„Ami egyszer hatott, az újra működni fog”

Kedves Sorstársak!

Az elmúlt 20 évben sok pszichiáternél jártam már a visszatérő depressziós szorongásos, pánikos nyomoraimmal. 

Többtől hallottam már, hogy egy korábban használt aztán leváltott gyógyszer egy-két év elteltével újra hatásos lehet.

Ti tapasztaltatok ilyet? 

Szerző:

Belépett: 4 év

Gulipán

Blog kommentek: 101Blog bejegyzések: 3Regisztráció: 01-07-2020

16 gondolat erről: “„Ami egyszer hatott, az újra működni fog””

 1. Sajnos pont h nem. Illetve: AD nem, másoknak sem. Olyannyira, hogy egy egyébként akkor 10 éve hatásost leváltottak (merth túl régóta szedem…), később egy 3. áter megint próbálkozott vele, és semmi. 
  De az 1x hatásos AP 12 év „szünet” után ugyanúgy hatásos.

 2. Annyira szövevényes, szabálytalan és egyedi mindenki problémája és ugyanennyire szerteágazó a szakemberek véleménye is, hogy az ember nem talál biztos pontot. Ja, de, a kínlódást.

  Mivel ssri, snri már volt a ciklikusokat meg nem tolerálom, kíváncsi vagyok mit kapok majd. 

 3. Általában 1-2 évig, persze mellékhatásokkal meg maradványtünetekkel működött annyira egy-egy szer, hogy tolerálható életem volt. A legújabb ajánlata a doktornak a lítium volt, de azt nem is értettem. Tipikus sztk rendelés, kb. 4 perc/ beteg….. Gondolom ez is ismerős

 4. Igen, az a doktor megfontolása, hogy a visszatérő jelleg miatt lenne jó a lítium. Nem mutatok bipoláris tüneteket. Köszönöm, hogy reagálsz a felvetéseimre. Te most rendben vagy?  

  Én holnap kuncsorgok be a doktorhoz. 2 évig működő, majd hatástalanná váló escitil, majd működésképtelen Brintellix kúra után. 

 5. Nem, az még nem volt. 20 év alatt kezdődött a seroprammal, majd 5 év gyógyszermentes totális gyógyulás. Azóta escitalompram, citalopram, venaflaxin és brintellix voltak csak. Meg egy rövid randi a mirtazapin teperin kombóval. Az kibírhatatlan volt. Örülök, hogy Neked most jó. Tavaly őszig nekem is az volt. Most meg azon gondolkozom mikor hívjak mentőt az eszm~letlen pánikok miatt…. 

 6. Hát én csodagyógyszert még nem kaptam. Jobb lett, de jó nem.  Mivel sokszoros visszaeső vagyok, már sejtetik velem, hogy élethosszig gyógyszer lesz. Persze ezt is el lehet fogadni, de ne lenne 1-2 évente visszaesés.  Te mivel küzdesz? 

 7. Számomra az az érthetetlen, hogy nekem nincsenek/ nem voltak traumák az életemben. Teljesen váratlanul jött 21 évesen, majd 24-től 30- ig hagyott békén és hiába a hosszú tapasztalat, sehogy sem tudom én picit sem irányítani. Ha előjön, azt tesz velem, amit akar. Gyenge vagyok én ehhez a Világhoz. Volt Neked olyan, hogy a sokak által emlegetett természetes utat megpróbáltad (pl. vödörnyi B vitamin, Omega 3, cink, stb)? 

 8. Na, eltelik lassan 4 hét, mióta elkezdtem a Duciltiát. Első hét 30 mg, azóta 60 mg. Rosszabb lett tőle. Nőtt a szorongás, az alkalmatlanság érzet, öklendezés, rossz étvágy, rossz emésztés, szívdobogás. 3 nap múlva kontroll. Remélem nem lesz 90 mg belőle

Írj megjegyzést