Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Kisfilmek lelkizős témában

ElőzőOldal 2 / 2

Holnap fogom megnézni a filmjeidet (eddig egyet láttam, pontosaban a felét). 

Nekem az egyetlen (általam eddig látott v olvasott cikk, leírás, film) amiből igazán átjött, h milyen a depresszió, az B. Eszter filmje volt. Nem mintha nem tudnám milyen. Nagyon más olvasni és "látni".

A leírások, mondatok halmaza szerintem sokaknak nem megy át. Egy nem depressziósnak sztem sosem fogom tudni elmondani, hogy milyen amikor valakinek kihívás a szobából a konyháig eljutni és sorolhatnám.

Sztem érdemes lenne nyitni egy HOZZÁTARTOZÓK topikot ès oda vagy oda is linkelni a filmeket. 

 

Értem, köszönöm a kritikát! 

Sajnos a környezetemben nagyon sok olyan ember van, aki igazából nem is tudja, hogy mi az a depresszió, a szomorúsággal azonosítják, vagy pedig olyanokat mondanak, hogy "miért lenne xy depressziós? Tök jó élete van", ezért gondoltam úgy, hogy először is fontos a legáltalánosabb dolgokat tisztába tenni, hogy egyáltalán elindulhassunk valahonnan. De ha én találnék meg egy hasonló videót, valószínűleg nekem sem tetszene, hiszen semmi újat nem tudna mutatni. 

 

Persze, nem is várom el, hogy minden nézőm vadul küldözgesse a videóimat az összes ismerősének. 😀 Igazából ha csak egyetlen embernek segít, ha csak egy ember gondolkodását is megváltoztatja, akkor már volt értelme megcsinálni az adott videót.

Idézet tőle: Pityu

Ki tudnád fejteni esetleg, hogy a depresszió témájú videó miért nem tetszett? Bírom a kritikát, jöhet bármi.

számomra ijesztően általános és ezzel együtt felületes volt. tudom persze, hogy ezek rövid, tájékoztató jellegű videók, és nem másfél órás tudományos előadások, de nagyjából az volt az élményem, hogy az összes depresszióval kapcsolatban valaha önálló életre kelt lózungot felmondtad, szépen sorban. persze attól mert valamit a közhelyig ismételnek, még lehet igaz. azt nem is állítom, hogy például hülyeséget beszéltél volna, csak nagyjából elmondtad nagyon tömören, és nem kifejezetten érzékletesen ugyanazt amit az összes "mi is az a depresszió?" cimű magyar nyelvű cikk már elmondott, vagyis leírt, ráadásul megközelítőleg ugyanúgy. egyszerűen úgy éreztem miután megnéztem, hogy ezzel nem tettél hozzá semmit a kórushoz, pedig biztos vagyok benne, hogy lenne mit hozzátenni, akár tíz percben is.

összehasonlításképpen a "hogyan segítsünk" esetében éppen az ellenkezőjét éreztem. felhívtad a figyelmet egy csomó olyan dologra, és még a legreménytelenebbek számára is érthetően elmagyaráztál egy csomó dolgot, ami az általában felületes, és alapvetően használhatatlan internetes cikkekből rendre kimarad. ellenben nem mondtál el egy csomó olyan nyilvánvaló faszságot ami ugyanezekben az írásokban rendre szerepel, esetleg csak a köztudatban kolbászol kiirthatatlanul.

Idézet tőle: Pityu

    

Neked is mondom, hogy nagyon nagyon nagyon értékelem, ha valaki megnézeti ezeket a videókat olyan emberekkel, akik nem tudnak sokat a mentális problémákról, mert igazából ez lenne az egyik fő cél, csak sajnos akik közömbösek ezzel kapcsolatban, azok maguktól nem fognak ilyen jellegű videókat nézni. Szóval nagyon boldog lennék, ha a "hogyan segítsünk" eljutna olyan emberekhez is, akik akár esetleg meg is változhatnak ennek hatására, és rájöhetnek, hogy máshogy kéne állni a mentális problémákhoz.

Úgyhogy nagyon értékelem, ha valaki "terjeszti az igét" az ismerősei között laugh

az én megosztásommal valószínűleg nem sokra mész sajnos, és ezzel együtt én sem. ha legépelném akkor talán, amit írok azt elolvassák. van köztünk egy-két öblösebb generációs szakadék, úgyhogy elmondom neked, hogy az én korosztályom már alig-alig tölt időt például a fészbúk előtt. csak arra kattintanak rá ami holtbiztos érdekli őket, nincs felesleges másfél percük sem. dolgoznak, gyereket nevelnek, házasodnak, ilyesmik. ha esetleg csinálnál a már meglévő nyersanyagból egy alternatív videót, amelynek a borítóján egy irreálisan cuki csecsemővel pózolnál, a videó címe pedig az lenne, hogy "hogyan válasszuk ki a megfelelő babapopsi kenőcsöt?", az megoldaná ezt a problémát! laugh ellenben egy-két rokonomnak majd lehet, hogy elküldöm amikor alkalmas lesz!

Ki tudnád fejteni esetleg, hogy a depresszió témájú videó miért nem tetszett? Bírom a kritikát, jöhet bármi. 

Neked is mondom, hogy nagyon nagyon nagyon értékelem, ha valaki megnézeti ezeket a videókat olyan emberekkel, akik nem tudnak sokat a mentális problémákról, mert igazából ez lenne az egyik fő cél, csak sajnos akik közömbösek ezzel kapcsolatban, azok maguktól nem fognak ilyen jellegű videókat nézni. Szóval nagyon boldog lennék, ha a "hogyan segítsünk" eljutna olyan emberekhez is, akik akár esetleg meg is változhatnak ennek hatására, és rájöhetnek, hogy máshogy kéne állni a mentális problémákhoz.

Úgyhogy nagyon értékelem, ha valaki "terjeszti az igét" az ismerősei között laugh

Nagyon köszönöm a visszajelzést! Sokszor érzem úgy, hogy teljesen értelmetlen ezeket a videókat készítenem, hiszen alig vannak még nézőim, és néha úgy gondolom, hogy igazából nem is éri meg ennyi időt és energiát belefektetni, mert senkinek sem segítek ezekkel igazán. Ezért nagyon-nagyon értékelem, ha valaki feliratkozik vagy visszajelez valamilyen formában.

Esetleg megmutathatnád a videót az ismerőseidnek is, bár akik közömbösek a témával kapcsolatban, azoknak inkább A szociális szorongás megértése címűt ajánlanám. Ezeket sosem azért mondom, mert a nézettségre vágyom, hanem mert lehet, hogy valóban sikerülne megváltoztatni az emberek hozzáállását a mentális problémákhoz azzal, hogy megmutatjuk nekik ezeket a dolgokat. Maguktól ezek az emberek nem keresik az ilyen jellegű videókat, nem találnak rá egy ilyen csatornára, szóval nagyon értékelem azt is, ha valaki megmutatja a videóimat olyanoknak, akik nem tudnak sokat a mentális problémákról.

Köszönöm mégegyszer! 🙂

ehhez nem tudok hozzászólni, a depresszió témájú nagyon (nagyon nagyon nagyon) nem tetszett, viszont a "hogyan segítsünk" annyira jó lett, hogy ha szándékomban állna "nevelni" a barátaimat, egyáltalán lehetne még őket "nevelni", megnézetném velük!

Szia! 🙂

Szerintem jó kis videó ez! Valamiért én kötelességemnek is érzem megköszönni az erőfeszítést, amit beleraktál. Szóval nagy köszönet érte!

Ezzel a szociális szorongás/fóbia témával nemigen foglalkoznak úgy általában, sőt nem szokták semennyire komolyan venni (engem legalábbis életemben senki), ezt a közvetlen környezet sem veszi "problémának", pláne nem ebben a mentális egészséget érintő totális tájékozatlanságban. Tudom, hogy a többi mentális zűrt sem, de ez valahogy ellebeg középen, láthatatlanul, különösebben látványos tünetek hiányában.
(Aztán nekem pl. pedig ráment az életem.)

Úgyhogy mindennél többet ér szerintem, hogy egyáltalán beszélt itt valaki róla. Sok hasznosat is mondtál (alár a relax. technikákra, akár a "nem, nem vagyok kukába való emberselejt"-re sosem árt, ha az embert kívülről vki emlékezteti 🙂 )

Kicsit engem feltöltött a videó, kicsi erőt is adott a lelkesedésed, a hited, köszi neked! 🙂

Fel is raktam a videót a szociális szorongás kezeléséről. Aki esetleg érintett a témában és ezért megnézi a videót, az mindenképpen írjon konstruktív kritikát vagy valamilyen visszajelzést, nagyon értékelném 🙂

yes

Sajnálom, de... Bélukám kandúr. Természetesen ha nőstény lenne, akkor is ez lett volna a neve. laugh

ezek után hatalmasat csalódnék ha kandúr lenne!

Béla nőstény vagy kandúr?

Ez egy nagyon jó ötlet! Hú, utálom, amikor a terapeuta nem tájékoztatja a páciensét ilyen alapvető dolgokról. Arról is szeretnék majd videót készíteni, hogy mik a jó terapeuta ismertetőjegyei, mert borzasztó, hogy mik vannak.

Egyébként most a szociális szorongás kezeléséről készítettem videót, éppen töltöm fel a csatornára.

Béla nevű cicámat igyekeztem rávenni, hogy magas szintű pszichológiai szaktudásával elősegítse a csatornám tartalma minőségének javítását, de sajnos eddig még egyszer sem volt hajlandó megtisztelni a jelenlétével olyankor, amikor éppen videót készítettem. laugh

ha valami hasznosat szeretnél csinálni beszélhetnél a különböző iskolákról, módszerekről, mert tapasztalataim szerint a legtöbb wannabe páciensnek fingja sincs arról, hogy más-más képzéssel, irányultsággal rendelkező szakemberek más-más lehetőségeket kínálnak. a legtöbb ember azt gondolja, hogy a lélekturkász az egy univerzális valaki, esetleg simán csak egy kókler. ebből kifolyólag sokan nem is tudják, hogy az a terápia amelyben éppen részt vesznek milyen terápia tulajdonképpen, és nyilván azt sem, hogy létezik másfajta megközelítés illetve módszer is. (nem mellesleg elég gyakori, hogy maga a terapeuta sem tájékoztatja róla a pácienst, hogy tulajdonképpen milyen terepen fognak tevékenykedni a kezelés során, satöbbi-satöbbi.)

rendkívül fontos lenne még, hogy a háttérben legyenek garázdálkodó cicák, megugrana a nézettség! 

Igazából akármit megcsinálok, amire van igény, amennyiben képes vagyok rá. 🙂

Ja, közben én is megtaláltam. Szokás szerint előbb méltatlankodtam, mint informálódtam. Sorry.

Phil! Ilyenek: https://www.bura.hu/video

Kicsit nehéz ötletelnem úgy, hogy nem igazán tudom, milyen videóról lenne szó. Ez egy vlog jellegű dolog lenne, amiben te beszélnél egy olyan témáról, aminek alaposan utánanéztél, vagy amatőr színészek közreműködésével készült kisfilm, vagy csak egy x,y-nal készített interjú, amit videóra veszel? Tehát mi a kiindulópont?

Szia! Engem itthon Dömének hívnak, és egy időben a haverok Gusztinak neveztek... Ez teljesen normális.

Ami érdekelne: a sikerességhez vezető út – hogyan vegyük észre a lehetőségeket?

Legalább könnyű megjegyezni a nevünket! 🙂 Egyébként én több lányt is ismerek, akiknek Pityu a becenevük. Fura. laugh

 

Na de térjünk a lényegre. Miről lenne érdemes videót készítenem a mentális betegségekkel, pszichológiával kapcsolatban? Nekem is rengeteg ötletem van, de kíváncsi vagyok, hogy másokat mi érdekelne.

utoljára akkor sokkolódtam le ennyire mikor még kábé tizenöt évesen anyám cégénél dolgozgattam, és gyakran emlegettek egy személyt, a "Szöszit". nemsokára sikerült összefutnom "Szöszivel", egy negyvenöt éves kövér fickó volt, metallicás pólóban. surprise

Igen, Pityu. Tudom, furcsa becenév, de pont ezért illik hozzám. laugh

PITYU??? jó, átjött a lényeg, tudom.

Itt (is) lehet beszélni, milyen témában készítsen újabb kisfilmet Pityu.

Pityu YouTube Csatornája Lelkizős Témában:

>>> Pityu pszichológia <<< 

Iratkozz fel! Mert az Jó! wink

heart

ElőzőOldal 2 / 2