Babarczy Eszter blogja

Ez lenne az én blogom.

Még nem tudom, miről fogok beszámolni, de tegnap rendeltem egy napfény-lámpát, kipróbálom, hogy ki tudok-e mászni vele az ágyból, ahogy majd rövidülnek a napok.

Várhatóan, ha lesz hozzá bátorságom, elmondom azt is, milyen trükkökkel próbálom magam felszínen tartani (a gyógyerezésen túl).

Beszámolok az állásproblémáimról, és arról, hogy ha a betegségetekre hivatkozva raknak ki valahonnan, miféle lehetőségeitek vannak.

A minap kérdezte az Elle újságírója, hogy merem ilyen transzparensen élni az életem (úgy értve: közszereplőként is mindent bevállalok). Ezen el kell gondolkodnom.

Szerző:

Belépett: 1 hónap

babarczyeszter

Blog kommentek: 6819Blog bejegyzések: 39Regisztráció: 2010. 10. 12.

5 gondolat erről: “Babarczy Eszter blogja”

 1. Szeretnék beszámolni nektek egy számomra nagyon súlyos problémámról — amitől, azt remélem,itt egy csoportban talán segítetek megszabadulni. 

  Izolálódás.

  Gyakran nem tudom elhagyni a lakásom, mintha fenyegetne a világ kint. De ennél fontosabb, hogy nem tartom fenn a kapcsolatot a barátaimmal sem, nem nyitok ki leveleket, nem mindig válaszolok emailekre, nem fogadok telefonhívásokat. Egyre kevésbé merek elmenni bárhová. Egy kulturális eseményen szociofóbiám támad — színházban, kiállításmegnyitón, bulin, kiránduláson, bárhol, ahol emberekkel találkozhatnék, nem voltam már több mint 5 éve. Egyre inkább magamra maradok, nincs egy barátom vagy barátnőm, akit megkerhetnék, hogy jöjjön el velem színházba, és olyan sincs, aki megkérné, hogy menjek el vele.

 2. bár tudom nem vígasztal, de nem vagy ezzel egyedül….detto ugyanez van velem…
  már nem keres a bnőm sem, csak nagyon ritkán…mert nem szoktam felvenni a telefont ha hívott…már nem hív….

  a megoldást még nem találtam meg sajna…

 3. Szia Eszter!

  Kizárni a Világot a Világomból?Nálam ez négy-öt hónapig szokott tartani,de aztán „átfordulok” és elindulok.A társaságot és a közös programokat én is elkerülöm inkább az utcákat és a parkokat járom.Vagy egyedül üldögélek egy kávéházban,de az emberekkel nem tudok mit kezdeni.Még arra is kényszerítteni kell magam,hogy NA-gyűlésre elmenjek,pedig mindig jót tesz és nagy erők vannak benne.

  Tavaly nyáron már egy éve tiszta voltam,de még mindig féltem a régi barátokkal találkozni,amikor egyszer csak elfogadtam egy meghívást egy kertipartyra.”-Gyere már el vaze,ott lesz mindenki!És mindenki rád kíváncsi,hogy mi van veled!”(azaz senki nem hitte el,hogy nem vagyok „lélegző halott” vagy „öngyilkos terrorista” mert volt egy-két durva „arcom”!)El is mentem, és eleinte nagyon jól éreztem magam.Ment a sütés-főzés, és mindenki el volt ájulva,hogy milyen „normális”vagyok és,hogy milyen jól nézek ki.Tényleg boldog  voltam és meghatott,hogy így örülnek nekem de aztán először elkezdet zavarni a közelségük és a vidámságuk, és egyszer csak megéreztem a pia és marihuána szagát és olyan pánikroham kapott el,hogy azt hittem,hogy megint GM-rohamom lesz vagy infarktust kapok.Mindenki nagyon megijedt,de mondtam,hogy nem lesz semmi baj de most azonnal el kell mennem.Úgy,hogy azóta ezeket a bulikat is hanyagolom.

  Lassan a barátok is eltűnnek az életből,van aki még anyagozik,sokan meghaltak a normálisabja meg éli az életét,amiben én fölöslegesnek érzem magam.

  Az Na-ban azt mondják,hogy meg kell élned a napokat és nem kimenekülnöd belőlük.Meg kell élni az érzéseimet és nem behelyettesítteni őket.Csak,hogy az a baj,hogy én az anyagozás előtt is beteg voltam,hiszen azért kezdtem el,hogy átvigyen az életen!Nincs egy pozitív „énképem”amihez visszalehet állíttani a „rendszert”!

  Hány Poklot kell még megjárni?Hény életet kell még megélni?Hisz így is életeket égettem el ebben az egyben!De még arra is képtelen vagyok,hogy emberek között, embernek érezzem magam.

  „Nemes herceg,kegyes jósága lássa be,

  Nincs eszem, és tudásom rengeteg,

  Lázongva vallok törvényt és szabályt,

  S most mi jön?Kérem pályabéremet,

  Mert befogad és kitaszítt a világ.”

   

  Mindig szembe menni önmagammal,tehát:nem anyagozni,eljárni az NA-ba,írni a Lépéseket, és minnél több altruista megosztást csinálni.Egyenlőre ennyire vagyok képes…

  Persze,hogy a magány is csak védekezés!De próbáljon meg akárki is csak egyszer ilyen „Sárkányokkal”sétálni a Fő utcán!!!

  Bocs,de egy kicsit felhúztam magam.

   

   

 4. Megkérdezném Babarczy Eszter a liberális politikust, ugyan mi a véleménye arról, hogy engem már három éve használnak és lehallgatnak, az emberi szabadságjogaimat semmibe veszik és a halálba akarnak kergetni, és teszik ezt úgy hogy babarczyeszter erről tud.

  VAgy nem tud, mert soha nincs itt jelen csak a nevét reklámozza úgy, hogy neki azért még fizetnek is az alapítványi pénzből, aztán a strómanja majd ír helyette, a nagyon elfoglalt szabadságért küzdő liberális helyett?

  Felháborítól amit velem művelnek, és maga egy képmutató senki és maga és itt mindenki semmit és senkit nem m ment meg, maguknak ez egy kurva jó zsebpénz amiért semmit nem kell tenni, sőt még a kirakatba is ki teheti egy ilyen mint maga.

   

  ROHADT SZEMÉT KÉPMUTATÓ POLITIKUS

Írj megjegyzést