Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Everest törekvés- Elmélkedő-hegyekben járunk

Oldal 1 / 2Következő

fát vágok, fát cipelek

megyek a hídon

és a vízen átkelek.

megáll az utam,

tovább lépek

nem érte talpamat

víz mi eltemetne.

mosdásom egyszerű

fa dézsából vízet locsolok.

azt írja, hogy már az olvasásától is meggyógyulsz.

http://falundafa.org/

eddig még csak Kínában tiltják.


Idézet tőle: Spellbound

Erőm bűvös, csodát teszek:
Vizet húzok, fát cipelek.
PANG JÜN

 

Sri Chinmoynak van Budapesten két bárja Madal Bal talán a neve és egy vegetáriánus zöldség gyümölcs boltja könyvekkel együtt. Én olvastam tőle kiadatlan könyveket is magyarul, gondolom majd megy előbb utóbb a boltokba. Voltam párszor a centeres találkozon városomban, elment egynek. A sziv középpontjában (szív csakra) a hegyekben a fővároshoz közel állítottak neki egy szobrot.

Az angol herceget mutatták tévében hogy az Everestnél nagyon sokan meghaltak az expedíciójában. Felelőtlenségnek tartom.

sajnálom nemadomfel hogy neked egy versből az agyad kapacitása csak egy sort tud értelmezni. azthiszem megmaradsz a fejlődési szinteden.de ha neked ezzel még dicskedni is kell akjkor azthiszem nem ismertünk itt félre.

még csak most fogok belenézni

http://www.krishnatube.com/

Idézet tőle: diohejban

"

Kérdezz

        Hogyan tudhatod,

Hogy a helyes dolgot tetted-e?

        A lelked kérdezd.

 

         Hogyan tudod,

Hogy a helyes dolgot teszed-e?

         A szived kérdezd.

 

          Hogyan tudhatod,

Hogy a helyes dolgot fogod-e tenni?

          Az Akaratod kérdezd.

 

Lelked kitudja nyitni a múlt kapuját.

Szived kitudja nyitni a jelen kapuját.

Akaratod ki tudja nyitni a jövő kapuját.

"

Ez nagyon szép és jó. 🙂

Én csak egyetlen dolgot emelnék ki:

A szíved ki tudja nyitni a jelen kapuját. 🙂

helyes

nem, nem kell... megyek is el innen, megyek a való életbe, nem a netböl áll a világ. 😀

nekem nincs gyereke a kozelembe, de hat ezt adta eddig a sors.Majd lesz.Megmutassam terapom pici lányát?

én is szeretem a gyerekeket... de leginkább azokat, akikkel van lehetöség szorosabb kapcsolatot kialakitani 🙂 mint pl unokaöcsém, aki 5éves. Azért szoktam látni, még ha nem is olyan gyakran... A fiamat gyakrabban látom mint öt.

johet a pici is, én meghalok ertuk nnyira szeretem oket.B.E.-t mindig azzal szoktam nyafogtatni, regen hogy szeretnek tole kisbabat, kisbubut.Én nekem a fiatalsagom arrol szolt hogy nagyon vagyok egy sajat csaladra és én ilyen korba mar sajat gyereket szerettem volna.Mi nagyon csaladiass csalad vagyunk, ez ilyen orokletes a mi csaladunknal.

ITban dolgoztam már... én is kétnyelvü vagyok, vagyis, három, csak az egyiket fel kéne egy kicsit pörgetni, tervezem hogy egyeüdl nekilátok és megtanulom megint a könyvet amiböl 11éve vizsgáztam.

Én nem költözhetek a fiam miatt sehova. Nekem nem tenne jót az egyedül lakás.

ahol lesz munkam, de Pestre szeretnek mert ott nekem sokkal tobb lehetosegem lenne, pl. taj csi oktatas, meditacio, joga, csi kung, kuzdosportok, ilyesmik miatt, meg a muveszeteket is kedvelem, de itt van nalunk a Modem igy abbol nincs hianyom , regen viszont Pesten szerettem a kialitasokra jarni ha elmentunk tesommal koncertre

informatika nem erdekel teged? ha lesz lakasom, amit en evek ota varok mar, tesommal van egy kozos ingalanom, csak o meg nem akarja eladni, johetnel hozzam lakni, itt lehet tanulni.Ma mar ebbol jol meglehet elni es keresett szakma meg.

IT service az jo pl.? Baratom eretsegivel keres netto 300-at csak van ket nyelvismerete és 3 ev alatt hozta ezt ossze ugy hogy kulfoldon is dolgozott veluk, meg allando kepzesekre jart.

jó neked 🙂 hova költöznél?

nekem lesz egyszer egy garzonlakasra valo

nekem szerintem soha nem lesz annyi pénzem hogy utazgassak is :DDD

értem értem, hát akkor ennyit, boldogulni fogok, ezzel mar nekem nincs gondom, de szivesen megismertelek volna, sebaj, majd ha egyszer lesz pénzem osszfutunk, jo?

kortefa, én nem fogok veles skypeolni, tartom a három lépés távolságot, mert engem is megijesztesz a viselkedéseddel. Javaslom boldogulj a kinti világban és nem irj ennyit a burara. Én ezt teszem.

Idézet tőle: Brendon

Bizony, de valami oka csak van, hogy pont csak NEKI  írok ilyen dolgot nem?  Én sem vagyok feddhetetlen de nem is irogatok olyat amivel másnak bajt okozhatok. Spell folyamatosan ezt teszi itt valakivel. És pontosan ezért fenntartom amit írtam, kizárólag ő rá levetítve.  

akkor értem, a véleményeddel nincs is bajom csak ne általánosits kérlek.

Nem reagálok.

Idézet tőle: kortefa

Brendon hagyjuk jó.Te nem ismered az én mentális állapotomat.lolanak kijelenthetjük közösen nincs semmi baja.

Nem ismerem a mentális állapotodat? Valóban, zárójelentés nincs rólad a kezemben, de amiket írsz, ahogy írod, egy komplett kórtörténet. 

Lolának meg még jó hogy nincs baja. 

Brendon hagyjuk jó.Te nem ismered az én mentális állapotomat.lolanak kijelenthetjük közösen nincs semmi baja.

Mobid2

teljesen egyetértek.

Egyébként, mivel korház miatt nincs sulim, de amugy is ráérénék, de igy főleg, ha lenne kedved mondjuk skype-on keresztül majd beszélgethetnénk egymással, mondjuk barátkozás cimszó alatt.Nem akarok neked udvarolni, pedig tudom hogy édes lány vagy, csak ott a távolság meg egyebek, igy most ezt kihagynám, csak mert tudom te erősen szeretsz randizgani pl. hozzám képest.Én bulikba igaz felszedhetnék lányokat, nincs hozzá kedvem, meg jelenleg félig- meddig elvagyok kötelezve, de az meg az én dolgom még a jövőben.Mivel a hét hét napján itthon fogok lenni ha megint nem dobnak ki szüleim igy nagyon ráérek csevegni, ismerkedni, amit meg szeretek.Megpróbálhatnánk, ha az elején nem is menne annyira.Hátha tudunk ennyivel is jobb kedvre segiteni egymást, meg segiteni egymásnak, ugye tudod nekem van terápiám is, az itt lévő Mental_Szakember feltehetően a terapom volt az én kérésemre, csak ő erre nem ér rá.Na?

Bizony, de valami oka csak van, hogy pont csak NEKI  írok ilyen dolgot nem?  Én sem vagyok feddhetetlen de nem is irogatok olyat amivel másnak bajt okozhatok. Spell folyamatosan ezt teszi itt valakivel. És pontosan ezért fenntartom amit írtam, kizárólag ő rá levetítve.  

"Azt te sem gondolod komolyan, hogy egy pszichésen instabill skizónak van esélye lolánál (vagy bárkinél, aki nem füves, alkesz, stb..).  :)))"

 

Brendon, ez nem igaz... én skizofrén vagyok és a barátom egészséges, nem dohányzik, nem iszik, és normális.

Szóval ezt igy kategorikusan nem jelentheted ki, pláne úgy nem, hogy te sem vagy feddhetetlen!

Idézet tőle: kortefa

lola itt is várlak téged

törekednünk kell a jó kapcsolatra is

tökéletes boldogság

töreksvés,

minusz elvárás.

Azt te sem gondolod komolyan, hogy egy pszichésen instabill skizónak van esélye lolánál (vagy bárkinél, aki nem füves, alkesz, stb..).  :))) Hülye vagy barátom.... Inkább a bocsánatkéréssel kellene ilyen mélyrehatóan foglalkoznod. Jó sok beszélgetőtársad nincs itt. 

mégis a sértődős fajta vagy ahogy látom...:D hagyjad csak színészkedik....amugy szereti ha a középpontba van...:)))) 

Olyat nem lehet, nem adtál meg elérhetőséget hogy tudjuk tartani a kapcsolatot.Na de ne offoljuk a topicomat

Ne várj ,mert töröltetni fogom innen magam...

ohm....

lola itt is várlak téged

törekednünk kell a jó kapcsolatra is

tökéletes boldogság

töreksvés,

minusz elvárás.

aki korán kell több ideje marad meditálni, van akinek legalább 24 órát kellene meditálni hogy megmentsen egy gonosz erőtöl egy embert

minek a szimbóluma a hegy?

van rá jelenkező aki elakarja mondani?

Na ez igaz.

a szerelemben nincs elvárás

én azt látom a világban hogy a korrupciót államositani akarják

Ma van Krishna születésnapja.Böjtölni fogok ma, legalábbis tervezem.

http://krisna.hu/w/?q=node/4603

My heart, I love you.

Why?

Because of your streaming tears,

I am sure that no mistake

In my life

Is unforgivable by God.

 

Szívem, szeretlek téged.

Miért?

Mert biztos vagyok benne,

hogy patakzó könnyeidnek köszönhetően

életemben nincs egyetlen hiba sem,

mely Isten által megbocsájthatatlan

My heart, I love you.

Why?

Because of you

Very strict vigilance

I do not dare to avoid or evade

Any of my earth-responsibilities.

 

Szívem, szeretlek téged.

Miért?

Mert nagyon szigorú

éberségednek köszönhetően

nem merem elkerülni vagy kikerülni

egyetlen földi kötelezettségem sem.

"

Elvárás

 

Az elvárás csalódottság, különösen akkor, ha birtokolni akarom a világot. Az elvárás csalódottság, különösen akkor, ha uralni akarom a világot. Az elvárás csalódottság, különösen akkor, ha azt akarom, hogy a világ megadja magát akaratomnak.

Az elvárásnak akkor van létjogosultsága, ha szeretem a világot, és azt kívánom, hogy a világ felajánlja hála-szívét. Az elvárásnak akkor van létjogosultsága, ha Istenhez a világ javulásáért, átalakulásáért és megvilágosodásáért imádkozom, és ezért a világ hála-szívét kívánom. Az elvárásnak akkor van létjogosultsága, ha őszintén, odaadóan, fenntartás nélkül, képességeimhez mérten megpróbálom a föld tudatát felemelni, és ezért a világ hála-szívét várom.

Az elvárás megelégedés, ha odaadóan, lelkesen, feltétel nélkül Isten választott Órájára várok, hogy megszabadítson, megvilágosítson, átalakítson, tökéletesítsen és beteljesítsen engem. Az elvárás megelégedés, ha szívem legmélyebb rejtekében érzem, hogy Isten nemcsak mindenható Uram, az Abszolút Supreme, hanem a Barátom, az örök Barátom, egyetlen Barátom. Az elvárás megelégedés, különösképpen ha tudom, hogy Isten mindent megtett értem a belső világban. E felfedezés belső hitemen alapul, nem azért, mert Ő csupa Szeretet irántam, hanem azért, mert ráébredtem egy végtelenül lényegesebb dologra; hogy Isten, Supreme Uram, örök Barátom mindent bennem és általam tesz meg. Saját kozmikus Vízióját bennem és általam szélesíti, terjeszti ki. Ha ráébredek, hogy Ő mit tett értem, és hogy ki Ő nekem, akkor életem lélekteljes célra, és gyümölcsöző gyönyörre lel.

Ha az emberi működik bennem valamilyen célt szolgálva, akkor elvárásom csalódáshoz vezet. Ha az isteni működik bennem valamilyen célt szolgálva, akkor jogos az elvárásom. Ha Supreme Uram, az örök Barátom működik bennem, hogy valamit beteljesítsen, akkor elvárásom elégedettség, mert elvárásom az Ő Vízió-Fénye, és elégedettségem az Ő Valóság-Gyönyöre. Ők egyek és elválaszthatatlanok."

"Ha spirituális életet élsz, akkor minden pillanatban Isten az első az életedben.

 

A hétköznapi ember számára nem Isten az első. Számára a gazdagság, a hatalom, a fontosság, a hírnév és más hasonló dolgok az elsők. A spirituális ember azonban azt mondja: „Istennek kell az elsőnek lennie, a belső életnek kell az elsőnek lennie.” Ahogy vetünk, úgy aratunk. Elvetjük a magot, és az kicsírázik. Később hatalmas fává növekedik. Tehát belső életünk kell, hogy legyen az első, mert külső életünkben minden – legyen az akár spirituális, akár nem – belső életünk eredménye és megtestesülése. A spirituális ember úgy érzi, hogy a belső élet alapvető fontosságú, és annak kell az elsőnek lennie. A hétköznapi ember úgy érzi: „Nem, a spirituális élet ködös és értelmetlen. Élvezzük az életet! Birtokoljunk, és legyünk birtokolva! Élvezzük a világot, és a világ hadd élvezzen minket! Nincs kapcsolat a spirituális élet és a hétköznapi élet között.” A spirituális ember azonban őszintén így könyörög: „Hadd valósítsam meg az Igazságot a maga módján, azután pedig hadd hozzam le az Igazságot a külső életembe.” Az Igazság belül rejlik, de meg kell érezni, és ki kell fejezni külsőleg is.

 

Ha nem Istent teszed az első helyre

Mindenben, amit mondasz és teszel,

Törekvő életed

Semmivé hervad."

"You do not have to

Describe yourself.

You do not have to

Broadcast yourself.

You just have to

Tolerate yourself

And then illumine yourself.

 

Nem kell

Magadról beszélned.

Nem kell

Magad közhírré tenned.

Csak

Viseld el magad,

Azután pedig világosítsd meg magad!"

Készülőben vagyok (teresebess.hu- Sri Chinmoy - Everest törekvés)

 

Készülőben vagyok. Készülök egy új hajnalra, egy új napra, egy új reggelre. Tudatosan és erőteljesen eltemetem múltbeli tapasztalataimat – a kudarc, a csalódottság és az érdemtelenség tapasztalatát. Emlékezetem táblájáról letörlök minden csúf, nem megvilágosító tapasztalatot, melyben részem volt eddig életem során. Egy örökké új életre készülök.

Tudom, hogy miért buktam el, miért okoztam csalódást Szeretett Supreme-omnak. Kudarcot vallottam, mert elhanyagoltam másodperc-életemet, elpazaroltam perc-életemet, és semmibe vettem óra-életemet. Mostantól kezdve minden egyes másodperc-életemben tíz év lét-valóságát, minden egyes perc-életemben negyven év lét-valóságát, és minden egyes óra-életemben száz év lét-valóságát fogom látni. Minden alkalommal, mikor nem használom megfelelően másodperc-életemet, perc-életemet, óra-életemet, azt éreztetem majd magammal, hogy messze, messzebb és a legmesszebb vagyok kitűzött Célomtól. És minden alkalommal, mikor megfelelően használom másodperc-életemet, perc-életemet, óra-életemet, azt fogom érezni, hogy sebesen közeleg Isten-megvalósításom órája. Nem kell erőltetnem, hogy ezt érezzem; ez valami természetes és automatikus lesz. Nem fogok többé hajómmal a remény estje és a csalódottság éje közt sodródni. Csak az ígéret fénye és az elégedettség gyönyöre közt fogok hajózni ezentúl.

Kötöttség-életem, vágy-életem és véges életem miatt cserbenhagytam Szeretett Supreme-omat, és cserbenhagytam valóság-létemet. És ezentúl is cserbenhagyom Szeretett Supreme-omat és valóság-létemet, ha magamban továbbra is a végest szeretem. De ha csakis a Végtelent kezdem szeretni magamban, akkor nem kell látnom a kudarc és a csalódottság arcát. Csak szállni fogok az égen Örökkévalóságom szeretett barátjával, a lélekmadarammal. Örökkévalóságom Pilótájának, Supreme-omnak Aranyhajójában maradok, vitorlázva egy láthatár nélküli Isteniség-Föld és Halhatatlanság-Part felé.

Új életem az öntúlszárnyalás és az Isten-meghívó mosoly élete lesz. Hajdani életem azt adta nekem, amije volt: félelmet Istentől, félelmet a vágytól, és félelmet a vágyban. Új életem Isten szeretetének és Isten saját Módján való beteljesedésének üzenetét adja. Készülök, hogy a legteljesebben Isten választott eszközévé váljak – hogy szeressem, megörvendeztessem és beteljesítsem Őt, mindig, mindig az Ő saját Módján.

távoli vagyok - NAGYON. Milliárd csillagévnyire megtalálsz! Sikeres keresgélést 😉

ez tetszik. szóval a nem-megnyilvánult az Jó. Valóságos igazság ez, amit magam sem mondhattam volna jobban.

Erény (terebess.hu - Vörömarty Mihály - Tao Te King)


A nagy erény nem jótékonykodik,
ezért jó.
A kis erény jótékonykodik,
ezért nem jó.
A nagy erény cselekszik,
nem-cselekvéssel cselekszik.
A kis erény sürög,
erővel cselekszik.
A szeretet cselekszik,
eredményes, ha nem cselekszik.
Az erkölcs sürög,
erővel cselekszik.
A tisztelet cselekszik,
s mert nem viszonozzák,
kényszerít a tiszteletre.
Ezért:
az út ha elvész, itt az erény,
az erény ha elvész, itt a szeretet,
a szeretet ha elvész, itt az erkölcs,
az erkölcs ha elvész, itt a tisztelet.
A tisztelet
a hűség és bizalom hiánya,
a zűrzavar kezdete.
A külső tudás
az út virága,
a belső tudatlanság kezdete.
Ezért az igaz ember
a valódit akarja és nem a látszót,
a gyümöcsöt akarja és nem a virágot,
a közelit akarja és nem a távolit.

Everest törekvés(gyönyörű)

Imádkozom, meditálok

 

Imádkozom Istenhez és meditálok Istenre.

Imádkozom Istenhez, mert Isten az én Uram, a Legfőbb Uram, a Supreme Uram.

Meditálok Istenre, mert Isten a Barátom, az örök Barátom, az egyetlen Barátom.

Imádkozom Istenhez, mert Ő erős és gondoskodó.

Meditálok Istenre, mert Ő szép és termékeny.

Imádkozom Istenhez, hogy lássam Magasságos Arcát.

Meditálok Istenre, hogy érezzem Gyönyöre Szívét.

Imádkozom Istenhez, hogy nekem adja azt, ami Ő.

Meditálok Istenre, hogy visszakapjam, amit elvesztettem.

Imádkozom Istenhez, hogy mutassa nekem az utat.

Meditálok Istenre, hogy változtassa át tudatlanság-éj életemet bölcsesség-fény életté.

Imádkozom Istenhez, hogy emberi életemben hang-égbolttá váljak.

Meditálok Istenre, hogy isteni életemben csend-nappá váljak.

Vágy-életemben Istenhez imádkozom, mert szükségleteim rabszolgája vagyok.

Törekvés-életemben Istenre meditálok, mert Isten és én szükségleteink kölcsönös beteljesítői lettünk.

Imádságom lélekszakadva szereti Isten Könyörület-Erejét.

Meditációm feltétel nélkül szereti Isten Igazság-Fényét.

A megváltás ajándékát kaptam imádságomtól.

A tökéletesség ajándékát kaptam meditációmtól.

Imádkozom Istenhez és meditálok Istenre.

azt nem tudom teljes-e a vers, de bemásolom

Karithy Gábor :


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normál táblázat";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

A kék rózsa

Ballagok hegyen, völgyön, úttalan

utakon; ruhám cafatokba lóg;

dűlöngök, dúdorászom ittasan.

Kísérnek vad nyarak, telek;

könnyezem, botlom, elesem.

És jönnek görcsösbottal ballagók

És kérdik tőlem: mit keressz?

Szemük rámvetik. S felelek:

én a kék rózsát keresem.

 

Mert nagyon sok van, ki keres.

Az egyik régi ezüstláncot,

másik szétmállott szavakat.

Harmadik elfújt gyertyalángot,

negyedik olvadt havakat.

Ötödik télidőn tavaszt,

hatodik ezt, hetedik azt...

Keresnek mind... múlt árnyakat

sokan, a jövőt kevesen

Utamban ők nem ártanak:

én a kék rózsát keresem.

A kék rózsát, a hamvasszirmút!

a szűz csodát, a meztelent!

Az éjfél kibomló haját,

halottak élő sóhaját,

mely boszorkák szemére leng...

melynek méhe a szerelem...

fagyott tüzét a gyűlöletnek,

Én a kék rózsát keresem!

a kék rózsát! a fényeset!

a lengőt és a mozdulatlant.

Keresem jaj, halálraváltan

télen és nyáron szüntelen

a szemeken s az arcokon...

Keresem... s ha majd megtaláltam,

gyöngéden számhoz emelem,

megcsókolom és eldobom...


 


Into Thin Air:
A ritka levegobe


A Personal Account of the Mt. Everest Disaster is a
Szemelyes beszamolo az Everest csucsi szerencsetlensegrol



1997 bestselling non-fiction book written by Jon Krakauer.
1997 legtobb peldanyban eladott dokumentum nyov. A konyv iroja: Jon Krakauer.


It details the author's presence at Mount Everest during
Reszletes beszamolo az iro jelenleterol az Everest csucson


the 1996 Mount Everest disaster when eight climbers were
amikor az 1996-os Everest csucsi szerencsetlenseg alatt nyolc hegymaszo


killed and several others were stranded by a 'rogue storm'.
eletet vesztette es sokan masok ott rekedtek a 'vad viharban'.


A konyv elso lapjan kiderul hogyan kezdodott es hogyan vegzodott.
Az olvasok figyelmet erosen lekoti, hogy mi tortent a
kezdet es vegzet kozott.

harmony

HA van lét akkor van tudat is. Sri Chinmoy

Decartes- Eszterangyal- Gondolkodom ÉS vagyok? - szakmai tanács szükséges- cogito ergo sum vagy hogy van a helyes forditás.

majd meghallgatom, inkább olvass zent-az közelebb áll ehhez amit te irsz harmony

Oldal 1 / 2Következő