Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szociális fóbiások gyűjtőhelye

Idézet tőle: Robi777 ekkor: 2024.01.23., 14:12

Sziasztok! Van aki szedett már Tritticot? Jelenleg 100 mg-ot szedek esténként 1 hete. Az alvásom nagyon jó lett, viszont a reggeli Scippa 20mg elég zsiszegőssé teszi az agyam. Már sok  gyógyszert kipróbáltam. Esetleg ha a Tritticoról van valakinek tapasztalata, szívesen venném ha megírná. 

Hello! Nos a Trittoco vagy is  Trazodon a hatóanyag. Ugyan olyan  szedatív Antidepi mint a Miagen vagy Mirtazapin vagy  Amitriptilin.

Doxepin is az de nincs forgalomban Magyarországon.

 Tehát a Trazdon amit szedsz  maga a szedatív altató hatás a H1 (Hisztamin receptorok  blokádja miatt alakul ki.)

Ugyan így  hat a Miagen(Mianszerin) Mirtazapin is. A felezési idők hosszúak. Ezenkívül  blockoknak egyes Szerotonin receotorokat.

Adrenalin-nal  is kapcsolatban  lépnek. Az ilyen antidepik az egyedüliek a  világon amiknek van szedatív hatásuk. Segtítik az alvást és a  koria felébredés ellen  jól hatnak és jól tolerálhatóak. Nyilván Mirtazapin már modernebb  de a hatás ugyan az.

Én is  szedtem évekig  Antipszichotikum mellé Miagent és évekig Mirtazapint is. Ezeken  van támogatás és el és át tudsz aludni.

A  szakirodalom minden  antidepit 6 hónapig ajánlja  szedni. Vannak orvosok akik ezt betartják... Viszont semmi nem szól ellene ,hogy évekig napi szinen szedje az ember.

Sok sikert.

Három hónap telt el azóta, hogy utoljára írtam ide.

Felhívtam a háziorvost, mert gyógyszert akartam felíratni. Mikor felvette, köszörülnöm kellett a torkom a stressztől, és ez elég kellemetlen volt. Köszön és már köszörüli is. Az orvos kissé hadart, mert biztos páciens volt bent nála. Ez a kapkodás engem még stresszesebbé tett.

Sziasztok! Van aki szedett már Tritticot? Jelenleg 100 mg-ot szedek esténként 1 hete. Az alvásom nagyon jó lett, viszont a reggeli Scippa 20mg elég zsiszegőssé teszi az agyam. Már sok  gyógyszert kipróbáltam. Esetleg ha a Tritticoról van valakinek tapasztalata, szívesen venném ha megírná. 

Kivételek néha vannak, ezzel én is egyetértek. Én is láttam már távolról olyan ügyintézőt, akinek már a megjelenése is emberi volt, nem csak az önkifejezése. Közelről sajnos igen ritkán találkozok velük. Amiket írtam, az általános jelenség, mindenütt tapasztalom.

Lehet. Nekem legutóbb az otp bankban egy kedves nő segített, aki a kollégáira volt inkább kiakadva. De hallottam ugyanott már olyat is, hogy egy ügyintéző kioktató és nyers hangnemben beszélt valakivel. Te kormányzati helyen ügyintéztél?

Nem értek egyet. Ezek az emberek nem ilyenné váltak, hanem mindig is ilyenek voltak. Ők nem csak a munkahelyükön ilyenek, hanem az élet más területein is.

Besavanyodott, kilátástalan munka, őket piszkálják mindenért, nekik az ügyfél csak gond. Máshoz nem értenek, el sem tudnak onnan menekülni. Persze, hogy az ügyfelet okolják, rá vetítik ki a bajaikat, őt utálják.

Rájöttem: ezek az ügyintézők beteg emberek, csak nekik még nincs diagnózisuk és nem tudnak róla.

Ma hivatalban voltam. Borzasztó, hogy ezek az ügyintézők milyen ellenségesen és flegmán viselkednek. Nehéz nyelni ezeket a dolgokat. Ezek megszokták, hogy senki nem szól vissza nekik, és ezért ilyen bátrak a vadidegennel.

Én szeretem az új dolgokat. 🙂 Gratula az új egérhez.

Találkoztam az utcán egy régi ismerősömmel. Nagyon nehéz volt számomra egyszerre sétálni és közben beszélgetni is.  Alig vártam, hogy vége legyen és ott hagyhassam. Másrészt pedig vágyok ilyenre, mert másoknak ez nem gond.

Nehezen szokom meg az új dolgokat. Vettem egy számítógépes egeret, de ez már nem a klasszikus méret, hanem eggyel kisebb. Csodálkozok, hogy mások még ennél kisebb egereket is tudnak használni.

Én már mindent láttam a Youtube-on, ami érdekelt. Engem már nem tud lekötni ez se.

Én is egyedül voltam és valószínűleg én is aludtam volna már negyed 12-kor, de itt durrogtattak éjfélkor...

Én is egyedül voltam, igaz, magamnak köszönhetően (nem szervezkedtem időben, illetve lett volna egy zenés buli de ott tömeg is lett volna). De én általában mindig egyedül vagyok, nálam ez a megszokott helyzet.

Editte reagált erre.
Editte

Szilveszterkor már negyed tizenkettőkor aludtam. Nem szeretem ezt az időszakot, mert mások bulizni mennek, nekem meg még egy barátom sincs, akinek boldog új évet kívánhatnék.

Editte reagált erre.
Editte

Vettem magamnak egy farmert. Nagyon nehezen tudok dönteni, sokáig szoktam próbálni. Csak olyan helyen tudom ezt megtenni, ahol a próbafülkét mindenki szabadon használhatja, és az eladó nem tartja számon, hogy ki, mióta van bent. Örülök, hogy túl vagyok rajta, mert elég nagy teher volt.

Editte reagált erre.
Editte

Én azt utáltam, mikor olyan ajándékot kaptam, amire nem is volt szükségem. Olyankor kötelezően nézegetni kellett és megköszönni. Nem szerettem az ilyen színjátékot.

macskafüle és Editte reagáltak erre.
macskafüleEditte

Nálunk sem divat. Én mondtam, hogy ne legyen ajándék, mert semmi értelmét nem láttam. Ötletem sem volt, hogy mit vegyek, én is olyanokat kaptam, amikkel nem tudtam mit kezdeni, na meg ilyenkor mindenki megőrül, mindenki rohan, mindenhol tömeg, rajtam meg a szezonális depi, úgyhogy a hátam közepére kívántam az egészet. Mondjuk már nem is nagyon van senki, akit meg tudnék ajándékozni.

Editte reagált erre.
Editte

Nálunk is vagy 10 éve nem divat a családban.

Nálunk az utóbbi időben nem szokás ajándékot venni, de én nem is bánom. Így legalább egy jó nagy gonddal kevesebb. Régebben ajándékoztunk, és sose volt ötletem, hogy mit vegyek. Ebből is látszott, hogy nem ismerem eléggé a családomat.

Ha ruhát akarok venni, akkor vagy nincs épp méret, vagy el van szabva. Ha el van szabva, akkor egy karnyújtásnyira voltam a megoldástól, és mindig ez van. Csodálom azokat, akiknek ilyenben is mindig szerencséjük van.

Editte reagált erre.
Editte

Ja, valami járvány van. Az ilyen köhögős bunkók miatt is terjed.

Épp mértem le a zöldséget a boltban, mikor simán rám köhögött valaki. Kénytelen voltam az egészet kicserélni, mert én azt már biztos nem eszem meg. Mikor odaálltam a másik mérleghez, az a barom ott is megjelent, de csak elhaladt. Hát nem szeretnék egy ilyen hülye miatt beteg lenni pont most.

Én nagyon nem szeretem ezt a hideg időt. Ha folyamatosan kell fáznom, akkor az sokat kivesz belőlem.

Jól kitakarítottam magam ma is. Utálom a vegyszeres dolgokat, mert fóbiám van tőlük. Ennek ellenére muszáj csinálni, mert nem lehetnek porosak a polcok. Fel kell mosni a helyiségeket, ki kell mosni a mosdót, kádat, szóval van teendő bőven. Azt is utálom, hogy sose lesz két gyorsan, hanem mindent aprólékosan ki kell találni, hogy mit, hova rámoljon az ember, mi legyen a helyes sorrend. Szeretnék ezektől megszabadulni, hogy sohatöbbé ne kelljen velük foglalkozni.

Nekem nagyon kell uralkodnom magamon, hogy ha figyelik, akkor olvasható legyen az aláírásom. De sokszor még így se mindig sikerül. Nekem is nehézkessé válik olyankor a kezem és ez nagyon zavaró. Aztán ha valami rosszul sül el, legközelebb az előző élmény beugrik és stresszes leszek tőle.

Nekem ez miatt olvashatatlan az aláírásom. Meg gyakran ha írnom kell, akkor begörcsöl a kezem, mert nem tudok lassan írni. Mindig nyomtatott betűket használok.

Hivatalban voltam, 2 nyomtatványt is kitöltöttem. Végül csak az egyiket adtam le, mert az igazolást utólag kell majd átvenni. Olyankor majd sorba kell állni, és az ügyintéző szemeléttára, közvetlen közelről kell aláírni. Szociális fóbiás vagyok, és az ilyen aláírások számomra rettentő nehezek. Egyet valahogy átveszek, de kettővel már nem bírnék el. A másik papírt majd kitöltöm akkor, ha az első átvettem. Hát nem nevetséges?

Csöppet kevertem a dolgokat. Tehát a helyes e-mail cím: lelkitarskellene@gmail.hu (tehát .hu)

43 éves vagyok, Budapesten élek. Szociális fóbiával küzdök, ami megnehezíti az életemet. Egyedül érzem magam. Szívesen e-maileznék olyan nővel, aki csupán beszélgetésre vágyik. Próbáljuk ki, hátha beválik! Elérhetőségem: rosszegyedul@gmail.hu (ennek .hu a vége, sokan nem ismerik)

Aki szociális fóbiás, annak itt a helye.