Az elme olyan mint egy folyo: ket partja van

Haliho;


 


Csak esetleg leirnam.


Voltam meditalni , es ezt mondtak nekem, es ezt tapasztaltam:


Az elme olyan mint egy folyo: ket partja van. Az emberek az egyik parton elnek, es nem is tudnak a masik partrol.  De a masik part is ott van es letezik, es hatasa van. Es az emberek akik csak az egyik parton elnek, nem tudjak megmagyarazni a masik part tulajdonsagait.


A ket park kozott van egy hid: az emberi lelegzet.  A lelegzeten meditalni olyan mint a hidon atmenni a masik partra es megismerni sajat magam elmejenek a masik partjat.


Voltam keresztul a hidon. Hosszu idobe telik atmenni a hidon. Es amikor ahidon mentem at felution kiegyeztem sajat magammal. A sajat magam ellentetei egy bizonyos mertekben jobban megfernek egymassal a fejemben. Harom nap meditalas utan ezt lehet erezni.  Es van egy pont a meditacios kurzus alatt amikor mar a tokeletes boldogsag = nirvana, mar csak karnyujtas tavolsagban van. Ezt a pontot hivjak ugy hogy Vipassana nana. Itt mar semmi sem vonz, semmi sem taszit, csak van.


Es egy par masodpercre nekem elerheto volt nirvana. Tiz nap meditalasba kerult a par masodperc es megerte. Mert az emleke a masik partnak maradando. Es azota tudom, es jobban ismerem az en elmem masik partjat. Es jobban kibekultek bennem az en ellenteteim. Azota egy bizonyos maradando beke el bennem a ket part kozott. Mind a ketto kolcsonosen felismeri egymast.


Minden egyes szemely csak az o sajat masik partjara tud elmenni. Senki sem ment meg valaki mast. De mindenkiben van egy hid a ket part kozott: ez az emberi lelegzet.


Te is megteheted az utat: Vipassana nana: 10 nap es semmi tobb. Penzbe nem kerul. Hitterites ertelmetlen ott. Csak 10 nap az ara. Nekem megerte.


Tisztelettel;


zsivany

Szerző:

Belépett: 13 év

zsivany

Blog kommentek: 130Blog bejegyzések: 17Regisztráció: 27-11-2010

1 gondolat erről: “Az elme olyan mint egy folyo: ket partja van”

Írj megjegyzést