Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 327 / 327

és van-e trombusképző rizikója?

Három de min.két vérvétel.A nőgyógyász elmagyarázza majd.De nyaggatni kell,különben megmagyarázza,hogy fölösleges.S egy TSH sem ártana./pajzsmirigy műk.ell./.Csak ha mindez megvan,akkor gondolj a krém vásárlására.Ok?Ez hormon,nem mindenkinek lehet hasznára.

elviszlek, ha akarod:d

Idézet tőle: Oldschool

Okay, látom már, hogy hol lehet rendelni. És csináltatok egy hormonvizsgálatot is.
A bibi, hogy a kritikus napon, nem tudom, hogy el tudnék-e indulni a városba vérvételre...

annak érdekében, hogy utána ne legyen ez csak-csak:)

Okay, látom már, hogy hol lehet rendelni. És csináltatok egy hormonvizsgálatot is.
A bibi, hogy a kritikus napon, nem tudom, hogy el tudnék-e indulni a városba vérvételre...

Ezt csak rendelni lehet.Azt,hogy mi okozza nálad,hormonvizsgálattal lehet megtudni. Elvégezték már?Három vérvétel egy hónap során.Ha valóban a progeszteron hiánya okozza a tüneteket,érdemes kipróbálni.S meg kell nézni,van -e ösztrogén dominencia a kritikus napokban.

Parrot, hol veszed vagy rendeled?

Eszter, nyugtatót (max. 2xfél Rilex 2,5 mg naponta) sajnos alapból is szedek október óta a szorongásra és mégis rámtör ez a fránya PMDD, bár nálam a "pre" prefix nem találó, mert a 2. vagy 3. napon jön a frász.

A progeszteron krémet én hatásosnak találom a pms tüneteire.Elég húzós az ára,de megéri.

Szia Oldschool! Sajnos a PMS (aminek ezt a borzalmas változatát PMDD-nek nevezik a szakirodalomban) tényleg egy komoly depressziós állapot. Ráadásul -- legalábbis nálam -- egy bipoláris kevert epizódra emlékeztetett, tehát még az öngyilkosság veszélye is megnőtt. Komolyan kell venni. 

Sajnos nálam az SSRI-nak erre semmi pozitív hatása nem volt. Alkalmanként nyugtató?

A dokim azt mondta a pms nem más mint egy depresszió.

Nálam ez 1,5 éve van (amióta a depresszióval küzdök), perimenopauzában vagyok valószínűleg.

 Én gyakorlatilag a menzesz 2. vagy 3. napján úgy "befeszülök": egy görcs áll be, befeszül a fejem, az agyam, az epém, a vesém és akkor tör rám az irtózatos depresszió, amiből kb. 2 hét kell míg valamennyire kimászok.... egyre nehezebben. Ja, ésminden alkalommal ledobok 2-3 kg-t kapásból.

Egyébként azt olvastam, hogy a pms-re az SSRI hatásosabb lehet. Akkor meg miért nem állunk le a Mirzatenről. Na majd kiderül.

Idézet tőle: Oldschool

Szia Parrot, Igazából ettől félek én is. Szedem a Rilex 2,5 mg-ot (napi 2xfél, ha rosszabbul vagyok, különben reggel csak negyedet veszek be, bár azt mintha be sem venném), próbálom kordában tartani.
3 hónapja Mirzaten 30 mg esténként, de nem érzem, hogy hatna. Meg is mondtam a dokinak, azt mondta levehetem 15 mg-ra, de szerinte rosszabbul leszek. Hát így is lett... 4-5 nap után kezdtem nem jól érezni magam, visszaálltam 30-ra.

Most meg mellé ez a Rexetin havonta 7 napig. Azt sem értem, hogy ha menzez előtt 2 nappal beveszem, hogyan fog hatni, amikor az van ráirva, hogy néhány hetes kezelés után jön a javulás. Vagy a Mirzatennel együtt hatásos lesz?

Csak nem tudom, hogy be merem-e venni,  pont fontos napok lesznek a munkahelyemen.

 

de hogy mondhat ilyet egy orvos istenem.. mennyire volt nocebo rosszullét vajon?:)

Szia!Nézd,nekem a pms az életem megrontója volt,most sem könnyű,mert álmatlan vagyok,feszült,s minden dühkitörésem ehhez az időszakhoz volt köthető.Munkahelyi veszekedések stb.Nekem is felírtak antidepit,de ezt szednem kell folyamatosan.Van egy fórum itt,a pms,már elkezdtem írni oda.Szerintem elég sok nőnek megnehezíti az életét,de vannak jó megoldások.Talán mi is leírhatnánk,hogyan próbálunk túljutni rajta.

 

 

Szia Parrot, Igazából ettől félek én is. Szedem a Rilex 2,5 mg-ot (napi 2xfél, ha rosszabbul vagyok, különben reggel csak negyedet veszek be, bár azt mintha be sem venném), próbálom kordában tartani.
3 hónapja Mirzaten 30 mg esténként, de nem érzem, hogy hatna. Meg is mondtam a dokinak, azt mondta levehetem 15 mg-ra, de szerinte rosszabbul leszek. Hát így is lett... 4-5 nap után kezdtem nem jól érezni magam, visszaálltam 30-ra.

Most meg mellé ez a Rexetin havonta 7 napig. Azt sem értem, hogy ha menzez előtt 2 nappal beveszem, hogyan fog hatni, amikor az van ráirva, hogy néhány hetes kezelés után jön a javulás. Vagy a Mirzatennel együtt hatásos lesz?

Csak nem tudom, hogy be merem-e venni,  pont fontos napok lesznek a munkahelyemen.

 

 

Szia Oldschool!A másik érdekes dolog,hogy havonta hét napig kell mindössze a rexetint szedned./pms ,menst.panaszok csökkentésére/.Ezt nem értem.Egy antidepresszánst vagy elkezdek szedni,s fokozatosan emelem a dózist,majd ha abba akarom hagyni,fokozatosan csökkentem.A szervezetedet jól megbolondítja az antidepi variálása.Válts doktort!

Szia!Nem értem,miért kell váltanod a rilex-ről,ha az bevált,s nem voltak pánikrohamaid?

Nekem pl.a rivotril vált be,lassan 20 éve szedem,nem kellett különösképpen emelnem az adagot,pedig a rivó is függőséget okoz.1 mg-ot szedek.

 

 

holdfeny jo uton haladsz, ennyi a titka

atengeded magadon, ezaltal nem porogsz ra, nem figyelsz ra, aztan megtanulsz nem torodni vele es utana megszunik szepen lassan, ritkul a rosszulletek intenzitasa es szama, amig mar nem is lesz tobbe

dehogynem, amint megedzitek az idegrendszeretek kicsit:) en mar nem igazan panikolok

Nem  tudtam átállni a Rilexről az Ataraxra... az utóbbitól voltam olyan rosszul...

Megpróbáltam, ahogy a doki mondta, a napi egyik fél Rilex (a reggeli) helyett bevenni az Ataraxot, de szinte minden mellékhatását produkáltam, pedig azt mondják gyenge gyógyszer... hát nem tudom...

Vagy inkább az estit próbáljam kiváltani? Nincs itt valaki addiktológus?

Próbálnám inkább a Rilexet fokozatosan csökkenteni, de egyenlőre nem vagyok túl jól... reggelente - az esti 30 mg Mirzaten és fél Rilex ellenére is  - néha szorongva ébredek... Tegnap délután volt egy kisebb pánikrohamom is... Mikor lesz ennek vége?

 

Maximálisan egyetértek veled! Miért is rosszak a gyógyszerek? Mert segíteni próbálnak neked? Az Aszpirin is rossz, meg az Algopyrin is? Meg az antibiotikumok is?

Ami jó a fejfájásra, azt szeded, ha fáj a fejed, ami fertőzésre jó, azt szeded, ha meg vagy fázva! Könyörgöm 2016-ot írunk amikor már nem kéne pszichés okok miatt kezeletlennek lenni. És vannak emberek akik előtíéletből nem akarják a gyógyszert szedni.

A gyógyszer azért van, hogy bevegyék, és tuti nem leszel rosszabbul lelkileg, mint amilyen állapototodban amúgy is vagy. Sok gyógyszernél ki kell várni a hatást, lehet az hónapok is amíg hat, nem mindenkinek azonnal segít. Én mindenesetre adnék egy esélyt a gyógyszereknek!

Anna

Tegnap este 10-kor elaludtam mint a bunda (0,5 Rilex 2,5+15mg Mirzaten), de reggel 5-kor mégis szorongásra ébredtem (kicsit padlót fogtam a pszichiáternél tett látogatástól), bevettem életemben először 1 db (25 mg) Ataraxot (0,5 Rilex helyett)... de nem reagáltam jól... pocsékul érzem magam tőle... hangulatom depresszív, kezeim kissé zsibbatagok, némi hányigerem is van...sírni tudnék...

Előzmény: 
Voltam dokinál, elmondtam, hogy a menzesz minden alkalommal romba dönt és utána 2 hét, mire visszamászok napi 1 Rilex 2,5 segítségével (utána tudom csökkenteni) és, hogy úgy érzem a 30 mg Mirazten lenyom és nem hozta meg a jókedvet (ezen nagyon csodálkozott), levette a Mirzatent 15 mg-ra (bár szerinte rosszabbul leszek majd) és a menzesz idejére  Rexetint írt fel (jobban mondva előtte 2 nappal kell kezdeni és a végén abbahagyni, 7 napig kell csak szedni havonta) .

Továbbra is szorgalmazza, hogy a nap 0,5-0-0,5 Rilex-et hagyjam abba (az  csak elfedi a problémát) és álljak át, amint lehet Atarax-ra. Az is elfedi, de nem tesz függővé...

Szerinte menni fog..., úgy, hogy az egyik  Rilex helyett vegyem be az Ataraxot... és majd aztán a másik helyett is... (azért jó lett volna egy konkrét terv vagy séma) szerinte nem érzem majd a Rilex hiányát. Nincs valakinek ezirányú tapasztalata vagy sémája? A neten Tavor(Rilex) elhagyás ügyben vad dolgokat olvastam.

Már október óta szedem a Rilexet (hol többet, hol kevesebbet, de napi 1 tablettát (2,5 mg) soha nem léptem túl. Tudom: ez már low dose-függőség, de ez az egy tabletta segít... Akkor miért pont ezt kell abbahagynom? 

 

Akbar: Nem ördögtől való a gyógyszer, de nem megoldás, és túl van hangsúlyozva a szerepe. Olyankor is adnak, mikor abszolút nem lenne indokolt. A valós megoldással tévesztik össze, amit NEM tud és soha nem is fog tudni megoldani molekula.

yes Ez nekem ment? Ha igen köszismiley.Most iszonyat pipa vagyok úgy minden miatt,ezért írtam ilyen dühösen.

yes

Annyira nem értem ezt a dolgot. Annyi ember van itt,aki olyan sz@r állapotban van,h.majd megőrül,de az istennek nem akar gyógyszert szedni,mintha az ördögtől való volna. Én azt vallom,h.bármit ami segít átvészelni ezt a kib@szott mocskos létezést hajlandó vagyok kipróbálni,h.ne tegyem tönkre a szeretteim életét még jobban és én is valahogy elvegetáljak. Mert bogyó nélkül már rég felkötöttem volna magam,az holtbiztos.

Nekem egy pötyi ripedon kell,nem aludtam két napja már rendesen,ez nálam durva feszültséget okoz.Amit írtam,az ettől független.S felnőtt ember vagy,mindegy,mit mondanak a szüleid,a területileg hozzád tartozó központba elmehetsz,s ott akár gyógyszeres terápia nélkül is megoldhatják a problémát.Bár valami lájtosat adhatnak.

Kardio!Ha nem jó a Honvéd kórház,kell keresni másik alvásközpontot.A te életed,nem fogok könyörögni,hogy légyszi,próbáld meg itt vagy ott.Ha nem,akkor nem.A tükrözést is lemondtad,a gyógyszert letetted,ha véresre beszélem a számat,akkor sem tudok elérni nálad semmit!Kész,részemről ennyi.Ok,ne szedjétek a gyógyszereket,bánom is én!

Kardio: 

Nagyon meg tudlak érteni, én is ezeket tapasztaltam, és hogy se ggyógyszerrel se nélküle nem jó. Ahogy leírtad. Az orvosom írta volna fel, de én nem akartam, mer lenyomott, viszont ha nem szedek, akkor meg féltekm hogy visszajönnek a tünetek. 

Egy dolog nagyon fontos, amit lassan 7 év tapasztalat mondat velem, és alig tudsz olyan szert mondani amit ne szedtem volna (kis túlzással): az orvosok nem fognak felelősséget vállalni a te állapotodért. Nekik az az érdekük hogy el legyenek adva a gyógyszerek. Nem rosszindulatúak, de nagyon elfogultak a gyógyszerek iránt, legalábbis a többség. Van 1-2 felvilágosult orvos is, de az ritka. Nem szabad minden szavukat kritika nélkül kezelni. Sajnos a pszichiátria gyógyszerorientált, mert olcsóbb mint a terápis, és könynebb, gyorsabb, és a profit nagyon belejátszik ebbe a történetbe, és sajnso a betegek az utolsók ebbe az egészbe, holott elsőnek kéne lenni. Lehet, hogy megszüntetik a tüneteket, de nem gyógyítanak. Ha neked fáj a lábad, és levágják, akkor lehet 3 hónap múlva nem fog már fájni. Erre a pszichiáter azt mondja: megszűnt a bajod, nem? Igen, de milyen áron? Hogy incs lábad. Kb ehhez hasonlók a gyógyszerek is. Eltüntetik a bajt, de a bonyolult finom mechanizmusokat amik az agyba vannak, megszűnnek létezni. Legyalulja őket a kemikália. Főleg a magasabb rendű funkciók (motiváció, szociális készségek, kreativitás, tervezés). Nagyon érzem lassan már 2 éve. 100% a gyógyszer tehet róla. Nekem próbálják beadni hogy más i van benne, nem igaz. Tudom, érzem.

Lehet hogy perpill nem vagy okosabb mint a dokid, de könnyen többet megtudhatsz a tényekről ha megfelelő helyeken olvasol. Tudni kell őket a gyógyszergyárak fizetik, sé a gyógyszerhatóság is a gyógyszerszedést javasolja szinte mindenre, ők magyarul akkor kapják a pénzt ha a protokoll szerint járnak el, plusz a gyógyszerfelírások után, szóval duplán érdekük neked gyógyszer adni. Az egészséget nem lenne szabad üzletté silányítani, vagy ha mégis üzlet, legalább felügyelnie kéne független nonprofit állami szerveknek. Ez jelenleg nem teljesen van így.. Vagy ha így is lenne, nem garantálná hogy nincs jobb megoldás mint amit ők mondanak.

Nem kell ugyanakkor félni a szerektől. Jóllehet a problémáidat nem oldja meg, és nem ez a megoldás, de ideig óráig azért leveszik a tüneteket, és nem fogsz belehalni. Ameddig magad nem tudsz jobb megoldást a gyógyszerknél, és tényleg visszaesel, addig érdemes szedni, vagy hallgatni a dokira. Amint érzed hogy tudsz valamit, ami használhat, próbáld meg anélkül. Ennyit tudok mondani.

Hello, nem viszitek át ezeket a gyógyszer témákat a Szakmai információk -> gyógyszerleírások alá? Átlathatóbb lenne úgy szerintem, ha valaki konkrét gyógyszerről keres infót. Mondjuk az is igaz, hogy nehezebben megtalálható az a rész. Lehet be kellene olvasztani a fórum alá és azt átszervezni, csoportokba fogni a topicokat.

Hello!

A tiapridal-lal van valakinek valami tapasztalata? Mire lehet tőle számítani? Bipolár, border, depresszió a főbb diagjaim, sok pörgés, éles hangulatváltozások, dűhkitörések, stb...

Kb. ezek miatt kapnám.

nem, ez most pont jó 🙂

Nem lesz ez egy kicsit sok ?

Hát én most kaptam be 800mg tegretolt meg pár szem tramadolt, meg kicsit iszogatok, hogy békésen el tudjak aludni.

Én sajna nem tudom nekem ugyanez a kérdésem lenne csak a Mocrim-mal kapcsolatban.

Köszi:) Én is megnéztem. A Cipralex is kb egy hét után hatott.

Megnéztem a neten, a Fevarin SSRI.

Én nem ismerem

Ha csak pár napja szeded, akkor még nem várj javulást.

Az antidepiknek kell néhány hét, hogy kezdejenek hatni.

ElőzőOldal 327 / 327