Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Pregabalin és Trittico GYÓGYSZEREK

Oldal 1 / 5Következő

Sziasztok! Tritticoról van valakinek tapasztalata? 2 hete 100mg szedek. Az alvásom egyértelműen javult, talán a napközbeni hangulatom is kicsit. 

Ha jól látom kép alapján, akkor te nő vagy (mármint ha ez a te saját képed) .

A lényeg:

- antidepik gyakran belezavarnak a szexuális funkciókba, mármint orgazmus, merevedés, a Trittico és Valdoxan sok férfinál, pl. nálam önkéntelen és tartós ideig (3 órán át) fent álló erekciót okoz, így természetesen nem szedem

- a citapram/cipralex/escitil  gyakori mellékhatása az orgazmus hiánya

- az antidepihez kedzetben 1  - 2  hónapig szorongáscsökkentőt szoktak írni (Frontin, Rivotril, Xanax stb), és ezzel egyidejűleg el kell kedzeni pszichoterápiát, hogy traumákon dolgozzatok stb. , így majd 1-2 hónap után szorongáscsökkentő kuka, majd csak antidepi marad

Sokféle antepi van: van még Prozac, Xanax, Brintellix, Zoloft, Coaxil meg Aurorix stb. 

Sziasztok!

Hosszú előzmények után 2022. júliusban jelentkeztem egy pszichiáternél, aki kevert szorongásos és depresziós zavart, plusz legutób alvászavart állapított meg. Először Mirtazapint javasolt, de ezt elutasítottam az étvágyserkentő hatása miatt. Eztán Escitalopramot írt fel, de kb. 3 nap szedés után PGAD (persistent genital arousal disorder) tüneteket és az orgazmuskészség totális megszűnését tapasztaltam. A kettő együtt nagyon zavaró és ijesztő volt, ezért másfél hét után váltottunk, ekkor Tritticót kaptam. Ebből jelenleg 200-250 mg-ot szedek esténként, de az álmatlanságom nem javul tőle. Ezért legutóbb éjszakára altatót, Sanvalt írt fel a doktornő a Trittco mellé. Így átalszom az éjszakát és a kedvem sem annyira rossz, azonban iszonyú dekoncentrált és álmos vagyok egész nap. Legszívesebben csak aludnék, ez okozná a legnagyobb örömöt. Ezt már a Trittico egyedüli szedésénél is tapasztaltam. Időnként próbálkozom azzal, hogy enyhén csökkentem a Tritticót pl. 250 mg-ról 225-200 mg-ra. Ekkor azonban iszonyú erős szorongás, egész napos sírás, paranoid gondolatok és teljes kétségbeesés jelentkeznek nálam.

A gyógyszer másik mellékhatása, hogy csak orrcseppel tudok létezni egész nap, mert annyira bedugul tőle az orrom. (Mondjuk ha választani kellene, hogy orddugulás vagy állandó genitális izgalom orgazmusképtelenséggel párosulva, akkor inkább az előbbit választanám.)

Azt szeretném kérdezni, hogy más is tapasztalt-e ilyesmit a Tritticóval, és lett-e megoldás, változtattak-e a gyógyszeren pl.

Köszönet!

Amúgy simán lehet stressztől is. 2 napig a fejem is szétrobbant, amikor épp nem hatott gyszer. Hánytam is 1x.

Ma és tegnap már jobb volt. Önkénteskedek menekült átmeneti szálláson. Tegnap is ezt csináltam.

Ez jó ötletnek tűnik.

Szerinte stressztől is lehetek aluszékony. Pregabból teszek majd egy próbát 2x75 mg-al. 75-0-150 mg helyett. Hátha az a bajom okozója.

Én ezek közül egyikkel sem találkoztam. Talán a dokid nem szakértené + ?

Valaki meg tudja szakérteni a problémám? Kleó, Ripedonboy, bárki?

Mit tegyek? Az esti Pregabot csökkentsem? Trittit hagyjam el?

Túl nagy az alvásigényem. Nem tudom, h melyik gyszertől.

Lamolep és Amitrex nem álmosító. Pregab kicsit, de csak 150 mg-os adag. Annak álmosító hatása nem lehet hosszú, alig hat 6-8 órát. Este szedek 150 mg-ot. Reggeli adagom 75 mg.

Szedek Trittit is, de csak elalvás segítőnek 1/3 tablettát. Antidepr hatáshoz 1-2 szem kell. Ez hosszan is álmosíthat, retard tabletta. De 1/3 szem az nagyon kis adag.

Amitrex túlpörgésre bevált. 2x200 mg-ot szedek.

Pregab maradt. Frontin csökkentve. Elhagyás még nem megy. Nem a legjobb időszak. Sok volt az izgalom. Nemrég kezdtem dolgozni. 

Trittiből csak alvássegítő adagot szedek. 1/3 tablettát.

Lamolep visszaépítés alatt. Most 50 mg. 1 hét múlva lehet majd 100 mg-ra emelni.

Pregabból a 75-75-150 mg a max, amit bírok.

Frontinból kis adaggal rosszul vagyok, naggyal be vagyok állva. Látványosan szedált vagyok. Pregabbal, ennél többel ugyanez.

Az esti 150 mg Pregab iss olyan adag, amivel nem tudok egyenesen járni, de este még elmegy

Lehet, h akatízám van.

Nem tudok egy helyben ülni, állni. Annyira nem, h a buszról is inkább előbb leszálltam és gyalogoltam.

Ma taxival jöttem haza.

Tritti lassan lesz emelve. 3-4 naponta. Ezt 2 napja szedem.

Lamóka nagyon lassan. 25 mg-ot szedek pár napja.

Pregab csökkentve. 75 reggel, este 150 mg. 150 mg olyan járásgondot okoz, ami max este megy el. Esetleg azt lehet, h a reggeli és délutáni között hagyok 8 órát. Így 75-75-150 mg.

Frontin: igény szerint. 

Amitrex 200 mg-al indul. Nem tudni mekkora adag lesz hatásos.

 

 

Amitrexet kaptam, mert pörgök és Lamóka csak 6 hét múlva lesz 200 mg-os, nekem optimális adagú

200 mg Amitrexet kezdtem ma. Mellékhatás nincs.

 

Idézet tőle: Kleó

Mit fox csinálni egész nap álló faxszal?

Sajnos nekem nem nőtt faxom. Vajon ebben is segít? 

 

Mit fox csinálni egész nap álló faxszal?

Tritti:

trazodon növeli a teljes alvásidőt úgy, hogy redukálja az éjszakai ébredéseket és csökkenti a REM mennyiségét. Mintegy dolgozik a REM-nyomás ellen, amely a depresszió tipikus velejárója. A triciklusos antidepresszánsoktól eltérően a trazodon nem rövidíti le az alvás pihentető hatású negyedik fázisát, így kedvező – és a benzodiazepinekétől eltérő – szedatohipnotikus hatása miatt beválik a depresszió talaján kialakult inszomnia és a szorongásos depresszió kezelésében. Az alvásmintázatra kifejtett hatása alapján az inszomnia kezelésére alkalmazzák depresszió nélkül is (ún. off-label használat) különösen drog- és alkohol dependens esetekben, amikor a benzodiazepin vagy benzodiazepin-szerű altatóknak nagy az abúzus-kockázata. Bevált a poszt-traumás stressz zavar alvászavarának kezelésére is. A hipnotikus felhasználás tipikus adagja 25-től 150 mg-ig terjed. Demens betegek agitált állapotának kezelésére is használják 50-150 mg közötti dózisban. A generalizált szorongásos állapot feszültségének és aggályoskodásának csökkentésére is beválik 250 mg dózis felett. A trazodonnak erekciót erősítő hatása is van. Megnöveli az erekció turgiditását és idejét is 150- 200 mg-os napi adagban. Alkalmazását erre a célra nagymértékben csökkentette a foszfodiészterá

Lamókat szedhetdm újra, de annak olyan lassú az emelhetòsége a protokoll szerint (kiütést okozhat), h egy évszázad mire elérem a terápiás adagot. Az szorongást nem old, gondolatrohanás ellen jó.

Trittit is elkezdhettem. 1/3-ot. Ezt 1 szemig kell felvinnem és hetekig várni a hatást. Nem fokoz szorongást az elején, vérnyomást viheti le, ezért kell kicsivel kezdeni.

 

Próbáltam nagy adag Pregabot, Frontin nélkül. Ugyanaz a baj vele, mint a nagy adag Frontinnal. Látványosan szedált voltam, járásgondom volt, de hatáshoz az sem elég. 

Ma kimozdulós dolgom van, nem vehetek be ennyit.

A C-PTSD részeként van a PTSD vizsgálatokkal kspcsolatban. A maradék a többi.

Nem. 

Amit linkeltem. Az könnyebb.

Milyen jellegű állás, olyan irodai mint a régebbiek?

Frontint elhagyatni szeretnè, de így nem megy. 

Jelentkeztem állásra. Az ok is lenne, de van üzemorvosi.

Nekem vizsgálat okozta PTSD-m van. Egy közelgő vizsgálat a korábbiak miatti flashbacket erősíti.

Ha nem lenne üzemorvosi, tudnék ott dolgozni. De így nem, mert vizsgálat előtt a korábbiak flashbackje van, utána a vizsgálat miatt rohamok, rosszullét. 

Újratraumatizál. Minden vizsgálat tovább mélyítette ezt. Erre sima dekondícionálás nem jó. 

EMDR sem mert ott fel kell idézni és ahhoz labilis vagyok. Utána krízis, öngyilkossági késztetés vagy próbálkozás sem lenne kizárt. Ezért nem javasolják még.

1-1,5 mg más jellegű szorongásra jó lehet, de erre nem elég.

Orvos mindfulnesst ajánlott és minél kevesebb nyugtatót. Próbáljam ne bevenni vagy kevesebbet.

Fogadjam el, hogy most ez van.

Arra ébredtem, h hív az orvos. Mindjárt alszok vissza.

Pregabot nem mertem mellé bevenni. Tuti elesek.

A hatása viszobt már gyengül. Állni, járni tudok. Nem esek el, de nem tudok egyenesen járni. 

Éjjel nem tudtam aludni. De nemcsak azért ütött ki. 

Amikor aludtam éjjel és nappal vettem be ennyit rohamnál, akkor is ez volt. Kapaszkodba járás, lassú elkent beszéd, alvás. Akkor tovább bírtam ébren. 

Lényegesen enyhítette, de kapaszkodva jártam és elaludtam. 

A 2mg Frontinnak mi lett a hatása, jó volt rá?

Reggelre rosszullét. Flashback. 2 mg Frontin. 

Orvosommal beszéltem, arra ébredtem, hogy hív: nem tud adni olyan gyógyszert, ami erre hatna, de nem üt ki. Pl bevétel után napközbeni beszedésnél ébren tudok maradni, nem alszom át életem, ha este veszem be.

 

Fogászat kipipálva.

Kivételesen nem fájt, alig vérzett. Korábbiak nagyon fájtak. Most jó stratégiám volt. Megbeszéltem, hogy ha már zavaróan erős a vér íz, jelzem és öblögetek ott szájvízzel. 

Tegnap beszéltem az orvosommal. Gyszeres dolgokra nem jutott idő.

Lamolepet visszaállíthatom. Ez eléggé lassú lesz. 25 mg 2 hétig. Ennyit tudtunk megbeszélni.

Jó lenne, ha Trittit is szedhetném újra. Alváshoz adott egy kis lökést (miután 9 nap alatt Dormicummal visszaállítottuk a felborult ritmusom). 

Szedése alatt nem volt szorongásos rohamom reggelem. Nem tudom, hogy emiatt vagy egyébként sem lett volna.

Flashbackre lövésem sincs, h mi volna jó. Orvosom szerint leginkább terápia. És addig? 

Orvosom nem nyugtatópárti. Hagynám el, de közben ott a flashback. Terápián ezt felturbózza az egekig.

 

Idézet tőle: Johnny Firpo

Én nem értettem félre. Kéz, alkar, arc, haj érinthető, de nem szájjal, fogászat nem zavar, tehát az orális szex mehet. 😀 Tuti erre gondoltál. 😀

Pontosan'

Fossál mogat!

Verzió 2:

Reggel, este fogat mosok.

Mostanában reggel fosok...de nem kicsit. Lehet ez pregabalin vagy bármelyik másik gyógyszer mellékhatása vagy esetleg bekaptam valami vírust vagy ezt a mikrobi variánst annak ellenére, hogy háromszor vagyok oltva?

Reggel, este fogat mosok,

Így a doktortól nem fosok.

A pénzem is mind megmarad,

Mert nem kell vennem új fogakat! 😀

A fogászat nekem a pénztárcámat traumatizálja...

Én nem értettem félre. Kéz, alkar, arc, haj érinthető, de nem szájjal, fogászat nem zavar, tehát az orális szex mehet. 😀 Tuti erre gondoltál. 😀

Nem félreértendő. Nem szájjal érinthető az arcom.

Ölelés közeli ismerősnél megy. 

Kezem, alkarom, arcom, hajam érinthető.

Fogászat, szemészet, vérvétel, fodrászat az ok.

Idézet tőle: Johnny Firpo

Idézet tőle: Kiscsillag

Nem is túl életszerű gyakorolni. Kit kérjek meg, h fogdossa a hasam, hátam, fenekem stb?

Te már láttál, priviben küldj egy teljes alakos képet, aztán én szívesen segítek ahol tudok... 😀 😀 Én ilyen jószándékú ember vagyok. 😀

🙂

Majd vmi netes oldalon keresek még ilyen segítőket.  Lehet még egyéb extrákat is felajánlanak.

Idézet tőle: Kiscsillag

Nem is túl életszerű gyakorolni. Kit kérjek meg, h fogdossa a hasam, hátam, fenekem stb?

Te már láttál, priviben küldj egy teljes alakos képet, aztán én szívesen segítek ahol tudok... 😀 😀 Én ilyen jószándékú ember vagyok. 😀

Erre a legrosszabb, ami törzénhet, ha vki rám nyomul és fogdosni kezd. Azaz szexuálisan zaklat.

Az érintés sem sima fóbia. Traumatizál az is. Szexuális zaklatásként élem meg.

Nem is túl életszerű gyakorolni. Kit kérjek meg, h fogdossa a hasam, hátam, fenekem stb?

Nekem nem tud rögzülni pozitív tapasztalat. Olyan nem volt.

Ami traumatizál annak az ismétlése árt.

Pl ha vkit megerőszakolnak és ez PTSD-t okoz, arra nem gyógymód, ha utána újra és újra megerőszakolják. 

 

 

Nekem fokozta a rosszullétet miden új vizsgálat. Eleinte érintésfóbia nem volt.

Egy idő után ez addig romlott, míg kiváltódott az érintésfóbia is + más tünetek. 

Már olyan vizsgálatok sem mentek, amikkel sosem volt bajom.

Akkor már a fürdés is gond volt. Átöltözés is Tamponhasználat stb. Kiváltotta a flashbacket.

Egyre súlyosabb állapotot okozott. Ezért végül azt mondta az orvosom tavalyelőtt, h akkor menjek orvoshoz, ha sürgős. Halasszam, amit lehet.

Így tettem. 

Kórházba be akartam menni nyáron, de írtam terapnak, hogy problèma, h vizsgálatok vannak.

Erre írta, h kell a beleegyezésem. Aztán telón is mondta.

Kórházban derült ki, h terapom kutyafuttában mondott valamit, nem így van.

Így rámerőltettek párat.

Ezektől még betegebb lettem. Újratraumatizált. 

Nem vették komolyan, h PTSD-m van és ezzel ártanak.

Kórház után alakult ki, h nem megy a pizsamában alvás sem mert flashbacket vált ki.

Aztán kialakult az is, h félek az utcán mert ha ott rosszul leszek, baleset ér, akkor orvost hívhatnak, aki vizsgálatot végez, hozzám ér.

Végül öngyilkosság határán a hang megjelent és elmúlt a flashback. Azt mondza, h nem engedi, h érezzek traumatizáló eseményekkel kspcsolatban. Pikk-pakk jobban lettem. Elmúlt a hslálvágy.

Kaptam Pregabot. Lehúzta a szorongást.

Erre megjelent a hang és közölte, h nem véd meg a flashbacktől. 

Ehhez annyi elég volt pizsamában feküdtem. Ez kiváltotta a flashbacket.

 

Új vizsgálazról már szó sem lehet. A végsőkig erőltettem.

Volt ami emlékezetkiesést okozott (annyira traumatizált). Volt ami zavart állapotot. A városban bolyongtam. 

Már addig fajult, h a kórházi után azért nem kíséreltem meg öngyilkosságot mert ez nehezen megoldható zárt osztályon.

Új vizsgálat után összeomlanék. Nem tudom mi tarthstna vissza öngyilkossági kísérlettől. 

Fogászat kivétel.

Az a baj, hogy fóbia mellett sem rögzül feltétlenül a pozitív tapasztalat, ha szedsz mellé xanaxot, ez sajnos klinikailag bizonyított én meg magamon érzem. Van amit már mondjuk 10szer megcsináltam és tizenegyedjére ugyan úgy vágok neki, mintha az első alkalom lenne, szar ügy. Ilyenkor tudatosan bíztatom magam, hogy de hát már 10szer megcsináltad és nem volt semmi, akkor ugyan most mi lenne? Ez egy kicsit megnyugtat, de nem teljesen.

Holnap lehet, hogy emelek 375re, ha már doki rábólintott, bár neki igazából fogalma sincs a pregabalinról. Akkor lesz 150-75-150.

Már egész jól voltam. 

De sajnos a hang közölte, h nem tart távol a traumatizáló emlékektől.

Újra flashbackem van. Nem kell semmi múltbeli dolgokra gondolnom. Magától jön.

Dolgozni már lassan képes lettem volna, üzemorvosi vizsgálat még nem ment volna.

A PTSD-t is vizsgálatok okozták és az újabb és újabb vizsgálatok mélyítették. Végül érintésfóbiát is kiváltott.

Azt mondták, h ne kerüljem el a vizsgálatokat, èpp a gyakorlástól oldódhat a rosszullét. Kioltódhat.

De fordítottja történt.

Sima szorongásnál ez lehet így működik. De ront rajta, ha vmi traumatizál is.

Kórház újratraumatizált.

Amikor a kórházi vizsgálatok okozta flashbackek miatt már erős öngyilkossági gondolataim voltak, akkor javasolta az akkori orvosom, h menjek vissza oda, ahol ezt okozták. Mondtam, h nem megyek. Megint újratraumatizálna. Még betegebb lennék utána.

Erre nem tudom, h mi a megoldás.

Ha csak fóbia lenne, arra jó lenne a gyakorlás.

Ha csak traumatizáció, arra traumafeldolgozás. Pl EMDR. De EMDR-el olyan traumákat kezelnek, amiknél reális esély van arra, h az ne ismétlődjön.

Arra nem készít fel, hogy ami traumatizált, azt utána jól bírjam, ha ismétlődik.

Oldal 1 / 5Következő