Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Félúton alapítvány

Azért még mindig van miben fejleszteni magam, és hullámzó az állapotom, de egyben véve sokkal jobban vagyok... 

51 kg, pánikrohamok csökkentek jelentősen, a hangulatom még hullámzik, de... jobban vagyok.

Ugye nem lesz olyan hogy jobban vagyok ezért azt mondják hogy menjek haza?:/

Végre visszahívtak.. nagyon hosszú volt a várólista, és bár most jobban vagyok sokkal, úgy érzem ártani nem árt semmiképp.

🙁

Eddig még nem hívtak vissza sajnos.. 🙁 

engem is érdekelnének konkrét tapasztalatok! elsősorban egyéni terápiával kapcsolatban, már ha jól értem, hogy itt van ilyen, ráadásul ingyen!(?) 

Szia wannabefixed!

Volt valami tapasztalatod a Félúton alapítvánnyal kapcsolatban? Csak érdeklődök neked mik voltak a benyomásaid, ha egyáltalán elszántad magad rá, hogy elmenj oda.

WBF sokszor volt fent azóta. Most rájöttem, hogy tévedtem, nem írtam neki privit, csak cseten írtam neki, azt lehet, hogy nem vette észre. Írok neki privit. 

Tud valaki valamit WBF-ről? Nem akarok nyomulni meg ilyesmi, de aggódom is meg egy kicsit bosszant is, hogy itt a nagy semmibe ötletelek (bár ez utóbbi nyilván tök lényegtelen).

WBF, nem írsz? Aggódom miattad...

Szia Avana! 🙂 A kerületi kórház azért más, mint a kerületi idegg. A KÓRHÁZban a bennfekvőkkel foglalkoznak, az IDEGG.ban a bejárósokkal. 

Legyél jobban! Az antidepiken kívül is van élet, tudod? Én most hangulatstabilizálót kapok és képzeld el (tudom, hogy gyógyszerellenes vagy eléggé) teljesen természetes anyag. 

A családs.ben bárki kérhet terápiát, aki abban a kerületben lakik. 

Az ideggondozóban mélyen hallgatnak arról, hogy van pszichológus. Ez eléggé felháborító. Tök véletlenül tudtam meg/jöttem rá. (Én ugyan nem járok idegg.ba, magánpszichiáterhez járok.)

Sztem a családsegítőbe bárki mehet, anno engem is oda küldtek egy totál nem családi jellegű(vagyis elsőre nem annak látszó) problémakörrel is.

A kerületi kórházban a pszichológus valószínűleg bennfekvőkkel foglalkozik, nincs kapacitása "külsősökre".

Nem vagyok jól... nagyon nem. Sőt kifejezetten rosszul vagyok.. Reggel 6 óta folyamatosan sírok megint, és nem tudom mi lesz a jövőben, mi lesz holnap... de nem tervezek semmit bevenni, csak ...nem tudom, nem tudom.

Családsegítőnél hogy lehet ilyet igényelni? Nem csak akkor ha mondjuk családon belül van probléma?

Én meg vagyok győződve hogy a mellettünk lévő kórházban is van pszichológus, csak az itteni pszichiáter sosem volt közreműködő velem...

Én még régebben véletlenül akadtam rájuk. Nagyon jónak tűnnek, van bejárós és befekvős helyük is. 

Egy próbát nyilván megér.

Amúgy tudod, hogy a családsegítőben ingyenes terápiára vagy jogosult? A pszichiátriai gondozókban is van ingyen pszichológus. 

Egyszer-kétszer már összegyűjtöttem infót ingyenes (vagy olcsó) terápiákról, csak mindig elvesznek a könyvjelzőim.

(A fizetős terápia nem biztos, hogy jobb, mint az ingyenes. Én NÉGY fizetős terapeutát elfogyasztottam, mielőtt a mostani, ÖTÖDIK ingyenes terapeutához nem kerültem.) 

Jársz valahova felsőktatásba? van, ahol akad iskolapszichológus.

Najó, de nincs money-m 🙁 köszönöm 🙂

Én jártam ingyeneshez, nekem nem jött be, nagyon nem tetszettünk egymásnak sztem. De attól persze még lehet jó ingyenes... kívánom, hogy segítségedre legyen.

Nem voltam egyéni terápián, mert visszarettentett a hely, megijedtem, készséggel elhiszem, hogy vannak jó szakembereik, de az akkori vezető nekem valahogy nem tetszett, én csak vele beszéltem. Hm, nemsokára részt fogok venni egy ilyen főleg skizókra kidolgozott készségfejlesztő programban, és annak a vezető pszichológusához szeretnék járni, ha összejön. De nincs szükségem szerintem minden áron terápiára sem.

Értem. Ingyenes, szerintem megéri az esélyt. 🙂 Még az sincs hogy pénzt dobtam ki rá.

nem a szakembert határozza meg a beteg állapota, de rám nagyon rossz hatással vannak a rossz állapotú mentális betegek, kiborulok tőlük, tudom, ez nem szép, és pláne egy skizónak toleránsabbnak kéne lennie a betegtársaival, de ilyen vagyok,és kész. Különben is leelmebetegeztek, amikor ott voltam, elmebeteg ám a jó édes anyjuk. Érdekes, a mostani pszichiáterem nem mondja rám, hogy beteg vagyok, pláne nem elmebeteg, azt mondja, nehézségeim voltak, és ennyi.

Egyéni terápián voltál? Mert akkor szerintem tökre ki lehet zárni a többieket

Velem nagyon kevés ilyen kedves nő beszélt, mint az aki onnan felhívott. Először egy barátnőm vette fel velük a kapcsolatot miattam, ők pedig felkerestek engem. Eddig szerintem pozitív..

És egyébként szerintem nem egy beteg állapota határozza meg a szakembert... mármint ha értitek mire gondolok.

Velem felvette a kapcsolatot egy nőci, nagyon kedves volt... Én adok nekik egy esélyt mindenképp.

Én próbálom felvenni velük a kapcsolatot, de egyelőre nem sikerült. 

sztem gáz, én 2x-3x voltam náluk szétnézni, de visszarettentem a rossz állapotú betegektől, bár ez csak egy vélemény, én akkor úgy láttam...

Én mindent látok rajta.
Amúgy becsapós lehet mert lejjebb kell tekerni és ott az infó 🙂

Kösz szépen! Megpróbálom felvenni velük a kapcsolatot.

Még egy kérdés: nekem csak a szép flash kezdőlap jön be, semmi más, több böngészőt is próbáltam és próbáltam úgy is, hogy a menün át jussak egy oldalra, és úgy is, hogy közvetlenül az aloldal linkjét adtam meg.

Ti látjátok? Mert ha igen, akkor valami ellenőrző program nálam letiltja.

Félúton alapítvány

 

Your Self Centrum - Pszichés betegeknek

http://feluton.hu/your-self/
1171 Budapest, Péceli út 119.
Tel: +36 1 253 8166

 

 

Félút Centrum - Szenvedély betegeknek

http://feluton.hu/felut-centrum/
1172 Budapest, Liget sor 26.,
Tel: 06-1-258-68-78,
Email: addiktologia@feluton.hu

Idézet tőle: babarczyeszter

Úgy tudom, elsősorban gyógyuló alkoholistákat gondoznak. Marci88, téged milyen minőségedben kezeltek? Alkoholprobléma miatt vagy más probléma miatt? (Ha nem indiszkrét a kérdésem...)

🙂

Nem indiszkrét a kérdés. A pszichés bajaimmal kezeltek, depresszió és generalizált szorongás. Foglalkoznak alkoholistákkal is de teljesen más helyen, ebből kifolyólag a pszichiátriai betegek nem találkoznak velük.

Köszönöm a segítséget Marci. 🙂

Eszter, én beszéltem velük telefonon, depresszió-szorongással is mehetnék, legalábbis azt mondták.

Úgy tudom, elsősorban gyógyuló alkoholistákat gondoznak. Marci88, téged milyen minőségedben kezeltek? Alkoholprobléma miatt vagy más probléma miatt? (Ha nem indiszkrét a kérdésem...)

Én jártam oda. Szerintem érdemes elmenni és megpróbálni. Az én pszichológusom kedves volt és fiatal kora (kb 30 éves volt) ellenére elég jól átlátta a dolgokat, bölcs és megnyugtató válaszokat adott.

Állítólag finom a tea is ott, de sose kostóltam. És jól tudod, ingyenes az ellátás.