Csak egy idézet

„Ha valaki nem akarja érezni az érzéseit, akkor a testét fogja érezni. Ha nem akarom érezni azt, hogy…mérges vagyok, akkor valamim fájni fog. Ha nem akarom érezni, hogy szomorú vagyok, ha nem akarok sírni, akkor valamim fájni fog vagy beteg leszek. Rengeteg betegség s fájdalom azért keletkezik, mert nem akarjuk érezni az érzéseinket! Ha van egy pont a pszichénkben, ahol valami baj van, akkor megbolondulhatunk a testünkben vagy megbolondulhatunk a lelkünkben.

Nagyon sokan inkább a testünkben bolondulunk meg, mint a lelkünkben. Ebben a környezetben, a mi társadalmunkban kevésbé szégyenítik meg az embereket, ha valami baj van a testükkel, mint akkor, ha valami baj van a lelkükkel.”

/Feldmár András/

Szerző:

Belépett: 5 év

wannabefixed

Blog kommentek: 691Blog bejegyzések: 15Regisztráció: 29-08-2015

2 gondolat erről: “Csak egy idézet”

 1. Kedves wannabefixed!
  Nekem fáj a lelkem is meg a testem is, nagyon sokat sírok és ettől úgy érzem, tovább is élek (mert tisztít), pedig az élet nekem elég nagy kín volt eddig (remélem, nem végleges a kín).
  Feldmár sajnos divat lett, pedig nagyon okos ember és ez inkább árt neki, de nem minden titkos fingása bír bölcsességgel, azt hiszem.
  Saját tapasztalat, hogy nem elég a sírás, attól még jöhet a cukorbaj, a gyomorfekély.
  Kell valaki, aki a síráshoz zsebkendőt vagy lavórt ad.
  Én is sokszor akartam inkább beteg lenni a testemben, amit lehet kezelni, de „sajnos” minden leletem negatív lett. Találkoztam pár kedves orvossal, aki megértette, hogy attól, mert pszichoszomatikus, még ugyanúgy fáj, de azért ráírta a zárójelentésre, hogy a pszichés problémájának testi alapja nincs.
  Volt persze, a többség, aki hülyének nézett, hogy miért akarom magam kivizsgáltatni. Bár szarul nézek ki, de egészséges vagyok, mint a makk.
  Most csak ennyi, minden jót neked 🙂

 2. Természetesen nem csak az érzelmek miatt lehet beteg egy ember, de szerintem van igazság ebben 🙂 
  Amikor először mentem pszichiáterhez, pánikkal… akkor döbbentem rá, hogy eddig 18 éven keresztül soha SENKIVEL nem beszéltem arról hogy mennyire bántottak az iskolában, és milyen rosszul érzem magam.. Soha! 

  Folyamatos gyomorgörccsel, hányingerrel elmentem gasztroenterológushoz, bár a szövetmintát még nem kaptam meg, mondta hogy semmi eltérőt nem látott, csak hogy sovány vagyok, és valószínűleg pszichoszomatikus az egész…

  Feldmár itt szerintem nem feltétlen csak arra céloz, hogy valakin tényleg kimutatható betegség fog jelentkezni, hanem igen, fájni fog a gyomrod, stb = amit pánikbetegségnek hívnak. 

  Neked is minden jót. 🙂

Írj megjegyzést