Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Léleksegítő idézetek

ElőzőOldal 3 / 3

Szia!

Én ezzel nem értek egyet. Lehet úgy itt tartózkodni a földön, hogy a következő villamosra várok, ami elvisz innen. Csak akkor - szerintem - pont a lényegről maradok le. A tapasztalásról. A nehézségek megtapasztalásáról, igen, de az öröm megtapasztalásáról is.

Napfény nélkül nincs árnyék. Ha valaki érzi, hogy mi a rossz, akkor tudja, hogy mi a jó. Az árnyék nélküli napsütésben pedig kiégnek a fák, mint a sivatagban vagy pedig sivár és hideg élhetetlen hómezők vannak.

 

Az élethez mindkettő kell. Napfény is és árnyék is.

Carpe Diem.

 

Ragadd meg a percet. Légy benne az időben.

 

Az a fontos, ami történik és ami most történik. A múlt elmúlt, a jövő mindig bizonytalan, a most a lényeges.

Egyetértek !!!

Ha ez a szöveg kicsit szomorúvá tesz, vagy harsány nevetésre fakaszt, nem baj. 30 napig voltam zárt rehabon. Minden reggel és este ezt a szöveget olvastuk fel közösen :  nem volt könnyű beismerni, hogy szenvedélybeteg lettem. Sokáig hazudtam önmagamnak és másoknak. Eddig csak romboltam, most építeni szeretnék egy új életet. Hol találhatnék jobb tükörre, mint abban, ami bennünk közös. Azért jöttem ide, hogy magamra találjak. Azért jöttem ide, mert szeretnék őszintén szembenézni a múltammal, megérteni, hogyan jutottam el idáig, s megtalálni a kivezető utat. Barátaim tartanak tükröt elém. Érzem, hogy utunk közös, s ez gyógyító hatással van rám. Nem leszek többé egyedül, mint a halálban, hanem élni fogok önmagam és mások számára. Végre őszinte lehetek, és kifejezhetem érzéseimet. Szeretném, ha a mai nap is gyógyulásunknak, testi-lelki felépűlésünknek az eszköze lenne.             Sobor. 2005. 

Jól gondolod Kedves Liliom ! Már lassan úgy csináljuk. hogy te vagy a prímás ( viszed a prímet ) , én pedig a helyeslő brácsás. Nem hülyeség ez, a négereknél ennek nagy hagyománya  van. Aki látott már igazi, vírtigli néger vasárnapi templomi imát, az tudja miről szóltam.   Hallelúúú..ú..ú..ja. Ez nem kicsúfolás.

Mindened megvan a boldogsághoz, mégsem vagy boldog, mert a boldogság nem a birtoklás eredménye, nem a javaid függvénye. A boldogság a bensőd kiáradása, saját energiáid ébredése. Lelked ébredése.

ez tetszik AZUR :-)))) Jópofa. Amugy hogy vagy mostanában? Sokszor eszembe jut hogy megkérdezzem, csak aztán elmarad. De most akkor megkérdem 🙂

Hogy érzed magad? Remélem minden rendben van.

Csodálkoznak a szülők, hogy el vagyunk rontva? Nos itt vannak a magyarázatok. ;D ~Tarzan pucéran rohangál.

~Hamupipőke éjfélkor megy haza.

~Pinokkió állandóan hazudik.

~Aladdin lop. ...

~Batman 220 km/h sebességgel repeszt.

~Csipkerózsika lusta, állandóan alszik.

~Hófehérke meg 7 fiúval él együtt... Na és Még Velünk Ezt Nézetik...

Meg még mi vagyunk a rosszak...??????????????

Az én életem erről az egy napról szól, mindig.
Mert mindig a mai nap dönti el, hogy milyen lesz a jövőd.

"Egy szem tett értékesebb, mint egy zsák határozat"

/Charles Spurgeon/


Ez is nagyon jó, értékes. Kösz, hogy megosztottad velünk. Ezeket nem ártana naponta          legalább egyszer átolvasni.

Kamasz és fiatalfelnőtt korom központi problémája volt  AZ ÉLET ÉRTELME ? Kb. egy évtizedes komoly gyötrődések után egyszercsak, mikor nem is gondoltam rá beugrott : hát    persze, milyen egyszerű : az élet értelme, hogy értelmesen, nekünk tetsző módon éljük le életünket és már van is értelme.  hát nálam így zajlott ez a periódus...

Ez tanulságos: még egy szamár is jobban feltalálja magát, mint maga az ember!!!!

"A paraszt és a csacsi
Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át zánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátoltáka földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosanmindenkiámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált! Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj eggyel feljebb."

Hát én (majdnem teljesen ) ateista vagyok, de ezek nagyon jók, pazarok. Az első mondatom, azért olyan, amilyen mert szerintem HINNI ANNYI, MINT NEM TUDNI !

"Kell ott fenn egy ország, mely talán ránk is vár

Kell ott fenn egy ország, amit senki nem talál

Kell ott fenn egy ország , mely bárkit átölel

Kell ott fenn egy ország, amit sosem rontunk el."

 

Ez nagyon szép Liliom! És Igaz! 😉

" A Te problémád valakinek az álma "

Hozd el azt a napot, amikor itt maradok
Amikor nem megyek már tovább,
csak a szívem száll fel az égig
Hozd el azt a napot, amikor itt maradok
Amikor nem megyek már tovább,
mert nekem most annyira jó itt

“A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.” (Anthony Robbins)

Valahogy ezt még tudatosítanom kell magamban.

Ha a szívem a szíveddel dobban,
Kicsi ablak nyílik álmomban.
Veled elmennék, velem elbújhatsz,
Sose voltál, mindíg vagy.

Ha a szívem a sziveddel dobban,
Veled álmodtam, velem álmodhatsz.
Süt a nap és most már múlik a fagy,
Sose voltál, mindíg vagy.

Soha nem volt még amit érzek,
És nem lesz már sohasem.
Soha nem volt még amit érzek
Legyen örökre, vagy örökre nem.

Szemeiddel, a tűzzel játszottam,
Sose gondolnád, amit gondoltam.
Csak neked ragyog egy kiscsillag,
Sose voltál, mindíg vagy.

""Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ...Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ...S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!... ""

Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni benne, hogy rátaláljon önmagán belül. - Galileo Galilei

A szavak ablakok vagy falak. Elítélnek vagy felszabadítanak. - Ruth Bebermeyer.

Merjünk boldogok lenni, ez a legszebb bátorság. - Joseph Joubert

Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy!!!!

A Tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fessék a nevető földet 🙂

ÚJ NAP, ÚJ ÉLET!

ElőzőOldal 3 / 3