Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Depresszió

AlfórumokLegutóbbi bejegyzések
Major depressziós zavarOlyan állapot, amelyet a tevékenységek iránti érdeklődés elvesztése és a depressziós hangulat jellemez, ami a személy mindennapi funkcionalitásának jelentős károsodásához vezet.2 topik · 9 bejegyzésLegutóbbi bejegyzések: 2.0 · 3 hónap · Boni
Tartós depressziós zavar (disztimia)A folyamatos, krónikus depresszió egy típusa, amelynek tünetei gyakran kevésbé súlyosak, de hosszabb ideig (legalább 2 év) tartanak.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Más betegség miatt kialakult depressziós zavarHa a kórtörténet arra utal, hogy depressziós tünetek egy betegség következményei lehetnek. Ezek közé tartozik a cukorbetegség, a stroke, a Parkinson-kór, az autoimmun betegségek, a krónikus fájdalom, a rák, egyes fertőzések és a HIV/AIDS.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Hatóanyag / gyógyszer okozta depressziós zavarAkkor fordul elő, amikor az egyén a depressziós zavar tüneteit tapasztalja alkohol vagy más szerek használata közben, illetve a szerek elvonása során.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Premenstruációs diszfóriás (hangulati) zavarEz az állapot a premenstruációs szindróma (PMS) egy formája, amelyet a menstruáció kezdete előtt egy-két héttel kezdődő jelentős depresszió, ingerlékenység és szorongás jellemez, amik az azt követő néhány napon belül elmúlnak.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Zavaró (diszruptív) hangulatszabályozási zavarGyermekkori állapot, amelyet gyakori és szélsőséges düh és ingerlékenység jellemez.0 topik · 0 bejegyzésA tiéd lehet az első topik!
A tiéd lehet az első topik!
Egyéb vagy nem meghatározott depressziós zavarEz a diagnózis azokra az esetekre vonatkozik, amikor a tünetek nem felelnek meg egy másik depressziós zavar kritériumainak sem, de mégis problémákat okoznak az egyén életében és funkcionalitásában.2 topik · 2 650 bejegyzésLegutóbbi bejegyzések: Szorongás és depresszió · 3 hónap · macskafüle
Még nincs topik!