Antidepresszánsok szedése ártalmas lehet?

Akik  pontosan tudják, irják meg, hogy tényleg ártalmas mindenféle antidepresszáns szedése az agyi tevéknységre, mentális állapotra, szellemi állapotra, akkor ha igaz, miért van ez, hogy annyiféle van, és sajnos nagyon kevés a hatékony szer.

Szerző:

Belépett: 8 év

Remény

Blog kommentek: 35Blog bejegyzések: 10Regisztráció: 28-04-2011

21 gondolat erről: “Antidepresszánsok szedése ártalmas lehet?”

 1. rhiannon-roxána

  Remény, szerintem senki nem tudja, hogy kinél milyen hatást vált ki egy adott antidepi. Azt meg végképp lehetetlen tudni, hogy EGYETLEN EGY EMBER esetében az összes antidepi milyen hatással van. 

  Én személy szerint eléggé megszívtam az antidepikkel, de ez én vagyok. Van, akinek nagyon sokat segített-segít.

  Véleményem szerint egy 20-30 év múlva barbárságként fognak a mostani „antidepi adási szokásokra” gondolni, mondván, hogy a minimum egy agyi ct-mri, ami alapján bemérik, hogy mely agyi területek károsodottak/érintettek. Ez alapján aztán kísérletet lehet tenni arra, hogy gyógyszereljenek. De még ilyenkor is lehetnek reverz reakciók, satöbbi.

  (Az altatás sem egyszerű műfaj, ami Józsi bácsinak meg sem kottyan, az Marika néninek esetleg sok. De BÁRMELYIK gyógyszert fel lehetne hozni.) 

 2. Szia!
  Azt is nem egy átertől hallottam már, hogy aki nem depressziós, hanem valami más baja van, annak nem fog használni. (de ártani sem)
  Nem tudom, én kifejezetten depressziós-szorongós vagyok, de nem igazán használt semmilyen AD.
  Az antipszichotikumok szedáló hatása akkor már inkább.
  Nyilván az sem mindegy, milyen eredetű a depresszió. Nyilván ha nekem a szorongából jön, akkor az az alapok, amit meg kell szüntetni.
   

 3. Én az a klasszik depressziós vagyok, mindig lent, nincsenek kilengések, semmi kevert zavar, de nekem nem használt egyik AD sem, pedig sokat szedtem. Igaz ártani sem ártottak. Mintha cukorkát szednék. Nem hiába mondják, hogy az emberek 30%-a rezisztens az AD-re. 

  Az antipszichotikum segít az alvásban.

 4. rhiannon-roxána

  Végre valaki hozzászól. Azt hittem, az egész hétvége a némaság jegyében fog eltelni. 🙂

  „Azt is nem egy átertől hallottam már, hogy aki nem depressziós, hanem valami más baja van, annak nem fog használni (de ártani sem).”

  Mondjuk ez tök érdekes. Sajna nem igaz. De hát honnan tudnák az áterek? Életükben nem szedték ezeket a gyógyszereket. 

  Nekem az egyik antidepi meg sem kottyant, a másik kettőtől meg tök hülye lettem. 

  Való igaz, nekem a szorongás a fő tünetem, de akkor meg miért írnak szorongásra antidepit?? Hiszen a nevében is benne van, hogy ANTIDEPRESSZÁNS. Nem az, hogy ANTISZORONGITISZ. 

   

   

 5. rhiannon-roxána

  Sokat gondolkozom azon, hogy nem kamu-e az antidepi. De hát például B. Eszter is leírta, hogy neki nagyon sokat segített az egyik antidepi. Meg volt egy lakótársam és saját szememmel láttam, hogy amikor abbahagyta az antidepit, akkor kiakadt, mint a rigalánc. És bizony jól megszívta, mert megint 6 hétig várnia kellett, amíg újra használni kezdett neki a gyógyszer. 

  SZÓVAL valószínű nem kamu, de vagtában lövöldöznek vele. 

 6. Nem gondolkodtatok rajta, hogy placebo hatása van, csak? Aki meg nagyon várja a hatást, azon nem segít.

  A benzok segítenek szorongásra, de addiktak és butítanak, az áterek is károsnak tartják, ráadásul rövid a hatóidejük.

 7. Idézet tőle: CatEye

  Nem gondolkodtatok rajta, hogy placebo hatása van, csak? Aki meg nagyon várja a hatást, azon nem segít.

  Ez nekem kicsit ellentmondó. Ha placebo, pont azokon kellene segítenie, aki nagyon bízik benne.
  Az tény, hogy én bíztam mindenben eddig, de nem számított.
  Mikor jártam egy maszek dokihoz, ő azt mondta, azért nem hat a Seroxat, mert nem hsizek benne. Erre csak azt tudtam mondani, hogy akkor miért nem orbáncfüvet írt fel. 🙁

 8. rhiannon-roxána

  Így van. Aki várja a hatást, éppen azon segít. 

  „Mikor jártam egy maszek dokihoz, ő azt mondta, azért nem hat a Seroxat, mert nem hsizek benne.”

  TE jó ég. 15. század? 

  A hpátia a kedvencem, azt mondják, hogy azért nem használ, mert nem hiszek benne. Haaahaaaaaaaa. Egyébként baromira hittem benne, rengeteget olvastam róla, ÉVEKIG jártam egy nagyon jó nevű hpátiás orvoshoz. És használt? Költői kérdés. Nem, nem, használt. 

 9. Nekem meg azt mondta az áterem, hogy azért nem használ, mert annyira azt figyelem, hogy már használnia kellene. Pl. ha a gyógyszer leírásában az volt, hogy 4-6 hét a teljes hatásfok kifejtéséhez, akkor én számoltam a 6 hetet, hogy már hatnia kellene, de nem hat.

  Ja és azt mondtam magamban, hogy lesz×rom, hogy káros, ha hat, és jól vagyok mellette, szedni fogom, akár életem végéig is. Más vérnyomáscsökkentőt szed, vércukor csökkentőt, én meg AD-t. Tényleg nem hatott egyik sem. Feladtam.

 10. rhiannon-roxána

  Ó, tényleg, veled „vitatkoztam” ezen. De rég volt. 

  „Mondjuk egy gyógyszernek nem azon kéne múlnia hogy használ-e vagy sem, hogy hiszel benne, mert ennyi erővel akkor cukorkát is szopogathatnál…”

  Igen.

  A hpátia nagy hívői azt bizonygatják, hogy a hpátiás „gyógyszer”* vagy használ vagy nem csinál semmit. Aztán olvastam, hogy ilyen egyszerűen nincs, nem létezhet. Ha használ, akkor ártHAT is.

  * (ami ténylegesen, valóban cukorka, amibe némi hatóanyagot tesznek, majd ütve-ráznak és higítanak)

  Az antidepi egyes embereknek használ, másoknak nem csinál semmit, megint másoknak árt. 

  Hogy aztán azoknak, akiknek használ, a placebo-elv alapján használ-e, nem tudom. 

  Én a magam kísérleteit elvégeztem, 3 antidepiből egy semmit nem csinált, kettő totál kikészített, úh. ennyi. 

 11. rhiannon-roxána

  „Ja és azt mondtam magamban, hogy lesz×rom, hogy káros, ha hat, és jól vagyok mellette, szedni fogom, akár életem végéig is. Más vérnyomáscsökkentőt szed, vércukor csökkentőt, én meg AD-t. Tényleg nem hatott egyik sem. Feladtam.”

  És akkor most mi van veled? Mivel próbálkozol? Terápia? Sport?

 12. Terápiáztam, lezártuk, nem sokat használt, de jó drága volt. Nekem leginkább a közhelyek jöttek be: heti 2-3 futás, jóga, angol tanulás, színházba járás. Nem vagyok tökéletesen, de sokkal jobban mint 1 éve. Elfoglalom magam, teszem a dolgomat, és megpróbálok nem az élet célján rágódni.

  Aludni az antipszichoval alszom, Ketilept, anélkül nem tudnék, az maradt.

  Egyébként nagyot csalódtam a farmakológiában…

   

 13. rhiannon-roxána

  Ó, hát vannak életmentő gyógyszerek (antibiotikum, oltások, műtétekhez érzéstelenítők, altatók). De a legtöbb gyógyszernek min. mellékhatása van, rosszabb esetben méreg. 

  Én xanaxot eszegetek, antipszicho nálam kiesett (az is volt egyszer a palettán). 

  Jól csinálod! Szerintem a mozgás a legfontosabb és a jó terápia, ami ált. irtó drága és nagyon nagyon kevés jó terap van. A terápia hasznosságában én is kezdek kételkedni, pedig jó sok pénz és idő elment rá részemről is. 

  Örülök, hogy jobban vagy!!! Maradjon is így!

 14. Igen, ebben is van valami, hogyha az ember kényszeresen és görcsösen monitorozza önmagát állandóan, hogy hogy vagyok?, az nem vezet túl jóra.
  De hogy ez meg tudja akadályozni a kémia hatását, az már elbizonytalanít.
  Én hiszek mindenben, de rám csak az AP hatott eddig, az sem ugyanúgy, amikor újra szednem kellett egy hosszabb szünet után.
  Jó lenne, ha vizsgálnák a metabolizmust, mert az segítene beállítani az adagot. De persze ez itthon nem tudom, mikor fog megtörténni.
  Nekem sokat segítene, az tuti.

 15. Azt hiszem helyesbítenem kell. Mégis hatottak rám az antidepresszívek, már amelyik. Pl. a Paroxetine hatása miatt lettem bipolárisnak nyilvánítva, pedig nem vagyok az.
  Olyan szintű szerotonerg hatással volt rám, hogy még piálni is kezdtem tőle.
  Szóval volt hatása, csak nem a kívánatos.

 16. Köszönöm szépen. Azt hiszem rosszul fogalmaztam. Nem mindenfajta farmakológiában csalódtam, csak a pszichés betegségek farmakológiájában. Annyira gyerekcipőben jár még a pszichiátria tudomány, hogy találgatásokra, feltételezgetésekre épül, a diagnózisok meg ráépültek a gyógyszerekre.devil 

  A kórházban 2 másik depresszióssal feküdtem, nekik sem segítettek a gyógyszerek, illetve amik segítettek, azok szedáltak is. Az egyik rivotrilt szedett, a másik xanaxot, a több

  AD mellett. 

   

 17. rhiannon-roxána

  „Nem mindenfajta farmakológiában csalódtam, csak a pszichés betegségek farmakológiájában. Annyira gyerekcipőben jár még a pszichiátria tudomány, hogy találgatásokra, feltételezgetésekre épül…”

  Értem és egyetértek.

   

 18. rhiannon-roxána

  Ó, a rexetinnel (paroxetine) én is így jártam. Bár nem egészen így, mert én „csak” kiosztottam mindenkit, akit lehetett és kellett és a kezem ügyébe került. 🙂 Piálni szerencsére nem kezdtem tőle. 

  Az áter mindenesetre annyira be volt sz.rva, hogy szilveszterkor behívott magához az sztk rendelésre, hogy megnézze, élek-e még. 🙂 Éltem. 🙂

  Jó kis kaland volt, én nem bánom. 

Írj megjegyzést