megrázó73

Belépett: 8 év
Rólam:

73 éves vagyok.1985 óta kezelnek (kezeltek) különböző antidepresszánsokkal. A kezelésre édesapám hosszan tartó (5 évnél több) betegsége,majd halála utáni "állapotom" miatt került sor.Cukorbetegségem és idegi mellékhatásai diagnosztizálása óta,kb.: 2000. évtől cymbaltát szedtem 30,60, legutóbb 90 mg-os kiszerelésben.A depresszió és a cukros idegi károsodások szépen csökkentek,azonban aludni,elaludni csak akkor tudtam amikor rivotrilt kaptam ,a legvégén este 1,5 mg-os mennyiségben.Ez utóbbi két gyógyszer együttes szedése 2014 február közepéig tartott,amikor rákbeteg testvérem "végstádiumba" jutott 5 év kegyetlen műtétei,kemoterápiák eredménytelensége után. Ekkor vele szenvedve "jött egy fejlövés",hogy aljas vagyok,kábítom magam a bogyóimmal, s csak nézem hogyan távozik.Ekkor a rivotril elhagyása(fokozatos,szakszerű) mellett döntöttem. Az elhagyást követően felfordult velem a világ: szédülés,tántorgás,szájszárazság,köhögés,viszkető kiütések a látásomat kínosan zavaró fényérzékenység,fokozatosan kialakuló hallucinációk következtek Ez utóbbi addig fajult,hogy a végén teljes opera és operett áriákat,gyerekkoromban énekelt óvodás dalokat,kórusmuzsikákat hallottam az ébredéstől az elalvásig,ami rendszerint hajnali 6 órakor sikerült. Egyik ilyen éjszakán elolvasztam a gyógyszereim mellékhatásait,s a rivotrilnál,de főként a cymbaltánál ráakadtam tüneteimre,amelyek ekkorra már kb.20-ra szaporodtak. Ekkor mentem el az engem kezelő pszichiáterhez és beszámoltam történetemről kérdezve : lehet-e "mellékhatás" a hallucináció? Azt mondta lehet,de zárjuk ki az egyéb okok lehetőségét egy koponya CT-vel,ami sikerült is! Maradt a mellékhatások tömkelege ézért az orvos segít ségével fokozatosan kb 3 héttel ezelőtt befejeződött a cymbaltáról való leszokás is.

A mellékhatások utólagos tanulmányozása után most azon gondolkodom,hogy az elmúlt 15 év alatt "beszerzett",diagnosztizált betegságeimet:-

magas vérnyomás,krónikus szívrohamok(egész ééletemben alacsony volt a vérnyomásom)), pajzsmirigy alulműködés,cukorbaj rosszabbodása,összpontosítás és koordináció nehézsége,nagyfokú vérszegénység,évekig tartó hidegrázás,hőemelkedés,torokkaparás,köhögés,kés-lábújjak hidegsége,állandó fáradtság( olvassátok el a "lehetséges mellékhatások" gyűjteményét)

mind mind  MELLÉKHATÁSOK? Mi lesz és meddig tart a leszokás utáni állapotban? Ki tudja,hogy még mire számíthatok?

Miért vagyok itt a Búrán:: Azért vagyok itt,hogy felrázzalak benneteket,hogy talán létezik a depressziónál rosszabb is. Bár még visszajöhet és akkor mit csináljak? szeretnék beszámolni arról sorstársaimnak,hogy az elhagyás után mi történik velem és esetleg mire számíthatnak? Szeretnék segíteni a hasonló cipőben járóknak abban,hogy tudják: adott esetben van választási lehetőségük és Ők döntsék el,hogy igénylik-e depressziójuk leküzdéséhez az ilye nagy árat követelő "gyógyszereket"????????????????
Kedvenc dolgaim: : a lélek ,szellem működésével kapcsolatos könyvek,cikkek,tanulmányok,kertem,kutyám,hársfám,labdarózsám,könyveim,fotelom és a VILÁG,ami lehet,hogy most még erre a kis időre kinyílik nekem?
Weboldal: nincs