Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... 🙂

Oldal 1 / 566Következő
Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.05.02., 14:40

Ja  és még  valami. Egy  másik Pszichiáter  az államiban tőlem is és minden begetétől azt kérdezte. Tudja-e ,hogy  miért kell ide  járni.

Emlékszik-e és,hogy melyik  gyógyszert/gyógyszereket kell szedni és miért XXDD

Nah te  jó ég....

Egyszer nekem is volt egy ilyen tesztelgetős áterem. 🙂 
Ő azt csinálta, hogy ugyanazt a kérdést többször is feltette csak másként. Először azt hittem, hogy ő ilyen feledékeny, és mindent megismételtem ilyenkor. Aztán rájöttem, hogy szerintem azt teszteli, hogy én ugyanazt mondom-e újra és újra, vagy valamilyen módon széteső a gondolkodásom, és hiányzik a kohézió, vagy a következetesség.
Szerintem a tied is találkozott már pár olyan beteggel, aki azt sem tudja, hogy miért van a pszichiátrián, ezért kérdezi, hogy tudod-e miért vagy itt, és szeded-e a gyógyszert.

Ja  és még  valami. Egy  másik Pszichiáter  az államiban tőlem is és minden begetétől azt kérdezte. Tudja-e ,hogy  miért kell ide  járni.

Emlékszik-e és,hogy melyik  gyógyszert/gyógyszereket kell szedni és miért XXDD

Nah te  jó ég....

hiszti reagált erre.
hiszti

Bocsánat 33 éves ismeretség XD

Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.05.02., 10:44

Szia hiszti!

Igen, sajnos megvan az esélye a pszicho területen is annak, hogy a doki félrediagnosztizál valamit. Talán még nagyobb is, mert ugye itt nincsenek szervi tünetek, mint más betegségek esetében, amiket lehet objektíven analizálgatni.

 Vannak akik nem eléggé kompetensek és másik de  hasonló diagnózis születik. Tapasztalatom azt mutatja,hogy vannak akik meg direkt félre diagnosztizálnak.. Tudják az ilyen Pszichiáterek,hogy  hibát  követnek el... Gondolják ők az orvosok és  nekünk meg kuss.

Régen utáltam  3-4  havontva gondozásra járni. Risperidon-on voltam  3  évig. A háziorvosom is sokáig értetlenkedett miért nem  írnak be másik BNO-t és adnak javaslatot. Akkor   még a  2mg-os  Ripedon filmtablettát háziortvos  kiírhatta. Nem kellett szakjavaslat. Mondta,hogy én kiírom magának de  6 havonta menjen el  gondozásra. Szóval még a háziorvosom is  jobb hozzáállású volt mint ezek a  geci Pszichiáterek. Volt,hogy hívtam a Pécsi  Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikát. Ők is értetlenkedtek. Kérdezni a  doktornő  a telefonban és a Ripedont,hogy adják magának? Mondom  a háziorvos kiírja. Kérdezi nem adnak javaslatot? Mondom nem. Azt mondta erre ő nem mond semmit inkább.

A másik személyes  véleményem,hogy a  gondozás során nem csak hibákat követnek el, hanem mi a faszért kell a Pszichózisról  állandóan beszélni.

Csak ront a helyzeten. Csodát ők sem tudnak tenni. Hisz ez Pszichiátria nem Belgyógyászat vagy Sebészet.

Egyéni meglátásom de a gondozás csak ront a helyzeten,mert ugye  ott a Pszichiáter a  gondolatainkban olvas...  Ez pedig nem jó..

2020 március óta a  törvények  változása  miatt magán Pszichiáterem van,mert a Klozapint csak szakorvos írhatja ki.. Szakjavaslat már nem jár. Se Olanzapin-ra se Kventiapinra. Csak Risperidonra,Haloperidolra, Fluanxol-ra és az egyéb első generációs olcsó szemetekre.

Viszont a  jelenlegi Pszichiáteremet 8 éves korom óta  ismerem. szóval 30 éves  ismerettség. Tegező viszonyban vagyunk,de ő sem  rendel a  3  havonta a  privát rendelőjébe hanem elküldöm a  pénzt és kedvezményesen  kiírja a Klozapint + Rivotrilt.

Hisz nincs miről beszélni........ A Pszichiátria a legmagasabb idegi működésekkel foglalkozik. Kész valaki  Skizó lett van aki  simán Pszichotikusa lett mint én. Ezek nem lelki  problémák. Kész  én is 4x  megőrültem szarrá hallucináltam magam. Gyógyszer kell és ennyi.

hiszti reagált erre.
hiszti

Szia John Doe!

Bizony sok. Annak idején megvetten a Borderline személyiségzavar kognitív viselkedésterápiája című könyvet, ami az első oldalakon le is írja, hogy a leginkább túldiagnosztizált zavar. Egyes becslések szerint 50% is lehet a téves diagnózisok száma. 

Ez komoly gondot okoz ám. Főleg hogy nekem a legnagyobb mélypontomon is csak 5 kritériuma volt meg a 9-ből, abból az egyik az öngyilkossági gondolatok, és önsértés, a másik pedig a kiüresedettség érzés volt, amik a mezei depressziónak is tünetei. Tehát lennének kérdéseim a diagnosztika módjáról. És hogy egyáltalán miért van az, hogy a 9 kritériumból 2 csak úgy simán megegyezik a depresszió két tünetével. 

A következő 5 kritérium jött ki nekem a tesztekből: 
1. Impulzivitás (a falásrohamok miatt, és impulzusvásárló is vagyok)
2. Önsértés (akkor éppen meg akartam halni)
3. Üresség érzés (akkor éppen meg akartam halni)
4. Átmenti stresszhez kapcsolódó paranoid gondolatok (nos akkoriban úgy éreztem, hogy mindenki ellenem van, szerintem emiatt jött ki)
5. Identitászavar: tartósan instabil önkép és önértékelés (evészavaros, depressziós voltam, persze hogy alacsony az önértékelésem)

Csiribú-csiribá: borderline
Pedig a két legfontosabb kritériuma nem jött ki a tesztekből. Ez a harag/ düh kontrollálatlansága, és a kapcsolatokban az idealizálás és lebecsülés közötti gyors váltakozás. Állítólag ez a két legfontosabb kritériuma a borderlinenak. 

Na most ha van két rendkívül fontos kritérium, amihez képest a többi csak a töltelék, akkor miért nincs ez alapján súlyozva diagnózis? Hogy lehet úgy diagnosztizálni, hogy ez a kettő nem áll fenn? 

Na mindegy, csak ingerlem vele magam. Kitörölni úgysem lehet a felhőből. Ez van.

John Doe reagált erre.
John Doe

Szia hiszti!

Igen, sajnos megvan az esélye a pszicho területen is annak, hogy a doki félrediagnosztizál valamit. Talán még nagyobb is, mert ugye itt nincsenek szervi tünetek, mint más betegségek esetében, amiket lehet objektíven analizálgatni.

hiszti reagált erre.
hiszti

Sziasztok!
Évek teltek el, erre újra itt vagyok. Valószínűleg már senkit nem ismerek itt, talán csak Babarczy Esztert, de gondolom, hogy ő pedig nem emlékszik rám. A lényeg röviden: 5-6 éve nagyon padlón voltam, majdnem öngyilkos lettem. Akkor a SOTE Klinikai Pszichológia Tanszékén fogadtak terápiára. Ott egy kis fiatal pályakezdő csaj vette fel az interjúmat és értékelte ki a tesztjeimet, amiből akkor nagyon sok személyiségzavar minimum követelménye kijött. Még a borderline is. A 9 kritérium közül 5 lett "bepipálva". Aztán egy tapasztaltabb terapeutához kerültem, akinél kb 6 hónap alatt kiderült, hogy az elkerülő személyiségzavaron kívül igazából semmi más nem valós. Újra kitöltöttem minden tesztet, ezúttal ő értékelte ki, és csak az elkerülő maradt. Meg persze a depresszió és a szorongás. A gond ezzel az, hogy valamelyik pszichiáterem (nincs állandó áterem, csak állandó lógusom) felvezette a felhőbe, hogy borderline, és az azóta is ott van. Emiatt ért már hátrányos megkülönböztetés. Volt olyan áterem, aki állandóan azt kérdezgette, hogy mi a valódi célom azzal, hogy itt vagyok nála? Én mindig elmondtam, hogy depresszióm van, és a gyógyszerért jövök. Aztán újra megkérdezte, meg újra. Ha elkéstem egy kicsit, akkor megkérdezte, hogy mit akarok elérni nála azzal, hogy kések. Mit akarok elérni nála azzal, hogy azt mondom, hogy az egyetemen tovább tartott az utolsó órám, és ezért késtem. Folyton arra célozgatott hogy szerinte nekem mindenféle hátsó szándékaim vannak ezekkel az amúgy semmiségekkel, és nem értettem, hogy miért gondolja ezt rólam. Én konkrétan csak gyógyszerért jártam hozzá, hiszen volt lógusom, akihez minden héten mentem. Annyira zavart a hozzáállása, hogy el is meséltem a pszichológusomnak, és azt is elmondtam neki, hogy szerintem valamiért valami rosszat gondol rólam az áter, és nem értem, hogy miért. Akkor világosított fel a pszichológus, hogy valaki biztos felvezette a felhőbe, hogy "borderline", és velük szemben sok az előítélet a szakmában. Valószínűleg azt hiszi, hogy én őt manipulálni szeretném.
Na több se kellett, elmentem egy másik áterhez, és megkértem, hogy nézze meg nekem, hogy mi van rólam a felhőben. A következő: bipoláris zavar (kamu, nem is tudom honnan szedték, ilyen diagnózist sosem kaptam), borderline (kiderült, hogy nincs), depresszió (igaz), generalizált szorongás (igaz), és hiányzik az elkerülő személyiségzavar, és az evészavar. 🙁
Kérdeztem az új átert, hogy ezeket törölni nem lehet? Azt mondta, hogy sajnos nem, de ő beírja megjegyzésbe, hogy a fentiek tévesek, és felvezetett új diagnózist.

Hjah, egyszer lesz az ember mélyponton 30 év alatt, egyszer lesznek öngyilkos gondolatai, és még évekkel később bajom van belőle. Pedig milyen sokat változtam azóta!
A terápiám amúgy sikeres. Nagyságrendekkel jobban vagyok, a személyiségem is sokat változott jó irányba. Azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy más ember vagyok mint akkor.  Csak az a fránya felhő ne lenne. Leküzdöttem a szociális fóbiát, a depressziót, az evészavar változó, de az is javult. A szorongás még megvan, de olyan a munkám, hogy ez tulajdonképpen munkahelyi követelmény. Van párkapcsolatom, egész jóban vagyok a családommal. Átértékeltem dolgokat. Megváltozott a fontossági sorrendem is.

Hát meg is fogadtam, hogy ha valaki csúnyán néz rám miután felnézett a felhőbe, akkor sarkon kell fordulni, és máshova menni. 🙂

Boni és John Doe reagáltak erre.
BoniJohn Doe

Egész május elsején fájt a fejem. 🙁

Ki hogy van?

Én is voltam így régen, bagolykodtam, mostanában inkább pacsirta vagyok. 😊

Amúgy hihetetlen  hogy mindenki alszik. Én kb magamban táncolok.

Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.19., 21:16

Anyám is ilyen, szinte minden nap, én a gyszerek mellett és skizoaffektív mellett dolgozom, és nem érti miért kell minden du lefeküdni aludni, amikor ő 70 éves és nem alszik du. Ja és minden nap 4 vagy fél 5-kor kelek, hogy sikerüljön összekaparni magam és munkakp3ssé tenni! Csoda ha du 2-re kidőlök??? 

DE nem beteg, nem szed ilyen gyógyszereket, nem dolgozik!!!! Mikor felkel én már 2 órája dolgozom…..

megértelek, nekem is kvára elegem van ilyenkor belőle! 

Megértelek. Én is hasonlóképpen. Most meg rámtört a pörgés, hétfő hajnal 0:46 van ... Nem tudom szabályozni.

Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.19., 21:16

Anyám is ilyen, szinte minden nap, én a gyszerek mellett és skizoaffektív mellett dolgozom, és nem érti miért kell minden du lefeküdni aludni, amikor ő 70 éves és nem alszik du. Ja és minden nap 4 vagy fél 5-kor kelek, hogy sikerüljön összekaparni magam és munkakp3ssé tenni! Csoda ha du 2-re kidőlök??? 

DE nem beteg, nem szed ilyen gyógyszereket, nem dolgozik!!!! Mikor felkel én már 2 órája dolgozom…..

megértelek, nekem is kvára elegem van ilyenkor belőle! 

Hát igen ők ezt kurvára nem érzik át,hogy mi a betegségünk és a gyógyszereink miatt hátráltatva vagyunk. Én is ha  felvennének dolgozni már este 5-6kor mehetnék aludni,hogy időben  kialudjam a Klozapint és a Rivotrilt. Ez meg nem élet ezt sokáig nem lehet csinálni. Az ember dolgozik és alszik és így él amíg nyugdíjjas lesz. Nem csodálkozom én sem a saját anyámon,mert a társadalom 99%-a nem megértő és csak vádaskodnak.

Anyám is ilyen, szinte minden nap, én a gyszerek mellett és skizoaffektív mellett dolgozom, és nem érti miért kell minden du lefeküdni aludni, amikor ő 70 éves és nem alszik du. Ja és minden nap 4 vagy fél 5-kor kelek, hogy sikerüljön összekaparni magam és munkakp3ssé tenni! Csoda ha du 2-re kidőlök??? 

DE nem beteg, nem szed ilyen gyógyszereket, nem dolgozik!!!! Mikor felkel én már 2 órája dolgozom…..

megértelek, nekem is kvára elegem van ilyenkor belőle! 

Vásárhelyi Beus reagált erre.
Vásárhelyi Beus

Anyám az folytatja a műsprt szinte minden nap. Nem lehet leállítani. Szerinte lusta vagyok.

A Klozapin a  legszedatívabba  világon+ Rivotril,hogy   tudjak  elegendőt nyugodtan aludni. Olanzapin 2 év szedés után annó teljesen feladta a hatását.

Nyilván az Olanzapin  nem annyira  szedatív mint a Klozapin. Ripedon mellett még tudtam   dolgozni..  de  direkt elvették tőlem.. Ennyit a  jó magyar orvos gárdáról. Ha a Kventiapiun engem  meg nem szedált hanem  pörgetett. Ha  Klozapint  lecserélnám 100mg-150mg Truxal-ra kitudja a Klozapinoz képest eléggé szedatív lenne-e plusz nem is annyira antipszichotikus mint a Klozapin... akkor  az mellé kell Ripedon is vagy  Paliperidon is,hogy ne  kezdjen el az ember megőrülni és hallucinálni. Pécsen pár éve egy  ügyeletes Pszichiáter a  telefonban  ő is azt mondta  ha már   napi szinten évek óta szedem akkor az átállítás csak állapot rosszabodással jár.   Nem fogom magam teletömni  mindenféle  hatóanyaggal,hogy elég  szedatív legyen,hogy tudjak aludni. Nem vagyok Pszichiáter de ha a Truxal nem szedál eléggé akkor még Mirtazapin is  kell mellé plusz Ripedon vagy Paliperodon+ Rivotril.

Te jó ég nem akarom az egész palettát beszedni. A Klozapin 5 éve lesz májusban,hogy szedem napi szinten és vissza kaptam valamit a régi  életemből. Legalább ennyi örömöm van az életben. Ha meg telebaszom magam az egész palettával  kiüresedett arccal bámulhatom a  Monitort a semmiért.

Ha én nem  lennék  szorongó és álmatlan Pszichotikus beteg lehet,hogy  napi 2mg Ripedon elég  lenne még  nyugató se kéne.. Viszont  az  esetemben minden komplexen jelen van. Nah a faxom tele van már anyámmal is meg  az egész  tetves  társadalommal plusz  rokonok... A rokonok is csak annyit  kérdeznek néha. "Muszály szedni" stb stb stb..... Már azt se  bánom ha meghalok anyám után,legalább   örök nyugtom lesz. Fax  tele van mindennel.

Sajnos  igen. ez így  van

Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.04.16., 08:04
Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.04.16., 08:00
Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15

 

Dettó, én is mindig megkapom, és én se állok le vele vitatkozni……..

Akkor  ismerős a  helyzet. Én is  próbálom nem felhúzni magam aztán ennyi.

 

 

Az ilyet nem érti senki.Sem rokonok,sem ismerősök senki.Azt mondják,hogy ez hiszti,meg kkitaláció.Sem depresszió sem pánikbetegség  nem létezik

Pedig igen.

Boni reagált erre.
Boni
Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 2024.04.16., 08:00
Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15

 

Dettó, én is mindig megkapom, és én se állok le vele vitatkozni……..

Akkor  ismerős a  helyzet. Én is  próbálom nem felhúzni magam aztán ennyi.

 

 

Boni reagált erre.
Boni
Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.04.15., 21:15
Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 

Ma ismét hónapok elteltével   megkaptam  újra anyámtól a fejmosást.Én nem Pszichiátriai beteg vagyok  hanem  képzelt beteg.

Nem állok le vele soha vitatkozni... A világ nem érti az ilyen betegségeket és azok háttereit. Tök felesleges kiselőadást tartani Pszichiátriából pl.: Mi a Dopamin és a Szerotonin és  egyéb más minden.... Úgy sem lehet megváltoztatni a  világot. A társadalom azt hiszi a Pszichiáterek poénból vannak és írnak  gyógyszereket. Én már belefáradtam a magyarázkodásba.

Dettó, én is mindig megkapom, és én se állok le vele vitatkozni……..

Akkor  ismerős a  helyzet. Én is  próbálom nem felhúzni magam aztán ennyi.

 

Hali!

Mivel volt egy bipoláris lány, aki volt sulitársam, fészen ráírtam és...végül ghostingolt(Narancsik Virág)...

Na szóval én csak egy fejlődő monogám kapcsolatban akarok lenni.

Még mindig és csak azért, hátha meggondolja magát...nem lettem öngyilkos.

Pár napja diagnosztizáltam magam netezés közben, véletlenül elolvastam egy erről szóló cikket.

StPD...

Úgyhogy, mivel nagyon nem vagyok se csúnya, se buta, se bármilyen hátrányos a betegségen kívül, szeretném felhívni magamra azoknak a lányoknak a figyelmét, akik szintén, csupán egy fejlődő monogám kapcsolatban szeretnének lenni, valamilyen okból ez nem sikerül nekik, de egyébként intelligensek, csinosak, stb., mert...nos nekem nincs mit bizonygatnom, de szeretnék és személyesen.

Üdv

Idézet tőle: Gergelyboj ekkor: 

Ma ismét hónapok elteltével   megkaptam  újra anyámtól a fejmosást.Én nem Pszichiátriai beteg vagyok  hanem  képzelt beteg.

Nem állok le vele soha vitatkozni... A világ nem érti az ilyen betegségeket és azok háttereit. Tök felesleges kiselőadást tartani Pszichiátriából pl.: Mi a Dopamin és a Szerotonin és  egyéb más minden.... Úgy sem lehet megváltoztatni a  világot. A társadalom azt hiszi a Pszichiáterek poénból vannak és írnak  gyógyszereket. Én már belefáradtam a magyarázkodásba.

Dettó, én is mindig megkapom, és én se állok le vele vitatkozni……..

Ha lenne miből XD

Ma ismét hónapok elteltével   megkaptam  újra anyámtól a fejmosást.Én nem Pszichiátriai beteg vagyok  hanem  képzelt beteg.

Nem állok le vele soha vitatkozni... A világ nem érti az ilyen betegségeket és azok háttereit. Tök felesleges kiselőadást tartani Pszichiátriából pl.: Mi a Dopamin és a Szerotonin és  egyéb más minden.... Úgy sem lehet megváltoztatni a  világot. A társadalom azt hiszi a Pszichiáterek poénból vannak és írnak  gyógyszereket. Én már belefáradtam a magyarázkodásba.

Ha van kedvetek, adjátok az 1%-ot a Búrának. 🙂

nem csodálom. én minden ünnepet utálok. Kedvenc  ünnepem  Augusztus 20.

Minden más  leves..............

Nekem is.

4 napos ünnep 1 rémálom volt. azt hittem sosem lesz  vége.

Köszönjük, neked is! 🙂

Tipikusan lebetegedtem pénteken, ennyit a 4 napos ünnepről...

Kellemes Húsvétot mindenkinek!

Idézet tőle: Vásárhelyi Beus ekkor: 2024.03.26., 19:33

Gergelyboj, 

 

Home officeban nem gondolkodtál? Call centerben sok van

Voltam Home  officeban már. Az igazság az,hogy a  Klozapintól meg a Rivotriltól.. ugye a  Klozapin annyira  szedatív,hogy nincs  már akaraterőm  semmihez. Annnyira  mélyen alszom ,hogy  hajjaj........ Mikor  felébredek 1  óra kell mire  kijózanodok. Nem megy  ez már nekem. Sajnos

 

 

 

 

Gergelyboj, 

 

Home officeban nem gondolkodtál? Call centerben sok van

 

 

 

Szia Kharzak! Üdv újra itt.

Megvagyunk, nyugiban. És te?

Sziasztok...kharzak vagyok,csak nevet váltottam mert hülye név,hogy vagytok ? 🙂

Pláne,hogy a  minimálbérek  magasabbak. A munkáltatók még  Budapesten sem lelkesek.. stb..

Hát ja, elég vacak a munkahelyzet még a nagyvárosokban is pesten kívül, hallottam mástól is. 🙁

Én értek mindenféléhez, elég keveset voltam munka nélkül, mostanában inkább lustaságból 2-3 évente ha megszűnt a munkahely / pozíció. De kezd fogyni a pénz és akkor megint meló.

Idézet tőle: Boni ekkor: 2024.03.13., 19:59
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.03.13., 18:49

Reggel felkelek, dolgozok, hazajövök, eszek, ülve elalszok...

Detto

nem szeretek politizálni, de így van sajnos, ha vki nem Bp-I, vagy vmi más városban élő lehúzhatja magát a wc-n……. 

 Aha ez így  van ahogy mondod. 7x  hagytam el Magyarországot  pont a  munkanélküliség és az alacsony fizetések miatt.

Ausztriában 5x  dolgoztam.  Németországban Münchenben 1x. Londonban 1x. Budapesten a Cognizant-nál egy darabig,de akkor  már beteg  voltam így  sokáig nem bírtam az  ügyfelekkel a telefonban. Pécsen is  voltam Call  Centerekben. Mivel  szociális  gondozó vagyok, így a  szakmámban azért  többször  dolgoztam, volt,hogy 60ezer  Nettóért.  12 órában volt,hogy egy darabig  107 ezer Nettóért. Gyárban is  próbálkoztam , természetesen 9 nap  éjszaka és plusz 2  műszak fillérekért. Elkezdtem Tb- Bérügyintéző tanfolyamot.(Nem  fejezetem be ,mert ekkor  már   beteg  voltam) Jelentkeztem egy Pécsi  céghez akik könyvelnek és bérszámfejtenek. Még állást sem hírdettek,felakartak venni,de  mondták mivel  nincs meg a bizonyítványom így  tárgytalan.)

Pedig az  egész  kibaszott  könyvelés  meg bérszámfejtés informatika alapú és középsulis  matematika elég  hozzá.

Ki az  aki  egy termék  bruttó árának  nem  tudja  kiszámolni a  27%-át... Ez Magyarország, itt mindenhez  végzettség kell.

Mikor  elkezdtema tanfolyamot(Tb-Bérügyintéző) Vettem könyveket.. Mi a   fax-ért akarják  bemagoltatni vagy 200  oldalt a semmiért!?!??!?

 Itthon Demo verzióval bérszámfejtettem húúú de  nehéz..........  Törzsadatok  bevitele. Milyen munkaviszony vagy  szerződéses  viszony,  vállalkozói munkakör stb..  Órabér,hetibér,havibér stb... Aztán ha   minden  elővan készítve a programban  1  gombnyomás és  csoportos  bérszámfejtés aztán  nyomtatás pfffffff.........  Ez  külföldön nyugati országokban tuti nem  ilyen nehéz. Nem  akarnak  200 oldal  felesleges anyagot  megtanítani a  semmiért.

Még  végzettség sem  kell hozzá.

Mikor  gyerek  voltam. Itt vidéken anyámat is  a  nagyszüleim  protezsálták be részmunkaidőbe. Aztán megszünt  a cég és mivela  végzettsére és az érettségije megvolt így  vissza  került  a gyermekotthonba(szellemi fogyatékosok ottohnába)  gondozónőnek ahonnan nyugdíjjba is  ment.

Neki is  ez volt a  szerencséje.A  másik  szerencséje az volt,hogy mindig helyben  voltak munkahelyei. Volt,hogy pár évig  varróda  főnök volt.

Mikor Pécsre  jártam  dolgozni Német multi Call Center. Reggel 9től- este fél  6-ig. 7-re értem haza Hétfőtől-Péntekig. 9 hónap  után a  zsúfolt szellőztetlen   buszon  oda és haza  utazni stb.. Plusz  hülye ügyfelek a telefonban(Német Vodafone) 8 órában, napi 30 perc  ebédszünet.)

Gondoltam magamban ezt  meddig  fogom tudni  csinálni. Plusz 2  szombatot minden hónapban  bekellett vállalni amit ki se  fizettek.

5000 HUF  kajajegy  azt cső...  Ezek a Call  Centerek amik multik.. Nyelvtudást lehet kamatoztatni. Rabszolgatelep.Oké Budapesten  magasabbak  a bruttóbérek. 2017ben a  Cognizántál 300.eze brutóttóra szerződtetek le egyből.. Nyilván mert Főváros. Csak a szerződésben nem tüntettek fel,hogy  3 műszakban kell majd  dolgozni....... Risperidonon voltam ,meg Lorazepám+ Stilnox.  Felhívtam a Pszichiáteremet.. Azt mondta nem éjszakázhatok,mert munka közben tilos  Antipszichotikumot  bevenni. Az  nélkül meg  felborul az egyensúly.. Nyilván ez  egyértelmű....

100 szó mint1. Magyarország mindig is  Budapest központu volt és az is marad............

Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.03.13., 18:49

Reggel felkelek, dolgozok, hazajövök, eszek, ülve elalszok...

Detto

nem szeretek politizálni, de így van sajnos, ha vki nem Bp-I, vagy vmi más városban élő lehúzhatja magát a wc-n……. 

Idézet tőle: John Doe ekkor: 2024.03.13., 18:49

Reggel felkelek, dolgozok, hazajövök, eszek, ülve elalszok...

 Legalább  van munkád.  Ha  nem lennék álmatlan tudnék  dolgozni. Mivel álmatlan vagyok   levagyok szedálva. Itt  Pécs közelében meg  Pécsen a  legtöbb munka 2-3 műszakos. Ami   irodai lenne az   király lenne  csak   mire  busszal 32 km-t haza  utaznék már mehetnék is  aludni ahogy ahogy haza  értem,hogy  másnap   újra busz és  reggel  8 vagy  9 től munka. Ez meg képtelenség.. Az ember  dolgozik  és alszik... Nincs szabad délután.

Nah mind1 nem panaszkodni akartam,de  ez az  igazság.Anyámmal is  beszéltük,hogy  így nem lehet  dolgozni és élni is.

Pécs  hiába egyetemváros és Megye központ.. rengeten fiatal van munka nélkül... én meg  Pécstől ráadásul 32km-re  lakom.. Elöbb  felvesznek  1 Pécsit... Azt hiszem ez 1  értelmű.. Pláne  ha még  utazást is kell  fizetni vidékinek. Na  azért  nem rajonganak a munkaadók.

Reggel felkelek, dolgozok, hazajövök, eszek, ülve elalszok...

Nagyon  csendben vagytok  gyerekek. Pedig jön a  tavasz......................

Vagy csak ő sem tudja mit szeretne, mi zajlik benne.

Én pl nem keresek senkit, csak beszélgetni, és sose kerestem, nem vagyok társfüggő, de arra nem emlékszem, hogy régebben is így tudtam volna mit szeretnék. 

Szerintem a laza dolgokra vágyó nő nem mindig mondja ezt, mert így "könnyűvérű"-nek látszódna...

Vannak nők, akik nem árulják el, mi zajlik bennük, hanem a másik félnek folyton találgatnia kell. Borzasztó fárasztó és idegesítő tud lenni, aztán az emberre rájön  a bolondóra és elküldi a francba. Dehát ilyen játék mellett nem is csoda.

Feliratkoztam megint a fb társkeresőre. Tavaly volt (többek között) onnan egy nő akivel volt 3 randi, abból 2 nálam, utána kifogások szóval nem is kerestem többet - bár kihangsúlyozta az elején, hogy ő komoly kapcsolatot akar...

Óvoda mellett volt egy családiház, aminek az udvarán - közvetlenül a kerítés mellett - volt egy kertitó szerűség. De nem egyszerűen egy tó, hanem girbegurba, tekervényes módon betonból készült, szűk árkok voltak mindenfelé, és ezekben az árkokban víz is volt. Díszítés képpen több kertitörpét is kiállítottak, azok őrizték ezt az egész helyszínt. Óvoda után gyakran mondtam anyunak, hogy menjünk, nézzük meg.

Másik emlék, hogy az óvoda udvart drótkerítés választotta el a szomszéd telektől. A drót rései közt mindig átnyúlkáltunk, mert a túloldalon volt egy beton fedél. Ezen a fedélen eső után mindig voltak csigák, amit mi összeszedtünk.

Homokozóban állandóan mély gödröket ástunk. Ha találtunk egy kavicsot, akkor azt mondtuk, hogy ezt E.T. küldte ( E.T. az egy filmes űrlény volt a moziban). Olvasni még nem tudtunk, de mindig ugyanaz olvastuk le a kövekről: ássatok még! Azt hittük, hogy ha elég mélyre ásunk, megtaláljuk E.T-t.

Homokozás után tiszta kosz volt a térdünk. Mikor behívtak mindenkit ebédhez, akkor libasorba kellett állni, és egy ronggyal mindenkinek a térdét áttörölték. Emlékszek, mindig csípett, mert jó sok szutykot mostak le rólunk.

Csoporttársamnak modern dzsekije volt, egymásba illeszhető, fém csattal, derekán pedig valami gumis szűkítéssel. Én mindig ilyet szerettem volna, de nekem sosem volt.

Sziasztok Maki   vagyok. Reggeltem 1 új profilt,mert valami  gond  volta jelszóval.

Gondoltam ezt megosztom veletek. Májusban lesz  5 éve,hogy szedem a Klozapint 300mg alváshoz+2mg Rivotril.

4 napja nem tudni miért de órák kellenek az elalváshoz. Facebookon  ma jeleztem a Pszichiáterem felé a problémát.

Arra gondoltam  a Klozapint  hagyjuk el és  legyen helyette  Truxal.

A  válasza  az volt,hogy a  Klozapint nem javasolja elhagyni,hanem ad hozzá amikor  legközelebb Március  közepe  felé fellövi a Klozapint ad mellé kezdésnek 15mg  Truxalt, ha nem elég akkor 30mg-ot a Klozapin ésa Rivotril mellé.

Először azt hittem nem fogja  érdekelni az elalvási   gond.. Nem foglalkozik  ezzel. Ennek ellenére  nagyon készséges volt.

Igaz Magyarországon a Truxal nem támogatott  gyógyszer,de 50x kiszerelés 15mg-os filmtabletta kb 1500HUF.ez nem pénz.

Még  sosem szedtem Truxalt... Annyit  én is tudok róla,hogy megfelelően szedatív. Kiváncsi vagyok elég hatásos lesz-e az elalvási időt lerövidíti remélhetőleg..... Ámen XD

John Doe reagált erre.
John Doe

Oviba kergettek a fiuk a bodobács bogárral,azt  mondták vérszivó bogár.Első osztályban Karácsonyi húzásnál a legszegényebb gyerek adott ajit egy bogaras könyvet ami össze  volt  firkálva rajzolva  🙂 Aztán második elején megszünt a D osztály,átraktak a B-be elöször nem tudtam melyik terembe menjek a barakban,asszem valaki bevitt az osztályba  🙂

Ovira én sem emlékszem az első osztályra sem,Csak egy két emlékkép beugrik.Oviban tök rossz íze  volt a rizskochnak,valami édes málnaszörppel leöntötték.Azóta sem szeretem,Egy ovis fotózásra emlékszem utánoztam a fotóst.Az a kép tán megvan.Ovis barátnőmre emlékszem pár utcával lejjeb lakik,de sztem ő nem vágja  ki  vagyok  🙂

 

Olvastam egy cikket a telexen és ott elmeséli egy férfi,hogy  nyolcéves koráig nincsenek emlékei.

„Az, hogy nincsenek konkrét emlékeim, szerintem egy védekezési mechanizmus” – tér vissza Gábor az óvodáskori és kisiskolás emlékképek hiányára. „Képek előjönnek: vannak képek az óvodáról, vannak képek az ebédlőről vagy arról, hogy nem alszom az oviban, vagy arról, hogy fölveszem a cipőmet, de konkrét szituációk nincsenek. A fotókhoz, amiken szerepelek, sincs mindig kötődés az agyamban, mintha csak egy képeslapon néznék egy gyereket.”

2 éve 🙃

Most nézem hogy 16- án volt hogy beléptem.Hogy rohan az idő!

John Doe reagált erre.
John Doe
Oldal 1 / 566Következő