Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Thalassa Ház

meg nem is kérdeztem mert ez tudom h alap.. és ja, civilizált országokban...

a törvényt nem tudom -amit most mondasz nem értem, de -sajnos- kétlem h bármilyen jogot is sértene hisz' visszautasíthatod, csak az keretszegés gondolom, aztán három ilyen és kirúgnak... nem?

Nem mondtam, mert más írta. 😉

válasz: Civilizáltabb országoban.

Nálunk meg a törvényben, hogy jogod van rá. És most már állami feladatott eláttó kórház, bár alapítványi fentartású, tehát az sem áll, hogy erre felmondhatnák a kezelésed. 🙂 Bár sok jogodról lemondhatsz, de ez így ebben formában alkotmányt és emberi és betegjogokat jogokat sért.

Istenem annó mennyit harcoltam a világnézeti szabadságért, mert a legtöbb kezelő állandóan belecsúszott a materilista ki- és beszólásokba. Tudtam ezt civilizáltan kell, és ez az egy nyom sokáig bíztos meg volt, mert visszajártam és tapsztaltam a változást.

Heh, nem emlékszek h mondtad volna ezt a kettőt.. mondjuk ezek hol nincsenek így... :/

GYILKOSOK

Amúgy két szabályuk kikezdhető, ez a kettő gyógyszerezéssel kapcsolatos. Nem mondják, meg ha generikumot váltanak, és nem lehet gyógyszert visszautasítani, ami mondjuk egy antipszichotikumnál enyhén szólva durva.

De minden másban nagyon ott vannak a szeren, nincs ok nélküli keret, ami nem a te javadatt szolgálná. - jó én csak bejáros - ambuláns, meg előtte napalikórházas, és ezt váltgatva - voltam, erről a részéről tudok nyílatkozni (főleg).

Szívesen leírom, de az elmult kb. két hétben tőlük belinkelve, és kommenteben is pont ez volt itt leginkább a téma.

 

Sziasztok!

Tudna vki segíteni hogy milyen szabályok vannak a Thalassa házban.

Jövő hét kedden készülik márt másodszor jelentkezni és elötte kiváncsi vagyok milyen szabályokat kell betartani ha felvesznek

Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek

Én is!

Drukkolok neked.

Sziasztok!Ma volt a 8. thalassás napom.Egyre jobban oldodom a közösségben.Mit jelent?Ma már legalább 3-4 beszélgetésbe bele tudtam folyni egy pár mondat ereéig.Sőt!!!!!!Az egyik foglalkozáson aktivitiztünk,és képzeljétek szerepeltem.HúúúúúúúúúúIgaz milyen komoly.Reggel még pityergős voltam,és azután volt másfélóra ami nyugis volt.Nagyon szimpatikusak,rendesek a kezelők,és az ápolók is.A közösség tűrhető,de én még új vagyok.Napról napra megpróbálom erősíteni azt a tényt,hogy végig fogom csinálni bár mi áron.

Én nem lázítok ... . 😉

A hangulat JÓ, komolyan.

Én is például a legjobban leégett szakaszomban, hát mikor máskor kerültem volna be, még adóságot is nyögtem.

Tehát nulla forint hozzájárulás, amúgy eszközöket tudtam vinni. - de az is csak úgy. Nyomtatópapír, meg rajz(sza)köre vadi új cucokat, vannak most is itthon ez egy alap (szókás) nálam, meg el is könyvelhető.

Szia.
Jó reggelt előre is!
Raport, mint egyéni, értem.

Sajnos én onnan SENKIT nem ismerek, habár ez az 'annyi mindent elmondanék, azt se tudom hol kezdjem' nagyon ismerős mivel nekem -ha megnyílok- kb. állandóan ez van...
Sajnálom h zaklatott vagy.
Csak úgy megkérdem, ha szabad, nincs barátod aki segít, akinél kisírhatnád magad?
(Egyébként én azt vettem észre h egy jó ideje nem tudok sírni, nem mintha szeretnék, de akkor se, nem tudom miért...)

Én -sajnos- fix h semmit se tudok fizetni, ha felkerülök csoda lesz h útra lesz pénzem.
(Meg nagyon remélem h legalább pár szál cigire különben az idegeimnek annyi.. ja, tudom; büdös bagós vagyok...)

Nah pl. ilyesmik érdekelnek.
(Mondtad a szerződéseket...)
Kérlek mesélj még!
Én azt hittem h az együttműködési szerződésen kívül csak a mindenütt szokásos hivatalos papírokat kell aláírni pl. h saját felelősségre szakíthatod meg a terápiát -mert ugye megteheted?! Ugye??? (Azt gondolom nem így értetted de azért viccesen hangzik h "elfogadod az orvosod véleményét" -elfogadom én ha egyetértek, hah! Az együttműködés az más, azt tudom.) A szabályokat meg míííndenhol úgy állítják be h "érted vannak..." És én jártam pár cifra helyen.. de mondjuk itt inkább elhiszem h igaz ez, sz'al csak úgy mondtam...
Az pl. érdekel h hogyan értik a -szerződésben is álló- telefonhasználati korlátozást? Elveszik tőled, majd visszaadják, majd újra?
Mert mikor felhívtam a *valaki* azt mondta h estére elveszik.
Deee, ennél jobban érdekelne ha mesélnél h milyen..
például a hangulat, a hely, a terapok hozzáállása,
egyszóval amit tapasztalsz.. jamegaz emberek...?
Szerintem nem csak, de én mindenképp megköszönném ha mesélnél pár dolgot. De konkrétumok is érdekelnek, mi történt veled, vagy amit úgy gondolsz h elmondod. Bármi.

Érdekes.
Komolyan!
Nem is igen hallottam ilyenekről...

Nem fényezem magam, csak volt egy érdeklödésem, erre többen vevők voltak.

autodidakta tanultam pszichológiát: Két tervem volt tovább tanulásra, vagy építész tervező mérnők vagy pszichológus. Jó közeli szakmák nem? Bár mind a kettő, bár egész más két helyen, összerakni kell, hogy segítsen valamit, vagy lásson át dolgokat.

Például Ráczal volt és Gállal házon kívül is találkoztunk, de ott mondták (igazából Gál kérte) szakmáról ne beszéjünk házon kívül. De házon belül Ráczal elég sokat beszéltem, még házon kívül is.

Szakmai vitám is voltak írányzatok miatt, még "szegény" aranyszívű Zalkával is volt összetűzésem ez miatt.

Jó mind a hárman aranyszívűek, csak az "önvédelmi módszerük" más.

De volt Miskolcon is terapeuta ismerősöm, és elég érdekes volt, egy mozdulat csoportra jött be és az volt a szokás a megfigyelőket és tovább képzősöket magázni kell, én meg vele már több mint egy éve tegezödő viszonyba voltam - Kérdeztem tőle mi legyen? Mondta, úgy is tegezödés lesz a vége. - Gál a csoport vezető meg nézett, aztán két szoba meg magyaráztuk ismerjük egymást régről. Valahogy mivel ez a téma akkoriban (nálam) állandóan felbukant, így mindig sok ismerőst szereztem ahol csak lehet szakmájukból. 😉

Beszélj a fociról típusú dolog, specializálva.

Nem értem.
A wow-t arra értettem (assz'em) h:
"Nincs vele baráti visszonyom, csak Ráczal volt és Gállal, meg sokakkal." -meg sokakkal!

A Döme meg őő.. oké, NEM értelek... 😕

Jó reggelt Mkinek!Még van 10 percem indulásig.Raport.Csak én hívom így magamban az egyéni beszélgetést.Nekem a Gyuri Doki az orvosom.Ma lesz a harmadik beszélgetésünk.Annyi mindent elmondanék neki,de nem tudom mivel kezdjem.Nagyon nyugtalan és zaklatott vagyok az utóbbi hetekben.Mosdt azt érzem legszivesebben kibőgném magam nála.

Fizetés.Nem kötelező.Mindenki annyit vállal,vagy nem vállal amennyit tud.Mondom nem kötelező.Én úgy gondoltam,hogy nagyobb esélyem lesz ha bevállalok.Ez nem így van.Akkor is fölvettek volna ha nem vállalok önrészt.

No a falcolgatások.Az nehéz dió.Nap közben is jönnek rám düh rohamok,spontán.Nagyon nehéz visszafogni magam.Amikor fölvesznek alá kell írni egy csomó mindent.PL:nem teszel kárt magadban,nem rongálsz meg semmit elfogadod az orvosod véleményét.Keményebb nekem még most megtartani ezeket a szabályokat de nagyon igyekszem.

Szabályok:Rá kellett jönnöm,hogy a szabályok azért olyan szigorúak,hogy minket védjenek.Főleg önmagunktól.PL:telefon.Azért nem lehet csak meghatározott időben telót használni,mert régebben voltak emberek akik a dílert,vagy a haverokat hívták oda cucc,pia,stb végett.

Szép napot kívánok mindenkinek

Semmi wow. Sorry!

Olvasd el Döme: Személyiségzavarok és több pszichoterápiás könyvet és ez lesz a válasz, ha építő a kritikád vagy segítő hasznos tanácsod lesz, főleg némi rálátásod, magadás, a többiek és a hely állapotára. Ez nem lginkább energia és érdeklödés kérdése.

Ja és ilyenek.

Nincs vele baráti visszonyom, csak Ráczal volt és Gállal, meg sokakkal.

Vele, a szobájában beszélgettem csak, mert mind a ketten úgy láttuk értelme van, és ott van helye. (Sokkal) Többet mind alapban adott lett volna.

Ezt a riportot sem láttam akkor. És az önállóságom is kérdés volt, hogy miért korlátoznak benne.

Ja, és nem volt soha kezelőm. "Csak" mint főorvos(a mindenkinek).

Wow...

Bízalmas. (Már mint sok csatám volt vele, és ebből lett egy baráti, és sok bízalmas beszélgetésbe fordult diskuzusunk.)

Mint közszereplő: Beszélgetés+ Zalka Zsolt

http://www.youtube.com/watch?v=igPWjFFpCDM

Lehetőség?

...
Na jó, most már megkérem:
mesélj akkor erről a Zala dokiról, ha már ő a főorvos.
(És ez nagyon is témába vág. Pl. milyen, miket hogy reagál, hol találkozol vele stb.)

Én is együttérző ember vagyok. És ahol tudok segítek.

Köszönöm az elismerést! - nem csak nekem járm, sokan segíteték az utam. Amúgy nekem már csak a lehetőség hiányzik, ezért ("is") küldött el tavaly Zalak doki.

off off: "értékesek" kinek és miben? -csak tisztázni akartam, nekem is van pár terapeuta, nővér aki a szívemhez nőtt és/vagy nagyon hatásosnak tartom.. erre kíváncsi vagyok, de ez szerintem pm. téma inkább...
Honnan tudod kik vannak most?
Én csak sejteni tudom abból amit láttam h valsz'eg ki maradt még most is. Van ott ismerősöd? 😕

Értem.
És értem.. ilyen akkor is volt mikor én voltam, volt is akit sajnos kicsaptak.. sajnáltam h nem tudtam egyiküknek se segíteni, vagy tán egyiküknek, néha, picit...
(Az erkélyes szobában én is üvöltöttem, csak durva vihar volt így nemigen hallották)
Egyébként, őszinte elismerésem h ennyivel jobban vagy!

off: Egy ember van fent az értékesek közül a Tündérhegyen, a bentfekvős osztályon kezelük közül, aki ott volt 2004-ben, és tudom kik vannak ott.  🙁 :-S

Zalka doki elsőnaptól a főorvos itt/(ott THáz).

Kvázi idegösszeroppanás, sírsz vagy üvöltesz, nem vagy jobb mint egy 4 éves érzelmileg, miközben mentálisan a korod megőrzöd. - ez bent anyai szeretetel és óvással, két nővérke vitte, azért csillapodott. De volt hogy a erkélyes szobában üvöltöttem (zártajtó mellet) és az étkezőből jött fel valaki, hogy mitörtént?

Ezt most nem hiszem h értem.
Fejtsd ki légyszíves mert érdekel.
Úgy értem pl. hogyan átültetni? -Megvágod magad háromszor egymás után "véletlen" és az mindenhol keretszegés, Thegyen is, SOTÉn is.. ott is...
(Zalaka doki ott kicsoda/ki volt?)

((Szerintem nem szégyen, sőt, erőre vall h 'nem szégyelled bevallani' :))

Hát, én -most had ne számoljak pontosan vissza- 2009 előtt voltam ott. Szóval a szakemberekről nem tudok így, de a hely, a közösség, az emberek, és a hangulat.. ezek amiket igazán hiányoltam mikor másodszorra voltam az OORI-ban, pedig a team kb. semmit nem változott.
Huh, hallod, engem, akkor, három hónap után (mivel kettő volt az "UTTTÁLOM!!!" időszak) ki se lehetett volna robbantani...!
(Am. lehet h az akkut státuszt nem értem?)

Mind a két helyen tanulták a modern keretek magyarhonba átültetését.

Akik blokkolták a hegyen azok maradtak ott. 🙁 De a Thalassa HÁZ-ban hiszed vagy sem, mert nem úgy tünne első ránézésre, pont Zalaka doki az éllovas.

Idézet tőle: Rakéta

Hát igen meg volt a maga romantikája egy vadászkastély, a hatvanas évek átalakításaival (például belső oszlopok), és a volt gyermek tüdőszanatóriumos lámpaburáival.

...amiben kismillió légy meg darázs nyugvó teteme adott hozzá a hangulatvilágításhoz 😛
(legalább is a második emeleten.)
-Amúgy a hely, Tündérszikla környéke, a fák is közrejátszottak!

Ja na pl. EZ egy olyan dolog ami nem hiányzik.. azaz, hát én, idő után könnyen kijátszottam a szabályokat -senki kárára(!) +nekem konkrétan ilyesfajta gondjaim nem voltak...
De ez amit még mindig nem bírok a hagyományos pszichiátriában; "no acting-out" és ezzel kapásból el is vesztenek csomó embert akik nem reménytelenek -ki reménytelen egyáltalán!?- csak nem passzolnak a keretekbe, és máris; sajnáljuk nem tudunk segíteni... :/
De mondom, hagyományos pszichiátria, azaz Thegyre is vonatkozik, nem is bírtam túlzottan.
És igen, *tudom* h az említett dolog olyan mintha depressziósnak azt mondanák h "itt nem szabad szomorkodni!" Máris másképp hangzik, nem? Ja, gyakorlatilag más azért a két dolog, de a lényeg h segítsenek, és HA másokon tudnak, olyanon is tudnak aki falcol! (Vagy hogy is mondják.) én pl. ezért szerettem Régi Tündérhegyen az 'idővel tágítható' kereteket mert volt ott benn pár ilyen ember, és segített nekik!

Hát igen meg volt a maga romantikája egy vadászkastély, a hatvanas évek átalakításaival (például belső oszlopok), és a volt gyermek tüdőszanatóriumos lámpaburáival.

Nem szégyelem bevalani idegösszeroppanás miatt sírógörcseim voltak és újra embert formáltak ott belőlem. Hála Péternek és Ervinnek!

Régi Tündérhegyről, és azért mert akut státusznak vége lett/volt, és akkor 3 hónap volt a limit a hegyen, és azért mert a THáz többet fog így és hosszabban is segíteni. Nagyon jó szakemberek voltak kb. 1996-2006 közt a hegyen.

Idézet tőle: Rakéta

Thalassa Ház a téma, ebben a témában minden hozzászólás értékes. 😉

De szereti valaki azt a helyet... 🙂
-És ez most igen, szarkasztikus volt, de amolyan kedvesen.
Komolyan Thegyről (az eredeti helyről) ÉN nem tudnék ilyen pozitívan beszélni, pedig... (Néhanapján hiányzik, kb. úgy ahogy volt, még a romos kastély falai is!:)

Rakéta, Thegyről kapásból Tházba utaltak? Közvetlenül? Miért? -Gondolom nem mert mondták h az jobb...
Amúgy én ott valamiért egyszer sem hallottam Thalassáról (vagy tán csak nagyon elvétve, közvetve..) amit így utólag furcsállok!
Ja, és honnan utaltak?
Régi Tündérhegyről?

Thalassa Ház a téma, ebben a témában minden hozzászólás értékes. 😉

Ingyenes és teljesen, csak elvárják hogy támogasd az alapítványt. Ha 1500 Forintal akkor annyival. De ha nem támogatod, akkor nem támogatod. Kaptár, kis meg beszélő csoporton,  nővérke kérdezi, terapeuta és orvos nem is tudja, ezzen a csopoton nincs is jelen egyik sem, hogy hogyan állsz a kérdéshez. Én így tapasztaltam és teszteltem is.

Amúgy védetten (és a többség számára) ideális család modellel, az életre tanít és készit fel, és gyógyit, vagyis segít meggyóitanod magad a ház a keretei közt.

Idézet tőle: Rakéta

"Ne kérj mindig elnézést! - ezt nekem mondták annó, de most rád is igaz. 😉

Csatlakozom.
Engem egyáltalán nem idegesít h irkálsz, almodozo.
Igazából örülök, minél többet tudok meg annál jobb, ezért is kértelek h mesélj...

A csoportokhoz annyit több van és részben mások. A többi stimmel, tavaly is voltam bent.

2004 óta járok vissza, akkor 28 éve elhanyagolt betegséggel. És a bipolárom is elég súlyos volt mindig. Nagyon sokat segítetek. Ha nem lettek volna, ma már nem élnék. Tündérhegyről Huller Ervin utalt be, az ottani 3 hónapos akuttom után ide.

"Ne kérj mindig elnézést! - ezt nekem mondták annó, de most rád is igaz. 😉

vagdosásról:

Mindenkinek aki érintett, ha székén meg marad (tehát nem bánt vagy fenyeget ott más!!!), kíüvöltheti vagy kibszélheti magából a kíváltó okott, kiscsoportos vagy egyéni terápián, sőt elvárják. Ezért nem szabad vagdosni, mert azzal temeti és oldja azt, ami ezt kíváltja belőle.

Az a baj, hogy én kolduskirálylány vagyok.

Ez természetes, mm. segítek amiben tudok (igazából nekem is az kéne ha megyek oda) most néztem h előbb is írtál, nem figyeltem, bocs.
Mint mondtam én magam is érdeklődök.
Többet -sajnos- nem tudok.
De szokásom utánanézni dolgoknak ha csak tudok, szóval itt van amit HIVATALOSAN mondanak -írnak. A fizetésről: http://www.thalassahaz.hu/thalassa/138/kell--e-fizetni? ... Arról meg ami ott vár.. hát, az engem is nagyon érdekel, én csak Tündérhegyen voltam, ott nem. Megintcsak amit írnak: http://www.thalassahaz.hu/thalassa/ahogyan-dolgozunk és http://www.thalassahaz.hu/thalassa/172/a-thalassa-h%C3%81z-terapias-kozossegenek%E2%80%A8-egyuttmukodesi-szerzodese
Ezek a linkek biztos nem fognak örökké működni, de gondolom nem okoz majd gondot h megnézd. Azért nem másoltam be amiket ott írnak mert akkor ez egy kisregény lenne... Ezenfelül Rakétától sokmindent kérdeztem, csak olvass visszább itt a fórumban. Igazából egyelőre ez amit tudok. De kérdezz bátran! Esetleg(!) Tündérhegyből ítélve valami képet tudok adni.. úgy értem ott igen sokáig voltam...

Szia. Örülök h rájöttél -mármint nem h erre, úgy önmagában. Annak meg mégjobban h te magad határoztad el és teszed a lépéseket, szép!
Azt megkérdezhetem -és lehet hülyének hangzok- mi az a raport?
És, ha nem túl sok, tudnál mesélni?
Akármi érdekelne.
Ami fogadott.
Amit tapasztalsz.
Tudom h bejárós vagy, és ha én megyek akkor nem, de érdekel, fel akarok készülni -mindenre, szóval jöhet jó és rossz is. Amit el tudsz (és szeretnél) mondani.
Ezt így előre is megköszönöm.

Legalább te válaszoltál.

Tudtommal ingyenes.. mármint TB támogatott.. vagy nem, mert alapítványi...? Mindenesetre úgy tudom adományokat várnak, mindenkitől amennyit tud, nem kötelező. De ezt én csak hallottam és olvastam.