Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Pregabalin és Trittico GYÓGYSZEREK

Az is nitrós ragacs lehetett.

Paprika vagy paradicsommérgezést lehet kapni? 

Idézet tőle: Kleó

Tulképp. nitrohígító volt bennük. Mint a parkettalakkban. Ja, fejfájást, azt csinált, másnap mintha a koponyacsontod fájt volna, olyan érzés volt.

Nekem sima használat közben is fájt a fejem technika órán.

Idézet tőle: Johnny Firpo

Annyit lehet tenni, hogy alacsony glikémiás indexű komplex szénhidrátokat eszel pl zabpehely, barnarizs stb, de erről elég sok táblázat van a neten.

Zabpelyhet hol lehet kapni? Több èlelmiszer üzletben kerestem, de nem volt.

Az ebédem heti 3-5x főzelék. Ahhoz ragaszkodok. Szendvicsek mellé sok zöldséget eszek. Mivel nem elég ha felvágott (csirkemell, pulykamell) formájában eszek húst, így a sovány húst is eljezdtem visszaépíteni. Pl serpenyőben sütve. 

Húsok mellé nem eszek mindig köretet. Hús + nyers zöldség.

Mielőtt szedni kezdtem újra a Pregabot, a másik véglet volt. Csoda volt, ha napi 2x keveset tudtam enni. Pl 1 adag főzeléket 2 részletben. Sokszor egyáltalán nem ettem. 

Tulképp. nitrohígító volt bennük. Mint a parkettalakkban. Ja, fejfájást, azt csinált, másnap mintha a koponyacsontod fájt volna, olyan érzés volt.

Nálam szerencsére ez sincs egyáltalán.

Az a baj, h ez úgy fokkzza az étvágyam, h ha már szó szerint nem fér belèm étel, akkor is fennmarad az èhség érzet. Nem érek el jóllakottság érzést semennyi ételtől.

Hooooool vetteeeeeeed? 😀

https://m.youtube.com/watch?v=n3UlwVm3Hww

Annyit lehet tenni, hogy alacsony glikémiás indexű komplex szénhidrátokat eszel pl zabpehely, barnarizs stb, de erről elég sok táblázat van a neten.

Idézet tőle: Kleó

https://mult-kor.hu/20111119_kabitoszerfogyasztas_a_szocialista_idoszakban

XD XD XD

Érdekes ez a cikk. Mi volt az a ragasztó? Nem szipuztam, mégis megfájdult tőle a fejem. Mi suliban átálltunk Sulifixre. Az nem okozott fejfájást.

Régen benzinszagtól is fejfájásom lett.

Sajnos étvágycsökkentő tápkieg nincs, max ha telenyomod magad koffeinnel akkor nem érzed annyira.

Ezek is azok amiket említettem.

https://mult-kor.hu/20111119_kabitoszerfogyasztas_a_szocialista_idoszakban

XD XD XD

Természetesen illegális. 😀 Én csak ezeket tudom, ebben éltem évekig, de neten beszerezhető ahogy láttam.

Írja a cikk... hát azok mind ismerősen csengenek ifjúkori fülemnek...

Van táplálékkieg. formában, J Firpo biztos alaposan tájékozott ebben.

Régen volt Reductil, de betiltották.

Vannak/voltak amfetaminszármazékos szerek.

BMI indexem 21. Erre nehéz lenne fogyasztó gyógyszert felíratni. 

Szerzik vagy felíratják?

Idézet tőle: John Doe

Volt 1 barátnőm még fijatalon, kaposváron járt a dipis ápolónőképzőbe, és ő evett egy valamilyen gyógyszert, mert a mellékhatása az étvágytalanság volt (fogyás cáljából). Lehet, hogy van valami rendes hivatalos készítmény is étvégytalanság előidézésére. Ha mondjuk számolja mellette az ember a kalóriabevitelt, hogy alultáplált se legyen.

Adipex, Regenon a nők között nagyon megy. Étvágycsökkenető gyógyszerek.

Idézet tőle: Kiscsillag

Étvágycsökkentő gyógyszert már nagyon ritkán írnak fel.

 

Ezeket kipróbálom.

Most a tányér felén zöldség van, ha nem főzeléket eszek.

Tegnap du kávé helyett főzelékkel ébredeztem.

 

Az utolsó bekezdésben említ vmi új típusút, de az is receptes.

Étvágycsökkentő gyógyszert már nagyon ritkán írnak fel.

 

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/cikkek/igy_beszelhetjuk_le_gyomrunkat_az_ehsegrol/19990616144414

Volt 1 barátnőm még fijatalon, kaposváron járt a dipis ápolónőképzőbe, és ő evett egy valamilyen gyógyszert, mert a mellékhatása az étvágytalanság volt (fogyás cáljából). Lehet, hogy van valami rendes hivatalos készítmény is étvégytalanság előidézésére. Ha mondjuk számolja mellette az ember a kalóriabevitelt, hogy alultáplált se legyen.

Állítólag olyankor enni szoktak.

Ma is aludtam kb 3-4 órát. Este 8-kor ébredtem fel.

Valamit ki kell találnom arra, hogy állandóan éhes vagyok.

Early morning anxiety and emergence of anxiety symptoms between doses of XANAX have been reported in patients with panic disorder taking prescribed maintenance doses of XANAX.

These symptoms may reflect the development of tolerance or a time interval between doses which is longer than the duration of clinical action of the administered dose. In either case, it is presumed that the prescribed dose is not sufficient to maintain plasma levels above those needed to prevent relapse, rebound or withdrawal symptoms over the entire course of the interdosing interval. In these situations, it is recommended that the same total daily dose be given divided as more frequent administrations (see DOSAGE AND ADMINISTRATION).

Ilyen reggeli szorongàsos rosszullét nekem is volt/van.

Korábban is sokszor volt hetekig (nyugtató leépítésnèl) vagy akár fix adag mellett ilyen reggeli rosszullét.

Gyszermentes időszakban is volt ilyen.

Hol a saját szorongásom okozza, hol az, hogy nem hat a gyszer már reggel, néha megvonási tünetem is van.

Olyan sosem volt, h nappal 2 adag között nem hat eléggé, sürgető bevenni. Csak reggel.

Kórházban és Thalassa Házban sokan remegve vártak a gyszer osztást.

A tájékoztatón az áll, hogy a napi adagot 2-3 részre kell elosztani. Dr infó szakmai leírásnál is ez van, úgy rémlik, hogy FDA-s tájékoztatóbsn is ez áll (más kérdés, hogy szorongásra ők nem javasolják)

Nekem a 3 részlet jobban bevált. Egyenletesebb a hatás. 12 órán át nekem nem hat jól ez a gyógyszer.

Amikor 3x75 mg-t szedtem nem álmosított annyira, hogy aludjak nappal. 150 mg egyszerre bevéve nagyon álmosított. 6 nap után emeltem, még a 75 mg-os adagoknál sem múlt el a mellekhatás, nem alakult ki azokhoz a toleranciám.

A legjobb nekem az lenne, ha 100 mg-os kapszulák lennének.

Ez a napi háromszori adagolás nagyon piszkálja az agyam, lehet, hogy íratok ki 75mg-osat is és délben lesz. Úgy is holnap megyek az áterhez.

Egyszer nyugtató mentes időszakban kórház 3x0,5 mg Frontint adott. Ez nem az az alkalom volt, amikor elvettek nyugtatót. Pár nap után mondtam, h ez nem jó mert így a reggeli Frontin után alszok 3 órát, a déli után is 3-at, az estivel is 3-at. Vettek el a nappaliból és éjjelre adtak altatót.

Hatásra nekem egyébként kellett volna nappal.

Most hasonlóan vagyok a 2x150 mg Pregabbal, igaz csak 2 napja szedem.

Tegnap a reggeli után aludtam 4 órát. Az esti gyógyszerrel éjjel 5-öt.

Tegnap elmentem nehezen a talalkára. Voltak érkezéskor mozgáskoordinációs gondok.

Mire véget ért, kijózanodtam a gyszerből, de nem rúgtam be az alkoholtól. Hazaérkezéskor már nem volt mozgásos gondom. Az alkohol nem okozott, 

Nagyon félve ittam. 1 PinaColadat (4 cl bacardi van benne, de szerintem itt bele sem tesznek ennyit), pezsgőt (szerintem összesen max 2-3 dl lehetett), 1 forralt bort (ebből szinte kifőtt a bor).

Orvosom szerint 75-75-150 mg adagolásra átállhatnék mellékhatás gond miatt.

 

Mellékhatás miatt, vagy függőség gond miatt valószínűleg nem javasolnak neki többet. Ez is egy szempont.

Ez az amit mindig mindenkinek én is mondani szoktam. Adott x gyógyszer amit 1-től 10-ig lehet szedni az egyszerűség kedvéért. Szed belőle az illető 1et, de közben panaszkodik, hogy rosszul van. Első kérdés, akkor minek szedi? Második kérdés, ha 1-től 10-ig lehet szedni miért nem emeli meg az adagot annyira, hogy ne legyen rosszul? Számomra ezek ilyen x aktás rejtélyek.

Nekem Pregab jelentősen csökkenti a megvonási tünetet. 

1 mg mellett megvonási tünetem volt. Pregabot újra kezdtem szedni. Azonnal elmúlt. 0,75 mg mellett sem jött el, amikor csökkentettem.

0,5 mg mellett megvonási tünetem volt. Ekkor emeltem Pregabot. Emellett ez azonnal elmúlt. Annyira nem, hogy tegnap ki is maradt, nem vettem be Frontint.

Reggel szétcsapott a 150 mg Pregab. Ébren sem tudtam maradni. Nagyon nyugodt voltam. Most múlik a hatása, de még szédülök, gond van a mozgásommal stb.

Ma délután alvás utáni ébredéskor megint rosszul voltam. Ezek szerint mindegy, h mikor alszok, ébredéskor rosszullét van. Mától 0,25 mg-al folytatom a Frontin elhagyást, megint megvonási tünetem van. (Nemcsak ébredéses rosszullét)

Ha a Frontin teljes elhagyása után sem alakul ki Pregabhoz mellékhatástolerancia, csökkentem 2x150 mg-ról 3x75 mg-ra. 

 

 

 

Idézet tőle: Johnny Firpo

Ennek utánanéztem én is jobban, elvileg ez egy több ezres kutatás volt. Egyébként itt is írja, hogy "The mean dosage was approximately 5 mg to 6 mg daily." Én is ezt szedem.

Utolsó bekezdés: 

A XANAX-ra reagáló betegek pánikzavarral való kezelésének szükséges időtartama nem ismert. A pánikrohamoktól való hosszan tartó időszakot követően megkísérelhető a kezelés gondosan felügyelt, fokozatos megszakítása, de bizonyíték van arra, hogy ez gyakran nehéz lehet a tünetek kiújulása és/vagy az elvonási jelenségek megnyilvánulása nélkül [lásd: Adagolás és alkalmazás (2.3). )].

 

Na most ehhez képest amit én szedek az egy teljesen normális középérték, egyébként lehetséges, hogy ha a két utolsó bekezdést összerakjuk, hogy nem csak pánikra szedtek 4mg-nál többet és azoknál lehetett 50%al csökkenteni az adagot. Bár ez meg azért lenne furcsa, mert amit bemásoltál az teljese egészében a pánikbetegekre vonatkozik.

A drugs.com-on a tájekoztatóban ez így állt. 

FDA-as Xanax tájékoztatóban is említik ezt a kutatást, de sokat írnak a megvonási tünetekről is.

Ott pánikra 1-10 mg-os adagot írnak, amit szedsz az kb közepes adag. 

Logikusnak is tűnik addig emelni, mig hatásos adagig eljutsz. Az sem lenne jó, ha kisebb adag mellett alig javulsz. 

Itthon az orvosok többsége nem engedne senkit 10 mg-ig emelni. Kivételek vannak.

Ott több helyen írnak kutatásról, pontosabban több kutásról is írnak, de erről csak ennyit, illetve újra említenek post-marketed kutatást, de nem írják, hogy ez ugyanaz vagy másik.

Az biztos, hogy több kutatásról írnak.

Idézet tőle: Johnny Firpo

Na pont ezért írtam, hogy a kettőt lehet együtt szedni, a megvonási tünetből is látszik, hogy a pregab nem helyettesíti a xanaxot sajnos, nem ugyan úgy hat. Lehet egyébként, hogy estig nekem se tart ki a reggeli adag, úgyhogy majd idővel lehet lesz 3*150mg. Mondjuk akkor én is el akarok majd venni a xanaxból, legalább napi 1-2 mg-ot. Amúgy is van egy olyan kutatás, hogy akik legalább 3 hónapon át szedtek 4mg-nál több xanaxot azoknál az adag felére csökkentése után is megmaradt ugyan az a hatás megvonási tünet nélkül, hát kíváncsi leszek.

Erre némi rosszmájúsággal azt lehet mondani, hogy mikor már hosszászoktak a magas adaghoz az  már nem volt hatásos, így le lehetett felezni, mert az ugyanúgy  nem volt hatásos.

Ennek utánanéztem én is jobban, elvileg ez egy több ezres kutatás volt. Egyébként itt is írja, hogy "The mean dosage was approximately 5 mg to 6 mg daily." Én is ezt szedem.

Utolsó bekezdés: 

A XANAX-ra reagáló betegek pánikzavarral való kezelésének szükséges időtartama nem ismert. A pánikrohamoktól való hosszan tartó időszakot követően megkísérelhető a kezelés gondosan felügyelt, fokozatos megszakítása, de bizonyíték van arra, hogy ez gyakran nehéz lehet a tünetek kiújulása és/vagy az elvonási jelenségek megnyilvánulása nélkül [lásd: Adagolás és alkalmazás (2.3). )].

 

Na most ehhez képest amit én szedek az egy teljesen normális középérték, egyébként lehetséges, hogy ha a két utolsó bekezdést összerakjuk, hogy nem csak pánikra szedtek 4mg-nál többet és azoknál lehetett 50%al csökkenteni az adagot. Bár ez meg azért lenne furcsa, mert amit bemásoltál az teljese egészében a pánikbetegekre vonatkozik.

Nálam semmi ilyen nincs amit felsoroltál. Nyilván ha így lenne én se szednék ennyit, de meg se látszik rajtam, hogy 3 fajta gyógyszert szedek, sőt, hogy egyáltalán bármit is szedek. Ezt megerősítették a haverok is "olyan, mintha semmi bajod nem lenne" kijelentéssel többször is.

Én ezt találtam (amit te is):

The recommended starting oral dosage of XANAX for the treatment of PD is 0.5 mg three times daily. Depending on the response, the dosage may be increased at intervals of every 3 to 4 days in increments of no more than 1 mg per day. Controlled trials of XANAX in the treatment of panic disorder included dosages in the range of 1 mg to 10 mg daily. The mean dosage was approximately 5 mg to 6 mg daily. Occasional patients required as much as 10 mg per day.

For patients receiving doses greater than 4 mg per day, periodic reassessment and consideration of dosage reduction is advised. In a controlled postmarketing dose-response study, patients treated with doses of XANAX greater than 4 mg per day for 3 months were able to taper to 50% of their total maintenance dose without apparent loss of clinical benefit.

The necessary duration of treatment for PD in patients responding to XANAX is unknown. After a period of extended freedom from panic attacks, a carefully supervised tapered discontinuation may be attempted, but there is evidence that this may often be difficult to accomplish without recurrence of symptoms and/or the manifestation of withdrawal phenomena [see Dosage and Administration (2.3)].

Az utolsó 2 bekezdést nem tudom összeegyeztetni.

Azt nem írják le, hogy ez a kutatásban lévő összes személyre vonatkozik, vagy csak egy részükre. Nem derül ki, hogy kaptak-e mellette más kezelést, jártak-e terápiára.

Az azért furcsa, hogy összeszedtek X akárhány pánikbeteget, akinek több, mint 4 mg kellett és 3 hónap után lefelezték az adagot és nem járt klinikai előny vesztéssel. Ha ebben a kutatásban részt vett 300 ember, akkor ez mindnél így volt? Egy sem volt, aki szarabbul lett? 

Ha ennyire jól le lehetett csökkenteni 3 hónap után mindenkinél, akkor a második bekezdés miért írják le, hogy az adagcsökkentés gyakran (nem tudom, h a may often pontosan mit jelent) állapotrosszabbodással és/vagy megvonási tünettel jár?

 

Idézet tőle: ElijahShade

Férfitársaim figyelmét szeretném felhívni egy dologra:

a Trittico nálam tartós, hosszabb ideig tartó, kiváltó ok nélküli merevedést okozott - 4 órán át.

Nekem mázlim is volt, mert netes beszámolók alapján olyan is lehet, hogy nem múlik el akár 10 órán át sem, és elég csúnya vége is lehet. 

''A hímvessző fájdalmas merevedése (nem szexuális kapcsolat következményeként) ami nem múlik el (priapizmus)''

Ez azt jelenti, elég veszélyes urológiai szempontból. 

https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/trittico_ac_150_mg_retard_tabletta/12334

 

Köszönjük az infót!

15 éve, a pszichózis első fél évében hatásra kb 3x2 mg kellett volna (ha lett volna orvosom...). Nem állítom, h 3x1 mg nem segített volna sokat, de még amellett is erős szorongásom lett volna.

Ezzel az a problèmám, hogy 3x2 mg-al most sem tudnám nem átaludni a napot, most is NAGYON kábának, szedáltnak tűnnék, most is durván be lennék lassulva, most sem tudnék egyenesen járni, most is elesnék stb. 

Leginkább nyilván AP kellett volna, de hatáskialakulásig kb ennyi kellett volna, h ne rettegjek.

Nem állítom, hogy mindenkinél kialakul.

Nálam sajnos igen, emiatt szorongás esetén csak erre támaszkodni és emelgetni nem lenne jó.

Ráádásul olyan is előfordul nálam, h a hatása erősen gyengül, de az álmosító hatása nem. Pl mhelyen beveszem, a szorongásra szinte alig ér valamit, de komoly ébrenmaradási gondom van. Vagy el is alszok munkahelyen, buszon, villamoson.

Szerencsére, ha jobb időszakban nem szedem vagy nem minden nap szedem, akkor elszokik tőle a szervezetem. Később ha újra szedem, jobban hat.

Nem tudom. Ahogy írtam szerintem ez a hozzázokás nem mindenkinél alakul ki. Anyukám 30 éve szed napi 2-2.5mg rivotrilt és a mai napig ugyan olyan jól hat neki. Ez volt a kezdőadagja és azóta is ezt tartja.

Az egészen biztos, hogy azzal nem lehet 2 mg Xanax hatását 4 mg hatásával egyenértékűre növelni, ha X ideig magasabb adagban szedi, majd csökkenti.

Olyan lehet, hogy magától, terápiától, poz életeseménytől stb javul vkinek az állapota és utána csökkentés ellenére ugyanolyan jól van.

Idézet tőle: Johnny Firpo

Például mit jelenthet? Milyen egyéb klinikai előny van azon kívül, hogy nem csökken a hatásossága?

Klinikai előnye akár az is lehet egy csökkentésnek, hogy kevesebb a mellékhatása.

Érezhette úgy vki, hogy nem rosszabb neki összességében véve egy kisebb adag, ami ugyan kevésbé erős hatású, de nincs annyi mellékhatása.

Kisebb adag mellett az idegrendszer jobban tud tanulni (pl terápia hatására). Ez is lehet klinikai előnye a csökkentésnek. 

Más példa most nem jut eszembe.

800 mg Seroquel teljes elhagyásának klinikai előnye az volt, hogy bár semmilyen tünetre nem hatott a 0 adag, de megszabadultam az összes mellékhatásától. 

800 mg mellett heti 40 órás munkát nem bírtam volna. Elhagyása után fő és másodállásom volt.

Az esti 150 mg Pregab annyira erős volt, h jobbnak láttam nem bevenni mellé az esti Frontint.

Idézet tőle: quablock-nemtudom

Ha úgy érzed hogy nem jó a Xanax, próbáld a Rivotrilt.

Ha az előzményekre kattintok, nem egyértelmű, hogy melyikünknek írtad.

Charlie rosszul volt a Rivótól, amikor próbálta.

Én szedtem korábban Rivót. Ugyanaz a bajom vele, mint a Frontinnal. Nekem gyorsan gyengül a hatása és nem szeretnék nagy adagot szedni (függőség miatt).

Ezért állok át a Pregabra Frontinról.

Például mit jelenthet? Milyen egyéb klinikai előny van azon kívül, hogy nem csökken a hatásossága?

A Rivotrilt nem bírtam sajnos, rosszul voltam tőle.