Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Egy nárcisztikus ember karmában....

Szia Ezvan!

Mindenkiben van nárcizmus -- ez teljesen normális, sőt egészséges és szükséges! Akkor lesz kóros a dolog, ha valaki a saját szükségleteit mindig előtérbe helyezi, azt képzeli, hogy a világnak semmi más dolga nincs, mint hogy az ő szavára ugorjon, őt kiszolgálja, csodálja, neki alárandelje magát.

Egy ilyen szülő nagyon sokat árt a gyereknek is, mert nem engedi lelkileg kifejlődni, megerősödni; mindig abba a helyzetbe kényszerül,hogy alárendelje magát, és másvalaki kívánságát lesse, különben megbüntetik szeretetmegvonással vagy haraggal.

Őszintén szólva szerintem jobb, ha egy gyerek nem ilyen szülő mellett nő fel, de ez csak az én elfogult véleményem, mert nekem hipernárcisztikus apám volt.

Eszter

Sajnos rájöttem egy lassan 20 éves kapcsolatban , hogy a parnerem súlyosan nárcisztikus, egyre durvább dolgai vannak. Nincs túl sok reményem  a javulásban.

Nagyon könnyű ráfogni ezt a skatulyát. 

Csak az a bajom, ha mélyen önmagamba nézek, ott is látok ilyen vonásokat. Lehet, hogy én se vagyok jobb nála?

Vastag bőrű-vékony bőrű nárci találkozása, harca (na, ki lesz a győztes? )

Persze lehet, hogy rám más jelzőket lehetne aggatni, azok se sokkal jobbak.(depresszió, függés, mazochizmus és még ki tudja milyen finomságok)

Van ebből kiút? 

Sokáig voltam úgy vele, hogy viselem, tűröm, tudom, hogy hazudik, de legalább anyagi biztonság megvan a "családnak". De egy ideig tűrök, aztán jön a nárcisztikus düh. Már ha ez az.Nem pedig egyszerűen csak elegem lesz abból, hogy hülyének néz.

Csak gyerek ne lenne...

 

 

 

 

Potyoka menekülj, ha teheted, te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a gyerekeidet jó eséllyel nem veheti el. Fordított helyzetben nem tudom mit lehet tenni:/

Annyira átérzem ezt a "már nem vagyok önmagam" dolgot:(

Jól értem, potyoka, hogy most ő kilép a kapcsolatotokból, te pedig össze vagy törve és nem tudod, merre van az előre?

Volt nárcisztikus emberrel dolgom, például az apám egészen extrém nárcisztikus. Ezért szerencsére komoly kapcsolatom nem volt nárcisztikus emberrel, de amikor volt, akkor az pokol volt, és abba a néhány évbe is majdnem tönkrementem.

Ezek mérgező emberek.