Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Thalassa Ház

Oldal 1 / 7Következő

Ez az egyetlen Thalassa Házas topik? 2013-as bejegyzéssel?

nyikita
(és mindenki más)
ez a cikk DURVÁN egyoldalú és hatáshajhász!

Amit írnak (önmagában) valószínűleg igaz, igen, csakhogy ez nem minősít mást mint a pocsék magyar egészségügyet és a pénzéhes gyógyszeripart.
Attól még igenis vannak jó helyek, csak sajnos ritkák, és -hiába vagyok gyógyszerellenes- vannak hasznos gyógyszerek is (nem is egy) mindössze, jó kezekben tudnak segíteni (nem gyógyítani, de segíteni..) rossz kezekben viszont ártani.. és itt van h pocsék egészségügy stb. h sok a rossz orvos...

Itt egy darab érdekesség a házról az én perspektívámból, pár hete:

"Demokrácia vagy pszichiátria…? -Egy apró kellemes csalódás!"

"Más is történt, és erről jut eszembe h a hetekben pár fontos dolgot kihagytam -egyszerűen mert nem volt erőm.. mostanában SOK dolog van amiről nem írok pedig szeretnék…

A legelején mikor ide jöttem említettem a benyomásomat a -valaha- Rogers-i személyközpontú, demokratikus átsulimmal párhuzamba állítva.
Majdpedig a csalódásomat.
Aminek a felhangja még az itteni konferencián is megvolt.
Tegnap újabb oldalát mutatta be a Thalassa Ház. Demokratikusabb, emberközpontúbb -ahogy Zalka szokta mondani- inkább konszenzuson alapuló oldalát.

Sz’al röviden a háttérsztori,
(amiből a fene se gondolta h ez lesz).
E., egy számomra érdektelen, max néha idegesítő -röviden fogalmazva- sajátos páciens, bennfekvős lett.. úú és még mesélhetnék róla meg ezzel kapcsolatban, de a személye olyan távol áll tőlem h inkább nem…
A hétvégén -mint új bennfekvő- itt maradt, akárcsak O.
Közös bennük h mindketten evészavarosak, és mindketten egy-egy ebéd elkészítését vállalták.
Mikor E. csinálta a sajátját, történt egy komolyabb összetűzés O. és közte.. amiből hamar az lett h E., O-t ‘meglökdöste’ v kilökdöste -tudomisén:
nem is hallottam csak utólag…
Eszembe nem jutott mikor ezt először visszahallottam, de ez olyan, ami az egyetlen zéró-tolerancia keretet súrolja: "Fizikai agressziónak nincs helye a házban…"
-Ennyit a háttértörténetről röviden.

Hétfőn, nagycsoporton fel lett ez hozva -sőt, kb. az egész erről szólt (sajnos kicsit meddő módon..) viszont ott -mint az szokás- nemigen a technikai része volt a központban +nem volt Zalka, aki képes a nagycsoporton is olyat csinálni h “ho, álljon meg a menet!” -és kitérőt tenni efelé…
Nos, ma már volt nyitáson, és azzal is kezdte a team hogy, és itt van a lényeg: nem hoztak döntést (minth kirúgják ezért v sem) hanem bevonnak minket is, mert úgy szeretnének bármire is jutni h az konszenzus legyen!
(Ezekszerint mégse véletlen hangoztatja ezt Zalka…)
Én ugyan ‘kifejlesztettem egyfajta rezisztenciát’ E. ellen, h ha már muszáj, fölöslegesen ne idegesítsen.. sokak viszont nem, úgyhogy az ellenszenv iránta nem ritka…
Mindezek ellenére -vagy pont ezért- a többség /kb. 95%-unk/ semmit nem tudott kezdeni ezzel. Az első negyed órában szinte senki nem szólt hozzá közülünk. Mivelhogy a konszenzus nem egyenlő a szavazásos demokráciával, ilyesmi szóba se jött, bár megnéztem volna Zalka arcát ha valaki bedobja h szavazzunk és mindenki elkezdi emelni v tartani a karját…
A végefelé páran hozzászóltunk, szerencsére azok értékes, konstruktív hozzászólások voltak (-kivéve az enyém) de egyben olyanok is amiből nem lehet konszenzus. Ebből az enyém elég reprezentatív: azt próbáltam makogni félkómás fejjel h “persze lehet szőrszálat hasogatni, de számomra ez akkor sem egyértelmű, egy határeset” -vagyis kb. azt mondtam h "passz!" Zalka rá is kérdezett h "maga most miről beszél?" Akkor rájöttem h nagyjából a semmiről és azt is érthetetlenül.. úgyhogy inkább mondtam h: "semmi, hülyeségről..."
Meg is hosszabbították a nyitást de sokáig nem húzhatták mert jött a következő, végül nem jutottunk sokra. Ekkor azt hihetné az “egyszeri én” h majd meghozzák ők a döntést hisz’ nem döntöttünk. Ennek ellenére javasolták h legyen egy rendkívüli csop. később.
-Beleegyeztünk.

Zárás előtt össze is ült mindenki, akkorra már átgondoltam az álláspontom, véleményem.. összekapartam a gondolataim -nos, kb.. és -habár egy irritáló tényezővel kevesebb lett volna E. nélkül- lehetőleg száraz racionalitással próbáltam gondolkodni.. úgy pl. mintha nem róla lett volna szó v valami…
Én úgy gondoltam- a határ innenső felére esik, túlzás lenne ezért elküldeni, hiába amúgy nem vagyok biztos benne h egyáltalán van-e értelme itt lennie.
-Ezt (az irritáló tényezős dolog finom kihagyásával) el is mondtam.
És rajtam felül ezúttal jóval többen foglaltak állást!

Az állásfoglalók közt -persze- nem volt, se E., se O., de ugyanúgy hozzászóltak. Nemt’om O. v énutánam Zalka mondott egy olyat amitől megin’ elkerekedett a szemem:
Szerinte O. (1)provokációja ugyanolyan súlyú, ezért (2)ha E. megy, O. is…!
Jahoppá, tán magát h ha az egyik akkor a másik is, azt egy nővér dobta be! Zalka kifejezte együtt értését és amolyan Zalkásan (át) fogalmazott, h ha az egyik ilyen súlyos dolog (lökdösni) akkor a másik is az (kiprovokálni).
-Hát basszus, egész odáig eszembe nem jutott h, O. részéről, az provokáció volt.. pedig ahogy ‘a homlokomon akadt a gondolatmenet’, belenéztem.. és így utólag nem tűnt hülyeségnek…
R. egyébként -aki ugye másodjára van a Házban- tán még a nővér előtt mondott ilyesmit a provokációról de nem sokan -én biztos nem- kaptuk fel rá a fejünket.. ha jól sejtem olyasmi lehetett mint ami nálam mindennapos: van véleményem, de főképp csak érzések szintjén - nemigen tudom racionalizálni, elmondani, tehát indokolni sem -AZTÁN Zalka megszólal s elmondja -esetleg odabassza- pár szóval az egészet.. amit én tízben se tudtam…! R. elég jól indokolta indokolta/magyarázta a -szerintem- elsőre aránytalan ha az egyik akkor a másik is -dolgot. Az ő szavaival élve: szerinte van pár ember akinek az agyát fel tudná cseszni szavakkal úgy h nekimenjenek, akkor a másikat kirúgják, és vele (meg a konfliktussal) mi lesz!?
-Ez az a kérdés ami nekem is eszembe jutott ekkorra.

Az egész csoport amúgy (-főleg kiindulva a nagyfejlesztés, már említett, szargyurmázásából..) üdítően kulturált, ‘jól szituált’ volt!
Szinte mindenki meglepően éretten állt- és szólt hozzá!
A döntés pedig konszenzuson, azaz egyetértésen alapult,
mindketten maradhatnak…

Ezt nevezem én valódi demokráciának!

Ami -mint ahogy azt szintén “párszor” említettem- a magyar pszichológia lovaskocsival való ténfergését (“fejlődését”) tekintve.. nos röviden: példa értékű…!
Félreértés ne essék, eszembe sincs olyan dolgot magasztalni ami döcögős, szegényes és összességében kritikán aluli.. -igen, a Thalassa Házról beszélek.. ez pont inkább azér’ lepett meg ennyire, mert a pár igen jó (AKA messze nem elég jó!) közül -IS- egy előre mutató dolog!

Egész eddig úgy gondoltam h ilyesmi csak elméletben lehetséges (nameg a konferenciák anekdotáiban…) Mert a való életben a pszichológia üti a demokráciát. Még ilyen kis darabban is.
-Örömmel nyugtázom, h ebben úgy tűnik tévedtem!

Szerkesztve:
…Vagy mégsem tévedtem?
Nooos, estefelé, mikor R-nak/R-val együtt mondtam kinn, h milyen király is h az egész úgy zajlott ahogy, és már én is a konszenzust kezdtem hajtogatni meglepettségemben.. B. egyszeriben olyat mondott ami szintén szöget ütött a fejemben -ellentétes irányba…!
Szerinte ez már előre el volt döntve!
Merthogy O. záráson bejelentette h a kezelője azt mondta -a tervezettnél két héttel korábban- péntektől bejárós lesz. B. pedig, aki nagyon védte O-t (és szívem szerint én is azt tettem volna..) azt mondta h ez már ELŐTTE megvolt…!
Márpedig ez, egyértelműen, felvet bennem egy kis kételyt.
Először kapásból úgy vettem ezt B-től, mint R. egyik-másik “összeesküvés elméletét” amivel a Ház kreténségeit, furcsaságait magyarázza.. -azaz h “bullshit, baromság, lószar, rizsa, rossz duma…!”
Aztán ez mégsem hagyott nyugodni ez a szög, és belegondoltam: Mibe kerülne egy ilyen -gyakorlatilag- látszatdemokrácia megoldás a team részéről? Nos, nem sokba, ponthogy jóval kevesebbe mint egy valódi -esetleges fejetlenségből- összekapart konszenzus (ami akkor már nem is valódi konszenzus igazán..) a hatás pedig mégis megvan!

Mindez azért ment át a fejemen, mert én mindig is úgy voltam mindennel h nem szabad semmit se vakon készpénznek venni! Röviden:
"Kérdőjelezz meg mindent!  -  Miért?"
Így aztán abba maradtam (maradtunk a R-val) h NAGYON REMÉLEM EZ AZ VOLT aminek eredetileg gondoltam, aminek látszott!!!
Tudjátok: “Jobb az a tudat hogy…” -ha már idézgetek…
R. erre Thalassásan rávágta h hát kérdezzek rá csoporton, sőt ő is rá fog!

Most hétvége van, nem kérdezett rá >:(
nekem meg (mint ahogy ezt is csak hétvégére tudtam befejezni) olyannyira nulla erőm van mindenhez h.. nos rohadtul én se kérdeztem rá. :/ Sőt ha már itt tartok és írok; történt egy bejelentés -még kismillió hete- h kisebb változások lesznek bevezetve a Házban -amik szintén hasonló szinten pozitívak- és nekem meg azóta nem volt erőm megfogalmazni…

Ezt viszont (az igazából apró dolgot) azér’ tartottam fontosnak leírni -ilyen kegyetlen terjedelemmel és szókimondóan- amiért akkor, ott is kellemes csalódással töltött el:
mert, habár szomorú h meglepő ritkaság az ilyen, mégis; jó dolog h van!"

.

.

.

.

Sziasztok!Bocsi,hogy így eltüntem de a terápia nagyon lefáraszt.A 19. hetemen vagyok túl.Fél úton.Valóban félúton vagyok.Bent házon belől már kiválóan működök,most már ezt a lendületet kellene valahogy átvinni a kinti világba.Szóval melózok a dolgaimon keményen,de még a java hátra van.Nagyon jó a csapat odabent és a személyzet is király.Nekem sokat segített már,

elméletileg 27-én megyek... aztán majd meglátjuk mi lesz.... sok esélyt nem látok arra hogy bekerülök.... de meglátjuk.....

tudja valaki hogy milyen telefon számon kell első interjura időpontot kérni???

Szia nyikita;  Te Magyarorszagon laksz?

Hát.. nem tudom mit is gondoltál komolyan és mit nem...
Mindenesetre kösz, (sajnos) szükségem lesz rá.

Nem tudom, amiről írsz, az nekem túl általános. Szóval, olyan csak sejtelmeim támadtak tőle.

Irhatok is errol:

Talan segit valakinek. Hat legalabb amig olvassa valaki talan addig szorakoztato is lehet.

Nem az en talalmanyom, nekem nincs ebben semmi erdemem. Masoktol tanultam, aztan ez csak annyi amennyit en ertek ebbol.  En csak keveset ertek.  Lehet, hogy masok tobbet is felfognak, de en azt mar nem ertem.

Szoval, ilyen meditacios dolog a valosagrol.  Elkezdtem, es egyre jobban kedvelem.  Aztan az egyetlen fo resze a valosagra valo koncentralas.

Nekem ugy tunik, hogy a tarsadalomnak van egy fojto es korlatozo jellege. Es ez a fojto, korlatozo jelleg engem megorjitene, vagy jobban megorjitene ha en hagynam.  Csak rajtam mulik, hogy hagyom-e vagy nem.  Vannak eroszak nelkuli vedekezesi modok.

Peldaul itt van az allatok etikus tartasa mezogazdasagi celokra:  szerintem az allat tenyesztes es oles, es nagyuzemi tartas nem etikus.  Az en modszerem erre, hogy nem eszek hust.  Masokat hagyok, csinaljanak amit akarnak, de ne nem veszek reszt ebben.

Hasonlo keppen a kabitoszerekkel; azokat se szedek.  Nem veszek be olyan anyagokat amik megvaltoztatjak a tudatomat.   Idaig eljutnom fokozatos volt, es meg innen is fokozatos.  Kavet meg iszok, az is megvaltoztatja a tudatomat.  Probalok fokozatosan leszokni. Nem gorcsolok. 

Olyan buddhista meditaciot csinalok (vipasszana) de azzal sem gorcsolok.  A buddhistak mondtak, hogy ne gorcsoljek.  Azt is mondtak, ha istenben akarok hinni, ok nem banjak. Ebben se gorcsolok.

Csoport terapiara 12 lepeses modszereket hasznalok, azokban sem gorcsolok.  Fokozatosan.  

Azert ugy latszik, hogy a tarsadalomnak mint csoportnak van elnyomo jellege a szemelyek fele.  Nekem ugy latszik hogy a szemelyeknek szinte korlatlan kepessegeik vannak egyenket. Csak a tarsadalomban egyutt, maceraljak egymast es ettol sokan megbolondulnak (Eric Berne: Emberi jatszmak).  Engem is megbolondit.  Tarsasag az szuksegesnek latszik, csak a helyes fajta tarsasag megvalasztasa is szukseges.

Akik engem meg akarnak bolonditani, azokat en szeretettel elengedem magamtol.

Hat, nekem igy mukodik, es igy tudtam elmondani.  Van tobb is mint amit en tudok.  Azt majd en tanulom meg toled.

Tisztelettel;

Hm, az első hozzászólásod nem tiszta, de most annyira boldog vagyok, hogy kezdek együttműködő lenni áá8meghallgatni másokat). Másik - milyen vallás az?

Aztan en olyan 'vallast' gyakorlok ami azt mondja, hogy nincs ertelme se a zongyilkossagnak, se lassan se gyorsan, se a kabito kemiai szereknek nincs ertelmuk.

Aztan ezek a kemiai szerek vannak kulonbozo formaban; vannak olyanok amiket a gyogyszertarban lehet kapni receptre.  Az miert jobb.  En nem itelkezek masoknak, csak a sajat magam szamara dontok: hogy maradok szabad labon, kemiai anyagok nelkul, eletben;

mar

megint;

zsivany

ui: Tisztelettel

buzditani

Az ördög ügyvédje:-) Bocs, az ügyvéd legalább rendes polgári fogalkozás...

Az ordog partfogoja

En olyan teruleten elek ahol szabad a kabitoszerekre is buditanim, es az ongyilkossagra is.  Ugy tudom, hogy ez a ket dolog Magyarorszagagon tiltott.  A szerver Magyarorszagon van.

Valami ez lehet, hogy toroltek egy par hozzaszolasomat.  Regota nem elek Magyarorszagon.

Tiszta szivvel

http://sajto.rongo.hu/1311-Szombathelyi-amokfuto-Megint-pszichiatriai-kezeles-elozte-meg-a-tragediat.html#.UfkVwqyHeSp

 

Viccet félretéve őrülök, h ilyen lírai futamokba törsz ki, én csak arra játszottam rá! A Thalassának volt egy ambulenciája ott voltam. Sok sikert. Egyébként teljesen komolyan gondoltam egyet és mást.

Szabad kérdeznem h te mivel és mikor voltá benn?
Mert ezt nyilván nem gondoltad komolyan (a Zalkát -egyellőre- én se csípem..) de valami biztos volt h ilyen negatív véleményen vagy.

Első nap, mikor beveszed a nem neked való hallucinációt okozó gyógyszert, szörnyű, a második nap az jut eszedbe, hogy föl kell keresned az evangélikus lelkészedet, aki majd segít, h találjál az orvos orvossága ellen orvosságot. A harmadik nap elmész a lelkészed által ajánlott orvoshoz, aki felír neked gyógyszert, de attól még jóban hallucinálsz, és a negyedik nap alámész a vonatnak, de ellőtte szakítasz a barátoddal, aki révén Zalkát megismerted. Ilyen az ember napirendje a Thalasszán kívül.

Az ördög ügyvédje:-) Bocs, az ügyvéd legalább rendes polgári fogalkozás...

igazából sok minden érdekelne.... pl... ha felhívod öket hogy szeretnél részt venni az első interjun ... akkor mit kell mondani?? ha odamész mit kell csinálni? kivel kell beszélni??? mi alapján döntik el hogy fel e vesznek vagy sem?ha úgy döntöttek hogy felvesznek akkor hogy telik az első nap amikor bekerülök??? hányan vannak egy szobába?? hogy telik egy nap ott? feltétlenül szükséges a gyógyszer? mi van akkor ha egy ember képtelen beszedni a gyógyszereket?? lehet gyógyszer nélkül is gyógyulni??? pszichiáterrel vagy pszichológussal kell ott beszélni? milyen gyakran kell beszélni velük? kb. mennyi idő után fogom jobban érezni magam? hétvégére muszály hazajönni? vagy ott is maradhatunk?

Hogy mit kell ott vagy más hasonló helyen mondani.. jó kérdés.. nincs igazából olyan h mit KELL... Legyél őszinte, az nekem be szokott jönni (nem csak itt). Ha arra gondolsz h mi az ami úm. növeli az esélyeid h felvegyenek. Nos, mondom; csak őszintén, mi a bajod amivel idejöttél, ki utalt be és/vagy nem is utaltak (ha önszántadból szeretnél bemenni az egy plusz mondjuk..) h segítséget vársz, h dolgozni szeretnél azon amiért ott vagy. Ilyenek. Tényleg nincs semmi extra.
Egy terapeuta (ált. pszichológus, ritkábban pszichiáter) fog veled beszélgetni.

Ha odamész.. akkor meg aztán végképp semmi "extrát" -legjobb ha azt amit mondanak.. ha valamivel -amit mondanak/javasolnak- bajod van azt mielőbb jelezd... Amúgy meg bemutatkozás -ezt valsz'eg mondani is fogják h hol, mikor kell majd, aztán csoport után csoport. Leginkább csak ülni fogsz csöndben rajtuk ha épp meg nem szólítanak -kiv. ha kifejezetten hamar oldódó beszédes típus vagy, vannak olyanok is.
Az h kivel kell beszélni.. hogy érted...?
Nem igazán kell beszélni senkivel...
Kapsz egy ún. mentort a régebbi páciensek közül (aki ezt külön vállalta h legyen) ő elmond ezt-azt, főképp az alapokat, mi hol van stb.

Az h mi alapján döntenek -na húúú, erről vannak ám bent "összeesküvés elméletek..." 😀 Ugyan ez lesz még csak a második hónapom, de voltam Thegyen ami nagyon sokban hasonlít, szóval merek pár dolgot mondani, de igazából ez szakmai dolog amit nem tudok pontosan. Az mindenképp (mindenképp!) fontos h lássák a hajlandóságodat -tehát pl. h nem a lábad' lógatni mennél oda (még ha néha csak az történik is... :P) Az is szempont h úgy gondolják rólad (egyértelműen hiába bizonygatnád..) h tudod -legalábbis akarod- majd tartani a kereteket.. mindenki követ el keretszegést sz'al no para, de aki nagyon agresszív v akkor is iszik v drogozik aktívan -ezek komolyabb keretek- azt valsz'eg nem veszik föl (esetleg igen de hamar ki is rúgják -bár az ilyen ritka..) esetleg ha v'ki gyógyszerbeállítás kellős közepén van, elküldik h miután befejezték másutt akkor jöjjön vissza.. szintúgy ha még a leszokás elején van.. ilyenkor szokták mondani h ekkor és ekkor várják vissza...

Aaaz első nap.
Nem tudom.
Bocs de tényleg nem.
Ez mindenkinek más.
Furcsa lesz főleg ha nem voltál még hasonló rehabilitációs intézetben.
Nameg a megérkezés (hétfő v kedd) utána igen hamar a csoportok meg minden -szóval kimerítő is egyben. De mondom, nem mindenkinek. Am a ház maga (és jelenleg az ottlévő csapat is) meglepően barátságos, tehát no para etéren se!

Ja, ezt már rakéta kifejtette nekem mikor még én kérdezősködtem (olvass nyugodtan vissza..) de pár alap dolog: az ember nincs igazán megkötve ami sz'tem jó, de az elején nem árt ha ébresztőt állítasz be a csoportok előtt mert ki erre, ki arra -és ha a mentorod nem szól akkor rajtad áll h jelen legyél a csoportokon.. másik dolog; a telefont nemigen preferálják ha meglátják nálad terápiás idő alatt (ez sajna a két terápia közti időre is vonatkozik :S) szóval ha nem kapcsolod ki akkor tedd kussra (még rezgőre se) és csak akkor vedd elő (óra, nem fogadott hívások, jegyzetek, egyéb) ha nem látja ott-dolgozó.. de ez elég jól ki lett tárgyalva rakétával.. annyit tennék hozzá h kb. senki nem kapcsolja ki a telót és a többiek nem is nagyon szőröznek ezen de nekem volt már pár kidumálós pillanatom mikor nővér meglátta h az időt nézem rajta -hülyeség de ez van, hamar meg lehet szokni, én pl. már nem is tudom hivatalosan mikortól lehet bekapcsolni -mert mindig be van. 😛

A szobák igazából szobánként változó, van sajnos pár kevésbé jó szoba de azok se kifejezetten rosszak, a többi meg szerintem egész jó.. az ottalvóktól függ leginkább, akik lehetnek ketten, hárman, négyen -tán ez a leggyakoribb, de én pl. egy összesen kilenc ágyas -igen nagy- szobában vagyok de most csak négyen vagyunk úh. tök jó. 😀

Egy nap ott?
Melyik és kinek??
De tényleg, az alap csoportokon kívül mindenkit kicsit máshova osztanak be, de persze van reggeli (amit én következetesen végigalszok :P) ebéd és vacsora -meg kenyér, hűtő a szobában, tea a konyhában stb. Ami furcsa lehet az tán a "tesz-vesz" csoport, ami elsőre leginkább amolyan munkaterápiára hajaz, tehát furcsa lesz de nem vészes.. aztán meg már-már néha felüdítő a kis mozgással meg minden... Ha nincs laptopod v internet képes telefonod és sokat szoktál netezni akkor láthatod azt is h (miután szabad) néha sorban várnak páran az ottani gépre, amúgy meg a többiek (a gépezők is, csak mikor már befejezték:) sokat vannak a teraszon vagy a fűzfa alatt és bagóznak és beszélgetnek -ja tudom, büdös bagós bagázs vagyunk... XD

A gyógyszer, na igen, itt pontosabb infó híján annyit tudok mondani h valószínűleg azzal (azokkal) a gyógyszerekkel fognak indítani amivel bemész, sokat állítgatni nem fognak, esetleg adnak ezt v azt DE megbeszélés után ÉS egyébként nem túl gyógyszerpártiak.. tehát nagyvonalakban nem, nem szükséges gyógyszer.. de ez tőled is függ...
Azt h ha képtelen beszedni -nem egészen értem.
Beléd nem fognak erőltetni bogyót az biztos.
És igen, sőt, azt preferálják h ha lehet, akkor gyógyszer nélkül gyógyulni!

Egyéni terápia sajnos ritkán van, rövid, és a kezdeti három/négy hét "próbaidő" után nincs is! 🙁 Ezt nagyon sokan hiányolják, köztük én is!

Azt h mennyi idő után fogod jobban érezni magad azt még kb-ra se tudom. Honnan tudnám? Lehet h letelik a maximum hat hónap és nem leszel jobban csak később, utána.. ahogy az is h két hó és jobb... Az viszont valószínű h az elején (vagy kicsivel utána) szarabbul leszel, ezt az egyik új ápoló tök jól el is magyarázta miért. Csak meg ne ijedj annyira h elmenj emiatt...!

A hétvége az kacifántos dolog.
Alapból a próbaidő alatt, azaz két hétvégét benn kell töltened, de ez lehet három, vagy akár négy is.. aztán viszont el kell menned.. és egy hónapban egy hétvégét kiválaszthatsz h bent töltesz... Én most ezzel szívok... 🙁 Sajnos vannak szabályok amikben rohadt merevek. :/

Eszter, az OFF topic-ba írtam a kérésemet, de fogalmam nincs miért de kitörölték a kérésem..., légyszíves a nyikita című blogot megszüntetni, a többi hsz maradhat. Egyebként egy másik nem sértő hsz-t is kitöröltek, úgyhogy látom műxik a rendszer, és most régi nikkeket is megjegyezhetnék itt.. sok üdv. nyikita (rv)

..

.

Idézet tőle: nyikita

Folytatom, mert ez a kedvenc témám, Morbid:-)

A nevem Mobid, r nélkül. Kifelejtettem mikor regisztráltam 🙂

szóval te magad írtad, hogy skizofrénia került a papírodra, én aztán nem diagnosztizálok senkit. Miss drogos.

Na, holnapra csak sikerül befejezni.

Szörnyi, másolgasd be léccike, kiket bántottam meg, akik engem nem.

Írhatnád pl. az off-ba.

szörnyi, nyikita.
Ez kezd erősen off topic kategóriába menni.. csak szólok, meg legalább itt ne veszekedjünk... Nem?

Szia piris, figyelj, mindenről fogsz olvasni rosszat, most pl. én is csak azt írom (ide. a blogomra mindent..) ugyan eddig csak egy hónapot voltam de így is rengeteget tudok mesélni róla. Jót is akár csak rosszat vagy csak szokatlan dolgokat...
Alapjábavéve úgy gondolom h -főleg magyar viszonylatban- a Thalassa Ház egy jó intézmény.
Nem mondom h teljesen elfogulatlant, de mindenképp extenzív véleményt, és objektív dolgokat tudok mesélni, sokat, hasznosat, vagy épp érdekeset.. csak kérdezz, oké?

Jah, meg glommy, a hacker...

Az én szempontomból azért folytatom, mert a híres barátaim jellemhiba nélkül híresek, ez neked, lehet, hogy frusztráló, de én olyan beteg vagyok, aki híres barátaihoz méltóan híres akar lenni, és cseszek más hírességekre (mint Zalka woodoo), akik nem segítettek ennek ellérésébe, és tapicskolnak a létbe a Burába. Nekem egyszer Juli27 azt írta, amit meg is fogadtam, h őneki a legfontosabb, hogy maga gyógyuljon meg, azóta meggyógyult, gyereke(i?)  van(nnak?), és cseszik arra, hogy mit szól hozzá más. Én ezt akkor önző álláspontnak tartottam, de végül is igaza volt. Tehát ne lépjen föl olyan szindrómád, hogy a kutya kölkét se ismered, de azt állítod róla, h nem harap. Holnap azért is befejezem a Zalka sztorit. Tehát, ha nekem valaki privátba ír, annak se tudok mást javasolni, hogy én spec nem vegetálni jöttem a világra.

Az, de egy ilyen helyen ilyesminek NEM szabadna 'kifogásnak' lennie!
Egyébként is megválogatják (elvileg) h kit vesznek fel.. mondjuk nincsenek is sokan, de nem csak ez, nem csak az egyénim.. az összes terapeuta (a Zalkát leszámítva akit még nemigen ismerek csak annyit h beszólogatós fajta..) minden csoporton...!

Vannak más csoportok mint Tündérhegyen így akkor ahhoz most nem szólok, de az azonos csoportok.. nos.. azonosak... :S
Pedig nem kéne.
Elvileg nem ugyanazzal a módszerrel dolgoznak.
Ami pedig a legrosszabb h ott -a terápia jellegéből adódóan, egyértelműen- volt egyéni, voltak csoportok, és az egyéni. Itt pedig NINCS! Ezen megrökönyödtem mikor mások panaszkodtak, mondtam h "dehát nekem van, csak ritkán" és igen, az elején van, aztán nem... Ezmiezmár...!? o.O

(És jöhetnek a szokásos "csoporthangsúly" szöveggel de felmérések bizonyítják h a legtöbb esetben a kombinált terápia (akár gyógyszer, csoport, egyéni..) a legcélravezetőbb és leghatékonyabb!)

Folytatom, mert ez a kedvenc témám, Morbid:-)

Sziasztok!

Egy kérdés ki készül mostanság a Thalassába?

Na, jó, most el kell mennem, de innen folytatom. Úgyis ez életem egyetlen igazi tragédiája.

Szerintem meg nem a gyógyszer okozta nála a halukat, hanem a betegsége.

Állítása szerint ugyanis skizofrén.

A gyógyszernek egy két hónap kell mire hat, nem hiszem el ezt a sztorit.

Durva, hogy egy szem gyógyszer miket okozhat... 

Lehet, összakapaszkodtt valamelyik másik gyógyszerrel? (Írtad, a beszélgetés előtt megtömted magad Rivotrillal). 

Nekem az olanzapin hatóanyag segített (ami a Zyprexában van) és egy generikus ugyanolyan hatóanyagút szedek most. Nekem attól MÚLT EL a sok tünet.

Persze, mellékhatása van, amit én érzékelek, az a hízás.

Belőlem nem lett semmi

/forum/bajok/bel%C5%91lem-nem-lett-semmi#comment-72822

Nem a beszélgetést. 😉 A Zalka hozzáállását.

Mire érteted? Oda figyelésre és kedvességre? 😉

???

Ilyen szép dolgokat, nem kaptam mostanába senkitől, legalábbis,

ami fontos lenne.

Mindenképen jó lenne egy terapeuta megkeresése és nem egy pszichiáteré, hanem egy pszichológusé számodra, hogy ezt (is) feldolgozd. 

Bár őszintén, Zalka máig nem érdekelne, ha nem lett volna origo a gyógyszerérzékenység kiváltásában.

Ok. Bár a "Belőlem nem lett semmi" lett inkább offolva, az inkább bőlén kitárgyalva.

Aki akarja az úgyis tudja ugorni.

Viszont meglepő mondat számomra, hogy Zalka nem akart fogadni. 

Úgy tudom, Ábránd ismer egy főorvosnőt, aki gyűjti az ilyen eseteket, hogy hatékonyabban tudjanak felépni az ellen amit a kórházakban művelnek.

Azért írták be, hogy önként távoztál, hogy ne vonják őket felelőségre. :S A saját s*ggük félteték.

Nekem is ezt írták rá, illetve hasonlót: mellékhatása nincs a gyógyszernek, holott a gyógyszergyártók feltüntetik azokat (jelentkeztek is).Szerintem jók lennének ezek a bejelentések,

de erre rámennél, tök egéségesen is. Ráadásul ez a terület, hm...szélmalomharc.

A kórházból megszöktem, erre azt írták az igazságügyi szakértői véleményre:

önként távozott, akkor miért kellett oda visszavinni? (Zárt osztály) Zavarodottan

is azt gondoltam, hogy inkább vállalom a rendőrséget, csak ott ne kelljen meghalni,

és hallucinálni.

Nekem egyszer volt pszichózisom, az is a gondozó által felírt Zyprexa Velotab-tól, és ezt Dr. Mórik Éva, Nyírő Gyula kórház kettes pszichiátria osztályán, ahova mentő vitt be. Ő írta le, gyógyszer okozta pszichózis. És a gyógyszer szedését azonnal leállította, a gondozó ellen javalata mellett.

Mint amúgy mondtam, a Gondozóban boldog boldogtalan tömtek az antipszichotikumokkal, és a Eli Lilly Zyprexa "felmérést végeztek", széthamísitva az eredményeket. Amikor a kórházi zárójelentéssel ellentétes, "a betegnek semmilyen pasza nem volt a gyógyszer szedése mellett" a nővérke által beírt szövegecskét nem voltam hajlanó aláírni, két lábbal rúgtak ki azzal, hogy a szűkséges gyógyszereim így nem hajlandók felírni (, hangulat sbabilizátort és nyugatót szedtem akkoriban). Szakértő vélemények sorát szedtem össze igazam alátámasztásra, és még rendőrségi feljelentést is tettem, de ott felkért szakértő elfeljettte megemliteni, hogy a Gondozó orvosának jóbarátnője. Kéz kezett mos. Jó tudom, ilyen magyar kórház és egészségügyi struktura. Mind a mai napig két főorvos unszol, hogy tegyem meg újra most lehetőségem szerinti csak rendőrségen a bejelentést az ügyben. De utálom a szélmalom harcot.

Oldal 1 / 7Következő