Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Thalassa Ház

Én meg végig az antipszihotikumok paradox  (pszichózist) hatásáról értekeztem,

meg arról, ha valaki azt állítja, hogy nem volt jó neki, azt nem köll bevenni.

A jószándékodat meg értem.

Én senkit nem beszélek re,hogy oda elmenjen. Nem erről volt szó...

ThalassaHÁZ-ban álltalános hozzáállás, antipszichotikumot csak legvégső esetben, szigorú orvosi felügyelet alatt és csak terápiában. Arra használják, hogy valami, amit te mélyen elfolytottál magadba, és nem tudsz feldolgozni, megmérgezi az életed, az akkor is felszínre  jöjjön, hogy dolgozni lehessen vele, feldolgozva meggyógyítani azt a részed, ha a tudat állatid is elnyomná a mélybe.

Most szedsz Seroquelt, nem jársz terpápiába, és csodálkozol, hogy rosszul érzed magad, amikor feltártál egy ajtót, de amit ott láttál az elől elfutottál és nem hagytad, hogy segítsenek feldolgozni. (Gyógyszer nélkül velem is megtőrtént, de három hónap után visszatértem. Igen a terápia nem séta galop, előbb általábban a rossz jön és csak utána a jó. És van mélyvíz is, de usszómester is hozzá. :S) Én azt javaslom keres egy pszichoterapeutát, esetedben inkább javasolnék egy pszichológus, mint egy pszichiátert ebben a szituációban és probáld ezt az élményt, és a sokott kíváltott is át- és feldolgozni. Ez csak egy jó tanács. Például tudom ajánlani a Nap-Kör-t, vagy ha van pénzed magán terápiára, hát elég sok más jó lehetőség van.

u.i.: Hogy mind ezt mire alapozom, mint beteg volt szerencsém ott több kezelővel (az általam tisztel Zalka Zsolttal nem) jó visszonyba kerülni, és úgy alakult, hogy volt több hónap konzultáciom, mert régen úgy ment hogy akinek csak csoportja volt nem volt egyénije az egy támogatóhoz beosztották, hogy minden egyéni nyügét ami nem a csoportra való azt ott beszélje ki és oldja meg, vagy készítse fel magát arra, hogy csoport képeslegyen a téma. No nekem elég sok holtidő jutott ebben az heti találkozásokban akkor az egyik főörvosnővel, és elég sok kérdésem volt a terápiás protokolra vonatkozóan, szerettem volna pszichológus is lenni annó, és az antipszichotikumokkal szemben is erős és alapos, mint még inkább megalapozottan jogos kritikákat fogalmaztam meg már addigra. Öcsém révén személyesen is láttam a hatásukat. Területileg illetékes pzsichiátriai gondokozóban, boldog boldogtalant azzal tömtek. ...

én most készülök elmenni a Thalassa házba... de amiket itt olvasok nem biztos hogy én ezt akarom...:-(

Na, azt gondoltam, h valamelyik felfetésemre válaszolnak. De lehet, hogy nyitok

egy topikot,mint szörnyi, és ott fogom nyomni. Legszerencsésebb lenne mondjuk szétoffolni

a Thalasszát, de mivel úgysem értené meg senki. Hát...míg nem írtok veszek (talán soha)

veszek egy koncertjegyet, meg megnézem, h hol a legolcsóbb akondi.

Ezt sajnálattal hallom.

Fogadjunk fogadjuk fiatal pszichiáter terapeutád van, és mondjuk nem egy pszichológus! :S

Kicsit csalódás, de szerintem a Thalassa Házban NEM a Ferenczi módszer szerint dolgoznak, az alap (valaha) lehet' az volt, de amit most tapasztalok az -az egyéb terápiákon kívül- ugyan az mint ahogyan Tündérhegyen dolgoznak.. ami pedig kissé már poros módszer... :/

Itt vagyok, épp, csak nincs nagyon lehetőségem netezni.. fenntartom amit eddig mondtam h furcsa hely, azt h jó v rossz (nekem legalábbis) azt nem tudom még eldönteni...

Ő tényleg nagyon zárkozott, kevesebb mint félévig volt családon, és a család szűk barátikörén kívűli emberi kapcsolata. - pont olyan mint nagybátyám is volt.

Megérte neki, (hogy) megprobálta, de nem lenne értelme visszameni, mert nagyon más az értékrendje és habítusa mint a két közösségnek, a magyaroknak és ottaniaknak és neki - tehát van objektív oka is bőven. Most család révén hazaköltözik az óhazába, és ott keres nőt. Van, hogy a család és saját kulturánkba visszatérés többet segíthet, mint a trápia.

Tatárkén lóvon, ne költöz sok reménnyel Moszkvába. 😉 - ha csak nem mint megszálló. 😉

Értem, azért kösz a válaszod.
(És mit mondott, megérte?)
Ezek szerint egyszer volt benn az öcséd (7-8 éve) de azóta nem.
Tervezi (tervezitek) h visszamegy?
Gondolod h lenne értelme?

Öcsém régen volt ott, vagy 7-8 éve, és nem bírta az unalmat és a bentfekvést, aztán bejárós lett. De rossz terapeutát kapott, mert rossz dg-vel küldték. (Már nincs is ott az a kezdő terapeuta, valami nagyon ennyhe diagnózissal küldték hozzá, de beltőrt a lány bicskája. Én hoztam haza az öcsémet. De beszéltem ott mással, és volt róla szó, hogy vissza megy majd egy másik terapeutához kerül.)

Amúgy egy miskolci pszichológus ismerősöm is volt ott gyakorlaton (amúgy nem is tudtam, hogy pszichológus, mert orvosnak tanult régen), őt kifagattam, hogy jól tettem-e. :S

Elmondanád légyszíves h milyen a THáz, h az öcséd mit mondott, milyennek látta/látja?
-Ja tudom, mindig ezt kérdem de ha egyszer érdekel... 😛

(Amúgy öcséd mikor volt ott?)

((Én nemrég vettem észre h nagyon elnéztem ezt a dolgot, direkt kértem a dokimtól receptet +3ra.. a gond csak az h +3hétre, nem három hónapra... Nem tudom most mit csinálok majd :S))

Az én öcsém is volt ott, és ő bár szociálisfóbiás, elküldték beköltőzés előtt gyógyszereket íratni , meg én adtam és vettem neki vénynélkülieket. Aztán ami sikerült azt vitt, semmi komoly elvárás, csak amit tudd az embert az intézményért is tegyen meg.

 

Köszi a választ Rakéta majd megkérdem tőlük kedden mert gyógyszerem az már múlt héten elfogyott csak adnak ha nem megoldom vhogy

Mégegyszer köszi minden jót!

Örülnek ha tudsz vinni, mert ők nem kapnak támogatást semmire, de adnak is(1) ha nem visszel.

Már amit egy pszichiáter vagy egy belgyógyász felírhat, vagy amúgy sem vénykötles. Persze hatóanyag és nem márka szerint adnak.

 

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne mindenkihez a thalassa házban adnak gyógyszert vagy saját magamnak kell vinni 3 hónapra előre?

Előre is köszönöm mindenkinek a választ

Drukkolok, és kívánok sok sikert neked!

De amúgy ez legesleginkább amúgy is rajtad múlik.

jól hangzik
csak legyen is így...

Na itt/ott egy bíztonyos formában erősen védett közegben szabadaban kiadhatod magad ... , pont bepótolhatod, mind a kettőt, belileszkedés megtanulása egy kezdetben idegenek alkotta közegbe, és a jól működő családba ileszkedést ..., és így a közösségekben való működést is.

Hát.. én nemigen tudom milyen az h jól működő család... :/
De kösz h próbálsz informálni.
-A spellchecker az a "helyesírás ellenőrző" de csak a szavakat nézi.

Haverkodni, heh!
Na az az ami nem fog menni.
Hallod, én miután ezek a rohadt tünetek kijöttek, egyetlen osztályba nem tudtam beilleszkedni, sz'al amit mondtál az inkább még-inkább ijesztő nekem... :S

Haverkodni kell az eljén, nem baj ha egész mással barátkozol később össze!

Kb. olyan, mint egy új iskola, vagy oszály. Én csak átlaánosabb nyolcév alatt ötször váltottam, nem önként és nem más okból mint költőzs, és egy osztályrendezés*(1),na lényeg pont az iskolában működő startégia itt is tőkéletes. Ha gimiban vagy más ikslában sikerült beileszkedni itt is sikerülni fog könnyen.

Ez tényleg egy gyógyító közösség, és nem egy kórházi rendszerű hely a páciensek számára.

(1) A, B és C-ből mert 144 voltunk csináltak négy új osztályt, ilyen 5-10 régi ember volt egy-egy embernek az új ossztályában. Oda figyeltek vagy ezer dologra, barátok, még az elő két hétben csereparnerrel válhatak osztályt.

A kérdésedre a válasz, "mint egy jól működő családban." - Ahogy Zalka nagyon szépen megfogalmazta. És nem gyerekek meg fenőttek, nagybácsik nagynénik, unokatestévérek, testvéri viszonyok. És minden ami egy több mint félszáz fős családban.

Amúgy hívatalosan én már nem vagyok diszlexiás, csak diszlexia után visszamarad írásbéli részképeség zavaraim vannak, a koria olvasás elmaradása miatt és bevésődöt hibák okán. Manapság 2-3 perc per lap átlaggal is olvasok nem egyszer, ami igen gyorsnak számít. De ebben a kezelésnek nem tudom mennyi szerepe van (5,5 év), mert ott azt mondták, hát nem tudják, remélem majd kinővöm, hát az olvasás részét későkamaszkorban sikerült is elfelejtenem. A vicc, hogy még annyi előnnye is vagy, hogy hibás szöveget, könnyebben olvasok, csak az van, hogy x percig a saját hibás szövegem is helyesként olvasom vissza.

"spellchecker" ??? Mi ez?

-

A mostani csapat nagyon jó,és segítő kész.Csoport terápián alapszik a rendszer,és kezdem én is egyre érezni,tapasztalni miben áll.

Kedves roboman!Ez az intézmény nem egy kórházi osztály,ezért teljesen más rendszer alapján műkszik.Önkéntes alapon működik.Ez azt jelenti,hogy önként jelentkezel és önként abba is hagyhatod.Vannak keretek amiket be kell tartani,de szabályok mindenhol vannak.100-szor jobb mint a zártosztály.Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni:NO PARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Sziasztok!

Felvételt nyertem a Thalassába jövő hét kedden fekszem be,nem tudom egy kicsit félek tőle mert ahogy itt olvasgatom a első pár hét a legnehezebb valahogy csak túlélem és sikerül beilleszkednem a csapatba.

Eddig még csak egyszer voltam a Merényibe nappali korházas de az nagyon nem tetszett ezért is parázok egy kicsit tőle remélem segítenek a bent lakók hogy ne legyen olyan szar az a "bizonyos első pár hét".

uhh, sajnálom, és nem egészen értem
am. a THáz nem zárt meg semmi, elvileg bármikor kisétálhatsz onnan -csak az ilyen "a terápia megszakítása saját felelősségre" dolog.. ha jól tudom...
am. az én családom őrült -nem csoda h én is az vagyok.. de velük nem gyakran tud mit kezdeni az ember, szóval, azért én azt mondom ne utasítsd el csuklóból csak azért mert.

apám azt mondta, hogy nekem is be kéne mennem a Thalassa házba. Hát egy lófaszt megyek én intézetbe, a kurva pénzüket meg dugják fel maguknak, most is ott rohasztanak a pszichiátrián, az öcsikém játszik, apám játszik, mindenki kint veri magát, csak engem kényszerítenének állandóan zárt intézetbe. Közben meg nem dolgoznak semmit, csak a f***ukat verik, engem meg a munkahelyemről vitetnek be mentősökkel. Hát ez tűrhetetlen.

Köszi, kedves tőled almodozo!
Felvettek, két hét -aminek nem'tom h örüljek-e vagy se.. kicsit hirtelen, ugyanakkor egyre nagyobb szarban vagyok, íjmódon lehetett volna egy héttel előbb.. de már így is eléggé tartok az egésztől... :S
(Ja és Rakéta, ez NEM csak lámpaláz. :/)

Kérlek almodozo, áruld el h ezekszerint kedden ott voltál?
Úgyis megismerjük egymást ha úgy jön, ha nem nem, csak érdekel.
Kérdeztem is pm. ben.. de ha nem akarod elmondani, akkor csak mond azt...

Rakéta,
egy kérdésem lenne -ja, megint. 😛
"Tudod én páciens voltam, ő meg terapeuta..." -Mennyire tartják tiszteletben ott a páciensek érzéseit, személyes terét, magánügyeit, stb. és milyen az alapvető attitűd, milyen az alap amire számíthatok ahogy engem kezelni fognak mint egyént és pácienst???
Mit mondanál, hogyan jellemeznéd a terap/nővér-páciens kapcsolatot???
-Tényleg érdekel!
Légyszíves fejtsd ki amennyire csak tudod objektíven.

(Am. nem vagy túl komplikált, csak egész egyszerűen nagyon nehéz követnem a gondolatmeneted néha, Rakéta. Diszlexia, hát az nálam is van -a spellchecker segít néha ki... :P)

Szia Kyle!No össze jött?Őszintén érdekel mit mondtak csütörtökön neked.Nagyon szurkoltam,szurkolok.

Hátam mögött van a lápa és felülről világít és az árnyékom miatt látsz nagynak magad előtt csak. 😉

Elnézést ha túl komlikált vagy zavaros vagy éppen leginkább nem kellően kibontott volt. - amúgy vesző hibák leginkább. 😉

"Én nem, a szerettem vagy nem szerettem alapján ítélkezem nagy többségében AZ ÉLETBEN. És nem szeretek úgy tenni sem, sőt max. hírtelen felindulásból teszem, és azt sem gyakran. Kellő alapok nélkül véleményt mondani semmiről nem szeretett, és szimpátia alapján nem ítélkezem, (nekem ilyen a személyiségem)." -Bocs, lehet h nagyon hülye vagyok, de nekem ez totál értelmetlen. Én tényleg komplikált és díszlexás írásaim, rejtvénybe illőek.

Nem szerettél..? vagy nem szerettél mi alapján ítélkezni? - éezelemk alapján, nem ítélkezem
A "privátim"-at így kontextusában nem tudtam kibogozni mit jelent -bocs.. a "dalit"-t az esetleg dalait? Szerintem ezt se értem, miért énekelt volna...

privátim"-at = privat kapcsolat

kontextus = visszony

Kovács Kati dolog stimmel, (az amúgy idézet h mind dőltbetű?) de ő már nincs ott, nem?
azt elmondod h -ha ott van ha nem- mi nem tetszett a habitusában? Arrogáns volt és távolság tartó, ... - de nem akarom tovább bántani, mert egy nagy művész.

? - Az angol nem gond, jól megy habár sose tanultam.. csak a szakszövegekhez néha szótár kell és úgy lassú.. mondjuk a BPD-ről mennyit olvastam én angolul, huh... :/ - ? - ha ez én írtam itt két dolog keverdett, de ezt te írtad, nem? Az aláhúzott és a nem aláhúzott rám is igaz küllön.

-Ezekszerint te benne voltál ebben a körben? A '6-ok körül mozogtál'? 😀 Ott serte pertéltem mint ovis a nagypapá lábánál, és kérdeztem, beszélgetem az öreggel. - hasonlat.
Mik azok amiket megtudtál, ha szabad kérdeznem? Minden amit tudni akartam idővel. Ha tudnék írhatnék belőle egy könyvet. De amúgy is poszumusz, a szerplők halála után vagy bele egyezésével lehetne kiadni. És szakmailag is indokolt lenne. Kérdezte is Gál ön is a szakmában van? Mondom 24 éve mint meg figyelő, 2 éve mint páciens és laikus. Aztán mosolygott. Végül is Zalka is ezt mondja z interjúban, a páciens ért a bajához a legjobban, (+ csak segíteni kell, mert eltévedt és eltévedet.)
Oké, tudom, sok a kérdés, csak érdekel...

(Am. köszi, bár változatlanul parázok.....) - lámpaláz

(De mennyivel hosszabb az angol Wikipédiacikk egy MAGYAR emberről... :S)

"Én nem szerettem vagy nem szeretttem alapján ítélkezem. És nem szeretek, sőt max. hírtelen felindulásból és azt sem gyakran, kellő alapok nélkül véleményt mondani semmiről." -Bocs, lehet h nagyon hülye vagyok, de nekem ez totál értelmetlen.

Nem szerettél..? vagy nem szerettél mi alapján ítélkezni?
A "privátim"-at így kontextusában nem tudtam kibogozni mit jelent -bocs.. a "dalit"-t az esetleg dalait? Szerintem ezt se értem, miért énekelt volna...

Kovács Kati dolog stimmel, (az amúgy idézet h mind dőltbetű?) de ő már nincs ott, nem?
azt elmondod h -ha ott van ha nem- mi nem tetszett a habitusában?

-Az angol nem gond, jól megy habár sose tanultam.. csak a szakszövegekhez néha szótár kell és úgy lassú.. mondjuk a BPD-ről mennyit olvastam én angolul, huh... :/

-Ezekszerint te benne voltál ebben a körben? A '6-ok körül mozogtál'?
Mik azok amiket megtudtál, ha szabad kérdeznem?
Oké, tudom, sok a kérdés, csak érdekel...

(Am. köszi, bár változatlanul parázok.....)

pm.

Én nem szerettem vagy nem szeretttem alapján ítélkezem. És nem szeretek, sőt max. hírtelen felindulásból és azt sem gyakran, kellő alapok nélkül véleményt mondani semmiről.

Kovács Katit nem szeretem sem a habitusát, sem mint ember. De a produktuma kíváló volt több évtízeden át és számomra is átélhetően, semmi zavart nem kelett a tudta bennem, hogy ki ő privátim, úgy tudta előadni a dalit és átadni az érzéseket. Attól hogy valami esetelg utálok, még lehet kíváló.(Jó példa a szányashúsok.)

Ferenczy, szakírodaloma sajnos, az egyetemi okató anyagokon kívül leginkább szinte csak angol nyelvű: http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1/185-6657765-6214919?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=S%C3%A1ndor+Ferenczi

Én amit tudok, azt a 6-okkal való leginkább buszon vagy terpián kívül ott, magánbeszélgetésekből és megfigyelések, és azt ígazló vagy éppen azt megcáfoló rákérdezésekből tudok. Ez a része visszon bízalmas: "magán beszélgetések".

Finnországról tudok beszélni ... . És tudom a fejlödés (maga az intézményi keretek keresése és építése és átépítése is egy út). Nem mehetek át, bármennyire is akarnám gyalog, autóval, de talán még repülővel sem két perc alatt el Miskolcról Pécsre. És kinek van itt repülője?

Na ezt lecsekkolom, bár a magyar Wikipédia sokszor hiányos (néha az angol is..) de most nem lenne erőm angol szakszövegeket olvasni...

Azt nem tudtam h konkrétan a tanítványainak a tanítványai alapították (mentették meg -erről tudok..) ez jól hangzik -emberi, emberséges, emberközpontú?- ennyi idő alatt még nemigen fajulhatnak el a dolgok, már ha az alapok szilárdan vannak letéve. Nem úgy mondjuk mint pl. a régi sulimban ahová jártam ami ég és föld mostanra -a rossz irányba... Bár a családközpontúság az én esetembe 'nem bejövős' -ahhoz előbb család kellene... :/

Te ezekszerint 2004-'6 közt voltál ott mint kisegítő/gyakornok/ilyesmi?

Kösz.
Ezt láttam, az egészet.
Számomra nem mondott újat, csak magáról a ház történetéről.
Am. kedden szerintem láttam is Zalka Zsoltot, de csak futólag.. kicsit rövidebb a haja, ennyit tudtam meg... 😛

Beszélgetés+ Zalka Zsolt - YouTube

Ebben az interjúban a témában egy ember szájából hallhatsz még hitelesebb infomrációkat. 😉

" ... egy embert több embert ... " , problémás családokból jönek és " ... pozítiv családi minta ... "-t kaphatnak. ...

Ferenczi Sándor (pszichoanalitikus)

És egy új emberi/emberséges és pozítiv családi minta központú írányvonal alapitója. Tudod mind Yung Freud után, egy új útat épített. (Yung pozítiv életszemléletű és optimista lett, Freud pesszimista. Most az természetfeleti és a materialista és/vagy panteista ellentétbe a békesség kedvért nem megyek bele.)

A Thalassa Házat Ferenczi első tanítványainak a tanitványai mentették meg mint kórházi osztály, majd szervezték át a világban már igen elismert Ferenczi módszer szerint a Thalassa Ház-á. Mint például nem utolsó sorban a várfokán Zalak Zsolt. Ha jól emlékszem 6-an voltak, és velük még 2004 és 2006-közt mindükkel lehet ott találkozni és hatottak ránk. (Volt még egy a nagy öregek közt, egy egészen más színfoltott beoltó, keleti távolgonolkozású, aktív meditatációs útatal dolgozó) ők "voltak" a nagy öregek, a "Pécsiek".

Köszi!

Mi az a Ferenczi módszer?
Komolyan kérdem, mert én igen sok nevet, módszert ismerek (bár eddig csak egyet említettem, a C. Rogers-i személyközpontú hozzáállást..) de sokat olvastam...

Látom nagyon.. NAGYON szereted a helyet Rakéta... 🙂
(Csak legyen is olyan jó mint lefested!)
-Én parázok, meg kétkedek, meg félek, meg... :/

Várj, a fa akkor most hasonlat, vagy mi az amit írtál a.. óóó ja hogy hasonló helyek...? Mint Finnországban? Na a finnek is tudnak sokmindent -és ott van is ilyenekre pénz..- hogy hívják AZT a helyet?

Azt mondod h ha pl. Németországban vagy Ausztriában lenne a Thalassa Ház akkor lenne ez a hely, a kezelés, terápiák, stb. csak bárki mondhatná h nem veszem be a gyógyszert és az nem lenne keretszegés???

Aaaaz USA pedig rég elfajzott!
Messze fejlettebbek nálunk majdnem minden téren és ugyanakkor csomó téren "civilizálatlanabbak" is egyben, egyszerre.. de ez off...

???

Légyszíves Rakéta, kifejtenéd érthetőbben?

Sikes felvételt és miegyebeket! És tényleg, a Ferenczi módszeren felnőtt második generáció olyan alapokat rakott le, hogy azokból ÉLET született. És ez a fa még nő, ujjabb ágai nőnek, ami sérűlt, beteg és elhalt, az lemetszik és beoltják egy új egészségessel, nem is fa ez egy óriási fára emlékeztető mézédes szölőt termő órásszölő FA.

Ja és ok dugvány is van, kár hogy róluk kevesett tudok, van egy Finnorszában is, ő róla tudok a legtöbbett.

Ma még az van tölünk nyugatabbra ahol nem lehet vissz utaítani a gyógyszereket és azért felmondanák a kezelést, már a Németek sem kötelező. Angolok a ló tulsó oldaláról ugottak át a teljes szabadságba 15-20 év alatt ezen a téren. Visszont még egy az USA európai értelemben nem civilzált ország.

".. és ja, civilizált országokban..." - Vagy pont te is ezt mondod? 😉

Oké, köszi almodozo!
-Friss hús, hehehe...! 🙂
Várj, ez azt jelenti h ott voltál?
Lehet h találkoztunk???

Az első hetek, hónapok mindig nehezek, tudom. Régi Tündérhegyet vagy két hónapig utáltam!!! Örülök h nem adtad fel! Én se tervezem... 🙂
Bár mint írtam.. kicsit furcsa volt, jártam pár helyen, és ez elsőre TELJESEN más.. persze elsőre, szóval kérdem akkor tőled: mi itt a "csapda" (hogy így fogalmazzak)...? Úgy értem mindenki tök rendes volt, Sáfrány Eszter pedig meglepően NEM előírásszerű "kocka pszicho-akárkiként" viselkedett (és húúúúú -már aki érti.. :P) am. kicsit baljós volt mikor meghallottam a nevét- Thegyen, Sáfrány Zsófia volt az egyéni terapom...
Meg nagyokat néztem úgy egyébként is!
Csak úgy pislogtam h csocsóasztal? Meg a kert.. az épületek.. a terasz.. az emberek.. a hangulat.. stb...? Tényleg -ilyen zsigerből- az van bennem h akkor mi itt a rejtett buktató?! Mondjuk egyet már kapásból észrevettem; az a disszonancia ami a porta kocka-szabályszerűsége és a többi közt van. (Thegyen a portás majdhogynem csak arra volt h eltájékoztasson meg h köszönjön és köszönjünk neki...)
Azt mondták h a telót csak akkor veszik el ha 'tilosban' használod, ami engem -sajnos- nem fenyeget.. de akkor legalább zenét hallgathatok... Kapcsolatom a külvilággal, barátaimmal ugyan, csak ezáltal, nem lesz, ahhoz a noteszom meg valami nem túl távoli wifi kéne..... Igazából most páni sebességgel olyasmiket próbálok csinálni mint pl. szerezni az egy (sz.sz. csak egy) nyári rövidnadrág mellé szerezni még mondjuk egyet meg hasonlókat amikre szükségem lesz -pl. h a hétvégéken tudjak utazni, pfhuh. :/

Szia Kyle!Tegnap néztük,az elsőinterjúsokat.Figyelni szoktuk,a friss húst.Nyugi!Az első 2-3 hét ami nehezen szokott menni,ezzel gyakorlatilag akkikel beszéltem így volt.Én is föl akartam adni,de aztán hallgattam a többiekre.Most 4 hét után azt mondom jó,hogy ide járok.Vannak pozitív javulások,no persze vannak rossz napjaim is.De kinek nincs.Most nagyon jó a társaság.Bíztatni tudlak.Hajrá!!!!!!!Írd meg csütörtökön,hogy fölvettek e.

...
Hát, tegnap voltam elsőinterjún.
Nem akarok naiv lenni -akkor már kilóra megvettek volna- de sz'tem nem ment rosszul. Dehát majd csütörtökön többet tudok meg.
Amit nem tudtam nem észrevenni, hogy, hát.. igen nagyon sajátos egy hely.. meg akivel, akikkel találkoztam se mondhatnám h szokványosak.. a portától egyenesen csak a főépületig is (assz'em az az...) már tiszta "színskála átmenet van" tök furcsa.. de az EGÉSZ tök furcsa...!!!

ezt jó hallani