Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyulj Mozgással!

ElőzőOldal 4 / 4

Aszittem ez a szeksz topic kiterjesztése...

A séta nagyon jót tesz a keringési rendszernek, a természetben vagy egy parkban pedig még nyugtató hatású is, ha pedig megoldható az, hogy megállás nélkül sétáljunk egyben legalább 3/4 órát, akkor az az egyik legjobb zsírégetésre diéta alatt. 🙂

Sajnos vannak, akiknek olyan mozgásszervi problémájuk (is) van, amellyel versenysportolni, túlságosan terhelődni nem szabad. Lehet ez állandósult vagy időszakos betegség, de ne felejtsük el, hogy mozgásra ilyenkor is szükség van. Az elsődleges – amivel persze semmi újat nem mondok – a séta, esetleg kocogás. Viszont bármilyen unalmas, annyira szükséges is a gyógytorna. Legjobb, ha szakember tanítja be, de a mai internetes világban nem szükséges. A saját mozgásunkat figyelni, esetleges tartáshibákat korrigálni jó, ha tükör előtt végezzük a gyakorlatokat. Színesíthető kötéllel, labdával (na nem expanderre vagy bőrfocira gondolok); ha nem a gerinccel van probléma, 2-3 kilós kézi súlyzókkal is. Arra kell figyelni, hogy mindkét oldalt egyformán terheljük a fájdalomhatárig. Kicsit mindig erőltetni kell... Ha mozgáshoz segédeszközt használunk (pl. botot), mindig az egészséges oldalt kell segíteni, nehogy túlterhelődjön: ha a jobb láb sérült, a bal kezünkben tartjuk a botot.

Na és a depi... Olyankor max. 1 felülés reggel az ágyban tűnik kibírhatónak, de a legyengülés ellen és az emésztés érdekében olyankor is jót tesz egy kis mozgás: az ágyban, fekve is lehet, és pl. közben légzésfigyeléssel kicsit el is lazulhatunk.

Erről a témáról egyelőre ennyi jutott eszembe, remélem, lesznek, akiknek segít!

Na, ez egy jó topic lesz. 🙂 Egyetértek egyébként, a sport már nagyon sokszor segített nekem, anélkül nem is bírnám ki, hogy ne mozogjak. 🙂

Ma este ezt a topikot nem ragozom tovább!

Várom h.sz. -aitokat! 😉

Sokféle mozgásforma van!

Amennyiben van kedvetek megosztani ezzel kapcsolatos gondolataitokat, szívesen olvasom eme fórum topik keretei között is!

Mozgás: öröm, egészség!

Mozgás: sport, kikapcsolódás!

Mozgás: feltöltődés, testi-lelki regenerálódás!

ElőzőOldal 4 / 4