Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Leszokás benzodiazepinekről

Nekem sem rontotz a szorongásomon. Jól enyhíti, de nagyobb adagra nem szeretnék rászokni.

Idézet tőle: Kleó

Szia! 

Valóban nem kellene ebben a korban ezekre rászokni (az altatók is addiktívak).

Sztem az alvásodra meg a szorongásodra is jó lenne vmi lazító technikát megtanulni: meditáció, mindfulness, autogén tréning...

Coyote91!

Tanultam mindfulness meditációt és autogén tréninget is. Ezek általános szorongásra és stresszre is jók. Betegnek és egészséges, stresszel küzdőknek is.

Azt nem tudom, hogy alvás hosszabbításrs mennyire hatásosak. Lehet, h ha eléred, h nappal jobban legyél, akkor éjjel is jobban fog menni az alvás.

Nekem spec. a Frontin se előre, se hátra. Talán helyette xanax SR, kevésbé addiktív, és azt letenni egy idő után.

De neked feltétlenül alternatív megoldást találnék jónak.

Na, előkerestem a zárójelentéseket. 3 mg xani-t kellett elhagynom 1 hónap leforgása alatt. 

Nekem 4,5 mg volt a kezdő adagom, igaz, a felső határ is, mert ezt nem kellett emelni.

Az én tapasztalatom az, hogy minimálisan segített a szorongásomon. Illetve hát nem tudom. Az a borzalmas mellkas-égés javult tőle.

Nekem szerintem soha nem rontott a szorongásomon.

Az elvonása meg nekem úgy történt, hogy kh-ban rivotrilra állítottak át. Az nem igazán csinált semmit. Viszont nem voltak elvonási tüneteim. Aztán fél év után a rivo-ról visszaálltam xanaxra. Kb. 1 hónappal később kh-ban kellett elhagynom teljesen. Nem voltak elvonási tüneteim. 

R-Roxy: mennyi volt nálad a komoly mennyiség?

Kleó: Tudom, a Gerodorom is benzo (ráadásul USA-ban és Kanadában nem is engedélyezték forgalomba), de abból max havi 1 szemet használok (de volt évente 2 is).

Engem az érdekelne, vajon a meglévő szorongást mennyiben rontja a Frontin (a ti tapasztalatotok szerint)? 

Vagy csak akkor jöhetek rá, ha végleg leszoktam?

Szia! 

Valóban nem kellene ebben a korban ezekre rászokni (az altatók is addiktívak).

Sztem az alvásodra meg a szorongásodra is jó lenne vmi lazító technikát megtanulni: meditáció, mindfulness, autogén tréning...

Bocsi, azt hittem, hogy a többiek is hozzá fognak szólni. Én most nagyon nem tudok tisztán gondolkozni és érvelni. 

A lényeg, hogy mivel neked ez az alvás nagyon fontos, ezért azt kellene rendezni először. És ha az rendben van, akkor már könnyebben el fogod hagyni a frontint. Nem tudom, mivel lehet megoldani az alvást. Én altatót soha nem szedtem.

Én xanaxot nyomtam elég nagy mennyiségben, szorongásra. Vargabetűk után végül úgy hagytam el, hogy nyáron volt egy pszichózisom és akkor elhagyatták velem. Tulképpen szerencsére. 

Ezalatt mit értesz? Antidepresszáns? Gerodorm? Utóbbit próbáltam néha-néha, többet alszok tőle, ez tény (de még így se annyit, hogy kipihent legyek), viszont másnap reggel-délelőtt még durván érzem, hogy hat + emlékezetkiesés, ami a legrosszabb, ha beveszem egy este 10.30-kor, másnap olyan 10-11-ig ami volt, az kiesik teljesen. Az tuti, hogy ha annyira álmatlan lennék, inkább aludnék Gerodormmal 3-4 órát, mint anélkül 0 percet, de nekem szerintem nem ez kell.

Előbbivel kapcsolatban nem tudom, mit gondoljak.. anyám 18 éves kora óta szed antid-t.. én még 2018 végén megpróbáltam egyet, de NÉGY napig bírtam, mert 100x rosszabbul lettem tőle, mint előtte.. így azonnal beijedtem és azóta se mertem többet. Viszont ez már nem is benzo téma...

Hát akkor lehet, hogy az alvásodat kellene először rendbe tenni és aztán elhagyni a frontint. 

Mikor elkezdtem szedni, még nem jártam pszichológushoz se, semmit se tudtam a depresszióról, szorongásról, stb. De tény, hogy van szorongásom, iszonyatos. egy sztori, vagy 6 éves voltam, mikulásbál, minden gyerek örömmel ment oda a Mikulás ölébe ülni, ki volt az egyetlen gyerek, aki sírva vittek oda? Én.

Bármilyen teljesítményhelyzetben szinte kővé dermedek, a szóbeli vizsgáktól mindig is rettegtem (de még egy egyszerü házi feladat felolvasástól is). Minden ilyen helyzet előtt vagy 160 volt a pulzusom, a csúcspont az érettségi volt. Aztán egyetemen már valamennyivel jobb lett (szerintem érettebb lettem és persze ott tartottam előadást nem is egyszer). Azt csak 1-2 éve vettem észre, hogy ha felhívok egy idegen ember telefonon, akkor míg kicsöng, a pulzusom már nem 140, mint régen.

Mint mondtam, csak annyit tudtam róla, hogy nyugtató, nem kötöttem össze fejben, hogy szorongásoldó is (ugye nem is tudva, hogy nekem is van), nem tudtam semmit a benzókról, stb. Tehát azt biztos, nem szorongásra kezdtem el szedni.

Nem lehet, hogy szorongás miatt is szedted?

23-4 lehettem, mikor kezdtem (iskolát úgy értettem, hogy egyetem). 

Igazából visszaalvás céljából, az elalvás este legtöbbször anélkül is ment (amúgy se altató, ezt tudom, max. az elalvásban segít, tovább nem alszol tőle, max ha embertelen mennyiséget veszel be)

Hány éves korodtól szedted altatás céljából? Mert írtad, hogy iskolás korodtól.

Most február-március körül már ott tartottam, hogy már  többször is 5 egész napig nem vettem be semennyit.

Azt hittem, ez már a finise az egésznek, és nem is fog kelleni több egyáltalán. Aztán valamiért elkezdtem lényegesen kevesebbet aludni, mint azelőtt (mert előtte már Frontin nélkül is aludtam olyan 7.15-ig, ami azért már elég volt). Viszont elkezdtem felkelni ilyen 5.30-6 körül, és visszaaludni nem tudtam/ok. És az a plusz 30-60 perc nagyon nem mindegy.

Vagy ez még pont az elvonás része lett volna, és túl hamar visszaugrottam?

Értem. Köszi a választ. 

Azért 7 óra nem rossz, bár két-három részletben nem a legideálisabb. 

Most akkor jól értem, hogy elhagytad tavaly novemberben, de vmikor újrakezdted?

Szia!

Egyszerre, nem elosztva. Igaz, úgy írták fel anno (0,25), hogy reggel este 1-1 szem, de én mindig is altatóként használtam. Sosem kellett nappal használjam, nem vagyok ilyen idegbeteg, dühkitörés, sírógörcs, szó sincs ilyesmiről (de amúgy generalizált szorongásról nagyon is).

A háziorvost se érdekelte (hogy egy huszonéves embert ilyen méreggel lát el), felmentem 50 naponta, adott 100 Frontint, kész. Az új háziorvos kerek-perec azt mondta, nem fog adni ilyesmit egy ilyen fiatal embernek (és milyen igaza van).

Jó esetben talán 7 órát (több részletben). Ilyen 2.30-3.30 körül legtöbbször felkelek (látszólag ok nélkül, se zaj, se fény, se WC igény nincs), akkor visszaalszok, utána megint felkelek 5.30-6 körül, akkor viszont már nem.

Hát, ez jó kérdés.. még iskolás koromban mikor hétvége volt (vagy szünet), egyszerüen nem volt kedvem felkelni 6-kor, olyankor bekaptam 0,25-0,75mg Frontint, és persze akkoriban az még durván kiütött olyan 8.30-ig. Persze így már bánom nagyon is, mert most már sokat tudok a függőségről, a benzókról általánosságban, stb. :=(

Szia!

Amiket mondasz adagok (kezdésnél és leszokásnál) hogyan értendőek? Napi adagok? Elosztva kettő-három részletre?

Most mennyit alszol? 

Miért kezdted el szedni?

Sziasztok!

29 éves srác vagyok, kb. 6 éve kezdtem el szedni a Frontint, akkor még boldog tudatlanság módra. Ahogy szokták, 0,25-ről kezdtem és ballagtam felfele. 1 mg volt a legtöbb, amit bevettem huzamosabb ideig, jellemzően inkább 0,5-0,75, attól függ mennyim volt éppen.

Sosem szembesültem a függőséggel, mert mindig tudtam szerezni, és nem kellett abbahagyjam, nem is akartam, fel se vetődött bennem.

Aztán vagy fél éve olvasgattam erről, és rájöttem, hogy mennyire súlyos dolog ez.

Tavaly november körül döntöttem úgy, hogy leteszem. Elkezdtem csökkenteni, először 0,5 egy hónapig, aztán 0,25, 0,125 és most tartok ott, hogy már kétszer is volt 4-5 nap amikor egyáltalán nem vettem be.

Este könnyebben alszok el, de csak azért, mert mivel nem veszem be a hajnali felkelés után, 1-1,5 órával kevesebbeket alszok (és bizony fáradtabb is vagyok ettől).

VISZONT! Sajnos hozzá kell tennem, az utóbbi 3-4 hétben szinte visszaestem ugyanoda, ahonnan novemberben indultam, mert az alvásom megint rossz lett, felkelek reggel 5.30-6 körül (és nem azért, mert kipihent vagyok!) utána már nem alszok vissza, max forgólódok, és ezt bizony napközben nagyon megérzem. Ezért sajnos inkább beveszek 0,5mg-ot, ha felkeltem, és így visszaalszok, ha csak 45-60 percet is, mert az is rengeteget számít.

Tudom, másnak se ment elsőre a leszokás, ettől most nem kéne egyből feladjam. A legegyszerübb az lenne, ha összes Frontinom most azonnal lehúznám a WC-n, és akkor egyáltalán nem is tudnék bevenni többet.

Viszont sajnos iszonyatosan (felfoghatatlanul) érzékeny lettem a hangokra, elalvás előtt abban a kritikus pár percben ha bármi felzavar (kutyaugatás, egy kocsi elmegy az utcában, szinte akármi, és füldugón keresztül is!), egyszerüen felkelek tőle (mint aki aludt 3 órát), és utána nagyon sokáig nem lesz alvás. Ilyenkor gyorsan bekapok 0,5 Frontint és hipp-hopp alszok is. Csak ugye ez így hosszútávon nem vezet sehova, legfeljebb még komolyabb függőséghez.

Bnőm próbálta a Seduxenes leállítást.

Idézet tőle: Kleó

A hatás igen, de a kiürülés nem annyi idő.

Nem írom le, mennyit szedtem be egyszer, mert kimoderálnak, mondjuk sokat, de az is hamar kiürült. Hiányzott is.

A hatás igen, de a kiürülés nem annyi idő.

Idézet tőle: Kleó

Nekem jól hatott. Meg hát a sima sem ürül túl hamar.

Jajj, a simát alig bírom követni, annyira gyorsan elhagy éngemet, a dög. MInt egy rossz borderes szerető.
Talán még Eszter írta régebben, hogy neki a Xanax az 3 óra. Na, nekem is.
25 éve ettől (0,25 mg) végigaludtam az éjszakát. Közben persze egyetemi bulik, de másnap csak enyhe fejfájás volt.

Nekem jól hatott. Meg hát a sima sem ürül túl hamar.

Idézet tőle: Kleó

Ja, akár SR-re. Havernak azt mondta a kh.-i addiktológusa, h az a legkevésbé addiktív.

Hát, nekem nem kéne. Olyan hülye gyomros és egyéb instabilitásos mellékhatásai vannak, hogy a retardot soha. De semmiben, még C-vitaminban sem. Ez a Diclac is nekem aggályos.
Mondjuk szerintem, ha az ember belegondol, hogy az ott mennyi ideig cicózik bent programozottan, és akkor ha van egy kis józan esze, nem teszi ki magát ennek.(Szerintem).

Nekem volt szerencsém mind2-vel abuzálni. Das ist egal.

Ja, akár SR-re. Havernak azt mondta a kh.-i addiktológusa, h az a legkevésbé addiktív.

Kösziiii!!

Ez vót már?

https://stresszdoktor.hu/BZD-k-Hazankban.html

https://stresszdoktor.hu/Gyogyszer-fuggoseg.html

Igen, általában a rövidebb felezési idejűről a hosszabbra.
Ezen alapult klinika is UK-ben, a diazepamos átállítás. Szerintem az amúgy megszűnt. Állítólag a Seduxen sokkal addiktívabb, pedig a Xanax (ott asszem Válium volt) sem semmi.

Mostan nincs türelmem visszaolvasni, de tud valaki vmit arról, hogy a benzókról leszokásnál átállítanak egyikről a másikra, mert más a felezési idő vagy mi?

Idézet tőle: Matiri-new

Idézet tőle: Bazsawarri

Sziasztok!

Csak nekem az a tapasztalatom, hogy a nyugtatózás belelök egy depresszióba? Engem 3 nap után már majdnem öngyi gondolatok kerülgettek...

Nem gondolom, hogy mindenkit belelök a depibe, ill azt se, hogy senkinek se kell szednie, de szeritem baromi elgondokodtató... 

Az ember úgy működik, hogy van benne egy egészséges teljesítménykényszer/nyugtalanság, ami arra készteti, hogy tegyen ezt azt ÉS ugye maga a cselekvés egy nagyon jó hangulatjavító. Aki meg nem csinál semmit (mert túl van nyugtatva), az meg belecsusszan a depibe... Én ezt látom mögötte... Ti mit gondoltok? Van most itt valaki, aki depis és sok nyugtatót szed?

Kicsit régi a hsz. nem tudom, olvasod-e. 
És igen, a nyugtató tud deprimálni, ha pl. olyan depressziód van, hogy szeretnél robbanni, de valami nem enged.
Ez a lefojtott agitált szorongás vagy mi.
Én a szuicid kísérleteimtől azt vártam, hogy felébredek és utána jön az egészséges élni akarásom majd. 
Első kettőtöl fel is akartam ébredni, a harmadiktól már nem, de mégis sikerült. Utána húst sütöttem (nem kerültem kórházba, mert nem szóltam senkinek). Szóval azért valami kicsi mégis volt, de nem az igazi.
De IGAZI élniakarás, na az nem volt így sem.
Szóval tök fölösleges az öngyi.

 

Nálam is ez van. Most 2 hétig ráadásul otthon kellett dekkolnom, mert eltörött a lábszár csontom, és ilyenkor jön az, hogy elkezdek rágódni az életemen, hogy 30 vagyok és nem tartok sehol, aztán felhergeltem magam, jött a rivo, első napok 0,25 reggel és délután, este már nem volt elég emiatt a zopigen úgyhogy dobtam be 0,75 rivó, míg a végén 3 tabi lett belőle, és totál bedepizve bezombulva feküdtem otthon, bőgtem, kilátástalannak tartottam az életem. 

Most újra melózok, most nincs gond, most egyet se szedtem már be... mert amúgy meg annyira fel tudok pörögni, hogy aztán nem bírok leállni és rosszul leszek, aztán túlparázom és jön a pánik roham, úgyhogy néha muszáj még vennem be rivot. Nagyobb mennyiségben én is bedepizek tőle.

Hát erre most mit reagáljak komolyan? 
Én segítő szándékból írtam neked, erre fel ezt én már kicsit de támadásnak veszem.
Persze nem gond, rám ez nincs hatással hisz bennem megmaradt a jó indulat a problémák ellenére is.

Miért bánod hogy leírtad? Itt emberek hasonló betegségekkel küzdenek és amiben tudunk segitünk egymásnak. Ez egy Kommuniti közösség összetartó ereje.

Online ennyit tudtam segíteni, talán közeledsz a kiégéshez ami nekem is könyebben elöjött a depresszió mellet. 
Sajnos a jelenleg olvasottak alapján nem ígazán számit mit írok! 🙂 Azért sok szerencsét.

 

a házidokim amúgy azt se tudja ki vagyok kb. apám és anyám házidokija, gyűlölöm. hogy görcsösek az izmaim ahhoz semmi köze.

legutóbb is mielőtt bementem T.hegyre és kimaradt magánban a vizeletvizsgálat, rohantam a hülye házidokihoz, hála az égnek nem kellett vele beszélnem mert az asszisztens - aki amúgy is sík bunkó volt velem, hogy megoldottuk volna minek fizettem én vérvételért stb., köze?????  rettegek tőle, fizetek fizetek érte az én dolgom, de kellett valami papírt irnia hogy a pisit bevihessem a laborba, fogtam a papírt és elhúztam, házidokit inkább kihagyom. azt se tudja azóta se hogy hol voltam benn 😀 mondtam az asszisztensnek, az se tudta 😀 😀 felmarkoltam a papírt és elrohantam.

amúgy is szégyen gyalázat amilyen lettem és tudva hogy a szüleim házidokija is, nem szívesen ...... amúgy meg mindig kérdi a nevem és azt se tudja ki vagyok 😀 😀 😀 katasztrófa

a pszichologusomnak valószínűleg egyértelmű miért vagyok görcsös ennyire

Sztem átert és lógust kérdezd meg. Ha nem találnak lelki okot, akkor házidokit.

Azt bánod, h felvetetted a témát vagy azt, h nem blogban tetted? Ott is tehetnek fel kérdéseket. Hogyan segítsen valaki, aki szinte semmit nem tud rólad?

 

nos, nagyon bánom, hogy írtam, vagy belefolytam .... 

tényleg bánom.

most válaszolgassak külön? 8 órában dolgozok és még nyitva se vagyunk ... ha nyitva leszünk és tódulnak az emberek, esélyesek elég durva dührohamok.

Régóta, az elejétől fogva szedek frontint, vagyis kb 4 éve, benn, ahol a borderline kiderült, elvették, olyan két hónapig bírtam .... nem tudok mindig pár nap szabadságot kivenni, hét végére már kimerült vagyok és össze görcsöl mindenem, magnézium mellett is és imádom mikor mindenki tudja a tutit, de ha kivennék szabadságot csak rosszabb lenne.....a karácsonyi szünetbe kötelező szabadság volt majdnem beledöglöttem de így vasárnap is már gyűlölöm itthon, nem jobb, tegnap is feküdtem, mert ... hát mert a depresszió, a magány. viszont munkában meg főleg ha kinyitunk, jön a sok emberi inger, ki fogok kattanni.

Egyelőre zárva vagyunk, ilyen formában, nem szabadna túlterheltnek lennem, mi lesz, ha nyithatunk és tódulnak az emberek így is f .... kivan az összesből.

Minden áldott reggel disszociálok és rohanok, kutyával aztán munkába, szerintem már az stressz hogy sose érek oda időben ..... aztán van amikor nem is tudok aludni vagy este jön a sírógörcs.

MOST TÉNYLEG MINDENRE KIFEJTSEM A VÁLASZOM? MÁR EBBEN ELFÁRADOK.

A DEPRESSZIÓ ÉS SZORONGÁS FŐLEG TIZENÉVES KOROM ÓTA, A SZORONGÁS MÁR VALÓSZÍNŰLEG OVI ÓTA FENNÁLL, EHHEZ JÖTT KÉTFÉLE SZEMÉLYISÉGZAVAR.

és igen, a stresszelés, 200% on a kortizol bennem, majdnem mindig, hétköznap szinte nonstop.

ennyi. tényleg elfáradtam.

Heti hány órát dolgozol? nagyon stresszes?
Hosszátvon a stresszelés és görnyedt tartás hozzá járulhat az izmok csomosódásához.
Mióta szeded a frontint?

Munkádat szereted? Mi az alapbetegség? Szorongás? Mióta áll fennt?
 

Túlterhelt vagy? Talán vegyél ki pár nap szabadságot. 
Ahogy szoktak mondani életmódot kéne változtatni, csak sajnos az nem olyan könnyü. Mert bizony az ember manapság elégé ki van szolgáltatva. Főleg most a korona vírus idején, talán a görcsöket lehet más vitamin hiánya okozza.

 

Sztem ez nem megvonási tünet, hanem szorongás okozza.

Na most beszállok, próbálkozok, hátha, most ide van hozzáfűznivalóm.

Frontin ide vagy oda, rendszeresen össze vagyok csomósodva, mármint az izmaim, ha pl ásítok - ami egy egyszerű emberi mechanizmus - egyszerre görcsöl be a gyomrom, a mellkasom, a nyakam, meg alatta a vállam alatt. Nem is tudom milyen lenne enélkül élni. Szedek Frontint, alváshoz este, illetve igen, napközben szükség esetén, ha úgy érzem, illetve szedek magnéziumot is, este egyet, lehet elbírnék többet is.

Benn Tündérhegyen amúgy felügyelet mellett leszoktattak, fokozatosan, érdekes ott benn nem görcsöltem ennyire az egész testemben mint most itthon, max szenvedtem éjjel, de hát tudjuk benn más a világ, nyugodtabb, nincs a mindennapi rohanás. Leszoktam, egyáltalán nem volt ilyen görcsöléses dolog.

Egy év eltelt, szinte bökő a nyakamba tudtam hogy újra fogom szedni a frontint,....de azt hiszem a mindennapok, a kinti hideg, a rengeteg ruha, elég egy ásítás főleg reggel és este minden izmom megfeszül. Magnézium mellett is. (masszázsra én nem tudok menni, mert nehezen viselem el ha hozzám érnek. Max én masszírozok bele nadálytő krémet, meg a forró zuhany jó).

Az van, hogy gyalog járok reggel dolgozni. 3/4 óra út, estére meg a kutyám kattan be, rohanás van. Csütörtökön tört ki a sírógörcs amikor már fizikailag és lelkileg is hulla voltam. A kimerülés.

Aztán utána valamikor hajnalban éreztem hogy hátul a combom áááááááááh, rohadt begörcsölt aztán elmúlt. Szóval, vannak ilyen dolgok sajnos.

Izomlazító hatása is van a nyugtatóknak, ezért megvonási tünet lehet a fordítottja. Görcs csak túl gyors elhagyásnál volt régen. Izületi/izomfájdalom minden csökkentésnél/elhagyásnál.

Ki kell maszirozni, vagy több magnázium! 🙂 Bár hát ezeknek a gyógyszereknek valóban lehet ilyen mellékhatása.
 

Járni csak egy lábon tudtam. Azzal csak ugrálni tudok.

" egy lábon ugráltam órákig tartó izomgörcs miatt."

Ezt nehéz elképzelni, de mindenkép látnom kelletvolna! 😀 
Biztos érdekes látvány, de ennyi erőből táncolhatná is.D Jumpstyle.
 

Izomgörcsre esetén a magnézium általában segitséget nyújt.

 

Már volt hogy kaptam 10mg-ot is.. de inkább a Xanax. Köszi 🙂

Szerintem ne emeld az olanzat, nagyon lassítja a szívet. 0,5 mg Xanax inkább.
Vigyázz magadra és jobbulást!

Fogalmam sincs meddig fog tartni a 0,75mg Rivó elvonása.. többnyire 0,5mg volt az.. Mindenesetre csak nem tovább mint 2 hét..(hisz csak addig szedtem) Most egyelőre Xanaxxal próbálom csillapítani.. másfél 0,25össel.. Napi 0,5mg Xanaxnál sosem szedtem többet.. így annak már van gyakorlatom a leépítésében is. Persze ha emelném az Olanzapine-t lehet kevesebbel is megúsznám.. De nem díjazom az Olanzapine-t sem mert ha lemegy ez a pörgős állapot, belevág a depibe nagyobb dózisban. 

Nekem izületi fájdalom a legzavaróbb megvonási tünetem, emiatt nekem leszokáshoz fájdalomcsillapító kell. Főként alvászavarra szedtem, nappalra csak szükség esetén. Elhagyáskor is ez jön vissza. Régen leállásnál (kezeletlen kevert fázisban) volt, h hetekig napi 2-5 órát aludtam és előfordult, h egy lábon ugráltam órákig tartó izomgörcs miatt. A lábaim és derekam hetekig fájt.

Most olanzapin mellett könnyebb az elhagyása. Az be és át is altat. Ezért gondoltam, h elhagyom, pontosabban szükség esetire tartom meg.

1 mg-ról 0,5 mg-ra sikerült lecsökkenteni.

A Xanira nagyon rá lehet kattanni... Én naponta levélszámra szedtem, aztán megszűnt a "forrás", és egyszerűen nem volt. Néhány nap kínok kínja, ráadásul akkor épp a piát is elhagytam, mert már undorom volt tőle. De a rivótól nem igazán függök, na jó, néha abuzálok, de fölösleges. Anno 17 mg-tól sem szűnt meg a szorongásom, mostanában adott esetben 0,5 elég.

Ha már ennyien leszoknak gondolom én is leírom a történetem! 🙂 
Sajnos nekem is volt alvás zavaróm, eleinte csak alkalmanként használtam a xanaxot. 0,25-ös kiszerelést írtak fel, sok sok hónapig szedtem.
Aztán belekezdtem egy antidepresszáns kezelésbe és akkor már napi 3X 0,25 mg-ot szedtem. 

Végül aztán hogy ne legyek függő soha nem szedtem xanaxot rendszeresen. Csak akkor ha véletlen rosszul voltam és elő jöttek a tünetek.
Idővel észre vettem még így is hogy kevés a 0,25 és a 0,5 volt az igazi.
 

Itt most nem másokat akarok felbújtani hogy hasonló módon mint én adagolják egyénileg a gyógyszereiket, de a a függőség elkerülése végett néha jobb kizárolag vészhelyzetre használni.
Sajnos a xanax is csak tünetmentesít, ami remek gyógyszer de gen komolyan rá lehet ám függni egy életre.

Január elején nem könnyen de el fogyott a xanaxom és le tudtam állni vele. Írattam fel újra, így néha het 1*2 alkalommal ígény esetén használom. De ha kell el vagyook nélküle , csak ha szükség van rá használom néha-néha! 🙂

Esetleg egy testedzést ajánlok annak aki elhagyja, a fő hogy fokozason csökkentse az adagot. 🙂
Ja még pluszban elhagyáskor Valeriana Relaxot szedtem nap 3X és az is segített egy kicsit! 🙂

 

2 hét alatt komoly függőség biztos, h nem alakult ki, de lehet nem egyszerre kellene elhagyni. Megjelenik az a tünet, amire szeded és attól leszel sz@rul. Olanzapin viszont jól lefogja a feszültséget, szorongást.