A szingli lét nehezebb a férfiaknak, mint a nőknek

„SZEX ÉS EGYÉB KAPCSOLATOK” ROVATUNK KÖVETKEZIK

EGY 2017-ES CIKK A MENSHEALTH.COM-RÓL:

Szinglinek lenni nehéz lehet, de a brit Mintel piackutató cég új tanulmánya szerint egyesek jobban bírják, mint mások.

A felmérés szerint az egyedülálló nők 61 százaléka számolt be arról, hogy elégedett egyedül. A férfiak ezzel szemben nem érezték magukat ennyire jól – mindössze 49 százalékuk mondta azt, hogy elégedett pár nélkül. A tanulmány azt is megállapította, hogy a férfiak sokkal inkább szeretnének társat találni, mint a nők; a nők 75 százaléka mondta, hogy az elmúlt évben nem kerestek aktívan társat, míg a férfiak 65 százaléka mondta ugyanezt.

Bárki, aki már átélt egy rossz szakítást, tudja, milyen nehéz újra szinglinek lenni. Az egész életed megváltozott, és nehéz lehet alkalmazkodni, különösen akkor, ha úgy érzed, hogy az exednek minden rendben van.

A probléma része lehet, hogy a férfiakra sokkal nagyobb társadalmi nyomás nehezedik, hogy elnyomják az érzéseiket, és ne beszéljenek róluk a társaikkal. A barátokkal való megbeszélés azonban segíthet, és ez az, amit a nők jobban csinálnak, mint a férfiak, Jack Duckett, a Mintel vezető fogyasztói életmódelemzője szerint. A nők „jellemzően jobbak abban, hogy támogató csoportokat hozzanak létre, akikkel megbeszélhetik a gondolataikat és az érzéseiket, így kisebb nyomás nehezedik rájuk a kapcsolat szükségessége miatt” – mondta a Moneyishnek.

A férfiaknak viszont nehezebb megnyílniuk – és ha nincs partnerük, akinek megbízhatnának, különösen kényelmetlenül érezhetik magukat.

A felmérésről szóló blogbejegyzésében Duckett azt is megjegyezte, hogy sok férfi és nő most olyan életmódot folytat, amely nem kedvez a párkapcsolatnak.

„Könnyű azt feltételezni, hogy minden szingli aktívan keres társat; adataink azonban azt mutatják, hogy ez korántsem mindig van így” – írta Duckett. „A partnerkereséstől való vonakodás nagy része annak tulajdonítható, hogy a fiatalok egyre inkább az oktatásukat, a karrierjüket és az anyagi stabilitást helyezik előtérbe a párkapcsolattal szemben.”

 

 

 

KEDVENC ROBOT FORDÍTÓ WEBOLDALAM SZPONZORÁLÁSÁBAN B===D~~

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

 

Szerző:

Belépett: 1 év

Gácsi Krisztián

Blog kommentek: 647Blog bejegyzések: 80Regisztráció: 12-10-2010

8 gondolat erről: “A szingli lét nehezebb a férfiaknak, mint a nőknek”

 1. Lehet mindenféle irányból megközelíteni, szemlélni és vizsgálódni, aranypapírba csomagolni, attól még az marad ami: a férfiak mentális egészségére (jobban mondva nem-egészségére) mindenki vastagon szarik, és nem csak ebben az országban.

 2. Mr. tn… a profilodból vett: ” tartalmas, mély gondolatok ” tökéletesen harmonizál ” aranypapírba csomagolt fekália ” megjegyzéseddel

  szerintem ilyen logika mentén nehéz lesz belátható időn belül hosszútávú ” egészséges ” párkapcsolatot kialakítanod

   

   

  EZER BOCS + 1 anyamedve !!!!  …..

   

  …. de ez a komment kikivánkozott belőlem.

   

  csá.

   

  további jó egészséget kívánok!

   

   

 3. A társadalmi nyomás mindkét oldalon ott van, de szerintem egyéni, hogy ki hogyan viseli, meg az is egyéni, hogy a páratlanságot hogyan kezeli. Nekem pl. nem tudom, hogy jó lenne-e megint valami kapcsolat, most kicsit úgy érzem magam, mint a száraz alkoholista az italbolt előtt sétálgatva, és arra gondolva, hogy most be kéne menni, de csak EGY pálinkára…elég kemény volt az a veszteség, amit megéltem válás után, még egyszer nem akarom, viszont most úgy érzem, hogy egyedül nem tudok már fejlődni az életben. Korábban még gyerekeket is szerettem volna, mára már nem tudom, de nyilván az is egy folyamat része, ahhoz normális kapcsolat kéne…nem hogy normális kapcsolat, még a barátaimmal sincs már normális viszonyom, nem is értem sokszor, hogy miért tartanak ki mellettem, de kitartanak, és szeretnek.

 4. Bocs Krisz, nekem ez egy keserű tapasztalat. Ha bárki megcáfol, megköszönöm. Én teszek érte, mostanában elég sok embernek tudok teljesen nyíltan beszélni a problémáimról, és minden nap erőmöm felül teszek érte hogy jobban legyek.

  Ettől függetlenül amit leírtam, tartom amíg mást nem tapasztalok.

  Miért ne harmonizálna a profilomból kinézett mondat azzal, hogy a nevén nevezek valamit?

   

Írj megjegyzést