BNO-kódok

 Új dokinál voltam- elismert, tapasztalt, megvezetni nehéz (ami esetemben kiemelten fontos).Új BNO-kóddal „büszkélkedhetek”, a megszokott F6030 mellé:  F4120. http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=58002 Manapság sztem mindenki  kényszeres, vagy fóbiás- egy bizonyos mértékig, a kérdés az, hogy mennyire ura a saját kényszereinek.
Öröm az ürömben, h ráírta a lapra, hogy „kiváló intellektusú személy, problémáira jól rálát.”

Az élet apró örömei. (:

Szerző:

Belépett: 2 hónap

accatone

Blog kommentek: 1081Blog bejegyzések: 45Regisztráció: 20-05-2011

8 gondolat erről: “BNO-kódok”

 1. Sajnálom, hogy új diagod van…. bár ki tudja, lehet nem is az a baj hogy kaptál egy új diagnózist, mindinkább az hogy ez a betegség jelen van nálad, így talán jobb is ha „kiderült”. Talán így kezelni is tudják majd. Mindjárt elolvasom mit takar az „új” betegséged, ránéztem a címére, de mindjárt elolvasom. Gondolom kaptál rá gyógyszert is. Tényleg, milyen gyógyszereket szedsz? És mik a tapasztalataid? jobb élhetőbb gyógyszerekkel az életed, vagy sem? Nekem most eléggé eltalálták a gyógyszerem, Invegát szedek paranoid skizora. Tüneteim így nincsenek, és a mellékhatások is elhanyagolhatóak. Rájöttem, hogy a fáradtság és bágyadtságom az alacsony vérnyomásom miatt van, így reggel egy csésze kávé megoldotta ezt is. Így tulajdonképpen mondhatom semmi mellékhatása nincs nálam az invegának 🙂 Ami nagy szó. 

  Ja és gratula hogy megállapították hogy kiváló az intellektusod 🙂 Ez is nagy szó. És tényleg, örülj neki, és én is örülök az örömödnek! 🙂 Minden jót kívánok!

 2. Olvasom a tüneteket, és látom ez ilyen kényszeres cselekvésekkel járó betegség…. olvasom, hogy létezik pl olyan ebben a betegségben, hogy kényszeresen számolgat az illető… érdekes, ilyen nálam is van (na nem azt mondom, hogy nekem biztos hasonló betegségem van de) pl nálam jelen  van egy olyan, hogy csak bizonyos óra bizonyos perckor lépek be az iwiwre, mert azt képzelem, hogy valaki aki figyeli az adatlapomat, ez neki imponálna és felfigyelne rá (pl 11:11-kor lépek be meg hasonlóak). Ez nekem nagyon fontos. És addig nem is lépek be ismét amig nem lesz megint annyi óra annyi perc. Nálad miben nyilvánul meg a kényszeres „cselekvés”? Milyen „rituálék” vannak nálad, ha van?

 3. Értelek. Hát nem lehet kellemes, ez a fürdőszobai és testtel kapcsolatos kényszer sem. Na meg a kényszermozgások. Így belegondolva, nekem is van néha kényszeres mozgásom, este az ágyban néha muszáj „mozognom”. Elég gáz, mert ez olyan mozgás mintha éppen egy aktus közben lennék :-S Tehát pl nem tudok ellazulni. Szerencsére napközben ilyen nincs, bár ha beszélgetek valakivel, olyankor képtelen vagyok a szemébe nézni néha, vagy mosolyogni. Úgy érzem mindig hogy „csak erőltetetten” tudok mosolyogni és olyan grimasz lesz a végén…. Nálam ilyenek vannak. Azért ezek tényleg eléggé zavaróak. 

  Na meg a kocka számolgatás az utcán. Néha én is azon kapom magam, hogy azt figyelem, hogy pl ne lépjek rá vonalra. Tehát átlépjem ha az utcán megyek és egy kőnek a szegélye van előttem. De ez már ritkább nálam. 

  Nekem még olyan is van, hogy csak bizonyos kezdőbetűjű szavakat használok, ha pl valakivel chatelek. Ez csak bizonyos személyekkel való chatelésnél jellemző nálam. Akik fontosak nekem. Sokszor éreztem, hogy ez már nagyon nem normális, úgymond kényszeres. De mikor mondtam a dokimnak ezt, akkor azt mondta ilyen másnál is van. Kicsit csodálkoztam, dehát… ez van. Hát, köszi hogy írtál arról, hogy nálad mik vannak. Remélem, javulni fog ez, és teljesen jól leszel! Szia 🙂

 4. ja meg most egy újabb is van amire figyelek: pl itt mikor megírom a hozzászólást, hogy a sorok egyforma hosszúak legyenek. Van a szerkesztőbe egy olyan funkció, hogy egyforma hosszúra teszi be a hozzászólás sorait :-DD Ez valahol „vicces”, de idegesít, ha elfeledem azonos hosszúra tenni 😛

 5. Kedves Harmony!

  Kicsit off:

  Este az ágyban az a mozgás nálad valóban kényszermozgás és nem valójában „aktus”? Most itt az önkielégítésre gondolok (én nem tartom azt gáznak)…tudom, hogy aszexuálisnak tartod magad, de úgy tudom, esetedben ez nem jelenti azt hogy az autoerotika ne lenne jelen valamilyen formában.

  Remélem nem bánt téged ez a kérdésem, ha igen, akkor megkérem majd Accatone-t hogy törölje.

 6. accatone, a szerkesztés résznél van egy olyan sor felül ahol mutat egyenlő hosszúságú vonalakat balról számolva a nyolcadik. kijelölöd a szöveget és megnyomod azt akkor egyforma hosszúak lesznek 🙂

  purify, a kényszermozgás nem önkielégítés, szokott néha az is lenni (tehát néha „csinálom”), de amit írok, az nem ez, hanem valóban csak „sima” mozgás. 🙂 Egyébként nem bánt a kérdésed 🙂

 7.   Az én dokim  leginkább a fürdőszobai/ testemmel kapcsolatos     ( a rengeteg késésemért  zömében felelős) szertartásaim, a gondolkodásbeli kényszereim ( főleg hittel, végzettel kapcsolatos), a kényszermozgás – kaparás, vágás, tépés, matatás stb.,- az időszakos emberfóbiám, és ennek következményeként kialakult nagyon magas pulzusom és pánikszerűségeim miatt írta, hogy én F4120 is vagyok. Valahol igaza is van,bár szerintem manapság tényleg mindenkinek van vmi kényszere/ fóbiája, csak különböző mértékben. Nekem inkább magas, mint alacsony a vérnyomásom, sajnos. Elég rossz érzés, főleg magas pulzussal párosítva. Ha futok, vagy nagyot sétálok, akkor általában elmúlik.

  Szedtem már sokféle gyogyeszt, de időközben kiderült, hogy belőlem a BZD-gyógyszerek ellenreakciót váltanak ki, tehát tilos ilyeneket szednem. Régebben ilyenekkel tömtek, aztán csodálkoztak, hogy csak rosszabbul lettem.

  Most Anxiron-t és Citalodep-et írt ki, elvileg ezeknek más a hatóanyaga, egy évig kéne szednem ezt a kettőt.Ezenkívül intenzív sportot, és rendszeres, „keretek közé szorított” életmódot kéne gyakorolnom. Persze ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik…

  Óoh, ez a 11:11-es dolog abszolút ismerős, bár én nem igazán a számokkal vagyok így, inkább a mozgással-csak egy bizonyos kockára léphetek, vagy ha beverem a bal kezem, be kell a jobbot is 🙂 stb. Meg a rendrakással-van, hogy hajnalban nekiállok a fürdőszobai tükrömről vízcsepp-maradványokat takarítani. Ennek következtében szép rend van a lakásban, viszont ennél lényegesebb dolgaimmal (pl. beérni időre az egyetemre) meg elmaradok…

Írj megjegyzést