Asif és Hans

Asif egy hatvan éves férfi, aki 50 évig súlyosan dadogott, mikor aztán hajótörést szenvedett, és egy lakatlan partszakaszon rostokolt két hétig, csaknem biztosan abban, hogy itt fog pusztulni. Ott valamire rájött, és egy az egyben megszüntette a dadogását. Aztán megmenekült, és szép csendesen elkezdett írni a Fórumra. Mikor aztán szép lassan lépésről lépésre előállt a meggondolásaival, hogy hogyan lehet abbahagyni a dadogást, szisztematikusan támadni kezdték, őrültnek, gurunak, hazugnak bélyegezték, és hihetetlen energiával védekeztek a jótanácsai ellen. Végül elüldözték a fórumról. 

Hans hasonlóan egy olyan ötven éves férfi, aki szintén megszüntette a dadogását, súlyos depresszióból kilábalva. Ő a légynek se ártott, mégis mihelyt pedzegetni kezdte, merre kéne menniük a dadogóknak, azok támadni kezdték, ugyanúgy, ahogy Asifot. És távozott ő is, ahogy az utóbbi.

Levélben később mindkettejükkel felvettem a kapcsolatot, nagyon értelmes emberek, akik úgy élték meg a fórumon való tartózkodásukat, mintha őrültek házába kerültek volna.

A könyv végére megtudhatjuk, miért.

Szerző:

Belépett: 14 év

felhasználó

Blog kommentek: 72Blog bejegyzések: 58Regisztráció: 2010. 05. 25.

Írj megjegyzést