Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Terápia és gyógyszer

Oldal 1 / 3Következő

Szia!

Én is budaörsi vagyok, egy dokinőnél jártam a helyi eü. központban, arra emlékszem, hogy idegesebb volt, mint én. Volt egy kórházi bentlétem és az ottani dokim felajánlotta, hogy visszajárhatok hozzá, így megúsztam, hogy a rendelőintézetbe kelljen járnom. Ez azért jobb, mert van egy intézményes háttér és bár néha nehéz elérni, odafigyel rám. Az viszont sajnos igaz, hogy akárhová mész, egy sima pszichiáter csak gyógyszerekkel tud bármit is csinálni, mert egyszerűen nincs is más eszközük. És igen, kb. 8 perc jut egy betegre, kiégettek, frusztráltak. A betegek magukra vannak hagyva olyan szerekkel, amik egyáltalán nem kockázatmentesek. Az nonszensz, hogy vkinek felír egy új bogyót és rá két hónap múlva kap következő időpontot...

Nem tudom, hogy mivel tudnálak bíztatni, mert jártam magánba is, de ott meg a gyógyszerekkel nincs elég tapasztalat. Igazad van, ha nem érzed magad jó kezekben, akkor válts. Nézz utána a lehetőségeknek, ambulanciáknak (pl. Balassa), Tündérhegy van még, Napkör jut eszembe.

Én gyakorlatilag gyógyszerrezisztens vagyok egy ideje, váltani sem tudok, mert mindenre nagyon rosszul reagálok. Ami úgy-ahogy sikerültek régebben, azok a kórházi gyógyszerbeállítások voltak. Én a Balassában meg a Rókusban voltam, azért azt lehet mondani, hogy viszonylag nem rossz.

Még azt lehetne tenni, hogy ha új bogyót kapsz, akkor a háziorvossal írasd ki magad 2 hétre és akkor nem munka mellett kell szenvedned az esetleges mellékhatásokkal. Ez jutott még eszembe.

Üdv a magyar egészségügyben. TB átert nem érdekli, 5 perc, automatán csak gyógyszert ír fel. Ezen ne csodálkozz. Magán áter ugyanez, csak elhúzza 45 percig 20 ezerért.(?)

Ezek a gyógyszerek nem mindíg hatásosak, nagy százalékban nem hat az antidepresszáns. 

Hát, nem vagy egyszerű helyzetben, de a lényeg az, hogy pszcihoterápia is kéne neked szerintem. 

Am van egy nagyon enyhe antipszichotikum, amely általában bejön azoknak, akiknek sem antidepik, sem egyebek nem jönnek be, ennek neve a Tiapridal.

Ez a lehető létező leggyengébb antipszichotikum, csak ha rossz/gyenge a szíved, speciális izomgyengségben szenvedsz akkor nem szabad szedni, meg ha szoptatsz, mivel bekerül gyerek szervezetébe, illetve még lehet tejcsorgás nőknél, de pl innen a Kleó is szedi és megvan vele, valamint ez egy eléggé univerzális: szorongásra, izgatottságra, alkohol-és-dogmegvonási tünetekre is jó, valamint derealizáció és deperszonalizáció.

Amúgy el kell fogadni, hogy minden gyógyszernek van mellékhatása. A kérdés az, hogy megéri-e szedni, mert rosszabb mellékhatás, mint alapbetegség, vagy nem?

 

Sziasztok!

Szeretném a tőlem tapasztaltabbakat megkérdezni, hogy jól gondolom-e, hogy indokolt lenne pszichiátert váltanom. 2022. júliusban fogadtt páciensének egy doktornő Budaörsön, TB alapon. Kevert szorongásos és depressziós zavar a diagnózis, plusz alvászavarok. Jelenleg Tritticót és Sanvalt szedek a problémáimra. Már amikor elkezdtem a gyógyszeres terápiát akkor sem adott javaslatot, amivel betegszabadságra mehettem volna az adaptáció időszakára, de akkor ez még nem zavart túlságosan, hiszen a munkahelyemen nem szerettem volna, hogy érezzenek ebből valamit.

A gyógyszer szedésének kezdetétől egy hónapig hetente egyszer felhívtam, hogy hogyan érzem magam. Utána egy hónapig nem találkoztunk, nem hallott rólam szabadsága miatt. Szeptember elején konzultáltunk, akkor egészen jól voltam a nyári állapotomhoz képest. Ezután 3 hónapig nem is akart hallani felőlem. Időpontot is úgy beszéltünk meg kb. hogy "majd jön, amikor jön". December elején voltam nála legutóbb. Kb. 10-15 percet töltöttem bent nála. Február elején lesz újabb kontroll, de nem akart időpontot adni, csak miután megkértem, hogy mégis beszéljünk meg valamit... Közben hol jobban vagyok, hol kevésbé, hol lekvár, hol kikészült.

A konzultációkon azt gondolom, hogy nem kérdez ki elég alaposan. Értelmesen, összefüggően igyekszem beszélni, és nincsenek érzelmi kitöréseim, nem sírok, nem vagyok magamon kívül. Lehet, hogy ez az oka, hogy nem fordít nagyobb figyelmet rám?

Amikor elkezdtem a gyógyszerszedést, nem szedhettem nyugtatót kiegészítésképpen, mivel Frintint szedtem előtte évekig úgy, hogy feketén szereztem be. Így kb. 2 hétig majd' a falnak mentem a szorongástól, a pániktól, amíg an antidep használni nem kezdett. Beszélni nehezen tudtam, ezt a doktornő is észlelte a telefonban, de nem reagált rá. (Pszichoterápiát javasolt több alkalommal is, de az a szorongásomat rövid távon nem csökkenti, interneten összeszedett tudásom alapján egyébként is akkor érdemes elkezdeni, amikor a gyógyszeres terápia már hat és nem a kóros mentális állapot függönyén át látjuk a rémképeket.)

Nekem ez így összességében furcsának tűnik, és tartok tőle, hogy nem vagyok teljesen jó kezekben.

 

Másik dilemma:

A gyógyszeres kezelés elején Escitalompramot írt fel a pszich, de ijesztő mellékhatásai voltak, ezért tértünk át a Tritticóra. Azt hiszem, váltanom kellene erről is (álmosság, dekoncentráltság, kognitív képességek romlása, állandó orrdugulás a Tritticótól), de nagyon félek, hogy egy másik gyógyszer milyen rémisztő mellékhatásokat, esetleg tartós károkat okozna. (Olvastam néhány fórumot, amin az SSRI-kről lejött emberek próbálják támogatni egymást, hát, ezek után nem tudom, kit szórakoztatnak még a zombifilmek, mert a szörnyűségek tárházához csak be kell nézni egy ilyen csoportba. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy megrémít, amit ezek a gyógyszerek tettek jópár emberrel.)

Egyébként  úgy érzem, már nem tudnám munka mellett végigcsinálni a gyógyszerváltást, csak ha betegállományba mehetek. Ti hogyan élitek ezt meg? Volt-e hasonló dilemmátok?

És még egy kérdés: amikor egyik gyógyszerről álltatok át egy másikra, közben kaptatok-e nyugtatót? Milyen ütemben hagytátok el a régi gyógyszert és mikor kezdétek el szedni az újat? Hogyan megy ez?

Nagyon köszönöm, ha valaki reagál! <3

Felvettek a 2 hetes, mindfulnesses érzelemfelismerő 2 hetes asszertív kommunikációs tréningre.

1 hónap múlva lesz.

Relax, med csoportra hanghallás miatt nem mertek küldeni. Fokozhatja. Megvonási tünet miatt is fellángolhat.

 

Egyéni mellé 2 hetes (fél napos) nappali kórházra vágyok. Holnap megyek interjúra.

Az orvos is ember, és neki is van véleménye betegeiről, bár nem mondja el neked, mert azt nem szabad neki - pláne, ha pszichológus vagy pszichiáter.

Én pl. nem voltam szimpi egy kis rezidensnek, mikor 2007-ben kórházba kerültem Hajdú-Bihar megyében öngyilkossági kísérlet miatt, amit az váltott ki, hogy barátaim kibeszéltek, elhagytak, félregyógyszerelt egy magánpszichiáter, aminek következtében kísérletem volt, illetve önsértést láttam egy videóban neten, így én is kipróbáltam.

Nagyon szenzitív, érzékeny és bizalmatlan voltam, és szorongóan meg eléggé riadtan tekintgettem körbe-körbe, ez nem tetszett engem felvevő kis fiatal rezidens-nőnek

Első alkalmommal voltam átrián, és nem voltam elragadtatva egésztől.

Ő meg tőlem nem volt elragadtatva, a fejemtől, ÍGY hát leírta papírra, hogy pszichopátiás személyiségfejlődés (ami eleve hülyeség, hiszen érzelmeknek bőviben vagyok, mint itt is megnyilvánul, a pszichopatáknak pedig nincsenek érzelmeik és nárcik is csak azt akarják, hogy ők legyenek középpontban, de nem figyelnek másokra), súlyos borderline, pedig külsőleg csak azt tudta, hogy elhagytak barátaim és ez engem bántott, és ezért önsértek és vagyok bizalmatlan, DE akkor is border lettem, illetve be lettem zárva zártosztályra, ott is akart volna tartani, pedig semmi rosszat nem csináltam, csak épp szorongó, bizalmatlan, riadt, önsértő és öngyilkosságot megkísérlő 20 éves fiatal voltam, akinek neki unszimpatikus volt feje.

Persze másnap reggel jött az osztályvezető főorvos, aki megállapította, hogy nem vagyok zártra való és menjek 2 hétre nyíltra. A nyílt nem olyan gáz, udvarra is lehet menni és kevésbé súlyosak vannak ott.

Annak utána egyszer Tündérhegyen nem voltam szimpi egyik áternek, amelyik felvett s leüvöltötte fejem, hogy hogyan lehetek ilyen dagadt meg a kis rezidensnek Thegyen nyáron unalmas egyén voltam, így mindig ásítozott és teszteket töltetett ki.

1 magánpszichológus kiakadt koponyás pulcsimon, de egy másik magán meg szeretett velem dolgozni.

Ugyanakkor 3 nagyon jó, hatékony és kedves pszichológust ismertem meg Tündérhegyen, a jelenlegi pszichiáterem is jó TB-n, illetve még egyik TB-s pszichó is aranyos, csak nem túl hatékony volt.

Tehát szerintem attól is függ, hogy beutal-e és szemétkedik-e valamelyik, ha nem fogadsz szót neki és meg mered kérdőjelezni, hogy mennyire vagy szimpi neki.

Szóval ha látod, hogy ő nem csíp téged, vagy netán te nem csíped őt, akkor újat kell keresni.

Idézet tőle: eumate

De nem értem, ha nem teheti meg akkor hogy teszi meg mégis. Tehát jogilag nem teheti meg de megteszi és a zártról kell majd kikerülni így értetted?

Úgy értrttem, hogy vannak olyan orvosok is, akik olyat tesznek, amit nem lenne szabad. Olyan kórház is van, ahol olyat tesznek, amit nem lehetne. Pl láttam olyat, h egy férfit a folyosóról rángatnak be női kórterembe és ott cserélnek pelenkát. A pelenkásokat úgy ültették ki az ebédlőbe leszíjazva, h alulra a pelenka fölé nem adtak pizsama nadrágot. 

Ezzel nem azt mondom, hogy minden orvos ilyen, minden kórházban ez megy.

Vannak tisztességes, a beteg érdekeit néző, jogkövető orvosok is. 

Csak arra hívtam fel a figyelmed, h sajnos nem lehetetlen, hogy olyanért küldjenek zártra, amiért nem lehet oda tenni. Én is kerültem már indokolatlanul zártra indokolatlanul. Felfázás miatt gyakran pisiltem éjjel, ezért lekötöztek. Hiába pisiltem vért, nem volt vizeletvizsgálat. Nem adtak rá gyógyszert. Zártra este 9-kor tettek, másnap 11-kor a bíró a szemlén.orvosom tiltakozása ellenére engedett ki. Orvos a szemle előtt azt mondta, hogy nem rövid ideig kell zárton lenni. Szerencse, h a bíró kiengedett. 1 hónap után van a második szemle. Addig az orvos döntésén múlik, h meddig tart ott.

Csökkentéd miatt azonos vagy más hatóanyagú szurira átállítani gyógyszerről jogszerű.

Szerintem, ha úgy érzed, hogy túl vagy gyógyszerezve és az orvos nrm csökkenti, akkor a legjobb megoldás ha keresel másik orvost. Ha más nincs, magánrendelőt. Havi 1x, beállított gyógyszerekkel utána 2-3 havonkénti kontrollt többnyire meg tud fizetni, aki dolgozik. Ha munkavévzésben gyógyszet akadályozza, akkor is megéri máshoz menni, mert a csökkentéssel lehet, hogy több munkát tud vállalni, többet plusz jövedelme lesz, mint ami elmegy magán orvosra.

De nem értem, ha nem teheti meg akkor hogy teszi meg mégis. Tehát jogilag nem teheti meg de megteszi és a zártról kell majd kikerülni így értetted?

[quote=eumate]

Bocsánat ez lehet off-topic, de az érdekelne, ha az ember önhatalmúlag csökkenti a gyógyszerét, de amúgy jól van, normálisan viselkedik. Nem mutat ön vagy közveszélyességre utaló jelet se nem pszichotikus vagy mély depressziós vagy agitált, akkor az orvosa beutalhatja ettől függetlenül zártra? Mer mintha lenne egy szubjektív elem ebbe, de a gyakorlatba nem tudom elképzelni mer akkor az orvosnak teljhatalma lenne felettünk ami aggályos lenne etikailag és jogilag. Szóval ez a kérdésem. Köszönöm.

[/quote

Nem teheti és zárt sem vehet fel. De vannak olyan orvosok, akik ezt megteszik. Vagy átállít szurira, hogy ne tudd csökkenteni, ne mondhasd, bogy bevetted.

 

[quote=eumate]

Bocsánat ez lehet off-topic, de az érdekelne, ha az ember önhatalmúlag csökkenti a gyógyszerét, de amúgy jól van, normálisan viselkedik. Nem mutat ön vagy közveszélyességre utaló jelet se nem pszichotikus vagy mély depressziós vagy agitált, akkor az orvosa beutalhatja ettől függetlenül zártra? Mer mintha lenne egy szubjektív elem ebbe, de a gyakorlatba nem tudom elképzelni mer akkor az orvosnak teljhatalma lenne felettünk ami aggályos lenne etikailag és jogilag. Szóval ez a kérdésem. Köszönöm.

[/quote

Nem teheti és zárt sem vehet fel. De vannak olyan orvosok, akik ezt megteszik. Vagy átállít szurira, hogy ne tudd csökkenteni, ne mondhasd, bogy bevetted.

 

Bocsánat ez lehet off-topic, de az érdekelne, ha az ember önhatalmúlag csökkenti a gyógyszerét, de amúgy jól van, normálisan viselkedik. Nem mutat ön vagy közveszélyességre utaló jelet se nem pszichotikus vagy mély depressziós vagy agitált, akkor az orvosa beutalhatja ettől függetlenül zártra? Mer mintha lenne egy szubjektív elem ebbe, de a gyakorlatba nem tudom elképzelni mer akkor az orvosnak teljhatalma lenne felettünk ami aggályos lenne etikailag és jogilag. Szóval ez a kérdésem. Köszönöm.

Nyugisabb leszek tőle az biztos, én minden nap csinálom, kb negyed óra, belefér az időmbe. 🙂

Lehet arra gondolt, h utazás közben is relaxálhatsz. Hosszabb idő után nekem jól ment.

Álmosan, hulla fáradtan nekem jó elalváshoz. Motiválatlanul, enerváltan segít magamra találni, frissít.

Lehet abból indul ki, hogy ha az általános szorongásszinted alacsonyabb lesz, akkor kisebb eséllyel alakul ki pánik.

Sztem ez inkább stresszre, generalizált szorongásra, megvonási tünetre jó. Régen rendszeresen relaxáltam (aut trén.), újra napi rutinná kellene váljon. 

Az aki hosszabb ideig csinált autogén tréninget az meg tudja nekem mondani, hogy ez milyen formában fog nekem segíteni a pánikzavaromon és az agorafóbiámon?

A héten voltam a hetedik alkalommal, de azon kívül, hogy ebéd után 1 óra helyett kettőt alszom helyette, mert egy relaxációs gyakorlat, semmilyen módon nem befolyásolja a szorongásomat és egyáltalán nem hat az alapbetegségeimre. A klinikai szakpszichológus pontosan tudja, hogy mi bajom van és nem igazán értem, hogy miért ezt csináljuk vele? Azért, mert el tudom lazítani meg nehezíteni stb a testrészeim meg tudok figyelni a szívem dobogására még nem fogok tudni kevésbé szorongva utazni vagy kimozdulni bárhova itthonról.

Idézet tőle: Charlie Firpo

IBS diagnózist már akkor is akkor adnak, ha kizárható a szervi elváltozás. Voltam vérvételen, ultrahangon, alul-felül megvizsgálva, szervi elváltozás kizárva, így a diagnózis a gasztros orvos szerint ibs. A cöliákiának (glutén, lisztérzékenység) vannak a tükrözésen látható jelei, így az is kizárható volt, a SIBO-nak szintén, mert közben szövetmintát is vettek amit elküldtek vizsgálatra.

Nekem meg sem próbálták kizárni. Hisz vizsgálat sem volt.

Hepász SIBO-t említette, glutén és ételintolarencia tesztet.

Májam miatt készült akkor hasi UH. Máj rendben volt (enyhébb károsodást az nem mutat ki), bélnél pedig értékelhetetlen mert annyira sok levegő volt bennem. Még úgy is, hogy nagyom sokat koplaltam előtte, már lapos volt a hasam.

Érdekes, hogy Anyunak tükrözésen kimutattak erős gyulladást. Később nőgyógy műtétnél vették észre, hogy bélösszenövései vannak. Az egyik ciszta úgy rá volt kívülröl tekeredve a belére, hogy alig bírták leszedni.

A bélösszenövésekkel semmit nem csináltak, hisz ez nem bélműtét volt. Azt mondták, hogy emiatt is fájhat az étel áthaladása a bélszakaszon.

Ennek ellenére IBS a diagja. Kezelést nem kap rá. Amikor ment a hasa, azt mondták, hogy szedjen rá hasfogót.

Egy ideig colitis ulcerosa volt a papíron. Valószínűleg tévedésből.

Ezt írták át IBS-re. Pedig a bélösszenövés szervi okmak tekinthető...gyulladás is.

Persze, a bélbolyhok lelaposodnak (nem szívnak fel) cöliákiában.
Vérvétellel lassabban derült volna ez ki.
 

IBS diagnózist már akkor is akkor adnak, ha kizárható a szervi elváltozás. Voltam vérvételen, ultrahangon, alul-felül megvizsgálva, szervi elváltozás kizárva, így a diagnózis a gasztros orvos szerint ibs. A cöliákiának (glutén, lisztérzékenység) vannak a tükrözésen látható jelei, így az is kizárható volt, a SIBO-nak szintén, mert közben szövetmintát is vettek amit elküldtek vizsgálatra.

Ha már normál mennyiségű táplálkozást akadályozó mértékű, akkor azért vmi vizsgálatot javasolhatott volna. Pl glutén, SIBO stb.

IBS tudtommal akkor adható, ha étel intolerancia és társai kizártak.

Nekem se hasmenés, se székrekedés nem volt. 

Székrekedés később antipszichotikum mellett kezdődött. Elmúlt amikor elhagytam. Újra szedtem, újra székrekedés. Ez egyértelműen mellékhatás

Hasmenésem most volt pár napig + erős görcs. Előtte azt sem tudom, hogy mikor, olyan régen volt. 

Hepász magánban javasolt 3 féle vizsgálatot, de azokat már végképp nem akarom magánban.

Mondjuk az önmagában tényleg kevés hozzá. Nekem ment a hasam napi 5-6szor legalább, durva puffadásom volt, folyamatosan fájt és görcsölt a hasam, néha annyira, hogy volt, hogy kiegyenesedni se tudtam tőle, csak ültem összegörnyedve és emellett fél év alatt fogytam 20 kilót miatta.

Önmagában a puffadást kevesellte az IBS diaghoz.

Nekem még a hasi UH-t sem tudják megcsinálni PTSD miatt. 

De mindegy is, mert grasztrós semmilyen vizsgálatot nem akart csinálni, IBS diagot sem adott. 

Mondjuk ebben az esetben tényleg felesleges, bár mindegyik doki azt mondja, hogy az a tuti, ha mindenkit legalább életében egyszer megtükröznek, hogy miért azt nem tudom... Az ultrahang és a ct egyébként nem mutat ki minden elváltozást, azokon is voltam aztán az alapján tök negatív volt minden. A béltükrözésnél derült ki, hogy azért 3 helyen mégis csak van egy kis gyulladás, ami nem specifikus (nem colitis, nem crohn) de enélkül nem jöttek volna rá. Székletvizsgálat se mutatott semmit, sőt, még a CRP értékem is jó volt a vérvétel alapján.

Ja, csak akinek nincs gyomor és emésztési panasza, azt minek tükrözzük.
Én nagyon nem vagyok híve az invazív bavatkozásoknak,előbb mondjuk székletvizsgálat, röntgen, ct.
igazából attól mászom a falra, ha valaki okoskodik és találgat az én para-kontómra.

Ez csak félig tartozik ide, de a sok rémhír ellenére nem kell félni a tükrözésektől. Az IBS-em miatt engem alul-felül megtükröztek, egyáltalán nem fájt, egy influenza elleni oltás nekem kellemetlenebb. Ráadásul a gyomortükrözésnél előnyben vannak azok a hölgyek akik mélyet dunak nyelni... 😀 (Bocsi ezt nem hagyhattam ki :* ) Egyébként meg ugye nem is olyan hihetetlen, hogy akár 2.5mg xanax is tök hatástalan tud lenni. Ennyit a "szedjen mindenki 3*0.5mg-ot" adagolásról. 🙂

Többen érdeklődtetek kedvesen. Itt írom le. Idézetek egy átertől.
"Maga annyira vérszegény, hogy biztos van valami vérzés vagy fekély az emésztőrendszerében (az alkoholtól)".
Magyarázat: kábé 50 éve ilyen a vérképem, kivéve a GGT-t. Egyszerűen kevesebb vörös-vérsejtem van évtizedek óta és még élek. Hematológián is jártam evvel, ahol a főorvos azt mondta, ez nem baj.
"Menjen el endoszkópiára, nem olyan nagy dolog a csövet lenyelni, a vastagbéltükrözés meg altatásban zajlik" (ojjé!)
Mi a faszom ez az áter, röntgenszem? És egy szorongó parázóst tovább kell paráztatni holmi feltételezésekkel?!
Gondoltam, előbb kérdezz, aztán pofázz.
"Mutassa a kezét, na, látom nem remeg (egy deci borral indultam otthonról), mikor ivott utoljára, és mennyit?"
Másnap és előző nap semmit nem ittam, remegés, mint állat, pánik, izommerevség - "na vallja be, ivott, mert remeg, és itt nem szabad letagadni, mert mi azért vagyunk, hogy segítsünk."
Xanax napi 2,5 mg, nulla hatás, Tiapridal 2×100 mg, még szarabb izomrángások.
"Vagy tudja mit, akkor menjen haza, ne csináljon semmit és meghal".
Volt több is, de direkt szelektív a memóriám. 🙁
 

Nekem olyan terapeuta kellene, aki elfogadja, hogy néha iszom, meg kell nyugtató és altató a szorongások miatt, de ha pl. jobb passzban vagyok, akkor meg segít a csökkentésben vagy váltásban.
Szóval érdekes az áterem, akinek ugye szakiránya a leszokás, de azért ez sem minden áron kellene szerintem, hanem egyéni ritmusra szabva. És ez paradoxon, hogy bazira akar kezelni meg a pszichó-iparban tartani, de ha már meg nem lenne mit kezelnie, akkor görbülne a szája lefelé...
Szóval úgy érzem érdeke, hogy ilyen helyzetben tartson. Bűntudatban is és a pszi-dolgokra koncentrálva, amikor más is van a világon.
Jó lenne kikerülni a markából.
Csak félő, hogy egyik kutya, másik kutyább, és én szívom meg leginkább.
A pia azért jó talán, mert azt nem receptre adják és egyfajta szabad döntést mutat.

Elég magas a GGT-m és az a pia meg szerintem a gyógyszerek, sőt a C-vitamin is lehet.

Idézet tőle: Kiscsillag

Idézet tőle: Matiri-new

Kedden megyek nappali kórházba. reggel vérvétel, aztán aszongya ad xanaxot minden nap. Utána meg még mehetek ápolósdiba is. Érdekes lesz.
És vajon mire jó?

Fokozatosan csökkenti? Mikor végzel ott? Terápiák is vannak?

Ott voltam 4 napot.
Egyedül a pszi-srácnak lenne értelme onnan. És szerintem cukorka volt a gyógyszer helyett, mert a patikai használt, amit ott adtak meg nem... és a Tiapridaltól csak szarabb volt az izomremegés és a pánik.
Ez már erkölcsi kérdéseket feszeget szerintem. Talán ez mégsem kényszer-gyógykezelés, vagy de?!

Mennyire "jó" hogy anyám napok óta agonizál, ezért szedhetek xanaxot, és iszom is kicsit, és nem kell mennem abba a kibaszott nappali kórházba...

Idézet tőle: Kiscsillag

Fóbiára nem.

Fejjel lefele átfordulós hullámvasúton elsőre halálfélelmem volt. A nyolcadiknál már nem féltem.

Pont így működik a szisztematikus deszenzitizáció amit a pszichológusok ajánlanak. Menj bele durva helyzetekbe, elsőre lehet, hogy halálfélelmed lesz, de aztán fokozatosan hozzászoksz és kioltódik a szorongás és a félelem. Fóbiák leküzdésében hatékony módszer, csak rengeteg kitartás és bátorság kell hozzá, mert ugye magától ki az ,aki belemegy olyan helyzetekbe amitől nagy valószínűséggel rosszul lesz? 🙂

Fogalmam sincs. Ez a nő...
Nem is igazán akarok leszokni semmiről. Mondjuk ha megtudnám, mitől van izomfeszülésem, akkor persze tennék ellene.
Aszonta 2 hét, és "leszed". Napersze.

Idézet tőle: Matiri-new

Kedden megyek nappali kórházba. reggel vérvétel, aztán aszongya ad xanaxot minden nap. Utána meg még mehetek ápolósdiba is. Érdekes lesz.
És vajon mire jó?

Fokozatosan csökkenti? Mikor végzel ott? Terápiák is vannak?

Apám szerint haza fogok menekülni. Mondjuk érdekes a "menekülés", ha tényleg csak pár órát kell ott lenni.
Nem menekülhetek el, mert akkor elvesztem az áterem és nincs új.

Kiderül, de én szurkolok, bár ezt tudod már egyébként is! 🙂 Ahogy beszéltük is szerintem mindenképpen tegyél vele egy próbát. 😉

Kedden megyek nappali kórházba. reggel vérvétel, aztán aszongya ad xanaxot minden nap. Utána meg még mehetek ápolósdiba is. Érdekes lesz.
És vajon mire jó?

Fóbiára nem.

Fejjel lefele átfordulós hullámvasúton elsőre halálfélelmem volt. A nyolcadiknál már nem féltem.

Jobb topicot nem találtam rá, úgyhogy itt érdeklődök. Fóbiákkal kapcsolatban valaki próbálkozott már az elárasztásos technikával? Ma voltam a szakpszichológusomnál és azt javasolta, hogy próbálkozzak meg vele, mert szerinte segítene. Egy ideje csinálom már a szisztematikus deszenzitizációt, ez lenne a következő lépés.

Idézet tőle: eumate

Idézet tőle: interfunk100

Na maradtak a magánorvosok, a 8. kerületben Papp doktornőnek túl sok betege van, nem tud vállalni.. Szalaihoz meg nyílván nem megyek vissza.  Találtam egy doktornőt a Damjanich utcában, elég korrektnek látszik.. a 15.kerbe telefonáltam de a novemberi időpont túl soká lenne.. meg maradt Dr Kökényes Székesfehérváron vagy esetleg Dr Juhos Enikő ugyanott. Holnap ráülök a telefonra. 

Hogy lehet átkérdezkedni más doktornőhöz, aki nem területileg hozzám tartozik? Mer az orvosváltás ezt kell jelentse. Van erre lehetőség?

Engem se vett át másik orvos. Területileg illetékeshez tudsz menni ingyen vagy maradnak a magánorvosok neked is.  Ha a területileg illetékes ideggondozóban több orvos is dolgozik akkor esetleg át tudod kérni magad 1 másikhoz. 

Idézet tőle: eumate

Milyen típusú gyógyszert szedsz?

Most 75mg Leponex megy. 

Idézet tőle: interfunk100

Na maradtak a magánorvosok, a 8. kerületben Papp doktornőnek túl sok betege van, nem tud vállalni.. Szalaihoz meg nyílván nem megyek vissza.  Találtam egy doktornőt a Damjanich utcában, elég korrektnek látszik.. a 15.kerbe telefonáltam de a novemberi időpont túl soká lenne.. meg maradt Dr Kökényes Székesfehérváron vagy esetleg Dr Juhos Enikő ugyanott. Holnap ráülök a telefonra. 

Hogy lehet átkérdezkedni más doktornőhöz, aki nem területileg hozzám tartozik? Mer az orvosváltás ezt kell jelentse. Van erre lehetőség?

Milyen típusú gyógyszert szedsz?

Köszi 🙂

Drukkolok.

Na maradtak a magánorvosok, a 8. kerületben Papp doktornőnek túl sok betege van, nem tud vállalni.. Szalaihoz meg nyílván nem megyek vissza.  Találtam egy doktornőt a Damjanich utcában, elég korrektnek látszik.. a 15.kerbe telefonáltam de a novemberi időpont túl soká lenne.. meg maradt Dr Kökényes Székesfehérváron vagy esetleg Dr Juhos Enikő ugyanott. Holnap ráülök a telefonra. 

Nekem azt mondták hogy 50-50 szerintem meg egyénfüggő.. engem pl gyógyszer nélkül pszichoterápiázhatnak orrba-szájba ha nem vagyok magamnál, oda sem tudok figyelni rendesen.  Van hogy gyógyszer 90%-ra helyrehoz.. de van hogy egy rosszul megválasztott gyógyszer "letörli" a pszichoterápia hatását. Olyankor paff.. Én speciel már pszichológus környékére sem megyek. 

Csak a pszichoterápia hány%-os javulást tud okozni?

Oldal 1 / 3Következő