Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Ti mit gondoltok a hallucinációkról?

Oldal 1 / 2Következő

Szia.

Hát most ezt nem is tudom hogy leírjam e egyáltalán ...de leírom.

Eléggé remegek fene egye meg.....ilyen se volt még velem

én eddig konkrétam hangot(hangokat) nem halottam,

párszor láttam árnyékokat furcsa volt de gondolom csak az a hülye fejem szórakozik velem valószinű hogy most is ez történt...

de az ezelötti 10 percben ülök a gép elött és várom a barátomat, mert mondta hogy átjön a tolómércéért,

erre tisztán hallom hogy 2x kopogtat valaki ezt jól hallhatóan tisztán hallottam.....

gondoltam na ez ki a bánat lehet?

ha rokon, azt fogná a kutya, tehát ugatna, ha a barátom akkor meg akar szivatni mert párszor már megszivattam, megvicceltem én is őt : bebujtam az ajtó mögé és mikor az ajtóhoz értek (Ő vagy a barátnője) akkor előugrottam és hangosan visítottam....tudom rossz vacak poén, gondoltam most is ez lessz, kinéztem ovatosan, de sem az ajtó mögött sem sehol nem volt ott senki.......szétnéztem az udvarom is és semmi.....

hát ez számomra elég gáz, pont most......

nem lehetek fáradt mert ebben a két napban szétaludtam a fejemet....

biztos csak az elmém szórakozik

skizofréniát meg nem állapítottak meg nálam....még csak az kéne: mint mókusnak az erdőtűz........sztetek ez mi volt? a kopogó szellemekben meg nem hiszek....

Bátorkodnám újra feltenni kérdésemet,és kicsit pontosítok is a problémámon.

Van e valaki aki a hallucinációit,azon belül is a hang hallucinációit,nem akusztikus modon,tehát a hangokat nem hangos vagy halk beszédként éli meg,hanem a  hangok csak a gondolatok "hangerejével"szolalnak meg?

És ha igen mi volt a diagnózis?

 

 

Köszönöm a válaszokat.smiley

Igazából a hipnagóg állapotot még elviselném(bár elég zavaró,és az hogy fél éve mindennap előfordul,nem természetes),de az ez után folytatódó nappali,már ébrenlétben lévő hangokat nehezebben.Mert ezek nem kényszergondolatok,és nem is természetesen bevillanó,vagy betörő gondolatok.Ugyan úgy hallom őket mint a beszédet,csak nálam a hangok nem akusztikus jelleggel szólalnak meg,hanem gondolati jellegzetességet hordoznak.

Ezek pntosan azok, aminek nevezed őket: hipnagóg hallucinációk. De lehet hívni pszeudohallucinációnak, de van orvos, aki illúziónak hívja az ilyen élményeket. Alvásterápiát lehetne próbálni, alváshiégénét fejleszteni, hogy jobb legyen az alvásod minősége és éles határok legyenek az alvás és ébrenlét között. És akkor nem lesznek ilyenek, vagy csak nagyon ritkán.

(nekem néhányszor voltak ilyenek egy nagyon megterhelt időszakban; nagyon megijedtem, de az orvos megnyugtatott, hogy ezek semmik; igazából épp, hogy ki nem röhögött, hogy azt feltételeztem, hogy ezek hallucinációk :P)

Üdv Sky!

 

Szerintem, és hozzá teszem mégegyszer szerintem wink   egy értelemes ember hangokban és(!) képekben(!) gondolkodik. Tehát ez hozzá tartozik a minden napokhoz. Ha túl sok minden van egy nap, akkor van az intenzív álom (ami egy filmből idézve a napi gondok+az esti vacsi egyvelege devil ) 

AMENNYIBEN ez zavaró méreteket ölt akkor ott gond van az élet helyzeteddel, az életkörülményeiddel, nem feltétlenül kell az agy biokémiájára fogni.

Engem csecsemő koromtól etettek AGYI FOLYAMATOKRA ható gyógyszerrel. (Egy kissebb-nagyobb másfél hónapos korom körül fellépő incidens miatt)

Na most tínédzser korom körül letettem a cuccost .... csoda se kellett hozzá hogy pár éven belül megtaláljam azta  romkocsmát ahol minden napos a pszichedelikus szerek fogyasztása ... utána rá lett fogva hogy ez miatt alakult ki nálam a "téveszme, és ahllucináció" ... erre rá a LEGÁLIS AGYRA HATÓ SZER ... most jobban vagyok ... de ha abbba hagyom akkor mivel már nagyon durván után termelődtek a receptoraim, tuti nehéz lenne lejönni.

 

Szóval mint kezdtem szerintem nem szabad belemenni a gyógyszer iparba HA egyetlen mód van rá kerüld el.

 

ÉS MÉG MIELŐTT bárki elhamarkodott következtetést vonna le leírom azt is hogy ha valakit diagoltak skizoid tünetekkel és mondjuk 20 éve szedi az ANTICICÓT ne is gondoljon arra hogy abba hagyja reménytelen.

 

 

Üdv,

Krisz

Szeretném a segítségeteket kérni abban,hogy van e valakinek hasonló tünete,kezelték-e,és ha igen milyen diagnózissal?

Problémám a következő.Fél éve minden elalvás előtt és ébredés után akusztikus hallucinációim vannak.Tudom hogy ezt hipnagógiának hívják,de mint írtam ez mindennapossá vált.Sőt, amióta ez mindennapos, azóta főleg ébredés után, tehát már felkelve az ágyból, mintha tovább folytatódnának ezek.Ekkor a hangok már nem akusztikus,hanem hondolati jeleggel élem meg.És ami különös, hogy mikor a feleségemmel beszélgetni kezdek reggel, vagy belekezdek valamibe, ami nagyobb figyelmet és koncentrációt igényel, akkor ez megszűnik, és nincs jelen akár egész napon sem. Tehát élénk tudatállapotban nem fordulnak elő. Akkor jelentkeznek ismét, ha a figyelmem tompulni kezd vagy egyedül vagyok, és csökken a koncentrációm. Ez lehet nappal is, de rögtön megszűnik, ha valakivel beszélgetni kezdek vagy, mint ahogy írtam már, ha komolyabb koncentrációs tevékenységet végzek.

Kérdésem tehát,hogy ezek a nappali hangok ha nem akusztikus,vagyis hangos beszéd hangon jelentkeznek,hanem csak gondolatok szintjén,akkor ez hallucináció e ?

Valaki ismeri Harangozó Judit  főorvosnőt?

Igen, bocsánatot is kértem priviben is és nyíltan is, őszíntén elismerem, hogy hibáztam. Őszíntén elnézést kérek.

Ezek már nem egyszerü haluk,rendesen beszélnek a fejemben ,majdnem állandóan. elöször nekem is akusztikus halucinácioim voltak ami  olyan volt mintha a szomszédból beszélnének rolam állandóan,utána változott meg ,most már a fejemben hallom öket. felvettem egy alapítvánnyal  kpcsolatot akik foglalkoznak hanghallokkal,jövö honapban beszélek a csoportal.  már egyre többvárosban is alakultak ilyen csoportok. akik megprobálják másképp kezelni a hnghllást.

Pumika, ne bántódj meg. Házimacskusz nagyon rosszul fogalmazod. Érdekelne, ha elmondanád, hogyan állsz a hallucinációkkal - gondolom, nem csak engem.

Én nem kértem segítséget senkítől,azért jöttem ,hogy hátha lesz valaki akinek ugyan az a baja mint nekem. jártan én már orvosnál,nm kell azt írogatni ,hogy menjek .

Idézet tőle: házikuszmacskusz

Bocsánat, azt gondoltam kibeszéltetek engem pumikával.:-) Bocsánat

nem! 🙂

Idézet tőle: CatEye

Boni, remélem sikerül jó terapeutát találni.:)

köszi! 🙂

Bocsánat, azt gondoltam kibeszéltetek engem pumikával.:-) Bocsánat

a privire jött egy üzi, amire volt a kirohanásom... bocsi igen, hibáztam. Igazatok van. 🙁 Bocsánatot kérek. 

Macskusz,

Én sem értem a kirohanást. Senki nem volt rosszindulatú, és sehol nem olvastam, hogy Pumika vagy Boni alkohollal próbálta volna elütni a hangokat, amivel le kellett állniuk.

Tartsuk tiszteletben ha valaki nem akar kórházba menni, érveket lehet mellette felhozni, de ne jöjjünk már mi is ki a sodrunkból, ha esetleg továbbra is itt próbál sorstársakra lelni, panaszkodik. Kényszerrel nem vihetünk senkit kórházba, kell a saját belátás is.

Gyakoroljunk türelmet és megértést egymás felé, nem tudjuk ki mennyire van rossz passzban, mennyire érzékeny. Nem mindenkinek működik a sokkterápia....

Boni, remélem sikerül jó terapeutát találni.:)

Idézet tőle: torta

Ez privát beszélgetés volt, amiről itt szó van? Mert az itt olvasottakban én nem látok semmi rosszindulatú megjegyzést. Ha meg privátban ment akkor miért itt nyiltan van a reakció?

 

Talán a köztetek lévő félreértés abból is adódhat, hogy míg egyikőtöknek egy hallucinogén szer átmenetileg okozott tüneteket, addig a másikótoknak egy pszichés eredetű betegség hosszú távon nehezíti meg az életét. Nem értek igazán hozzá, csak így gondolom laikusként.

ezt osztom

Kedves Házikuszmacskusz! 

Nem értem, mi a bajod velem??? 

Csak elmondanám, hogy én sohasem fogyasztottam drogot! Még füvet sem soha! És 10 évig jártam egy p.lógushoz, 2012-ig, épp ma voltam egy másiknál, hogy szeretném folytatni az egyéni terápiát, sajnos a régihez már nem mehetek vissza, de rendesnek tűnik a másik! Többször, sokszor voltam kórházban! 2002 óta szedek gyszereket! 

Akkor most mi van??

Én sem látok rosszindulatú bejegyzést...?!

Ez privát beszélgetés volt, amiről itt szó van? Mert az itt olvasottakban én nem látok semmi rosszindulatú megjegyzést. Ha meg privátban ment akkor miért itt nyiltan van a reakció?

 

Talán a köztetek lévő félreértés abból is adódhat, hogy míg egyikőtöknek egy hallucinogén szer átmenetileg okozott tüneteket, addig a másikótoknak egy pszichés eredetű betegség hosszú távon nehezíti meg az életét. Nem értek igazán hozzá, csak így gondolom laikusként.

Figyu kedves pumika és boni! nekem egy halucinogén drgtól LSD 1 hétre elmentek otthonról, úgyhogy bevitt a  mentő. Kikezeltek, de volt annyi kitartásom és eszem, hogy leálltam a droggal, mint ahogyan ti is az alkohollal, leálltatok, gondolom!!!!

Ugyanis aki alapvetően labilis az ne drogozzon és ne igyon, hanem kapkodja a gyógyszert és örüljön, ha lemeghy a boltba!

Nálam minden haló ami csak a halucinogéntől volt abban az egy hétben teljesen és végérvényesen megszünt. Megszünt és azóta sincs. Illetve egyszer füvezttem és nem tudom rádióban beszéltek-e vagy a fejemben, ezért tudom, hogy van ilyen és pumikához volt egy két kedves szavam, de csak felesleges szócséplés. 

Szoridaritásból jövök néha olvasni benneteket és nem értem a tötyörézést, vegetálást, amit műveltek.

Nem fogom fel egyesek mit krizálnak attól, hogy segítség kellne már jó rég, de nem mernek elmenni a pszichiátriára!! Ha valaki amúgy is öngyilkos akar lenni, nem mindegy, hogy esetleg valami fájni fog, vagy ha nem is fáj, akkor a gyógyszerbeállítás kellmetlenségeit nem vállalja fel valaki, inkább szenved? 

Az az 1-3-4 hét ( kinek mennyi)  kórházi lét ennyire mumus? Inkább öngyilkos lesz valaki, minthogy 3 hétre befeküdjön! Na ez a nem mindegy, több hozzászólni valóm nincs! Még annyit: Ha valakit érdekel az ambuláns lapom beszkennelvbe odaadhatom privibe, ott láthatjátok hogy 10 mg citopramon elvagyok, a búrára az átállásaim miatt jöttem, hogy hátha át tudnék menni jobb SSRI ra. Ennyit a gyengébbek kedvéért, további rosszindulatúskodást köszönöm nem kérek! arrivedercsi  amóra mondjátok meg a fiúknak is a fejetekben! 

Akkor állítólag eléggé vizuális

de volt hallási hallu is néha, meg vizuális kicsit, hallási kicsit összekeveredve

de már állítólag nincs is skizoaffektív zavar, vagy jók a gyógyszereim! 🙂 csak személyiségzavarok, meg szocfób

Boni!  neked milyen halucinációid voltak?

nem vallom be, hogy rajtam csinálták, de ha rajtam megtették volna, segített volna, csak ahogy wannabenefix mondja, lelkileg nehéz utána feldolgozni, élethosszig tartó megbélyegzettség érzése, alulértékelt én, stb, de rajtam nem csainálták, csak közeli barátaimon, hát persze. de értitek... Mindegy, kihúzza az embert a szarból a nagyon közeli ismerősöm azóta sem hallózott. Egyébként Lsd - n maradt rajta, azéárt sokkolták. Szóval maradjunk annyiban közeli barátom, ennyi. Igazából senki sem szereti bevállalni ezt, mármint mindenkinek csak az ismerőse, vagy az ismerőpsénék az ismerőse az, akit megsokkoltak. Hát ennyi. Valójában azért annak örülök, hogy mostmár nem a középkorban vagyunk és az emberre tényleg jobban odafigyelnek, nem úgy mint régen.

ECT, bocs.

A sok alkalom közül amikor nagyon szarul voltam, kértem a dokimat h.utaljon be ETC-re, de az itt Pécsen nincs, és amúgy is csak legutcsó esetben végzik. De mivel mindig visszaesek a gödör legaljára,valszeg.egyszer sor kerül rá. Mar eljutottam odáig, hogy lesz@rom a mellékhatásait csak segítsen.....

Vagy ECT? Sohasem tudom. 

Sziasztok! Nekem akartak egyszer a kútvölgyiben ETC-t, ott sokszor csinálják, de aztán letettek róla! Úgy tudom, akkor alkalmazzák, ha már semmilyen gyógyszer sem használ. Nekem elég durva hallum volt, és nem használtak a gyógyszerek, nehezen jöttem ki a halluból. De aztán használtak mégis. Amúgy beszéltem több olyan emberrel, akiknél alkalmazták, és mindenki nekem azt mondta, hogy jó, mert nem kell marok gyógyszert beszedniük. Én azért inkább a gyógyszereket választom! Azóta elmúltak a durvább halluk, és elmúlt majdnem a skizoaffektívem is. Illetve gyógyszerekkel tünetmentes vagyok. 

Azért ilyesztő! 

Igen, de ez akkor is ijesztő... lehet, van akiben ez maradandó "sebeket" hagy maga után.. Mármint lelkileg.

Idézet tőle: wannabefixed

Elhiszem, hogy nem kínzás a célja. 
Csak ha ezt hallom,  nekem az jut eszembe hogy ott remegnek utána, és totál rosszul vannak.. vagy éppen sehogy. 
 

 

Mivel epilepsziás rohamot váltanak ki,ezért olyan lehet nekik utána, mint egy epilepsziás betegnek a rohama után.

Lobotómiát nem csinálnak, az tuti. de ECT-t simán!!! Főleg ha a zárton agresszív az ember.

Az ECT t nem csak depreszzióban adják, hanem, ha valakinél "elmennek otthonról" és visszahívják a kezeléssel. Nem akarok senkit se megijeszteni, de tudomásom van róla, hogy ugyan beleegyező nyilatkozatot kell aláírni az ETC kezelés kapcsán a betegnek, de a beteg mivel nincs tudatánál aláír bármit, hiszen vagy fél, mert paranoiás, vagy semmi nem érdekli, vagy számtalan más állapot. Ami a  legszörnyűbb, mivel ilyen állapotban van a  beteg, konkrétan nem tájékoztatják, hogy kezelésen vesz részt, hiszen amúgy is alatatás közben végzik. Utólagosan pedig a külső záróba is "elfelejtik" beírni, hogy nehogy a betegjogra menjen az ember, de ha mégis, és a belső doksi persze tartalmazza az ECT kezelést, akkor pedig rejtélyes oknál fogva a belső dokumentáció nincs meg. Így csak a Tb-n keresztül kérdezhető vissza, hogy milyen kezelésért kellett a  beteg TAJ száma alapján fizetnie. 

Nos nem tudom, hogy megrémitsz-e vagy sem, de elárulom a zártosztályokon az ilyesmi mindennapos volt 1990-2000 között. Hogy ma kevesebb van-e nem tudom, csak azt, hogy esetenként tényleg hatásos. Altatás közben végzik, utána az ember néhány óráig lábra sem tud állni. és a beteg nem hülyes kezelés után olyan gyenge, hogy egyből tudja, valamit " fű alatt" tettek vele. Az ápoló ráordít ébredés után: Mi a neve? hogy hívják? hol van? és a beteg ha meg tudja mondani, az király, ha nem, akkor lehet, hogy rosszul lett beállítva a hatásfok és az emlékezeten csorba esett. 

valamennyire értik, nem teljesen, miután magát a betegséget sem igazán értik biokémiai szempontból..

az ECT hatása valóban rövidtávú, pár hónapos általában, ellenben súlyos (kataton, szuicid, pszichotikus) major depressziós epizód esetén ez bizonyul a leghatékonyabb és leggyorsabb megoldásnak. magyarul azt lehet vele elérni, hogy az igazi szarból kihúzzon, onnan már sokkal nagyobb esély van arra, hogy segít a gyógyszeres kezelés/terápia. abból a mélységből viszont, amiből semmi vagy csak nagyon kevés dolog nagyon alacsony százalékban hozza fel az embert, ez fel tud hozni. 

Azt olvastam én is valahol, hogy sajnos az ECT csak ideiglenesen oldja meg a problémát, a beteg állapota visszatér egy idő után abba a depresszív állapotba. Ráadásul mivel nem értik a hatásmechanizmusát, félnek a kockázataitól, hiszen epilepszia szerű görcsöket hoznak létre.

Házimacskusz szerintem az elektrokonvulzív terápiára gondolt. ECT. Ez nem tiltott. Azért tudom, mert én kértem a dokimtól. Persze kiröhögött, hogy nem indokolt. Katatóniaban stupor àllapotban lévő betegeken csinálhatják, akik üveges szemmel merednek a semmibe, semmiféle interakcióra nem vehetők rá. 

Elhiszem, hogy nem kínzás a célja. 
Csak ha ezt hallom,  nekem az jut eszembe hogy ott remegnek utána, és totál rosszul vannak.. vagy éppen sehogy. 
 

ECT-n nem, pedig már kértem, amikor nagyon súlyosan kataton-szuicid voltam. Általában azt csak végső-végső-végső esetben alkalmazzák. De nem a kínzás a célja...

Szia Eszter!
Akkor te már túlestél ilyenen? 
Nem merek többet kérdezni, pedig kérdeznék, csak nem akarok tolakodó lenni :/

Szia wannabefixed! Sokak számára ijesztő az ECT, de én például ma már úgy gondolok rá, hogy "újraindítja" az agyadat, mint egy számítógépet, és akkor ami "beakadt", aki kiakad. 

Magamon például észrevettem, hogy a súlyos fizikai fájdalom, amire minden erejével összpontosít a testem, "reszeteli" a depressziót. Úgy képzelem, az ECT is ilyesmit csinál.

Egy időben kísérleteztem koponyán keresztüli áramstimulációval, de az inkább a migrénemnek tett jót.

Néha úgy viselkednek emberekkel mintha a sátán szállta volna őket meg :/
Már jó, hogy nincs ilyen. Bár azt eltudom képzelni hogy az elmaradott országokban még mindig alkalmazzák...

Na ilyet már nem csinálnak. Ez tiltott. Megnyomorítottak Amerikában sok száz embert vele, élőhalottak lettek.:(

Áh eszembejutott. Lobotómia...

Van még egy "terápia" ami elviekben már nem létezik, és kb 3 hónapja tudtam meg hogy van egyáltalán ilyen, a neve nem jut most eszembe... de arra gondolok mikor a könnycsatornán keresztül egy szöget ütnek a fejedbe az agyad irányában.. felháborít.. egyenesen felháborít mit meg nem tettek/tesznek a magukat orvosnak tekintő emberek.. TISZTELET A KIVÉTELNEK

"Az elektrokonvulzív kezelés (ECT, illetve relaxációs elektrosokk, RES), közismert nevén elektrosokk-terápia egy gyógyászati beavatkozás a pszichiátriában.Az elektrokonvulzív kezelés (ECT, illetve relaxációs elektrosokk, RES), közismert nevén elektrosokk-terápia egy gyógyászati beavatkozás a pszichiátriában. Az 1930-as években, egy római elmegyógyintézetben Dr. Ugo Cerletti kísérletezett a módszerrel páciensein. Ma is használják gyógyszeres kezelésre nem, vagy nem megfelelően reagáló betegek esetében, leggyakrabban unipoláris vagy bipoláris depresszió kezelésére."

megijeszt hogy ez még létezik indecision ahelyett, hogy foglalkoznának a betegekkel, mert a legtöbb embernek nem gyógyszer, meg elektrosokk kell, hanem egy segítő kéz aki támogatja őt abban, hogy megtalálja mit szeretne. a pszichiátria nagyon gyerekcipőben jár még...

Az elektrosokk terápia be van tiltva az Európai Unióban, legalábbis nekem azt mondták. Viszont én még láttam sokkolt embert, sz*rrá égetett kézfejekkel, és volt egyy idős ember, aki a sokkterápia szó hatására is elsírta magát, mivel ő még kapott régebben.

akkor bocs, de nem tudtam lekövetni.

Nem igazán erre gondoltam.

Szia! köszi válaszod és értem. ha nem szenvedsz tőle akkor minek is rávenni magd, hogy elmenj vele dokihoz?! 

 

Nem minden nap fordul elő. Már nem foglalkozok vele. Ha lesz lesz, ha nem nem. Annyi dologgal kéne megküzdenem, hogy ez csak ilyen járulékos plusz. 😀 Egyébként szerintem ez a doki dolog nem csak attól függ mennyire komoly a helyzet. Inkább személyiség kérdése, hogy rátudod-e venni magad, hogy elmenj.

Figyelj és még azt szeretném kérdezni, ez a látás dologa  mindennapjaidban van jelen? És félsz e előre ezektől, mondjuk hogy na már rég láttam, biztos előjönnek, és mondjuk a frászt hozzák rád, amikor megint odahallucinálod!

Nos. még olyan gondolatom támadt, hogy nagy jelentőséget tulajdonítasz neki, pedig lehet, hogy csak egy lefelé néző kutyát kéne csinálj napközben egyszer egyszer, ez egy jógagyakorlat, vagy ha a jóga szó nem tetszik felfoghatod egy tornagyakorlatként is. Mert így az agyad több oxigénhez jut, ami még jó függőőágyban hintázni, merta  fülben van az a bizonyos folyadék, ami lötyög és olyan igereket visz az idegrendszernek, amitől erősebb lesz az idegrendszer! És még szédülés vérnyomásprobléma is eszembe jutott, ugyanis, test llek egyben kell szemlélni, szóval egyszerüen a testi funkciók is előhozhatnak ilyesmit, ha mondjuk felhalmozódtaka  mérgeka  szervezetedben, vagy régen nem ettél mondjuk vagy ilyesmire gondolok. Nem vagyok naiv. Tudom hogy ez komoly dolog, de ha még nem szedsz semmit rá és el se mentél orvoshoz, akkor még nem szenvedsz tőle gondolom annyira, hogy ne tudd tolerálni, akkor viszont nem olyan súlyos eset vagy! Tehát kísérlezezz magadon, remélem is, hogy nem hagyod annyiban! 

Oldal 1 / 2Következő