Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szorongás és depresszió

Jó tudni. Nekem az depire kicsit hatott, másra nem. 

Brinti viszont sztem kicsit hat depire és szorongásra is.

Pl. az SNRI-k.

Nem értem, h netes cikkekben miért írják annyiszor, h érdemes kezeltetni. Tünetmentességről beszélnek. Azt nem írják, h vki akármit szed, nem hat.

Idézet tőle: Kleó

AD-je válogatja, van amelyik egyáltalán, még elvben sem.

Elvben melyik nem? 

Pánikbetegeknek sztem általában jól hat. Orvos válaszol rovatokban sokan írták, h tünetmentesek lettek.

Kényszerre passzolom.

Más típusú szorongásra gyakran alig vagy semennyire. 

Nekem alig vagy semennyire. 

AP hat rá, de attól sem múlik el teljesen. Régen, (amikor 800 mg Seroquelt szedtem) stresszhelyzetben erősen szorongtam, remegtem. 

Nekem szoc. fób és teljesítményszorongás jellegű a szorongásom, de más esetben is lehet erős. Pánikrohamom nincs. De hiába nem zárkózok el a szorongást okozó helyzettől, nem múlik el. Pontosabban mhelyi közösségben 3-6 hónap alatt elmúlik vagy enyhül, más munkahelyen (váltás esetén) újból erős, majd ott is enyhül. Bankban, boltban stb nincs szorongásom.

Ezen AD nem vagy alig változtat. AP mérsékli.

Az is rossz, h nem nagyon erős szorongásnál is feltűnően remegek.

Nyugtató jól hat, de tünetmentességhez nagy adag kell(ene). Így inkább megelégedek a mérsékléssel.

Sztem max 60-70% nak enyhül és max 30-40 %-nak múlik el. 

 

AD-je válogatja, van amelyik egyáltalán, még elvben sem.

Asszem vót mán! Szerintetek az antidepik jók a szorongásra? És ha igen, miért nem? Vagy szerintetek hogy van ez? Hány százalékra saccolnátok, hogy egy szorongásos beteg szorongása javul egy antidepitől? Azt olvastam itt, hogy az OCD jól kezelhető anafranil-lal. 

Jó, hát neked van sok-sok tapasznyalatod. 😀

Idézet tőle: Matiri-new

Idézet tőle: Kleó

Nah, hogy éjjel? Erre igazán nem gondoltam volna!

Nem tudom, hogy szívatsz-e most 🙂
Ha nem, akkor csak annyi, hogy estére kell odamenni, mert semmi vizsgálat nincs előtte, csak egy covid orrtúrós.
Még vacsorát sem adnak. Ezért fizetem én a TB-t! 🙂

Haha. 🙂 Én rájöttem, hogy viccel! Pedig lítiumot szedek! 🙂

Áh, dehhhogy! Én olyat? Soha! 😀

Talán a pozitívum a történetedben, hogy a szervezeted legalább jelez. Persze a szorongás és a depi-érzése az nem kéne nélküle sem.
És szedtél másfélét is már?
Lehet olyan, amire reagálsz, annyiféle van, más hatásmechanizmusokkal.

Köszönöm a szurkolást, főleg a másnap reggel lesz szerintem érdekes, hogy jövök haza.
Beszéltem egy ismerőssel, aki horkolás miatt volt ott. Azt mondta, célszerű jó fáradtan odamenni. Na, evvel nem lesz baj. Inkább a hogyanja, ami szorongat. Nekem ugye nem elég az, hogy fáradt vagyok, közben alig élek, nem elaludni akarok/tudok tőle általában.

Idézet tőle: Kleó

Nah, hogy éjjel? Erre igazán nem gondoltam volna!

Nem tudom, hogy szívatsz-e most 🙂
Ha nem, akkor csak annyi, hogy estére kell odamenni, mert semmi vizsgálat nincs előtte, csak egy covid orrtúrós.
Még vacsorát sem adnak. Ezért fizetem én a TB-t! 🙂

Ti kaptok valamilyen oltást?

Sinopharmot kaptam

1 évig szedtem citalopramot, mikor párommal szakítottunk abbahagytam, mert pánikoltam tőle. Ez nálam akkor van, ha nincs rá szüksége a szervezetemnek. Aztán most próbálok jól lenni így is, sajnos érzem a szorongást és depit is, de erre az állapotra (ami igazán nem vészes) már nem tudtam bevenni a gyógyszert, egyből rosszul voltam tőle, mert túl sok. 

Idézet tőle: Dreamy

Kiscsillag az biztos :))) legalább nem feszkózom, mert én ahogy beveszek gyógyszert pánikolok..csoda, hogy kibírtam az oltást 

Melyiket kaptad? 

Szedsz valamilyen gyógyszert?

Nah, hogy éjjel? Erre igazán nem gondoltam volna!

Hehe 😀 igen van aki furcsán néz, ha csak úgy odamegy az ember. Szerencsére egyre több jófejjel találkozom, akik kedvesek és közvetlennek. 

Szurkolok szerdához 🙂 

Idézet tőle: Dreamy

Mikor lesz az alvásvizsgálatod? 

A parfümösbe be akartam írni.
Jövő szerdán éjjel.

Én a francia parfümöket szeretem, elsősorban a Cacharelt. Nem vagyok annyira otthon benne, de ez pl. még megfizethető jó minőség.
A kedvencem, ami egy kategóriával drágább, a Guerlain. Aqua allegoria sorozat, flora nymphea van nekem, mintából ismertem meg. Mézes-virágos. Érdekes, a mézet nem szeretem, de ez valahogy nagyon finom.
Givenchy, Chanel, Nina Ricci - ilyeneket nem engedhetek meg magamnak.
Véletlenszerűen pottyannak az életembe az illatok. Egy boltban amúgy sem lehet kettőnél többet megszagolni, mert azt már fizikailag sem bírja az orr meg az agy.
Néha a metrón megkérdeznék nőket, mit használnak, mert finom, de még eddig nem mertem 🙂

Kiscsillag az biztos :))) legalább nem feszkózom, mert én ahogy beveszek gyógyszert pánikolok..csoda, hogy kibírtam az oltást 

Mikor lesz az alvásvizsgálatod? 

Dejó, tényleg nem is gondoltam volna, hogy parfümbe is teszik 🙂 köszönöm szépen ezt a rengeteg tippet. Nekem rémes az illatérzékem, sokszor választanék magamtól mások számára büdös parfümöt 😀 😀 de felírom és ezek jó tippek lesznek 🙂

Ugyan már , ne is mondj ilyet, hogy egocentrikus vagy... Nekem azzal segítetek a legtöbbet, hogy fent vagytok az oldalon és tudom hogy számíthatok a jelenlétetekre minden nap...ez mindennél többet ér. 🙂

Szeretem hallgatni a történeteiteket is. 🙂

 

Szia Dreamy!
Most megnéztem, van ylang-ylang is az Anais-Anais-ban, meg még jó sok minden virág.
Ma Estee Lauder Pleasures volt műsoron (nem mentem sehova), és egy kis szagolgatás Lancome O. Ez utóbbi szerintem 5 év múlva lesz a "szerem", olyan 50 fölötti illat, de nem múmiabalzsam, inkább citrusos.

Hát köszönöm!
Elég egocentrikus vagyok, (ugye a depi, fáradtság) elnézést, azt meg sem kérdeztem, te hogy vagy?
A csikungot is megnézem, bár kapott tippem van sok mindenfélére, nem tudok választani, valamit el kéne kezdeni. A meridiángyakorlatok kihúzva. A neurológus a Wim Hof módszert műveli, ő azt ajánlaná nekem, még nem mertem azt sem megpróbálni.
Azt hiszem, egyelőre megelégszem a rövidebb sétával meg az itthoni "lötyögéssel" zenére. Nem duzzadok az erőtől.
A B-vitamin nem válik be, nem avval van a baj, hogy az étvágy (illetve az sincs, de ez nem is hat rá), inkább hogy nincs egészséges ösztön, mit ennék, mire van szüksége a szervezetmnek. Már egy éve erőltetem csak, mert élni kell.
A napot sem bírom nagyon, ha meleg, maximum bentről nézni. Van helyette D-vitamin 🙂
Közben szeretek és tudok is főzni, még így is, hogy nem kívánom, és hogy csak magamnak főzök ill. egyedül eszem. Néha persze elegem van ebből is.
Az alvásvizsgálat napjára felhívtam már előre a fiamat, hogy akkor legalább nem egyedül eszem, meg para közben, de mégis valamit. És nem én főzök, hanem rendeltem, amit eddig még soha.

 

Az alternatív terap is hangsúlyozza a forró-hideg früdő mellett, hogy ez is erősíti a test-tudatot meg a jelenléti érzést, ahogy egy jó evés is.
Szagolgassunk mindent, főleg parfümöket (rajtam még itt van a tegnapi Anais, fürdés után fújtam be), de akár zöldséglevest.
Amikor sétálok, mindig szedek az út mellett gazokat, és azokat szagolgatom, morzsolgatom, akár sóska, akármi. A kertek előtt lévő virágokat is mindig megszagolom. Alig várom az akácot meg a hársat már.

Idézet tőle: Dreamy

Szia Maitri! Én most illóolajat is használok szorongásoldásra, valamennyit használ az is, Ylang-Ylang a neve. Nekem az illatok amúgy is nagyon bejönnek, virágoskertben is ellazulok rögtön.

Ez jól hangzik! Én is szeretem a virágillatot. És nincs semmi káros mellékhatása, mint a gyógyszereknek. A jó illat odavonzza a figyelmet, eltereli a nehézségekről a figyelmet.

Szegény, akkor most sok feladat áll előtted. Kitartást hozzájuk!

Amúgy még a youtubon fent van ún esti csikung, azt is érdemes megnézni, mindenféle furcsa mozgást kell végezni, de ismerek olyat, akin úgy segített a csikung, hogy gyógyszer nem volt jó egyáltalán. Csak egy ötlet.

Én egyébként a vékony vagy fehér embereket egyáltalán észre sem veszem, a túl mini ruhába öltözött kövérkéket annál inkább.. 

Az evésre sajnos nem tudok jó tippet..esetleg valamilyen étvágynövelő, vagy b vitamin?

Szerintem a napsütés miatt boldogabbak az emberek nyáron, és mert nyaralgatnak. De nem ők a lényeg hanem Te 🙂 tavaly nyáron nekem se volt sok örömöm, mert végig gürcöltem a melóhelyen 

Idézet tőle: Dreamy

Ha szeretnél, mesélhetsz róla, miért nem várod.  Szívesen meghallgatom 🙂

Köszi.
Hát eleve olyan alkat vagyok, aki nem egy nyár-típus. Fehér bőr pl. És most nagyon sovány is és ilyenkor ugye "vetkőzni" szoktunk, szégyellem a testem. Tavaly is vékony hosszú gatyában és hosszú ujjú ingben jártam.
Meg hát tavasz-nyár az társadalmilag "kötelező" happiness, nekem hormonálisan sem megy valahogy. Én mindig ősszel-télen lettem szerelmes.
Meg most ez a nyár, ami előttem áll... hogy fogok aludni, enni, le kell szoknom gyógyszerekről, mikor tudok kimenni napközben sétálni, vásárolni reggel 7 és este 8-on kívül, ilyenek.
Bonyesz...

Ha szeretnél, mesélhetsz róla, miért nem várod.  Szívesen meghallgatom 🙂

Nem konkrétan ilyen parfüm, csak valahogy én érzem ezt az illatán, aztán lehet, hogy nincs is benne 🙂 Az Anais a Cachareltől.
Köszönöm a jókívánságokat!
Hát most nem annyira gyönyörű a napokban az idő, én szinte fázom. Azért izzadni nem annyira szeretek, ez jobb.
A nyarat nem várom több okból sem.

Ó dejó, parfümről nem hallottam még 🙂

Sajnálom, remélem, hamar megtalálod a legjobb módszert, ami enyhíti a szorongásod, vagy, hogy megoldódik az a problémád (ha lehetséges), ami a gócpont. 

Gyönyörű a május, igen 🙂 és ilyenkor még nem nyuvvadok ki a forróságtól sem.

Szia!
Köszönöm a tippet, ismerem is, nekem is volt. Most azt hiszem, az egyik parfümömben is van. (be is fújtam magam vele 🙂 ).
Akkor még nem voltak szorongásos problémáim, mikor nagyon gyűjtögettem az aromákat.
Most sajnos nagyon erős, van mögötte valós ok is, de főleg parák, kombinálások, "agymunka".
Ezekre még a nyugtató sem használ most...
A virágoskert az tényleg fel tud tölteni, meg az erdő. Itt is van pár jó zöld sétaút. Mondjuk a május a legszebb hónap a természetben talán.

Szia Maitri! Én most illóolajat is használok szorongásoldásra, valamennyit használ az is, Ylang-Ylang a neve. Nekem az illatok amúgy is nagyon bejönnek, virágoskertben is ellazulok rögtön.

Reggel felkelek (három napja szerencsére van valami alibi-alvás szerűség, nem virrasztás, mint nem olyan rég), egész jónak látom a napot, aztán elkezdek szorongani, hiába a Xanax. Ma reggel torkomon akadt a B-vitamin is 🙁
És akkor a nap folyamán ez a szorongás csak nő, néha valami eltereli a figyelmemet, de estére már kész vagyok, úgy fekszem le, hogy megint nem fogok aludni tudni, mi lesz stb.
Annyira kéne valamit csinálni, de nem tudok. Filmeket nem megy nézni. Még a zene valamennyire, vagy az a kis torna.
Most elállt az eső, kimegyek egy körre, ha beledöglök is.
De hát ez kábé fél óra a napból, mi van a többivel...

Hát az én volt férjem is befenyegetett avval, hogy majd a bíróság elé viszi váláskor az összes pszichés problémámat is. Ez mondjuk érdekes lett volna, mert hogy nekem nem volt/van erről dokumentációm, illetve mostanra van egy kicsi, de akkor még nem volt.
Az exem, aki akkor közben már megvolt, meg azt mondta, tépjek szét minden olyan papírt, amin akárcsak felmerül a pszicho-betegségem gyanúja (pl. hematológia, ahol leírták, hogy pszichés betegségének hátterében nem áll hematológiai elváltozás).
A volt áterem meg igazságügyi orvosszakértő is, azt mondta, hogy a pszichiátria betegség a bíróság előtt enyhítő körülmény, nem csak gyilkosságban.
Hát, nem jutottunk el azért idáig szerencsére.

🙁 Én ilyet először huszonévesen láttam a nyomdában, ahogy már egy blogban anno megírtam: kvázi mindent toleráltak (érzékenyítés nélkül).

Én amikor még "egészséges" voltam, akkor volt egy epilepsziás osztálytársunk, akinek én nem láttam rohamát, csak mesélték a többiek, hogy "idegbeteg". Na, erről is ennyit.

Idézet tőle: Matiri-new

Nem hiszem, hogy iskolában kellene tanítani, hogyan legyünk toleránsak a pszichés betegekkel.
Valószínűleg rémes filmeket és történeteket kellene végigasszisztálni gyerekeknek úgy, hogy a tanár sem ért-érez hozzá szart sem.
Nem tudom mondjuk az autisták, mozgássérültek, látássérültek stb. elfogadásában hol tartunk éppen ezügyben az oktatásban.
Mert a gender meg egyéb dolgok baromi fontosak ugye (persze, azok is valahol, nem azt mondom), de ez meg aztán tabu 🙁
Még a saját család is hárítja.

Mondjuk ez az LMBTQ+ kicsit túl van dimenzionálva... Minket főleg a látás- és halássérültek elfogadására tanítottak, nem eredménytelenül. 
Aztán: nem voltunk "érzékenyítve", de itt lakik a házban D., a velem egyidős Down-szindrómás. Persze olykor ő is kijött velünk játszani, és mindenkinek otthon elmondták, h ő kicsit másmilyen, de nem szabad ezért bántani, csúfolni. És ha vki mégis megpróbálta "bekóstolni",  a többiek rászóltak, hogy nem szabad, oszt annyi. Ez lenne a normális.

A pszichés betegektől félnek, és ha a média is túlharsogja egy-egy súlyos bűncselekménynél, h pszi beteg volt az illető, az csak fokozza ezt. E. próbálkozása a médiánál ezért is futott zátonyra, mert ők is így vannak: spec. egy újságírótól (akivel nem is voltam rossz viszonyban) kaptam meg az elmebeteg titulust.

Sosem jut eszembe, a lányomnak szokott... (Olykor ő íratta fel.) Majd rákérdezek, hátha még mindig emléxik. 

Csak nőgyógy/nőgyógy javaslata alapján írják fel.

Idézet tőle: Kleó

Nem! A patikusnő eccerűen lefogamzásgátlózta. De a dokim előtte mondta, h vigyázzak, mert arra nem elég. Szóval nincs benne több hormon, mint egy átlagos pillében, csak más arányokban. 

És ilyet csak úgy simán szívesen adnak?
Nem is merem leírni, mióta nincs nőgyógyászom.

Ó, értem. És nem emlékszel a nevére? Nem tudod valahol megnézni?

Idézet tőle: R-roxy

Hát csak az a viziuális fantáziám ne lenne... elképzelem Matirit, ahogy a kádban ül halakkal. 🙂 És a halak ott úszkálnak. Kész. 

Delfinnel csak ölelkezni szeretnék, ennél tovább nem mennék.

Ez most tök komoly, Kleó, hogy véget lehet vetni a klimaxnak? Szegény testöm egyre rosszabbul bírja a gyűrődést. Nem tudja, hogy most mit kell csinálni.

😀
Utálom a halakat, enni is, a szagát is. A delfin az ugye nem hal, hanem egy kedves furcsa "atlantiszi" teremtmény.
A bálnától, lovaktól konkrétan félek. A pókot, férget, sáskát is puszta kézzel fogom meg (ez a hörcsögtartás óta van így). És a nagyon bizarr állatokat különösen szeretem. De a kígyókat is.
A tengert viszont imádnám, ha lenne itt nekünk. Talán leginkább a kavicsok és a határtalansága miatt.

Nem! A patikusnő eccerűen lefogamzásgátlózta. De a dokim előtte mondta, h vigyázzak, mert arra nem elég. Szóval nincs benne több hormon, mint egy átlagos pillében, csak más arányokban. 

Hát csak az a viziuális fantáziám ne lenne... elképzelem Matirit, ahogy a kádban ül halakkal. 🙂 És a halak ott úszkálnak. Kész. 

Delfinnel csak ölelkezni szeretnék, ennél tovább nem mennék.

Ez most tök komoly, Kleó, hogy véget lehet vetni a klimaxnak? Szegény testöm egyre rosszabbul bírja a gyűrődést. Nem tudja, hogy most mit kell csinálni.

Az valami durva hormoncsapás lehet, nem?

Idézet tőle: Kleó

Nekem hidrofóbiám van, de azt azért igen...

@Matiri, kádban/zuhany alatt sem? :O

Hát, nem tudom, indirekt amnéziám van, 22 évig voltam házas még nem rég...
Asszem nem, soha, maximum magammal, halak nélkül.

Idézet tőle: R-roxy

szexszel kombinálva (a delfin addig nézzen félre).

Maximum hátat fordítani tud, mert a feje két oldalán vannak a szemei, vagyis ha elfordul csak még jobban látja az actiont.

Ja, úszni sem tuidok. A delfinek viszont jó fejek.

*

Vannak most is szanatóriumok, csak bírd kifizetni...

Fuj hideg, fuj fázás. 28-36 fok árnyékban, az az én világom! És nem is igazán izzadok...

A klimax végét meg lehet gyorsítani, én egy akkor (13 éve) nálunk tök új gyszert kaptam, és szinte azonnal vége lett. Csak a nevére nem emléxek, A betűs, de nem az elavult Amboszex.