Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Pszichoterápia TB alapon kórházban (befekvős)

Idézet tőle: eumate

Thalassa Ház Tündérhegy, Balassa utca: Van aki rövid összefoglalót tudna írni róluk /előnyük/hátrányuk, erősségeik? Én fontolgatom hogy bemenjek, de ehhez szükségem volna támpontokra. 

Köszönöm

Kíváncsi vagyok, hogy valaki volt-e bent mind a három helyen.

Én csak a Tündérhegyen voltam, nekem nem jött be, de ez nem jelent semmit.

Sajnálom, hogy nem tudok segíteni.

Mennyi időre mennél?

Thalassa Ház Tündérhegy, Balassa utca: Van aki rövid összefoglalót tudna írni róluk /előnyük/hátrányuk, erősségeik? Én fontolgatom hogy bemenjek, de ehhez szükségem volna támpontokra. 

Köszönöm

Sziasztok! 

 

Hídvégi Krisztina vagyok a Heti Napló című musor riportere.

 

Van köztetek olyan,aki valamilyen fobiaban szenved és egy rövid interjúban meselne erről? 

 

Köszönöm! 

 

Kriszta

 

hidvegi.krisztina@atv.hu

 

A SOTEról(Balassa) simán elhúztam foglalkozások után. Ha olyan az egyetem és késő délután is vannak óráid, szólsz és lelépsz. Csak esti vizitre(gyógyszerosztásra) mentem vissza. Nem szegtem szabályt. 

A foglalkozás ideje szent, az összes többi nem. 

Nem várták el, hogy bent poshadjak fél napokat, de nem sok kedvem volt a betegársakhoz se 0-24 koliszoba méretű lakódobozokban. 🙂 

Hazamentem, megkajáltam, tornáztam, majd visszamentem aludni a Klinikára. Mivel háromnegyed óra oda, háromnegyed vissza, plusz otthon valamennyi idő, legalább 2-3 órát elvoltam.

Persze lehet, ez állapot függvénye is. (2011-es időszak.)

 

 

Szia Kalap!

Bárhová mész is, mindenhol be kell tartanod a szabályokat -- tehát ha nappali kórházba mégy be, akkor ott általában különféle foglalkozásokon kell részt venni, és van, ahonnan nem lehet kimenni se, csak hétvégén. Nem tudom, mit értesz azon, hogy tolerálnák-e a nárcizmusodat. 

Sziasztok!

Szociális fóbiával, alvászavarral, szorongó személyiségzavarokkal (leginkább elkerülő), enyhe nárcisztikus személyiségzavarral (ezzel valamennyit haladtam az elmúlt időszakban) és felnőttkori figyelemzavarral (+internetfüggőséggel) melyik klinikára küldenétek? Mindenképp szeretnék befeküdni valahová, mert a problémáim kezeléséhez úgy gondolom, állandó kontrollra van szükségem, hogy a megpróbáltatások elől ne vonulhassak rögtön vissza a kényelmes buborékomba. 

A fenti eredmények öndiagnózis útján születtek és a pszicho-s karrierem is csak mostanában kezdődött. Az elmúlt 1 hónapban kerestem fel pszichiátert, aki két alkalmas állapotfelmérés után - részben mivel a terápiát anyagi okokból nem tudtam vállalni - Tündérhegyre küldött (+ napi 1 Wellbutrint írt fel és javasolta az ADHD diagnosztikát). Ez azért is volna jó, mert viszonylag gyors, strukturális változást szeretnék. Viszont mit gondoltok, ott hogy tolerálnák a nárcizmusomat, és én vajon hogyan bírnám az ottani légkört? Esetleg a SOTE klinikája, vagy a Thalassa Ház megfelelőbb volna számomra? A Wellbutrin mellett fél éve szedek Frontint alváshoz, és sajnos fizikailag sem vagyok kifogástalan állapotban, így a gyenge immunrendszerem miatt sok alvásra volna szükségem.

Egyébként 22 éves egyetemista fiú vagyok, de tanulmányaimat most szüneteltetni kívánom, ugyanakkor ha lehet, azért elvétve bejárnék néhány órára, hogy ne vágjam el magam teljesen a külvilágtól. Ezt valamelyik intézmény lehetővé tenné?

(PS: sajnos csak vidéki lakóhellyel rendelkezem, szóval ezért is fontos lenne a befekvés.)

Ha normális helyre akarsz menni, ahol pszichoterápia van, akkor Miskolc ma Magyarországon az egyetlen ilyen. Dr. Kocsis Jánost keresd, egy fél évig is ott lehetsz, s ott valóban csinálnak is valamit. Én még nem voltam ott, ezt az orvost és csapatát, munkáját Debrecenből ismerem. Ha meg hirtelen keveredsz krízisbe, akkor Budapest a Péterfy.

nem tudok semmit

vmi országos intézetbe akarok menni

thegyen más voltam, oda nem akarok visszamenni

thlassázni sem akarok

helyi pszichiátriára nem akarok menni

áterem csak mellékhatást okozó további antidepresszánsokat akar írni a risperdal és olwexya és rivotril mellé

célom: állapotfelmerés, esetleg terápia

Idézet tőle: kormoskandur

sziasztok

a Balassáról kinek milyen tapasztalata van? aktuális lenne ott egy kezelés

írjátok le a véleményeteket, tapasztalatotokat. pm-et is írhattok

Melyik osztályra mész? És mennyi időre?

sziasztok

a Balassáról kinek milyen tapasztalata van? aktuális lenne ott egy kezelés

írjátok le a véleményeteket, tapasztalatotokat. pm-et is írhattok

Juotottam volna le. Bocs. Mostmár jobb a helyzet.

Sokan lehúzzák háziorvosos indítást, de nekem pl volt MR CT vérvizsgálatok célzottan (pl pajzsmirigy). Vashiányra szedek vast. Kiderült nem bírom a tejet. Ugyanúgy hetekig alig bírtam ágyból felkelni. Közben lett pszichiáterem. Javasolta a Thalassa házat, de dolgozni mentem. Az asperger végeredmény hamarosan kéznél. Sztem érdemes egy alapos kivizsgálással kezdeni...engem is úgy vittek...magamtól nem jutok le az SZTK-ig sem. 

 No meg most nem is tudom hol van ez a Thalassa,/ már megnéztem, de most hirtelen nem tudom/ de én mostanában mondjuk 2-3 km átmérőjű kör távolságra tudok elmenni itthonról. Egyedül is, de ha jön velem valaki, nekem az sem segít 🙁 Jobb napomon talán egy xanax többet segít...

 Köszi 🙂 Nem értem minek kell megfelelni ott? annak, hogy elég szarul vagyok e, vagy éppen túl sok az amit elmondok az  oda? :-O

Én pár évvel ezelött próbáltam a Thalassába bekerülni...oda nem kell beutaló, akkor minden kedden volt elbeszélgetés, ami fél óra kb. és még azon a héten csütörtökön felhívnak hogy sikerült e bekerülni vagy nem....

köszi, hát, nem is tudom tényleg mi a jobb megoldás. Írtam már, én magán pszichiáterhez járok, egy nagyon rövid ideje..de már most a a gyógyszer elkezdése után pár nappal sem tudtam elmenni hozzá..és persze, ha nem szólok, azt is fizetni kell..:-( de előre, ilyenkor egyik napról a másikra sem tudom hogy leszek, nemhogy egy hétre előre....

Megvannak a körzetei, de úgy vettem észre, máshonnan is be lehet kerülni.

Tavaly 3 hétig voltam benn, beállítottak gyógyszereket, más semmi nincs, úgyhogy kicsit unalmas, mondjuk nem is szórakozni jár oda az ember. A legtöbb betegnek van kimenője, a közel lakók haza jártak fürödni is.

Köszönöm! Még annyit, bárhonnan utalhatnak oda, vagy megvannak a saját körzetei? és tudsz róla valamit? Milyen hely?

 ok, lehet , sőt biztos igazad van... annyira rossz volt, hogy nem volt egy pillanatom sem szinte az elterelésre..és sajna jellemző rám, inkább a belehergelés 🙁 🙁 Most majd a Scippa helyett másikat kezdetnek velem. Nagyon félek már előre..addig kis xanax-szal vagyok el. A Scippa alatt elég sokat be kellett vennem, hogy kibírjam..rá is szokom lassan így arra is :-((

Sziasztok!
A Balassában van gyógyszerbeállítós osztály, kb. 2-3 hetet lehet bent tölteni. Beutaló szükséges.

Gyógyszerbeállítás alatt pszichoterápias osztályon lenni szerintem nem szerencsés.Ha a mellékhatások kínoznak,nem fogsz tudni érdemben résztvenni a foglalkozásokon.Tündérhegy biztos nem erre az időszakra való.Ha öklendezel,stb.inkább maradj otthon,próbálj pihenni,s a gondolataidat elterelni.

Sziasztok! Én is már ott tartok, talán szívesen befeküdnék egy ilyen osztályra, míg a gyógyszer, az antideprsszáns beállítódik a szervezetembe. Járok egy rövid ideje magán pszichiáterhez, elkezdtem a Scippát szedni, 4 napig felet, aztán 2 napig egészet. Én annyira rosszul voltam a második naptól, hogy folyamatosan öklendeztem, állandóan, mint akit leöntöttek egy vödör vízzel. felkelni sem nagyon tudtam, enni meg a folyamatos öklendezéstől persze, hogy nem. Estére egy hajszállal jobb lett, aztán hajnalban kezdődött előlről. Borzasztó volt, az orvoshoz persze nem tudtam elmenni. Távgyógyítás telefonon, abba is hagyatta a gyógyszert. Ez két napja volt, ma megint ugyanúgy vagyok :-O :-(( Xanaxot szedtem mellé, most azzal próbálok lavírozni, nem sok sikerrel 🙁 Ma eddig egy egész 0.5-öst vettem be és két felet a 0.5-ből. 

Szóval, tudtok e valami jó helyet bentfekvőst, akár fizetőst is. Előre is köszi a válaszotokat

Csak az "állami" dokihoz járok, egy terápiát nem tudnék már kifizetni. Na meg ezelőtt sem használtak.

Idézet tőle: bosszú99

Kleó!

Mi újság?

Sziasztok. Hát semmi. Tavaly ilyenkor voltam a Balassában gyszerbeállításon, azóta azt finomítjuk a dokival. És olyan sehogyse vagyok, azért is nem írok.

Kedves Bosszú!

 

köszi a választ. én már úgy érzem semmi sem segít.

az orvosom se tudja mi a bajom, mert nem reagálok jól a gyógyszerekre

sziasztok!

mikor érdemes a kórházi bentfekvést választani? a pszichoterápiás osztályt vagy gyógyszerbeállítást? segítsetek! légyszi!

Rendben, köszönöm. A Márton utcába is jó lenne eljutni, aztán a Balassába.

Kérhetsz az ambulanciára időpontot tudomásom szerint, nem kell hozzá semmi előzetes.

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.

Online kutakodásaim ide, a Búrára vezettek, illetve a Balassa utcai osztályról is olvastam. Nincsen diagnózisom, nem vagyok orvossal kapcsolatban, de segítségre van szükségem. Hamarosan időpontot kérek majd a Balassába állapotfelmérő beszélgetésre, mert a borderline-os leírások és a PMMD tünetek gyakorlatilag megegyeznek a nehézségeimmel. Lehet arra az osztályra menni előzetes kezelés, diagnózis nélkül is vagy előtte még végig kell járni más lépcsőket?

Bocs, Bubuka!

Házimacskusz, az affektív zavar egy nagyon általános kategória, mindenféle depresszió benne van, a bipoláris is és a skizoaffektív zavar is.

Akkor érdemes csak befeküdni szerintem, ha nagyon ki vagy készülve.

én holnap fekszem be. ha gondolod majd irok h milyen?!
ha már nekem nem válaszolt senki 🙂 🙁

Sziasztok! Acatone! Affektív zavar osztályon voltál? Nagyon érdekel mi volt, mi van bent? mia  tapsztalatod? Hogy vagy? beállítottáka  gyógyszered? Még nem tudom mi a diagnózis, de gyakran kapom a nem meghatározott affektív zavart, vagy affektív zavart. Milyen ez? nem ismerem. illetve illne ismerni, ha ilyen vagyok, mindenből egy nagyon pici, de gyógyszerből nem kell antipszichó 10 mg citogenen vok, mert szorongásos vok, és ettől jobban alszom.

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni.

Gyógyszerátállitás miatt kaptam beutalót a balassába,mert egyedül nem tudom végig csinálni. Aug 30ára kaptam időpontot az affektiv osztályra,de azt mondták ha sürgős akkor betudnak tenni az akut osztályra. Az akut osztály az nagyon gáz,ott is tudnak ilyenben segiteni,vagy probáljam meg kibirni 30áig?

Tanácstalan vagyok,mert nagyon nehezen viselem 🙁

 

Idézet tőle: accatone

 Sziasztok, én hétfőtől megyek 4 hétre a Balassába, bentfekvős, kognitív terápiára. Aki volt, az tudja-telefonálni, netezni mennyire lehet? Mennyi szabadidőnk lesz, és kb. mennyi terap? Ez nekem a suli miatt lenne fontos, előre is köszi a válaszokat!

Szia Accatone! 

Milyen volt a Balassa? 

Most megy majd egyik barátnőm, én 2011 ben voltam utoljára! 

biztosan jó lesz! majd írj, hogy mi van.:)

 Szia tigerlily, köszi a választ!

Holnap reggel megyek, eléggé izgulok, de várom is már az egészet. A kimenők gondolom állapotfüggőek lesznek...

szia accatone!

én úgy tudom, lehet mindent, és eléggé tagolt a nap, de van szabadidő. hajrá!

 Sziasztok, én hétfőtől megyek 4 hétre a Balassába, bentfekvős, kognitív terápiára. Aki volt, az tudja-telefonálni, netezni mennyire lehet? Mennyi szabadidőnk lesz, és kb. mennyi terap? Ez nekem a suli miatt lenne fontos, előre is köszi a válaszokat!

Neked is köszönöm.

Annyit foglalkoztok itt velem, hogy már-már szégyellem, de jólesik.

A drukkolás mindig jól jön!

Szia Kleó!
Nagyon drukkolok neked!

Tudom, és köszönöm. Nem a világ sok, csak Én vagyok sok(k)...

Ezeket a terápiákat nincs módom kipróbálni.
Meg ugye még mindig ott tartunk, hogy érteni értem (mint a kognitívat), csak az érzés nem jön 🙁 ... és nagyon elkeseredtem. Csak eljutok a Balassába, aztán csak lesz valami.

Köszönöm a "törődést".

Körülbelül sejtem az eredendő okát - gyerekkor a két pedagógus szülővel, most meg ismét velük vagyok. Röviden ennyi. 🙁

Egy lanyt ismerek, aki eszembe jutott az alapjan, amit most leirtal. Tulajdonkeppen talan az lehet segitene, ha valamilyen modon sikerulne kilyukadnod arra a pontra, hogy magadban melyen mi az az egyszeru dolog, ami miatt mindenben a problemat keresed, amiert minden potencialis veszelyhelyzet.. miert nem lehet megnyugodni, miert kell keszenletben lenni.. sematerapia foglalkozik ezzel pl.

Autogén tréning volt jó régen, minden ment, csak a végeredmény nem - nem nyugodtam meg. Semmi nem nyugtat meg, mindenben látom a problémát... látszólag én semmitől/senkitől sem félek (főleg "pörgésben"), de tulajdonképp mindentől és mindenkitől valamilyen értelemben félek v féltem az illetőt. "Dependens személyiség" - a függéstől is függök. Piásan is szorongok, csak a tárgya változik - és érdekes, h depisen nem is kívánom az italt - ami az egyik -áter szerint nálam "szekunder jellegű".

Jól eltértünk a topic témájától...

Azert nem is diagnozist kerdeztem, mert csak nagyobb lesz tole a homaly. Ha jol ertem, akkor szorongas es depresszio. Autogen trening, meditacio, imaginacios terapia volt mar? Mitol erzed jobban magad? Mi nyugtat meg, mikor erzed magad biztonsagban? Mitol borulsz be? Mitol felsz, mitol feszulsz? 

Ezt tulajdonképpen még nem fejtettük meg... hol ez dg., hol az, a lényege mindegyiknek a pulzálás meg a szorongás és függőség. (Az egyik volt -áternő mondta, h egyvalami nem vagyok: skizofrén. Ezt már tudjuk, mert ugye v bipol., vagy skizo, ez a kettő kizárja egymást. De még a bipol. sem tuti, lehet "csak" OCD+személyiségzavarok - ezekből több is szerepelt anamnézisben.) Jelenleg az egyre mélyülő depi a fő gond, jó kis szorongással jár 🙁 )

Hat a balassan civil ruha van, kiveve, ha nincs olyanod vagy kulon kered, hogy ne. A kulsod egy ilyen helyzetben eleg indifferens szerintem, gyogyulni mesz oda, ha kijossz, remelhetoleg sokkal tobb kedved meg energiad lesz foglalkozni ezzel, de ezt szerintem nem bent kell demonstralni.

Kognitivvel meg az van, hogy be lehet nyalni a technikakat, de az csak egy resze a dolognak, mert meg kell tanulni alkalmazni is oket a megfelelo modon a megfelelo helyzetekben. Ezt mondjuk csoportban sokkal konnyebb tanulni, mint egy terapian, mert van lehetoseged elesben kiprobalni, es ott helyben reflektalnak ra a tobbiek meg a csoportterapeuta.

Fura, hogy ennyi gyogyszert szedsz, es valahogy egyik se jo. Tulajdonkeppen mik a problemaid? 

Köszönöm.

A "simára" megyek.
Most szedek antipszichót h ne pörögjek túl (amiről szó sincs, viszont jó altatónak) meg antidepinek Tolvont (valamikor régen használt, az SSRI-kre meg már totál "immunis" vagyok), meg még xanax sr-t... A kognitívet vagy 5 éven át csinálta velem egy -áternő - elméletben kiválóan megy, csak a hatása nem valami sok.

Hát 30 éve voltam benn, meg néhány éve neurológiai vizsgálaton meg most előjegyzésért: sokat változott - előnyére. De azért jajjaj, mik a szokások, civil ruha valszeg, kb. sejtem, mit vigyek be, de anyám persze beleugatni tud, de cipelni (természetesen) nem bír; úgyh attól is félek, hogy égni fogok vagy ilyesmi. Épp ápolt sem vagyok, de végül is tudják, hogy ez az állapotommal járhat 🙁

Hat en ott voltam onkentes a teljesen zart osztalyon, azt hiszem, naluk osszesen negy van, a sima, meg a fullzart, meg a foldszinten a bentfekvos-kijaros es van meg a jarobeteg ellatas. Van atjaras az osztalyok kozott meg a fluktuacio is hatalmas, szoval azt nem tudom, te eppen melyikre fogsz kerulni, de az nem egy rossz hely. Van egyeni meg csoportos kognitiv terapia is meg muveszetterapias foglalkozas meg a viszonyok sem annyira borzalmasak, mint pl. a Janosban.. 

A 7-10 nap gyogyszerbeallitas korrektnek tunik, mert a legtobb gyogyszernek kell minimum egy-ket het (SSRI-nal negy is), mire igazan latszik, hogy mi van, foleg mert eleve fokozatosan emelik a dozist, hogy a szervezetet kevesbe terhelje. Te antipszichotikumot kapsz, igaz? 

A hivatalos neve amugy SE pszichiatriai es pszichoterapias klinika, szoval nincs ilyen eles valtas a ket osztaly kozott, ugyanaz a tomb meg minden, csak masik emelet, de kicsi az egesz. 

Igen, de nem pszichoterápiás oszt., hanem pszichiátriai oszt. Szóval tanácstalan vagyok.