  3, „persze nincs is ezzel gond , hogy ferfiak szaladnak utanad vagy te utanuk ( nem is tudom ) de ismet az a kerdesem mi lesz ugy harminc ev mulva „

  mi lesz 30 év múlva? jósnőt kérdezz, ne engem! gondolom egy egészen kiváló könyvelő leszek, rengeteg szakmai és élettapasztalattal. lesz egy saját könyvelőirodám és mellette talán tanítani is fogok, önmegvalósításból. úgyanúgy fogok kiváló éttermekbe járni, jó ruhákat hordani és edzeni mint most, hogy akárki legyen is mellettem akkor, büszke legyen rám és ne arra gondoljon, hogy neki csak ennyi jutott. továbbra is rengeteget fogok olvasni, moziba és színházba járni és veled ellentétben nekem nem a Barátok közt lesz a a napom csúcsa.

  4, „azert irogatsz ide mert tudod az eleted nincs egynesben , ures vagy , maganyos stb stb „

  az, hogy néha szánok 20-30 percet egy posztra, hogy leírjam a gondolataimat egyenlő lenne az űrrel és a magánnyal? kétlem. az viszont, hogy valaki úgy érzi, hogy tartalmatlan értékítélettel kell idegeneket bombáznia számomra elgondolkodtatóbb. 

  5, „igen ez a stilusod ahogy fogalmaztal , igy veszed az embereket ahogy irsz roluk , a stilus maga az ember es szamomra vegtelenul visszataszito „

  az érzés kölcsönös.

  6, „aki szereti ahogy el az nem maganyos es van kivel megossza az erzeseit „

  például idegenekkel egy fórumon, kedves Gaby? ha annyival különb vagy nálam, akkor miért nem a férjeddel romantikázol ahelyett, hogy engem támadsz? lehet, hogy a férjed későn jár haza mostanában a munkából? kevest beszélgettek és akkor is inkább csak te beszélsz? mondjuk azóta, hogy felbukkant a környezetében egy nálad fiatalabb és csinosabb nő, akivel nem csak a pelenkák áráról lehet beszélgetni és akiről te nem akarsz tudomást venni? ezt nyilván tagadni fogod, és leírod, hogy minimum úgy nézel ki, mint Kate Moss és a férjed le sem veszi rólad a szemét, de minden megnyilvánulásodból fröcsög a kielégítetlenség. akinek jó szexuális élete van, az önmagával rendben van és nem fektet ennyi energiát idegenek öncélú támadásába. 

  7, „ne busulj , jo ez neked igy ahogy van  engem meg nem erdekel ezek utan”

  a veszteséged súlya kisebb, mint gondolnád.

 8. Kedves Gaby,

  Már az első felvetésedre is elkezdtem reagálni, de aztán úgy döntöttem, hiszek a mondataidnak, melyekben bizonygatod, hogy nem szeretnéd bántani csaken-t. Az lett volna rögtön a kérdésem hozzád, hogy nem vetted észre, hogy amit csaken-en számonkérsz, annak te az ellenkezőjét teszed az egész hozzászólásoddal.

  „mindig arra varok , hogy lesz benne valami ami erosen felkelti az erdeklodesemet” – Ezt csakis úgy ismételgetheted, hogy közben nem vagy őszinte magadhoz. Az ember nem olvas újra meg újra egy blogot, ha nem talál benne érdekeset, hanem 2 perc múlva elfelejti.

  „mert nem kedveltem  az ilyen tipusu embereket soha  es kerultem a tarsasagukat” – Ezért akartam főleg reagálni, de ezt már csaken megtette.
  „sok kritika masok fele ” – És te mit írtál még az általad is bevalottan általánosító kéretlen negatív „megfigyelés” (belevetítés) mellett?

  Ez olyan fölényeskedő bántás, amikor legtávolabbról sem ismered be, hogy bántani akarsz, csak lesajnálóan segíteni – márpedig ha ez a blog vagy az írója lesajnálandó, akkor te olvasóként pláne az vagy, még ha vmi jóságos segítő szerepében tetszelegsz is most magad előtt. Pedig a tisztán bántó szándék nyilvánvalóan megmutatkozik:
  „nem sokakat erdekel a buran a te konstans vilagfajdalmad”

  A segítő kritika, az egy adás a másik felé, de hogy ez nem az, az nyilvánvaló az azonnali sértődésedből, amikor visszautasították.

  Üdv
  h.

 9. Szia, csaken

  Érdekes, én spellbounddal ellentétben férfiként egyetértek a férfiak több lehetőségével. A nők gályázásától rosszul is szoktam lenni. Minden elismerésem, hogy ebből ilyen tudatosan törsz ki. Tényleg azt érzed, hogy Casanova olyan önfeledten boldog? Mármint nem érzel benne mást a saját életével kapcsolatban? Nem belemagyarázni akarok, hanem tényleg kiváncsi vagyok, mert ez is új volt, amit leírtál arról, ahogy hozzá viszonyulsz.

  Másik, hogy Gaby tényleg nem mutatott alternatívát, de te sem találkoztál olyan családdal kicsit belülről, ahol nem ez a megunt feleség, gyerek felhasználása stb. forgatókönyv zajlik? Én nagyon örülök, hogy már gyerekkoromban belülről láttam egy családot – nem a sajátomat persze -, amelyik a melegségről, szeretetről, nyitottságról szólt, persze, én nem is tartottam magam odavalónak, de ezt most máshogy érzem.

  Üdv

  h.

 10. Na akkor pezseg az elet latom beinditottam a tarsalgast , ennek nagyon orulok. Meg indulatosabb vagy csaken, ez jo jel ugy latszik haladunk  kezdelek megismerni  . Lehet nem   minden szora vagy mondatra fogok reagalni mert nincs folosleges energiam , hogy hulyesegekre pazaroljam . Nem bizonygatok semmit rosszindulatu aljas pofatlan noszemely vagyok aki csak piszkalodni akar . Ki a kati moss ? na mindegy en nem ismerem es eddig meg nem is mutattak be neki 

  A sexualis eletem irant erdekodsz ? nem olyan izgalmas valoszinu mint a tied mert en meg nem szantam ra magamat aids tesztre 

  Persze , hogy erdekel a blogja es mar le is irtam miert . Mivel en nem vagyok annyira hulye mint egy rakas ember a vilagon aki csak utal valakiket vagy valamiket oszt mer utalja nem tudja csak ezt ugy gondolja es ugy tudja , hogy neki az nem tetszik oszt valamit megis kell ma utalni. Nos en szeretem azt megvizsgalni magamba , hogy mit miert szeretek vagy nem szeretek , egyaltalan mit latok en es ebbol mi a valosag, mi a masik valosaga es mi az enyem . Szoval olvasom a blogot es nyilvan azert mert kerdesek merulnek fel bennem egy ember gondolatai (gondolkodasa)kapcsan 

  A lesajnalo uzemmod nem az en asztalom en mar reg valtottam 

  Szerintem nem formedvenyeket irtam ide de ha te annak veszed (nevezed) nem kukacoskodom , bar en elgondolkoznek azon is , hogy a fertelmet miert  masokba latom  csupan es miert erzek valamit formedvenynek, es miert manipulalok ugy a szavakkal , hogy  egy egeszseges vitaban csupan csak aldozati barany legyek …. mert itt te ez prezentalod es gondolom ez nem igazan jellemzo rad az eletben 

  Nincs pelenka szag nalam csak macska meg kutya szag 

  Nincs gyerekem de szerettem volna

  Egy szoval sem mondtam , hogy hagyd abba a munkat egy szereto sajat csalad csak egy oriasi plusszt adna ahhoz amit csinalsz ha jol osztod be az idodet 

  Alternativakat nem adtam … hmmm .. mi vagyok en isten ? vagy psichologus ? de talan az egyik alternativa az lenne es azzal lehet kezdeni az uj eletet , hogy maskent szemleljuk az embereket  mert en ebbol az iromanybol csak azt veszem ki , hogy a foszreplonek nem baratokra vagy egy szereto oszinte kitarto tarsra van szuksege hanem staisztakra az eleteben 

  A ferjem eleg gyakran utazik es mar igy ismertem meg , akkor is utazott es el volt menve mikor meg nem voltunk egyutt es most is . Ilyen a szakmaja , soha nem ellenoriztem fut e nocskek utan vagy sem (igazabol nem termeszete)

  Van szep kis kerek pocakom es nem vagyok buszke ra de az enyem …. szereny anyagi korulmenyeimhez viszonyitva torodok magammal .. vannak akik azt mondjak meg mindig szep vagyok de hajam oszul es bizony apro rancok mar vannak az szemem korul .. ilyen az elet biza telik az ido 

  Nincs remek es tokeletes eletem csak az ami van 

  Ket evbe kerult mig valahogy feldolgoztam apam halalat es ezert jottem ide fel erre az oldalra . Mint olvastam edesapad is betegeskedik 

  Nem azert irtam le ezt a par gondolatot szemlyemrol mert haj de nagy kedvem van neked magamrol beszelni (gondolom nem is erdekel , bar ez forditva nem igy van )hanem eloszlatom a felreerteseket mert mint latom felreerteni azt nagyon szeretsz 

  Utalom a baratok kozt sorozatot es soha egyetlen sorazatot sem neztem vegig eletemben, altalaban minden sorozatot hanyagolok de meg a tevet is  

  Eddig en amugy ugy tudtam , hogy ide az emberek beszelgetni jonnek es nem vitakulturazni , de koszonom bovult a szokincsem ezentul majd ezzel a szoval fogom rohogtetni magam tarsasagba 

  Vigyazz magadra .

 11. most elkepzeltem ahogy a ferjem fiatal nocskek utan fut hmmm dddd.. vicces 

  amugy meg ha hazajon altalaban o beszel  ritkan van nekem szomenesem , persze  masokkal lehet tobbet beszelek 

  nos azt en meg valoban nem tudom megallapitani , hogy a vilagfajdalmad alcazott  onimadat , vagy a vilagfajdalmat alcazod onimadttal …hat errol is lehetne irni meg mondjuk ilyesmikrol 

 12. ‘lefekszek emberekkel”, „HIV teszt”, ajjaj, szerintem egy nőnek jobban kéne vigyázni az erkölcseire, „49 kiló”, „láncdohányzás”, meg az egészségére is. Na, jó, nem vagyok az apád, csak pár évvel vagyok idősebb nálad, pl. 4-5, de én a te korodban már azon gondolkoztam, hogy kéne kiszállni ebből a fajta életmódból. Alapvetően kedvelem a stílusod, de ez most tényleg olyan volt, mint egy tinilányé, csak a hangulatjelek hiányoztak valóban. Tanácsot nem tudok neked adni, és meglepő módon le se akarok feküdni veled, még ha híznál, akkor se, de szerintem, akik írnak neked, valószínűleg láttak már életükben 1-2 dolgot (falon pókot stb.), és nem irigykedésből írják azt, amit, hanem mert a maguk módján jót akarnak.

  Ezt az életmódot valahogy szokás 30 alatt befejezni, ilyen begyöpösödött a társadalom, és kész. Vagy vállalod, hogy öregecskedő partygirlként visszatetszővé válsz, akkor meg 10 év múlva is elolvasom a bejegyzéseidet, mert valaha én is ilyen voltam, csak nekem a jelek szerint sok volt ebből az életből, de nem terhellek ezzel.

 13. kedves roboman,

  igen, lefekszem pasikkal. felnőttekkel, közös akaratból, óvszerrel. többnyire élvezem. nem csalok meg senkit. nem beszélek róla gyerekeknek, apácáknak, frissen szakított barátoknak stb. egyáltalán nem érzem magam erkölcstelennek.

  a HIV tesztet egyenesen kötelezővé tenném minden szexuálisan aktív ember számára legalább évente kétszer. egyetlen partner is elég hozzá, hogy elkapj valamit. ha lenne valamilyen nemi betegségem és nem venném rá magam, hogy rendszeresen szűrjem, akkor simán továbbadhatnám bárkinek ha mondjuk lecsúszik vagy elszakad a gumi. na, ezt valóban erkölcstelennek tartanám. a HIV tesztet felelősségvállalásnak tartom, nem a romlottság vagy erkölcstelenség jelképének.

  a karcsúság szeretete vagy nem szeretete esztétikai kategória, amiről szerintem nincs értelme vitatkozni. túl szubjektív. én nyílván azoknak tetszem, akiknek a vékony lányok a zsánerei és esélyem sincs azoknál, akiknek nem. a teltebbekkel meg vice-versa. ez így teljesen rendjén is van.

  teljesen igazad van abban, hogy kamaszos lett a poszt, de a probléma is az és valóban erősen a hatása alatt voltam, amikor írtam. ettől függetlenül teljesen jogos a kritika, igyekszem figyelni erre a jövőben.

  egyáltalán nem meglepő, hogy nem akarsz lefeküdni velem, igazából az lenne a fura, ha néhány blog bejegyzés alapján támadnának ilyen vágyaid.

  engem irigyelni szerintem pont annyira felesleges, mint lesajnálni. szerintem semmivel sincs több vagy kevesebb problémám, mint a legtöbb korombeli lánynak. jóindulatot a többségnél érzek, de Gabynál valóban nem. hogy ki mennyire tapasztalt, aki itt megszólít, azt legfeljebb sejteni lehet, de valószínűleg elég pontatlanul. nem emlékszem arra, hogy sok olyan kommentet kaptam volna, amiben valaki leírja egy konkrét tapasztalatát egy, az enyémhez hasonló szituációból és ebből vezette volna le a véleményét, amit kaptam. őszintén szólva erre én sem mindig szánom rá az időt, ha nagyritkán hozzászólok valamihez.

  most sem vagyok klasszikus partygirl, bár valóban ritkán töltöm otthon, egyedül az estéimet, de inkább underground közegben érzem otthon magam. nem riszálom magam a Romkertben meg hasonló helyeken, hanem kényelmesen meghúzom magam egy romkocsma (többnyire legsötétebb) asztalánál és beszélgetek a barátaimmal. meg az ő barátaikkal, meg a pultosokkal, meg azokkal, akik valamiért pont hozzánk jönnek oda és ezekből néha szimpátia lesz, esetleg szex és nagyritkán annyira közös hullámhosszra kerülünk, hogy több is. nem tudom, hogy mennyi ideig lehet ezt úgy csinálni, hogy ne legyen ciki, de úgy gondolom, hogy ebben a közegben elég sokáig. évek múlva nyilván kicsit hosszabb lesz a szoknyám, nem 2-ig maradok majd, hanem legfeljebb éjfélig és a pálinkát végérvényesen kiszorítja a bor, de hiszem, hogy lehet ezt elegánsan csinálni.

  egyáltalán nem terhelsz, köszönöm a hozzászólásodat.

 14. szia Halandzsa,

  köszönöm az együttérzést és az elismerést, bár utóbbira nem tudom, hogy méltó vagyok-e, de mindenestre aktívan dolgozom az ügyön. 

  önmagában a gályázás, bár nekem sem az életcélom, de családalapítás előtt a legtöbb esetben valahogy kibírható. azt viszont elképzelni sem tudom, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a munkát, a házimunkát, a napi szintű másokra főzést, egy gyerek gondozását önmagunk külső és belső karbantartásával. én még sosem láttam olyan kismamát, aki ne lett volna minimum a gyerek iskoláskoráig trampli. nem olvasnak, nem tanulnak, nem edzenek, nem járnak színházba, még csak nem is nagyon kommunikálnak olyanokkal, akiknek nincs gyerekük. teljesen leköti őket a gyerek (és jobb esetben a munka) ami mellett semmi másra nem marad idejük és energiájuk. ez persze nem felróható senkinek, nyílván ebben a helyzetben az utód a legfontosabb, de közben a nők teljesen megváltoznak és a férjük teljesen jogosan érzi azt, hogy a nő, akihez esténként hazamegy már nem az a vibráló, izgalmas, gyönyörűség akit elvett, hanem egy elhasznált háziasszony. és nem csak külsőleg. szerintem (bár simán lehet, hogy tévedek) a férfiak többsége úgy gondolja, hogy gyerekvállalással minden marad a régiben, csak lesz kis cukiság is a családban. hangsúlyozom, hogy ez tényleg nem a nők hibája (ahogy nem is a férfiaké, akik többnyire értetlenül állnak a változás előtt), ebben a helyzetben nem lehet mást tenni, mint mindent alárendelni a gyereknek. de a rendszer rossz. senkinek sem felróható, de határozottan rossz. talán úgy lehet valamennyire menteni a helyzetet, ha az anya tudatos tud maradni annyira, hogy naponta vagy legalábbis hetente néhányszor gondoskodik róla, hogy valaki vigyázzon a gyerekre, amíg ő visszatér kicsit a korábbi életéhez. mondjuk elmegy edzeni, vagy fodrászhoz vagy találkozik a barátaival.

  ideálisnak tűnő családokkal találkoztam már, egy időben kimondottan kerestem a társaságukat, hogy ellessek tőlük dolgokat és végre ne csak azzal szembesüljek, hogy hogyan nem szabad csinálni. de miután alaposan megismertem őket mindegyikben találtam valami rettenetesen kiábrándítót. volt, hogy az abszolút idilli családból származó barátnőm apukája megfogta a lábamat az asztal alatt, másik barátnőm, aki minden szempontból tökéletes (külső, modor, értékrend, gondoskodás) a főnökével csalja a szintén tökéletes pasiját, szintén másik meseszép, nagyon művelt barátnőmet lecserélte a férje egy 20 évvel fiatalabbért és a számtalan gusztustalanul eldurvult válást ami idillinek tűnő házasságokat követ meg nem is részletezném. persze lehet mondani, hogy rosszak a minták, de tényleg nagy a merítés és semmilyen társaságban és korosztályban nem láttam még olyan házasságot, ami ne tűnt volna idővel, kellő közelségből nézve undorítónak.

  Casanova tényleg boldog, erős a gyanúm, hogy élete minden pillanatában. annyira homokba dugja a fejét, hogy semmilyen körülmények között sem hajlandó szembesülni kellemetlen dolgokkal. ha bárki mond neki valami olyat, amitől bárki rosszul érezné magát, azt simán nem hiszi el.

  elküldés előtt visszaolvastam a válaszomat és még nekem is visszataszító a látásmódom, de sajnos tényleg ezt érzem igaznak. remélem tévedek.

 15. kedves csaken

  Ezekben a családalapítási dolgokban egyet kell, hogy értsek veled, mert én is idegenkedek tőle. Valóban, az az életforma, amit választottál, csúnyán mondva szingli-lét, következik ebből. Ha eltekintünk ettől a bejegyzéstől, akkor is zavar az életedben ez a Casanova-dolog. Ha annyira elítéled, akkor miért? Ráadásul, talán írtad is, hogy nem is a te stílusod. Eléggé irritáló képet festesz róla, és mégis vele jár(kál)sz. Mindegy, a te dolgod. Én sem láttam még tökéletesen boldog családot, nem is törekszem erre, és lehet, hogy ha a betegségem miatt (skizo) nem kényszerülök haza a szüleimhez, én is kábé hasonló életvitelt alakítottam volna ki magamnak. Szóval lehet, hogy csak savanyú volt a szőlő nekem egy kicsit, azért voltam kissé ítélkező hangvételű. Én is szívesen romkocsmáznék még, talán majd ha elkerülök hazulról. Bár engem az alkohol meg a társaság vonzott ebben az életben, nem annyira a lehetséges partnerek, vagy mik. Az underground kultúra engem is vonzott, mondhatni abban nőttem fel, ma már fenntartásaim vannak vele kapcsolatban.

 16. szia spellbound02,

  szerintem vannak férfiak és nők is akik mindent megkapnak, de ez a családi háttértől és az intelligenciától függ. aki kiváló egziszteniába születik, az alatt van egy örök védőháló, bátrabban kísérletezhet, mint az, akinek egyedül kell megküzdenie a túlélésért. ez igaz az intelligenciára is, van aki egyszerűen annyira ügyes és kreatív, hogy bármiből képes sikert kovácsolni, míg a többség küzködik.

  nagyon jól teszed, hogy nem tartasz el senkit, nem ez a dolgod és én a helyedben messziről kerülném azokat, akik ezt szeretnék tőled. 

  az alternatívát izgatottan várom. tényleg.

  lakást a szüleimet leszámítva senkitől sem fogadnék el, de tőlük sosem fogok kapni, így sajnos marad a munka. a plüss szivecske viszont nagyon aranyos, aki nem örül neki, az felejtős.

  nagyon kedves az érdeklődésed, de én kimondottan piszkafa lábú vagyok és a hasam is kezd finoman kockásodni. nem hiszem, hogy jól tudnám érezni magam, ha alapvetően máshogy néznék ki. nincs semmi gondom a teltebb lányokkal, van akit még szépnek is látok, de a saját énképembe ez nem illik.

  Casanova hagyva van, ismerős szintjén van jelen az életemben (szándékosan nem használom a barát szót, mert nem az). valóban irigylem tőle az életét, de erre nyilván az az egyetlen megoldás, ha a sajátomon sikerül javítanom. nagyon igyekszem. nem tudom, hogy valaha sikerül-e elérnem az ő szintjét, de igyekszem. rengeteget dolgozom, sokat tanulok, hamarosan elindítom a saját vállalkozásomat is, egyenlőre ennyit tudok tenni.

  fiatalabb koromban nekem is folyton gond volt a pénz, de ha a problémamegoldás megy, akkor biztos vagyok benne, hogy hamarosan ezzel sem lesz gondod.

 17. nem igazán szeretem a szingli szót, mert (az én értelmezésemben) egy választott életformára utal, holott az esetek többségében erről szó sincs, csak két kapcsolat közti időszakról szól. ami az ex kiheverése után hiszem, hogy lehet élvezetes. nekem például nagyon bejön. a világért sem szeretnék valami szex és new yorkos, cipőmániás libának tűnni, akinek lételeme, hogy a város összes hímjét berángassa az ágyába és utána igyekezzen soha többé nem látni az illetőt.

  a romkocsmázás nekem is elsősorban a barátaimról és alkoholról szól. az ismerkedés jóval ritkább, mint ahogy itt tűnik. iszonyatosan kevés pasi tudja felkelteni az érdeklődésemet, szűzkurvát meg nem játszom, mert elítélem. nem vagyok képes úgy ismerkedni, hogy ahogy esik úgy puffan, mert nagyon konkrétan tudom, hogy nekem milyen kinézetű, korú, világnézetű, ízlésű, humorú és stílusú pasik tetszenek és aki nem ilyen, az lehet akármilyen csodás, egyszerűen hormonálisan nem hat rám. én sajnos olyan lány vagyok, aki ha nem vonzódik valakihez fizikailag, az kimondottan taszít. rosszul esik ha véletlenül hozzáérek egy fiú barátomhoz mondjuk a karján. vagy ha valaki hozzámér a metrón. akár egy gyerek, akár egy nő, akár egy bevásárlószatyor. persze nem mutatom ki, hiszen bennem van a hiba, de nagyon kellemetlennek érzem. ha viszont nagyritkán megtetszik egy pasi, akkor tényleg szuperbújóssá válok és nagyon nehezemre esik visszafognom magam nyilvános helyen (nyugi, azért valahogy megoldom).

Írj megjegyzést