Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

függűség

Oldal 1 / 2Következő

Ha minden kötél szakad!  

Jófejek vagytok és igazatok is van.

Megbocsátanom viszont nem kell, mert nem kérte.

Amúgy ez bordis, hogy utána pont azokkal lettél jóban.

Gondolom ambivalens kötődés az oka.

Ismerős.

Egyébként itt is próbáltam megérteni őt, meg máshol is másokra is figyelni, csak aztán kapom a szart.

Az életben is így van, Úgyhogy van min gyakorolnom.

Köszi a visszajelzéseket, hasznosaksmiley

Ölelés

Másrészt meg Parrot-nak is igaza van,nem érdemes haragban lenni,maradni! Vannak szar napok mikor az ember meggondolatlan és hülyeségeket ír,esetleg megbánt másokat,olyan baromságokat tesz amit egyébként nem szokott,vagy tiszta fejjel nem tenne!

Talán ne mindig a saját épülésünkkel foglalkozzunk,hanem hogy mit adhatunk itt másoknak.Ez segít elvonatkoztatni a magunk bajától is.S ha tudod magadról,hogy nem vagy hülye,vagy nem tudom,mi még,akkor nem ingathat meg senki benne.

Idézet tőle: Róka

Személy szerint az én épülésemet nem szolgálja, ha nyomorultnak neveznek.

 

Azt meg nem tudom honnan veszi, hogy aluliskolázott vagyok. Középfokú végzettség érettségivel, szakmával, nyelvvizsgával, lehet valakinek annak számít.

Erőszakmentes kommunikációba nem fér bele mások szóbeli bántalmazása.

Igaz, én sem csak szép szavakat használtam.

Végülis ebbe is belekóstoltam, nem kötelező itt lennem az is igaz.

Nem akarok moderátor lenni, de Georg hozzászólása nekem nem férne bele a szabályzatba.

Jöhetnek a további ellenséges hozzászólások.

 

Egy drogos,gyógyszerfüggő mondja! Szerinted? Ne már hogy komolyan vedd! Egyébként is túl csinos vagy nyomorultnak,de a srác az nem biztos....

Muszáj néha megbocsájtanunk,Róka!Georg mániás pillanatában írta ezeket,azóta elnézést is kért.Félő,ivott is rá egy cseppet.Én itt már voltam idióta,szarkeverő,stb,stb.Talán azért ragadtam a Búrán,mert borderline-ként kicsit mashogy kezelem,s jobban átérzem az illető lelkiállapotát.Tudod,mi az érdekes?Később velük lettem jóba,pont,akik küldözgettek melegebb éghajlatokra.

Személy szerint az én épülésemet nem szolgálja, ha nyomorultnak neveznek.

 

Azt meg nem tudom honnan veszi, hogy aluliskolázott vagyok. Középfokú végzettség érettségivel, szakmával, nyelvvizsgával, lehet valakinek annak számít.

Erőszakmentes kommunikációba nem fér bele mások szóbeli bántalmazása.

Igaz, én sem csak szép szavakat használtam.

Végülis ebbe is belekóstoltam, nem kötelező itt lennem az is igaz.

Nem akarok moderátor lenni, de Georg hozzászólása nekem nem férne bele a szabályzatba.

Jöhetnek a további ellenséges hozzászólások.

 

Parrot 🙂 Én is érzem, hogy több kevert epizódom van, amióta lejöttem az anafranilról és SNRI+reboxetin a menü. De visszakaptam az agyam, ami nélkül nem akarok élni, és nem tudok dolgozni.

A legnagyobb örömmel veszem, ha aktívan részt veszel a Búra alakításában. Minden segítség jól jön. 

Több kísérletet tettünk már, évekkel ezelőtt is, hogy a fejlődésre irányítsuk a Búralakók figyelmét, de akik itt vannak, nem annyira akarnak elköteleződni ilyen CBT jellegű programok mellett, én pedig nem erőltettem, mert végső soron nem vagyok jogosult terápiát tartani. 

Az elmúlt években létrejött két hatalmas program is angolul -- ld 7cup --, ahol lényegében semmi más nem történik, mint hogy az éppen nem jól lévőket meghallgatják erre kiképzett önkéntesek, továbbá vannak tematikus chat-szobák. (A kiképzés néhány órás internetes tanfolyam.) Több millió felhasználó! Amikor valaki szarul van, az egyik első igénye az, hogy elmondhassa, kibeszélhesse magát. 

Ha van ötleted, hogy lehet a konstruktivitás irányába nyitni, örömmel veszem! 

Jól esne 🙂

Tök jó volt (kivéve a be- vagy elszólásaidat). Meg is köszönjük szépen? 🙂

Hú de felkavartam az állóvizet! 🙂 micsoda indulatok törtek felszínre! Pedig csak úgy írtam valamit mániás időszakomban. A fele sem igaz!!! 😀 vagy mégis? 😉

CatEye! 

Igazad van, senki nem tudja még ebben a barbár 21. század eleji időkben, hogy kinek melyik gyógyszer hat. Elképesztően érdekes és izgalmas, hogy hol tart az orvostudomány, mégis a pszichés/pszichiátriai betegek gyógyszerelése próba szerencse alapon megy. 

Szerintem sok szinten volt kiakasztó Georg topiknyitója és később a hozzászólásai, de próbálok lenyugodni és betudni ezeket a teliholdnak. 

Szia RR,

Itt senki nem érezheti magát nagy gyógyszertudornak, mert maguk a szakmabeliek is találgatnak, hogy vajon mi segíthet, és minden hatás, mellékhatás egyéni. Ezért mentem el Georg hozzászólása mellett. Az, hogy ő utána néz a gyógyszerleírásoknak, az nem jelenti azt, hogy baromira ért hozzá. Igen, vakok közt félszemű a király, mert vannak akik nem olvasnak utána. Nekem is jött már ilyen privát üzenet, hogy az xy gyógyszert beveheti-e vacsora után, fellapoztam a leírást, és ott volt benne a válasz. Szóval van aki utána sem néz a gyógyszereknek, csak szedi.

Ezekkel a gyógyszerekkel nincsenek évtizedes tapasztalatok, így nem lehet tudni, hogy az antipszicho valóban károsabb-e hosszú távon mint több SSRI egyszerre szedése, plussz benzok vagy rivo. Georg helyében azért sűrűn nézetnék máj enzimeket ennyi gyógyszer mellett.

És nem azt tartom nagy truvájnak, hogy jól van Georg, ha túltolja a gyógyszereket, hanem azt, ha nem szed gyógyszert és úgy jól van. Akkor érdekelne a titka.:)

Ketileptet szedek 100 mg-t, nem szórakozásból, hanem mert csak ezzel tudok aludni. Egy SSRI sem segített nekem ebben sem, szóval nekem van egy ellenvéleményem az antipszichok mellett.

 

Igen Eszter!Szeretném átvenni a Búra irányítását,kicsit levenni a válladról a sok munkátsmiley..Az anafranil letéve,snri hozza az energiát,de egy bordernél a dühöt is.Nincs jó megoldás..sadsmiley

Visszatérve a gyógyszerekhez: nem hiszem, hogy bármelyikünk egyértelmű választ tudna adni arra, hogy mennyi gyógyszer a sok vagy a kevés. Én sokat olvasom a szakirodalmat, de úgy látom, hogy a szakmában sincs egyetértés.

Ami biztos: ha valaki SSRI mellett hirtelen ingerült/agresszív lesz, vagy pörög és azt gondolja, hogy ő az istenkirály, arról nekem a mánia jut eszembe, nem az, hogy a gyógyszer tuti 🙁

Aki ebben a bipoláris világban van, nagyon kell vigyáznia, nehogy túltolja -- én is túl tudom tolni időnként a gyógyszert, és akkor hipomán, vagy ami rosszabb, kevert leszek. Azt javaslom, tekintsük Georg beszólásait egy túlpörgés káros mellékhatásának. Ne vegye senki magára.

Kedves parrot, megleptél. Miért ne írnának visszatérő problémákról Búralakók, ha az van nekik? És miért ne igényelnének figyelmet, amikor a Búra azért van, hogy figyelmet adjunk (mást nem nagyon tudunk)?

Nem látok ebben játszmázást. Értem ugyanakkor a problémádat. Ha szerinted kontraproduktív, hogy valaki újra és újra ugyanarról a problémáról panaszkodik, mondd ezt el neki kedvesen, biztosan segítesz vele. Ha agresszívan mondod el, azzal nem segítesz.

Ami a személyem illeti, úgy látszik, zavar téged, hogy döntést hozok bizonyos ügyekben -- abban, hogy kit zárjunk ki. Egy online fórum azonban nem működik másképpen, csak úgy, ha van egy konkrét személy, aki ezt a döntést meghozza. Hogy mi szolgál a döntés alapjául, hogy mi tekinthető a közösség szabályának, azt világosan leírtuk a küldetésnyilatkozatban és a moderációs szabályzatban. Soha nem törlök azonnal, csak figyelmeztetés után. 

Ha valaki szól, hogy problémát lát -- ami gyakran előfordul --, megköszönöm. Nem tudok mindig mindent olvasni. 

Úgy látom, a fantáziavilágodban van egy olyan főnöki pozíció, ami a valóságban nincsen. Olyan Búralakók, akiknek problémája van az autoritással, időnként elképzelnek egy ilyet, és nekiállnak harcolni ellene, teljesen értelmetlenül. Különösen meglep, hogy szerinted ez egy olyan főnöki pozíció, amihez érdemes "törleszkedni" -- mert mi lenne a jutalom? Fizetésemelés? ;). 

 

 

Szerintem a jó munkával, családdal való dicsekvéssel(vagy legalébbis az emlegetésével) nincsen gond, most ha van mire büszkének lenni, miért ne hozzuk fel.

Inkább a leszázalékolt féleszű, aluliskolázottság okán nyomorult, na ezek voltak bajosak. Ha minden rendben lenne, nem szorulna rá, hogy másokat ilyen formában lenyomjon.

Szerintem érdemes egyik füleden be, másikon ki-t alkalmazni, ugyanis ha visszanézed george hozzászólásait, nem egészen januárban még az SSRI-a mellett a 15 mg Abilify volt a turbósítója, amiről nagy lelkesedéssel nyilatkozott, tehát tulajdonképpen az egy dolog, mit ír most és miről tudja éppen(elméletben), mennyire káros vagy mit szeret, fél éve még az antipszichotikumokat is "szerette".

 

Úgyhogy ennyit erről. 😀

No way O.O

Nem tesz jót a kedélyeknek ez az idő. 

Béke.

CatEye!

Bocs, még mindig nem hagy nyugodni a dolog. Okos Georg ezt írta:

"ez nem sok gyógyszer, nézzetek már körül hogy itt ki miket szed!!! Pl. Ketileptből 50 mg az nagyon kevés valaki 300-at, vagy 600 mg-ot szed. És mondjuk az antipszichotikumok sokkal ártalmasabbak mint az SSRI-k."

Tudod, kik szednek ennyi antipszicho-t? Például a skizofrének. Vajon azért szedik, mert jókedvük lesz tőle? Nem. Azért, mert különben előjönnek a skizo tünetei. Szóval vagy bedilizel, vagy gyógyszert szedsz. Ami káros és van egy csomó mellékhatása. 

De ő persze "szeretheti" az SSRI-ket. Jópofa. 

Nem értem, hogy miért mondjátok, hogy túl van lihegve a dolog. 

1. Mi a fenének kell azzal dicsekedni, hogy valaki a) ért a gyógyszerekhez (nagy cucc...) b) jól vissza is tud élni velük?

2. Miért kell másokba belerúgni? Volt itt minden, dicsekvés a jó családdal, munkával. Vajon nem vágyik erre mindenki? 

3. Ha annyira überf.sza minden, akkor meg minek gyógyszerkoktélokat készíteni? Jó ég. 

 

Mégegyszer: Nem vagyok senki ügyvédje,

Nem akarok senkinél bevágódni.

Szeretném,ha nem ez menne át nektek.

És egyébként is ez az egész vita sehova sem vezet.

 

 

Egyet értek!

Egyébként ennyire könnyű összeugrasztani embereket.

Ennyi

Ez nem a beszólásáról szólt.Kata,miért érzem,hogy be akarsz vágódni a főnöknél?Csak finoman jeleztem ezt most,de nagyon lejön számomra.

Én speciel jót nevettem Holdfény beszólásán, bármennyire is pórias volt. Hiányzik erről a fórumról a humor, de nagyon.

Nem játszom ügyvédet.

(Mint ahogy, semmi mást nem játszom.)

 

És nem vagy együgyű,sem selejtes.

Mint ahogy itt senki sem.

Senkit sem akar senki bántani,.

(A szájkaratét  hagyjuk az nem ide tartozik.)

Amíg valaki megfelel az erőszakmentes kommunikáció elveinek, addig Eszter sem tehet semmit. Azt elég nehéz előírni, hogy valaki nem beszélhet a bajáról visszatérően, és ezzel nem szerezhet részvétet a userektől. 

Ráadásul ahogy látom Eszter figyelmezteti a nem megfelelően kommunikálókat, tehát azért van kontroll.

Azt meg tudomásul kell venni, hogy heterogén a fórum, vagyunk sokan sokfélék. Egyik ember megnyilvánulása szimpi, másiké nem.

Speciel nem fogom Georgot körbenyalni a tegnapi megnyilvánulása miatt, bármilyen jó pali (ezt honnan tudod Parrot?) de nem kattogok rajta, elfogadom, hogy tegnap elgurult a gyógyszere, elnézést kért. Túl van spilázva a dolog.

 

 

Ezek szerint te jobban (máshogyan?)csinálnád.Jobb pásztor lennél?Mi az ,hogy jó pásztor? Ki a jó pásztor?

Demokratikus ,laissez fair vagy autokratikus lennél?Ha már vezető szerepben gondolkozol.

Ügyvédet játszol?Na,sajnos én együgyű vagyok egy picit,mondhatni egysejtes vagy selejtes.Nem tudom felvenni a kesztyűt a szájkaratéban,pláne,ha az már nagyon eltér az eredeti témától.Hajtó vagyok,ne bántsatok!!!

Dehogynem.Ez a véleményem.Ő a pásztor itt.smiley

Tiszteletben tartom a magán véleményed.

(De ugye a pásztor alatt nem Esztert értetted?Mert a következő mondataid erre utalnak.)

Amilyen a pásztor,olyan a nyája.Én elvi okokból nem engedném,hogy összesírják a fórumokat saját ,ismételten visszatérő problémával,s így játszmázzanak.Kedvelem holdfényt,azért írtam,mert rájön,ha nem ma,talán holnap az egész viselkedésének mozgatórugójára.Georg-ot is megértem,kár volt egyszerre ráugrani minden nőnek.Bár jó pasinak tűnik.Nos,mindenki azzal harcol a figyelemért,amilye van.Hú,a függűűség meg marad.

 

Parott elnézést,ha én érzem így,de kicsit cinikusnak találom a megjegyzésed.Nem Holdfényt védem,megvédi ő magát ha kell.

2 változatban válaszolnék:

1 .változat :Igazad van.Szerintem se versengjünk a szervi bajok tekintetében,sőt a lelki problémák illetve a napi gondok stb tekintetében sem Ne is hozakodjunk elő vele.,Csak beszélgessünk az időjárásról,arról ki milyen zenét szeret s a többi.

2 változat.Nem vagyunk egyformák.

Van aki nem tudja kiadni, mert teljesen magánügynek tekinti.

Van aki képtelen beszélni róla,pedig szeretne.

Van aki beszél róla, mert az is segít.Akár egy bíztató,eggyüttérző,megértő visszajelzés is jól esik neki mert csökkenti a stresszfaktort.

A megküzdési stratégiáknak is vannak fázisai és nem mindenkinél azonos.

Soha sem lehet tudni, mi mögött mi van .Zárt ajtók mögé nem látsz be.

 

Ha jól esik,tedd.Szerintem ne versengjünk,kinek vannak komolyabb szervi bajai itt a búrán.Per.pill.tudok két rákos sorstársat,s nem hozakodnak fel vele.De hagyjuk.

 

 

Én  nem éreztem mártírkodásnak ,Holdfény kérését.Nem vagyunk egyformák.Kiből mit hoz ki a pillanatnyi  helyzet.

A többi részbe nem akarok belemerülni mert nem ismerem a részleteket..

 Szia Georg 77!

Én már tegnap illetve ma reggel leírtam amit gondolok,(elismerem nem kesztyűs kézzel )nem kívánom minősíteni a továbbiakban amiket írtál.

A gyógyszertudásodat sem,mivel én nem állítom,hogy értek hozzá

Viszont

Elgondolkodtató számomra az, hogy orvosod valóban mindenről tud,( legalábbis ezt sugallják a bejegyzéseid,válaszaid)....... ez számomra kérdéses.

 

Holdfény!Ha megbántad,amit írtál,elég törölni.Ezt a szerkesztés lehetővé teszi.Nem kell szaladgálni a főnökhöz,mártírt játszani,s a mások sajnálatát kikövetelni azzal,hogy töröljenek.Sírhatnánk páran naphosszat,csak nem megy.Ne gyerekesen oldjuk meg a problémát szerintem.Na,be is dobok egy rivot,úgy felhúztam magam.Mindig a gyerekkort juttatja eszembe ez a viselkedés,mikor aki a legjobban sírt,s nyalta a ,,tenyerét,,anyának,vagy a tanárnéninek,az járt a legjobban.Én meg a falhoz csapkodtam magam,mikor senki nem látta.Most marad a rivo.

Na, ha olyan sokat tudsz a gyógyszerekről, akkor remélem a gyógyszer szekcióba is írsz, hogy majd mások is hasznosíthassák a tudásod (ezt nem gúnyosan írom). És most nincs kedvem keresgélni, mesélj valamit a spitominról és a wellbutrinról. És kérlek írd le közérthetően, hogy mi a szerotonin szindróma. 

Egyébként nem az összes ssri-t próbáltátok végig, görgess a lap aljára, 9 féle van:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szelektív_szerotoninvisszavétel-gátlók

Szerintem nem szép dolog valakinek azt írni, hogy aluliskolázott. 

Úgy látom, georg, hogy megfékezhetetlenül agresszív vagy ma. Szerintem ezen tűnődj el -- ha a gyógyszer szuper, akkor mitől van ez a hatalmas agresszió benned?

Jaj,túlreagálod Róka!Komolyan.S mindenki.Front van?

Róka! Hát ez az hogy szomorú vagy !

Ő provokált minket és gyógyszerrel való visszaélésre búzdít.

 

Szomorú vagyok, hogy ez itt megengedett.

Így nem lehet épülni.

így nem vagyunk biztonságban.

Így ez nem lehet egy afféle terápiás közösség.

Valami drogos oldalon lenne a helyed.

Ne itt dílerkedj!

jaj mindjárt sírok és összecsinálom magam  Holdfény! Sokat gondolkoztál ezen a szofisztikált beszóláson? 😀

Egy nő szájából nem szép ilyet hallani.sad

nem szólsz be? Az eggyel feljebb levő hozzászólásban éppen mit alkotsz? Ha ilyen szuper ez a Brintellix és így hat, azt hiszem, pénzért se venném be. 😀 (Jó, nyilván nem a Brintellix hibája.)

Nem vagyok aluliskolázottés nyomorult.

A többi igaz.

Róka! Bocsáss meg hogy nem éltem az esélyeddel, de látom az " intenzív dühösség" is szerepel a kórképedben. Valószínűleg az aluliskolázottság okán is lettél ilyen kis nyomorult. 🙁

Oldal 1 / 2Következő