Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Művészek és a mentális problémák.

ElőzőOldal 2 / 2

Nem ismerem Illyés Gyulát. A hindu aforizmák olyan lehet, mint a népművészet, következésképpen az lehet A művészet.

Dehát tudsz írni. Én is tudok, mindenki tud. Magyarországon elég alacsony az írástudatlanság aránya a felnőtt népességen belül.

ja inkább már Illés Gyula akit szivesebben olvasnék mint József Attilát.Belekezdtem én abba is, tesómnak kedvence, de nekemegyáltalán nem jön be.Illyés Gyulától  A szellem és erőszak könyvbe kezdtem bele egyszer, de nem olvastam végig, csak belelapoztam és tetszett.Kiváncsivá tett annyira hogy majd ha lesz kedvem előveszek tőle valamit.

Nekem most az aforizmák(hindu) jönnek be nagyon, vagy inkább ugy mondanám azokat nagyon szeretem olvasni

Nem ismerem Ovidus Naso-t de lehet nem is fogok vele találkozni, majd kiderül.

Ja nekem is kéne sponzor, meg megkéne tanitani engem irni, zenéhez és festészethez kevés vagyok hogy valami értékeset tudjak alkotni.Lehet irni se tudok, de szivesen csinálnám az irást, van hozzá kedvem, meg szimplán lefoglal.Egyszer vki ajánlotta hogy tanuljak meg irni.Kértem is segtiséget vkitől hogy tanitson meg irni, de egyenlre sehol sem tartok ebben, majd magamtól ha másképp nem.Gyakorlás kérdése minden.Persze szivesen foglalkoznék zenével és festészettel is, csak abba nagyott alkotni ,én, hát nemtom.Aztán én meg nem irásból akarnék megélni, igy annyira nem erőltetem a dolgot, de tinikoromig mindig szerettem volna művész lenni, utána letettem róla.Most újra van kedvem hozzá, mert megláttam a művészet más arcát is.

Érdekelnek mondjuk még a mesék.Szeretem a gyerekeket, meg nekik valami szépet, tanulságot adni nagy dolog.Magam is szivesen olvasnék mesét, csak mindenre nincs időm.

Szerintem nem kell. Ovidius Naso versei nem különösebben jók. Azért maradtak fenn, mert volt mögöttük szponzor. Azok a dolgok, amik szponzor nélkül maradnak fenn, a "népművészet"-hez tartoznak. Ha valami fennkölt dolgot keresel a "művészet" szó mögött, akkor még leginkább a népművészet áll ahhoz a legközelebb.

József Attila is azért maradt fenn, mert állt mögötte szponzor. Nem számít, hogy a halála után.

Nekem az a művész akit annak neveznek.

De mi a művészet?

Jó de hiába az izlés meg hatalom, azért legalább egy közepes művésznek kell lennie hogy nagy nagy művészt csináljanak belőle?Szóval bármilyen művészből  nem lesz nagy.

Szerintem az dönti el hogy a közember, az átlag iq-ju,az átlag feletti iq-ju, a műkedvelő, a szakértő és egy másik közepes vagy nagy művész is élvezetet talál benne.És olyan értékké válik ezáltal amit mindenkivel meg kell ismertetni, mert van akinek nincs hozzá érzékenysége hogy megtalálja benne a szépséget vagy a nagyságot..és igy lesz az hogy sok példányban megveszik vagy csak kevésben.

Persze a hatalom vagy izlés miatt is sok példányban meglehet venni.Ha valaki olyat ir ami a kor izlésének meg fog felelni és beleviszi a nagyságot is.Szerintem. Nekem ennyi a véleményem erről ha már igy fel lett hozva a téma.Ja mondjuk én itt irásról beszéltem, hamár József Attila fel lett hozva. Festészetnél, meg zenénél lehet másképp van.

Akkor neked mindenki/bárki művész. Ezzel egyben kiürítetted a fogalmat és akkor számodra senki és semmi nem az.

Passz.

Számomra az a művész, aki olyat tud alkotni, ami mond nekem valamit, vagy szimplán tetszik.

Én elmebeteg vagyok, mégse vagyok művész.

 

Az dönti el, hogy valaki nagy művész-e vagy sem, hogy akinek megtetszik, annak van-e elég hatalma ahhoz, hogy a saját ízléséből divatot csináljon vagy nincs.

jó de te emlegetsz itt nagy nagy művészeket. Hát akkor mért nem csak simán csak művész.

ha nincs márce ami eldönti hogy vki kicsi vagy nagy művész, akkor nincs is nagy művész, főleg nem nagy nagy művész.

Akkor mégis mitől lesz vki nagy nagy művész?

Nem hiszem, hogy ez lenne a mérce, meg azt sem hiszem, hogy lenne mérce.

de annál nagyobb művész vki minél többen veszik meg a könyvét?

mert művész az van sok

Nem, ezt mindenki maga dönti el, hogy kinek a műve az ami megfogta őt valamiért.

Az lesz neki a művész, aki számára mond valamit, aki lehet akár az utca túl oldalán egy hegedűművész aki pénzért játszik az utcán, vagy akár lehet az az író is akinek a legtöbben vették meg a művét.

Ez szubjektív.

mi dönti el hogy ki nagy művész?

minél többen veszik meg a műveit? akkor annál nagyobb?

József Attilának elvileg borderline-ja, bipoláris zavara meg úgy kb mindene volt, nem volt ő elmebeteg, csak túl sok trauma érte ahhoz, hogy ~normális~ életet élhessen, de egyébként lehet, hogy a betegségük, vagy az adott társadalomhoz képesti másságuk miatt lettek nagy nagy művészek.

én simán

ElőzőOldal 2 / 2