cikloNtímia

Szóval… most Ciklon bemutatkozik. 

Szerintem lassan van már annak 2 éve, hogy először beregisztráltam ide. Egy ideig jó volt, aztán szép lassan elhanyagoltam ezt is, mint minden mást. Viszont úgy döntöttem, visszajövök csak épp másik névvel. Nem akarom, hogy tudják, ki vagyok. Volt ebből gondom. De ez egy másik történet.

A lényeg, amiért itt vagyok: bipoláris zavart, azon belül is ciklotímiát állapítottak meg nálam. Persze ezt már magamtól is tudtam évek óta, de azért más az, amikor egy „szakember” is megerősíti mindezt. Elvileg ez az „enyhe” típus. Viszont ettől is lehet elég rendesen szenvedni időnként. 

Kaptam hangulatjavítót, Floxetet. Meg estére Xanaxot, amit nem merek bevenni, mert félek, hogy függő leszek. A Floxettel eddig nincs gond, full nyugodt vagyok tőle. Talán jobb is így. 

További részletekkel meg majd később szolgálok. Talán.

Szerző:

Belépett: 10 év

Ciklon

Blog kommentek: 15Blog bejegyzések: 7Regisztráció: 27-05-2013

2 gondolat erről: “cikloNtímia”

  1. hmm érdekes, de ha olyan durva ahogy sugallod, akkor azért sztem az nem csak ciclothymia …na sebaj.

    Hát a Floxettől túl sok dolog nem fog történni, de ha te hasznosnak érzed, akkor oké. Viszont 1 db Frontintól este nem leszel függő sztem, na meg ugye itt megint jön az előny/hátrány mérlegelése. Sztem még ha függő is leszel, viszont javítja az életedet, akkor hát istenem … a végeredmény még mindig jobb lesz. Vagy nem így gondolod? 

  2. Én inkább ultradián ciklusú bipolárra tippeltem volna, de ez lett végül a diagnózis. Egyik sem túl jó. Viszont emellett azt is ráírták még a leletre, hogy „kevert és egyéb személyiségzavarok” ami maximum borderline lehetne, ahhoz szoktak az efféle hangulatzavarok „társulni”. De persze nem vagyok orvos, nem tudhatom, majd kiderül, jól sejtem-e vagy nem. Elég sok bordi-dolog jellemző rám, de attól még nem feltétlenül leszek az természetesen.

    3 vagy 4 napja szedem ezt a Floxetet, annyi a különbség, hogy nyugodt vagyok egész nap, ami bizonyos szempontból jó. Nem vagyok depis. Viszont a „jókedv” is elmarad. De legalább nyugodt vagyok, nem szenvedek és nem jönnek elő a dühkitöréseim. De lehet csak átmenetileg érzem így, vagy nem is a gyógyszertől, mert kell nekik idő, hogy hassanak. 

    Igazából Xanaxot írtak fel, amitől csodák csodájára tudtam aludni éjjel és nem szédelegtem egész nap az álmosságtól. Ez összességében jó dolog. 

Írj megjegyzést