Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyulj Mozgással!

Én inkább le sem írom az eddigi "csúcszabálásaimat". 😀

Igen. 🙂

Más kérdés, h nem túl hosszú időre csillapítja az éhséget. 3 db nem megy.

Akkor a fine dining neked lett kitalálva. 🙂

Nem. Sushit. 🙂

Grillcsirkét? 😀 Jó étvágyad van. 😀 Probiotikumból én az ibs-em miatt anno kipróbáltam az összeset, nekem a protexin balance jött be, úgyhogy maradtam is annál, nem váltogatom, azt szedem már 4 éve.

2 db-ot tudok egyszerre megenni. 

Kamillával gőzölök, iszom is.

Májbetegség is okozhat nehézkes emésztést. Nekem biztos, h flórát is javítani kell. Probiót hosszú távra tervezem. Szerintem váltogatni fogom a márkákat, mivel nem ugyanazt pótolják vissza. 

Magnéziumot nem bírom. Multiban van, azt a kicsit még bírom. 

Az jó, akkor hétfőn veszek is egy doboz legalont, az átertől hazafele úgy is ki kell váltanom a gyógyszereket is.

A sushi is bőven belefér még, én is szeretem, csak elég drága kaja. Amennyiből jól lakom tőle már veszek egy egész grillcsirkét a hentesnél és inkább annak esek neki. 😀

Túró a májregenerálódást segíti. Kifejezetten javasolják. Kávé májtisztító, ezt is javasolja hepatológus. 

Rákérdeztem. Nem befolyásolja. 

Protexin Candies-ben van grapefruit. Ez lehet nem a legjobb nekem. 

Déli gyógyszerem nincs. Akkor veszem be.

Interfoodból (főleg fittnesst választottam) kis adag is elég nekem. Tetszik, h sok párolt zöldséges kaja van.

Sushit is szeretem. Nem tudom, h az mennyire hízlaló.

Nagy adagot csak nagyon ritkán tudok megenni. Nemcsak Interfoodosra gondolok.

Pl kifőzdés főzelék nekem 2 étkezés. Korai és késői evés. 

Ja, nem írtam. Se görcs, se hasmenés. Csak a puffadás hasfeszüléssel. Csökkenteni kell az adagokat. 

Holnap veszek zabpelyhet, natúr joghurtot, kefírt. 

Értelemszerűen, ami komolyabb emésztési gondot okoz, azt nem eszek vagy csak ritkán. Pl tej, kukorica. Fura, de zöldbabot jól bírom. Káposztát is, kis adagban.

Amikor dolgoztam én is az Interfoodtól rendeltem, az a legjobb, egyrészt azért amit te is mondtál, fel van tüntetve minden így könnyű volt vele számolni, másrészt az adag nagysága is jó a fitness kajáknál.

Azt nem tudod esetleg, hogy a Legalon van-e bármilyen hatással az antidepresszánsok vagy pl. a xanax felszívódására, hatására? Szeretnék én is egy doboz Legalont a Paroxat és a Xanax mellé most beszedni.

Megnézem ezt a halat. Úgy látom, h Sparban kapható. Az van a közelben.

Heti 1, max 2 napon főzés is megoldható.

Korábban azt szedtem. Tényleg, több van benne. Nem értem, h Silegonból miért nem napi több kapszulát javasolnak. 

Ezt most óvatosan kezdtem el szedni. Kicsit hashajtó hatású volt legutóbb.

Megnézem a recepteket. Mostanában ritkán főzünk, de eljön az ideje.

SZÉP kártyámon még sok pénz van. Kifőzdében azzal tudok fizetni készpénztakarékossági okokból. 

Ha újra dolgozni fogok, akkor rendelek kaját. Interfoodot, de másra is nyitott vagyok. Fel van tüntetve a kalória, fehérje, szénhidrát stb tartalom. Szoktam zöldségkrémleveseket is választani. Pl spárga, paradicsom stb.

Ilyenre gondoltam például, ebből is van sok fajta, akár mehet a salátába is estére:

https://www.spar.hu/onlineshop/twist-tonhaltorzs-natur-leben-4-x-80-g-320-g/p/426177003

Majd el felejtettem a lényeget, itt aztán tudsz szemezgetni, van egy csomó egészséges és diétás recept, ezek rádásul különösebb főzőtudományt se igényelnek.

https://shopbuilder.hu/builder-gasztro-rovat-a1128

Hátha valami megtetszik belőlük. 🙂

Szeretem. Ilyeneket még nem is láttam.

Gondoltam arra is, h valami tengeri halat veszek. Olyan lenne jó, amit nem kell kirántani. 

Bélpucolónak lehet, h jó lenne a savanyú káposzta. 

A halakat szereted? Azokból jók a zöldséges konzervek is vagy a sima natúr vizes konzervek. A lényeg, hogy ne a paradicsomszószos vagy az a gépzsíros-olajos konzerv legyen.

Silegon helyett a Legalont nem próbáltad még? Lényegében szinte ugyan az, de a legalonban több a hatóanyag, én azt használtam többször, a kondisok is ezt nyomják, még azt is helyrerakta akinek már olyan volt a mája, mint a tésztaszűrő a sok orális szteroidtól.

Mire megkérdezted le is írtam. 😀 Igen, ezek mehetnek nyugodtan. 🙂 A Danone activia probiotikus tulajdonságokkal is renselkezik.

Ezek jó ötletek! Változatosabbá tennék a táplálkozásom. 

Gondolkodok még, hogy milyen gyümölcsöt tudok megenni. 

A listámból kimaradt a Silegon. Ezt kúraszerűen szedem.

A sima kenyérnek magas a glikémiás indexe, mert sima lisztből készül, azon kívül a banán se a legjobb, tele van fruktózzal amit a szervezet nem nagyon tud hasznosítani és szépen behintáztatja a vércukorszintet. Tésztából a durumtészta lenne jó, egyébként egész jó kis étrendet raktál össze. 🙂

Esetleg lehetne még akár olyan is reggelire, hogy zabpehely joghurttal (natúr vagy activia) esetleg kefír, vagy ha szereted a túrót akkor abból is jó a zsírszegény akár vacsorára is. A cottage cheese is jó kaja, akár azt is be lehetne illeszteni még, abból is van zsírszegény.

Glikémiás indexre könnyen találsz táblázatokat, ha rákeresel a gugliban, a lényeg, hogy minél alacsonyabb legyen. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy kevésbé dobja meg hirtelen a vércukrot, folyamatosan szívódik fel az ilyen fajta szénhidrát és kevésbé raktározódik zsírban. Nem mellékesen az ilyen kaják még jobban el is telítenek és nem leszel éhes. 🙂

Joghurtot is szeretem. Abból van valami probiotikus hatású? Kefír?

Glik. indexnek utánanézek.

Pirítóst jobban tudom emészteni a sima kenyérnél. Reggelire pirítóst eszek csirke vagy pulykamell sonkával. Sajtkrémmel vagy vajjal. Zöldséggel. Néha kis sajt is. Ajvár is lehet ezek helyett. 

Ehhez milyen kenyér jó? Teljes kiörlésű?

Ebéd gyakran kifőzdés főzelék + feltét. Pl 1 fasírt vagy 1-2 tükörtojás. Néha csirkemell kirántva. Néha tésztaféle vagy bármi más, ami nem túl zsíros.

Sokszor 2 étkezésre eszem meg. 

Vacsorára salátát tervezek (napok óta azt eszek). Pici Olívaolojjal. Vegyes zöldség + csirke/pulykamell sonka. Néha kis sajt is. Olívabogyó.

Gyümi napi 1 db. Banánt, körtét tudom megenni. Savanyúakat, almát nem bírja a fogam.

Szedek probiotikumot. Most Protexin Candiet. Fokhagyma por és graepfruitmagkivonat is van benne. 

Magas dózisban C vitamint, amíg beteg vagyok. (Légúti betegségem is van). D3 vitamint is elkezdtem szedni. Utóbbit egész télen fogom.

Multivatimint is szedek (ebben alacsony dózisban vannak, amiket kiegészítésnek szedek. Ezért merem mellé szedni)

D-Mannóz port is tervezek.

Útifűmaghéjas (bélradír) kúrát is tervezek nem túl hosszú ideig.

Ilyen formában én akkor csökkenteném a szénhidrátot vagy lecserélném alacsony glikémiás indexűre amit csak tudok.

Soványan, zsírmájjal voltam dietetikusnál.

Mivel a zsírbevitelt nem volt szabad emelni, sok roborálási módszer nekem nem volt ajánlott.

Szénhidrátbevitelt kellett emelni. 

Most gondolom a zsír és szénhidrátbevitelt is csökkenteni kell. Zsírt nem biztos, eléggé zsírszegényen étkezek. Sok nyers zöldség, főzelékek. Próbáltam pár napig zöldségmentesen étkezni, hátha az puffaszt. Rosszabb volt. 

Megmondom őszintén én csak a komolyabb betegség nélküli embereknél merem bevállalni az étrendösszeállítást. Esetedben szerintem egy dietetikus szakorvossal kellene egyeztetni, ő tudná megmondani, hogy a felsorolt problémákkal pontosan milyen ételeket fogyaszthatsz és miből mennyit.

BMI indexet én soha nem néztem, szerintem semmi értelme, persze én speciális eset vagyok, de az én BMI indexemet megnéztem gyorsan és 35.8, szóval el vagyok hízva. 😀 Papíron persze, mert ez nem veszi figyelembe, hogy a maga a zsírmentes testtömegem is 90 kiló körül mozog. 🙂 Még az is 26.9 a testmagasságomhoz, tehát túlsúlyos lennék egy deka zsír nélkül is. 🙂

Most esztétikailag (csak a hasam miatt) lenne indokolt fogyókúra. Súlyom normális.

BMI indexem 21.

Most fogyós étrend. 

Hízós, amikor sovány vagyok

Ezzel tovább fogynék? Mert az ilyenkor nem cél.

Nekem akkor nagyon speckó étrend kellene. Májbetegnek (károsodás) való, zsírmájra megelőző (csontsoványan volt zsírmájam), izmosodáshoz megfelelő étrend.

Sajnos ilyen a genetika, ezért nem voltam én sem alkalmas komolyabb szinten "elmenni" testépítőnek. Relatíve keskeny a vállövem, a csípőcsontom széles, a mellizmom mindig is problémás volt, ellenben a karom és a lábam már attól is izmosodott, ha ránéztem, a hasammal nem volt gond, ha kell diétával szép kockásra megcsináltam. Szimmetrikus voltam, de nem arányos.

Igazából egyikbe se, van egy lassú, de annál hatásosabb megoldás, a "testkompozíció változtatás". Ennek a lényege, hogy közepes mennyiségű szénhidrát (kb. 3 gramm/testsúlykiló) mellett nekiállsz sportolni és előbb-utóbb amellett, hogy lesznek tónusos izmaid a zsír is elkezd rólad szépen leolvadni. Egyébként is van egy "kezdő effektus" amikor egyszerre lehet zsírt égetni és izmosodni is amikor valaki nekiáll sportolni. Viszont ehhez össze kéne rakni nagyjából grammra pontosan egy komolyabb étrendet és azt kíméletlenül tartani, illetve legalább heti 4szer mozogni kéne mellé.

Na de ennyire aránytalanul? 

Ha sovány vagyok és nagy a hasam, akkor fogyó vagy hízókúrába kezdjek? 

Jó lenne, ha így lenne, könnyebb lenne a testépítés is. 😀 Mindig csak arra a testrészemre izmosodnék/híznék amire éppen szükség van a tökéletes arányossághoz. 😀

Soxor az van, hogy szinte mindenhova hízni kellene, a hasamról közben fogyni. A BMI szerint ilyenkor normál súly alatt vagyok. 

Francokat.

A karomra már hízni kellene mikor még nagy a hasam.

 

Azt sajnos sehogy, lokális zsírégetés nincs. Annyi max, hogy ha diétázol akkor így nyilván a hasadból több fog lemenni. 🙂

Vajon azt hogy lehet elérni, hogy hasról fogyjak? Felesleg csak ott van.  A karom most is vékony, lábam normális.

Hasizomerősítő gyakorlattal? 

Kondizásban erre a hónpra egy kicsit visszavettem a súlyokból. No sérv november van...

Most eljutottam odáig Valdoxannal, hogy egyik napról a másikra elmúlt a halálvágy, van örömképességem, kimozdulási vágyam is, önkéntes munkához van erőm.

De fizikailag minden fáraszt. Kb napi 5-7 órás a terhelhetőségem. Kimozdulás esetén ebben benne van az utazás is.

A fizikai fáradékonyság lehet még depressziós eredetű, de az is ok, hogy fizikailag nem normális szinten vagyok gyenge izomzatilag.

Közepessel minden fárasztó. Súlyossal érzem azt, hogy alig bír el a lábam. 

A súlyos erős szorongással jár. Rémálmok, rém reggelek. Folytogató légszomjra ébredek. Délutánra oldódik a szorongás.

Alkoholra a szorongás miatt rá tudok ilyenkor kattanni.

Felhangoltnál nincs vagy csak kevés esetben van szorongás, szoc fób jellegű.

Szerintem sok a biokémia ebben, a szezonalitás miatt gondolom ezt. Súlyosbiíthatja gond is, de inkább az válik gonddá, hogy súlyosban nem tudok semmit csinálni. 

Igen. Ez már akkor is veszélyes, ha nem öngyilkosság a véve.

Ennél az esetnél fogytam le 46 kg-ra (175 cm). Ha nem kapok AP-t, nem tudom meddig fogytam volna.

Addig kezeletlen voltam. Eleinte csak a boltba nem tudtam eljutni, de a hűtőig igen. Aztán a hűtöig se nagyon, vagy nem volt benne semmi ehető. Ekkor még volt étvágyam, csak nem mindig tudtam ételhez jutni. Aztán étvágyam sem volt. Belém erőltetni sem lehetett.

Ekkor Anyu becsomagolt kérésemre és taxival vitetett kórházba.

Kórház után nem tudtam szedni gyógyszert mert nem jutottam el a rendelőig 3 hónapig, nem tudtam felíratni.

Novemberben kezdett mélyülni és májusban lett jobb volt. Ez a közepestől közepes időintervallum, nem az eleje és vége. Az kb októbertől július.

Áprilisban eljutottam az orvosig. Fejét fogta amiatt, hogy a kórházban nem fedezték fel, hogy akut pszichózisom van és a depressziót is alulbecsülték. Szorongás is erős volt. Ekkor már non-stop remegtem. Azt hitték, hogy csak kiborulásom van enyhébb depresszióval., alvászavarral.

A téveszme és halu miatt minden nap kellett hozzá menni, míg Thalassa Ház felvett. Messzebbre kérte Anyut, hogy kisérjen el. Ne hagyjon pszichózissal egyedül mászkálni.

Angliában a téli depresszióm már kora ősszel kb közepes (szerintem azért mert ott alig süt a nap), Itthon általában ez tél eleje. December/január körül sokszor már nagyon rossz állapotban vagyok.

Nyáron is lehet depresszióm, de az nem súlyos. (Nyár eléjén még lehet, ha a téli elhúzódik)

Tavasszal és nyáron volt csak eddig felpörgött, nagyon energikus állapot. Egyetlen kivétellel decemberig fennmaradt ez. Sertralin+ Mirtazapin kombóval. Karácsony előtt éjjel 2-kor még ablakot pucoltam. 7-re jártam dolgozni. Ekkor vállaltam csak azt, hogy a másodállásba hétvége (sokszor 2 nap alatt 22-30 óra) mellett hétköznap is megyek. Elértem a heti 39 órás munka rekordot. 

Közepes depresszióval még tudok dolgozni. Súlyos alsó szintjével itthon csak fekszek, de eljutok munkahelyre, ahol szenvedve tudok dolgozni. Nem időtlen időkig. Max 1-2 hónapig. Súlyosnak a közepes szintjével egyáltalán nem funkcionálok és ez tartós. Nem táplálkozok, max HETI 3x eszek.

 

Tudod, nekem is volt ilyesmi. Még megmozdulni sem. De az már ún. klinikai depresszió.

Nekem a kakilás is fárasztónak tűnt egy korábbi fel sem tudtam kelni típusú súlyos depressziós epizód alatt.

Sebaj, egy hétig nagy erőkkel visszatartottam. Még pisilésnél (azt is végsőkig halogattam) se volt erőm sz@rni. 

Idézet tőle: Kleó

Sétálunk, sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk, szex!

Azt hittem az lesz a vége, hogy lecsücsülünk és sz@runk.

Vagy a vénuszdombra felsétálunk. 😀

Sétálunk, sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk, szex!

Persze, a lepedőakrobatika is kiváló mozgásforma.