Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Pánik és szorongás

Hamarabb kezdett kibontakozni, szóval nem biztos, nem hiszem 🙁 

Most én sem nagyon eszek, tekintve hogy semmi pénzem nincs...

Valóban ez egyéni, hogy kinek milyen táplálkozás mellett optimális a közérzete, és magunk döntjük el, hogy mit eszünk és mit nem. Ezért én mindenki álláspontját tiszteletben tartom. 

Hitelesen most nem is tudnék mit írni arról, hogy milyen ételtől milyen energiám van, mert az elmúlt 2 évben alig kívánom az ételt és minimálisat eszem. Úgy érzem ez a Contramaltól van. 

Ne legyél ennyire önostorozó:) 

Én az állatok, és az emésztésem miatt nem ettem húst. A húsos ételeket nagyon nehezen emésztem meg...

En jarok pszichologushoz, elmondtam hogy akkor jobban szedulok, ha becsukom a szemem, illetve ha egyedul vagyok, es 'unatkom', es mindketten arra jutottunk hogy ingerszegeny kornyezetben minel jobban elkezdem figyelni magam, es annal jobban bepanikolok...

En fel evig voltam vegetarianus, elotte vegan. Egyetlen bajom volt ezzel hogy ha nem eszem hust, mindenbol sokkal tobbet kell ennem, hogy ne ehezzek fel ora mulva, ezt meg valahogy nem akartam elfogadni.

Zsolt:

tegnap nekem is egyetemi eloadason jott ram, raadasul reggel 8-kor. Kialvatlansag, minden kozbejatszott.. Volt egy pillanat, amikor osszepakoltam a cuccom, hogy akkor most kimegyek, de vegul vegig maradtam. 

 

Idézet tőle: holdfény

Szia Robinson!

Érdekelne ez a táplálkozás, ha van kedved megosztanád.

Wanna relaxációval hogy állsz?

Szia Holdfény!

Ezt a relaxáció nem ismerem.

Vázlatosan írnám le, hogy kifejezettem állati eredetű táplálékok beviteléről szól.. A hangulatban fontos szerepe van a szerotonninnak, aminek az alapanyaga a triptofán és ezt tudjuk táplálékkal bevinni, ez van olajos magvakban, dió, mogyoró, szezánnag, lenmag, banán, vagy tufu (szójakészítmény bár ezt sem mindenki gondolja jónak) Teljes őrlésű gabonák, és mindeféle hüvelyesek, így ezekből nem csak triptofán, hanem minden olyan aminosav bejut, amit egyébként a hússal viszünk be, mert a fehérjék aminosavakból épülnek fel. A szervezetnek a húst le kell bontania aminosavakra, és azokból kell olyan fehérjéket előállítani, amire szüksége van. Ha csak az aminosavat visszük be, akkor a lebontási lépcső kimarad, ami nagyon sok energiát igényel, ezért tesz fáradékonyabbá a húsfogyasztás. De én is eszek időnként húst.. bár a húsról azt is hallottam, hogy kifejezetten gátolja a triptofán felszívódását, így jelentősen csökkenti az antidepresszáns gyógyszerek hatását, mert hiába szeretnénk több szerotonint, ha egyszer nincs meg hozz a megfelelő mennyiségű alapanyag a triptofán. ezek mellett az össz napi étkezés min 30 %-a jó ha nyers gyümölcs vagy zöldség, ezekből jönnek össze a plussz enzimek, amik javítják az emésztés és a felszívódás folyamatát, természetesen az ásványianyagokon és viztaminokon felül. Folyadéknak pedig leginkább víz, vagy citromos víz, mert a cukros vizek stimulálják az idegrendszert, és a felfokozottabb állapot kimerültté tesz, ami miatt kisebb lesz az ellenállásunk a  nap folyamán történő alap stresszhelyzetekkel szemben...., nagyon komoly szerepe van a 2 l-nék több napi folyadék bevitelnek. kb ennyi amit úgy használok is a táplálkozás rovatából 🙂

Szorongás,

szégyen,

melyet (minden) egyes megnyilvánulásomkor érzek,

mennyire gyűlölöm.

Idézet tőle: wannabefixed

Gyógyszerek nálam alapból kizárva... Nem vagyok hajlandó belekezdeni egy tudatmódosító szer szedésébe, amitől vagy mégerősebb pánikrohamaim lesznek, vagy nem, aztán rosszabbra fordul a helyzet... Aztán a leszokásról nem is beszélve...

Én alternatív dolgokra gondolok, mint például ez, vagy bármilyen módszer, ami segített nektek, a gyógyszereken kívül. 

A betegségem elején én is rendkívül gyógyszer ellenes voltam, ezért kerestem mindenféle megoldásokat. Olvastam egy könyvet Neil Nedley-től, a Kivezető Út a Depresszióból címmel, és abban nagyon sok olyan módszert találtam, amivel a kedélyállapotot, hangulatot, szorongást lehet kicsit befolyásolni. Lehet hogy találnál benne olyat, ami testhez álló és Neked is működik. Nálam a táplálkozás része javított sokat a helyzeten, de az alapbetegeségemre nem tudott megoldást adni.

Ez abban használ, hogy éppen ne ájuljak el, de végigszenvedem a további időt... Nagyon nagyon nagyon nehéz ezzel együtt élni :'(

Igazából bort iszok és vizet prédikálok, merthogy én se szedek gyógyszert, ugyanazon okból. cheeky Annak szántam, aki barátja az ilyesminek. És a kérdésedre a válasz engem is érdekelne, merthogy eddig még én sem találtam más megoldást (homeopátiásat). Nekem egy hülye módszerem van, ami nagyon kétesélyes, szóval megbízhatatlan. Ez kb. annyi, hogy ha érzem, hogy kezdődik, elkezdem magamban mantrázni a pozitív kijelentéseket, amik teljesen az ellenkezői annak, amit érzek. De így csak a kisebb rohamokat tudom megelőzni, azt se mindig. A gondom az, hogy nagyon gyorsan kitör, én meg alapból nem szolgáltam a gyorsreagálású zászlóaljnál. frown

Gyógyszerek nálam alapból kizárva... Nem vagyok hajlandó belekezdeni egy tudatmódosító szer szedésébe, amitől vagy mégerősebb pánikrohamaim lesznek, vagy nem, aztán rosszabbra fordul a helyzet... Aztán a leszokásról nem is beszélve...

Én alternatív dolgokra gondolok, mint például ez, vagy bármilyen módszer, ami segített nektek, a gyógyszereken kívül. 

Én nem akarok okoskodni, meg lehet, hogy off a téma, mert gyógyszerekről nem itt és nem így... De mostanában szembe jött velem nem egyszer a Rexetin, hogy szedték sorstárs ismerősök, és nagyon bevált. Ők is mondták, meg láttam is rajtuk. smiley Nekem nincsenek róla személyes tapasztalataim, meg azt is tudom, hogy a dokik nem igazán csípik, ha okoskodik az ember. Szóval úgyis ők döntik el, mit írnak fel, csak gondoltam, hogy azért beírom, hátha valaki a hasznát veszi.

Sziasztok!

Valaki hallott már a Bach elsősegély cseppekről, illetve használt-e már? 

Megint kezdek eléggé rosszul lenni 🙁

A válaszokat előre is köszi!

Bocsánat, Jovinetti, hogy most így belekérdezek, de mi nálad a "gondolatrohanás"? 

Ezen szorongások nagyrésze minden embernél jelen van.Attól még pszichésen egészséges.Félünk a haláltól,szorongunk az elmúlástól,hogy nem felelünk meg az élet kül.területein.A szorongás mértéke ,ami számít.Szóval a kisebb szorongások legyőzhetők,vagy csak el kell fogadni,hogy az élet velejárói.

Rendben, időm, mint a tenger... smiley Türelemmel várom.

Nálam is betalált egy pár, úgyhogy várom én is. smiley

Ezekből pár stimmel nálam sajnos.

Szóval én várom 🙂

Szia

Gondolok Rád ! Minden rendben lesz!

Majd ha jobban leszel mesélek én is.

 

Szia

Járok Life coachhoz az nem terapeuta igaz de jól megtudom beszelni vele a problemaim.O tanacsolta,hogy menjek el orvoshoz mert azt latja,hogy nekem gyogyszer kellene.Kis varosban elek eleg nehez meg normalis pszichiatert is talalni.nem ,hogy terapeutat.

Az igazsag az ,hogy nem tudom eldonteni mi is van velem.Van ,hogy jol erzem magam beszelgetek emberekkel a varosban elmegyek edzeni emberek koze maskor meg kedvem sincs kimenni meg feszult vagyok ,szorongok , kenyszergondolatok.Biztos valami nem okes mert nem hiszem , hogy ez termeszetes.Szeretnek meggyogyulni nagyon de nem akarok magamba tomni gyogyszereket csak azert mert az orvos azt irta fel. Ugy erzem amit kaptam nem nekem valo valexint kaptam. Nyugodtabb lennek ha nem lenne kulon kiemelve ha ritmuszavarom volt mar akkor ne szedjem be. De az orvosnak se akarom mondani ,hogy en ezt ndm veszem be. Nem jol sulne el.

Te hogy vagy Holdfény? 🙂

Bosszú99 engem is érdekelne 🙂

Bármilyen hasznos tanács, történet jól jön, amit aztán mindenki be tud építeni a saját kis életébe meg gyógyulásába.

Szia Holdfény!

Érdekelne milyen terapeutád van, akivel akár napi szinten tudsz kommunikálni 🙂

Én magán pszichiáterhez járok, de néha úgy érzem felhívnám, aztán mégsem, mert nem annyira akut, max én érzem annak 🙂 

Engem is érdekel. 

Engem erdekel de ugy gondolom mindenkinek segithet 🙂

Amikor mentem a pszichiaterhez vettem be igen de nem sokat. Mikor bent voltam nala is kellett bevennem mert ulo helyzetemben ereztem ,hogy gyengulok el es el fogok ajulni.sosem ereztem meg ilyet.jo ,hogy vittem magammal vizet az is segitett.ez dgy lepes volt,hogy elmondtam a gondjaim bar nem minden gondolatomrol beszeltem viszont itt nalam a rossz gondolkodast, gondolatrohanast kell megszuntetni.az miatt felek barhova is menni mert tudatosan nem tudom kontrolalni egy uj helyzetben(masik varos ,uj hely ,emberek)

most jobban vagy?

smiley.

Koran ebredes utan volt mar 49 es pulzusom de szerintem ez normalis mert sportolok is minimalisan. De regen rendszeresen sportoltam heti 4-5 alkalommal.Amugy 50-60  kozott van a pulzusom kiveve ha elmegyek itthonrol es elkezd jarni az agyam ,amit nem tudok kontrolalni olyankor felmegy.

Házikuszmacskusz!Ezt viszont cáfolom!Mármint ,hogy mindegyik antidepi ezt okozza.Végigszedtem a palettát,s ilyen probléma akkor merült fel,ha a kapcsolat elhidegült.Az elején lehetnek ,,nehézségek,,,de az antidepik inkább kihoznak a depresszióból,fokozva az életörömre való képességet.A pár hete nyilvánosságra hozott privi beszélgetésedből nekem inkább az derült ki,nincs nálad ilyen gond.Hát,elvileg te tetted közre,elnézést,én csak elolvastam.Kár volt...

A

Szval érintésre(gyengédség) vágyom, akár szexuális értelemben is, de aktushoz, egyebekhez nincs kedvem.

Hm, nézem, ez a pánik, szorongás topik. Hát, vgülis ez is egy szorongásforrás.

Jó kérdés!Ha stresszes szíved van,én sem értem,miért snri-t írtak fel,hiszen az a noradrenalinra is hat.Az ssri nem,elvileg nyugodtabb lennél tőle.Gondolom az orvos komplexebben átlátja a problémádat,a kényszert,stb.A parnassant akarja inkább,mint nyerő antipszichot bevezetni,amitől a szorongás stb.oldódni fog.Kicsit bánt,hogy ilyen fiatalon antipszihotikumot fogsz szedni,gondolom nagyon erősek a tüneteid.

Nekem is teher, ha nem vagyok szerelmes.

Viszont az orgazmus nem érdekel kapcsolatban, nem azért csinálom. 

Egy pánikos 50- es pulzussal?150-es inkább!

Kiscsillag!Te olyan őszinte vagy.Leírod,amit senki nem merne.Egyszerűen,higgadtan.Ezért kedvellek!Ne szexelj,ha nincs kedved!Se nővel,se pasival.smiley

S persze antidepit nem csak depressziós kap,hanem lassan mindenki,kényszeres stb.Tehát őket esetleg traumaként érheti a dolog.

Most ha abból indulunk ki,hogy antidepit egy depressziósnak írnak fel,akinek ugye kisebb gondja is nagyobb,mint hogy van e -orgazmusa,mivel élni sincs kedve,akkor valszeg javíthat az állapoton.De vannak antidepik,amelyek férfiaknál ill.nőknél is merevedészavart okoznak,ez látványosabb férfiaknál,s így mégjobban megnehezítve a nemi életet.Én anno mindent a gyógyszerre fogtam,se vágy,se semmi,aztán csak jött valaki,s jé,ugyanaz a gyógyszer,s nem bírok magammal.Persze óvatosan kell kezelni a helyzetet....

Köszönöm szépen a válaszod.Voltam szív ultrahangon és azt mondta a doki ,hogy egeszseges.Most jelentkeztem 24orás ekg ra addig nem szeddek be semmit amig nem derul ki van e bajom.Igen Multkor beszélgettem egy pszichologussal és azota szinte alig van ritmuszavarom mert o azt mondta ,hogy o szerinte nalam ez a fejben van.Nagypapamnak volt ilyen de igazabol nem tudjak mi is vagyis nagymamam azt mondta sziv ideg volt neki.Pontosan nem tudom ez mit is jelent.Snri t irt fel az orvos de en azt olvastam ,hogy az ssri-k hatasosabbak.vagy ez is egyenfuggo?

Jovanotti!Figyelj!A velaxin a QT hullám megnyúlását okozhatja.Ez abban az esetben lehet gond,ha szíveredetű a ritmuszavarod.Ha ,,csak,,stresszes szíved van,mint pl.nekem,akkor nem ront a dolgon,de van olyan antidepi,aminek nincs ilyen mellékhatása.Tehát el kellene menni egy EKG-ra,s utána átláthatóbb,mi okozza a konkrét tünetet.Az ideges szívre még a kardiológus is antidepit,ill.feszültségoldót javasol első körben.

kb 7 éve élek antidepin, nagyon nehéz megszokni, hogy sokkal kevesebbszer szexelek és az orgazmust is nehezebben érem el, jó ha egy héten egyszer! Többről nem is álmodok, ugyanis próbálkoztam, de minden hiábavaló. Aki antidepit szed sajnos ezzel számolnia kell!!! Ezt nagyon jól tudom, sajnos. 🙁

Köszi Eszter a biztató szavakat!

Tudom, hogy szeret a párom és nem fog emiatt elhagyni, de ez neki is nehéz, de nem szabad ezen agyalnom, hanem mindent meg kell tennem , hogy rendbe jöjjek!

Rossz, hogy ő nem érti milyen ez, mégis próbál segíteni és mellettem van, nekem is ki kell tartanom és akarnom nagyon a gyógyulást! Akarom is! 

Most elfoglalom magam valamivel, hogy ne agyaljak összevissza mindenen, mert az nem segít!

Szia tündérvirágszál! Tényleg nagyon szép neved van 🙂

A szorongás önmagában is csökkentheti a libidót és az orgazmuskészséget, nem biztos, hogy a gyógyszer csinálja. De ha mégis, van olyan gyógyszer, aminek nincs ilyen mellékhatása. SSRI típusú antidepresszánst kapsz?

Klassz vagy, hogy rögtön a kezedbe vetted az életedet -- ez nagy dolog, talán a legfontosabb! Remélem, szép napod lesz ma.

 

Antidepi és/vagy nyugtató okozott másnál is libidó csökkenést? Nálam nagyon 🙁 és szörnyű , főleg hogy együtt élek a párommal. Ezt elfogadni nagyon nehéz, mintha nem lenne elég a szorongás amúgy is. A párom toleráns, de én aggódom... Tudom, hogy elsősorban most magamra kell koncentrálnom, hogy helyrejöjjek és nem ezen aggódni. 

Lehet, hogy fura, de általában a reggeleim a legrosszabbak 🙁 és az segít, ha rögtön gép elé ülhetek és olvasok pozitív történeteket és mindig megerősítést kapok , hogy van kiút!!

Valahogy reggelente erre szükségem van, mert általában szorongással ébredek és nem a legjobb érzés, gondolom itt sokan tudják miről beszélek.

Ilyen jelleggú terápiára nem járok, de rákérdezek a dokimnál kedden, ha  megyek hozzá, köszi! 🙂

Nagyon jó, hogy jógázol meg friss levegőn vagy, ezek nagyon fontosak. 

Itt a búrán néha előadom a monológom (ami szerintem rajtam kívül senkit nem érdekel 🙂 ), hogy az nem terápia feltétlenül, amit pszichiáter vagy pszichológus tart. Attól függ, hogy az illető PSZICHOTERAPEUTA végzettségű-e. Illetve a terápia heti rendszerességgel van.

No de ez valószínűleg lényegtelen, az a fontos, hogy bízol az áteredben és igyekszel jobban lenni. 

Én is nagyon sokat ülök a gép előtt és ez nem jó, úh. elmegyek egy kicsit főzni. Brühühü. 

Szia Roxy!

De járok pszichiáterhez, beszélgettünk már sokat és én is utánaolvasok egy csomó mindennek, elkezdtem jógázni is, igyekszem mozogni is, levegőn lenni, elfoglalni magam (bár még mindig túl sokat ülök gép előtt szerintem) . Legközelebb kedden megyek hozzá.

Szia szépnevű!

Jobbulást neked! Terápiába nem akarsz járni?

Sziasztok! 

30 éves nő vagyok, aki amúgy életvidám, fitt, sportos és pozitív, most mégis az életemnek egy olyan szakaszához érkeztem (sajnos) amikor is nem tudom mi van és merre tovább. Erre keresem a megoldást.

Nyár közepén nagyon felerősödtek a szorongásos tüneteim, kétségbeestem, nem tudtam mi történik velem. Önként voltam kórházban, most járok pszichiáterhez, kineziológushoz. Jelenleg gyógyszert is szedek, mert akármennyire is gyógyszerellenes vagyok, érzem,hogymost még anélkül nem menne 🙁 Lehet, hogy jobban kellene bíznom magamban, sőt biztos , ezen dolgozom! Alapvetően érzékeny, szorongósabb típus vagyok és mostanában sok minden összejött lelkileg és ez jött ki rajtam. 

Nem egyszerű így most, a gyógyszer amit szedek , még nem hatott, hiszen csak alig több mint 1 hete szedem és még csak felet (antidepresszáns) + Frontint 0,25ből általában 3at egy nap, ahogy szükségét érzem. Nagyon jó pszichiáterem van, bízom benne és magamban is, csak hát ugye a türelem........ De tudom, hogy csak türelemmel, kitartással és hittel leszek újra a régi önmagam 🙂

Itt a csoportban remélem találok hasznos információkat és be tudom építeni a saját megtapasztalásomba. 

Köszi!

A velaxinnal szerepel bar ugye az nem nyugtato. Kaptam még egy parnassant igazabol antipszichotikum ugye olvastam roluk de konkretan nem tudom eldonteni(nem is nekem kell) hogy ez most valojaban nyugtato vagy micsoda? Csak tudni szeretnem

Koszi szepen

elég szkeptikus lettem kulonben mert van kis szivritmuszavarom es rajta van a betegtajekoztaton , hogy akinek volt mar az ne szedje. Hivtam a dokit azt mondta nyugodtan szedjem nem lesz tole semmi bajom. Ha megis akkor hivjam. Elegge elbizonytalanitott.