Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Önfejlesztés

Gondolatból ered mindig. Először a gondolat születik meg, aztán az érzelem. De tudom mire gondolsz, vagyunk így vele jópáran mint te.Egy apró gondolat, ami szinte észrevehetetln, beindítja az érzelmeket, szinte azonnal.Főleg reggel, mikor még az agyunk is jobban fog. De a gondolatot nehéz nyakoncsípni, az érzelmeket könnyebb. Ha tudatában vagy, hogy szorongsz, az már fél győzelem. 🙂

Nemadomfel,

Kossz a tanacsot, en kiprobalom majd ....

de, nekem, eleg surun, jelentkeznek kis foku szorongasok, " ok nelkul " , peldaul reggel, mikkor nem tortent meg semmi,
lehet az olvasotak utan jonnek ? vagy a gondolatok alapjan ? ...

Lehet, hogy a múltbéli dolgok  is közrejátszanak a szorongásban, de félni, szorongani, parázni, mindig valami esetleges jövőben bekövetkező dolog miatt szoktunk, nem? Nekem nemcsak társas szitukban jöttek elő, de leginkább azokban igen.Szerintem annyi köze van a múlthoz, hogy az agy megjegyzett a múltból valami eseményt, és félünk hogy a jövőben is valami hasonló fog történni. Elmúlasztani, csökkenteni úgy lehet, ha rajtakapjuk magunkat, megfigyeljük, mintha egy külső szemlélőként néznénk magunkat, a szorongás közben.A tudomány is ezt mondja, ilyenkor megszakítjuk az agyban a biokémiai folyamatokat, néhány nagy spirituális tanító is ezt mondja, és én is ezt mondom, saját tapasztalataim alapján. :))))

 

Kb. én is így vagyok mint te

Idézet tőle: Nemadomfel

Sziasztok!

A szorongással kapcsolatban szeretnék írni pár mondatot.

A szakirodalom azt mondja,  ha a múlt miatt szenvedünk, az depressziót okoz, ha a jövő miatt, az szorongást.....Az tűnik a legjobb megoldásnak, haa gyógyszert veszünk be, és elkerüljük a helyzetet....... Aki még nem ismeri, az talán próbálja ki ezt:

http://onmunka.blogspot.hu/p/byron-katie-munka-atfogo-ismerteto.html

..., és vannak nyugodtabb életszakaszok is, az életemben.(nem most).Lesz ez még így se 😀

 

Szervusz !

Nem tudom, ha igaz e ? , hogy a szorongas a jovot iiletoen jon e ? mert nekem legalabis ugy tunik, mindha a SEMMIBOL ! jonne / jelentkezne ! mind HIVATLAN vendeg ! 😀 

de lehet tevedek en ! az agyunk mukodik neha nelkulunk is ! 😀

es en a jovot tervezem ..nagy lepesen torom agyam, visszaterni Hazamban es valojaban, habar tobb mind 15 eve depreszios vagyok ( nem szedek gyogyszert, mert vegetaltam tole ! nem eltem ....) . A szorongasok csak e evben jelentkezet !

va 2 honapig nagy sikert ertem el az orbancfu teaval, eltuntek a szorongasaim ! va par napja, ujra jelentkezik naponta ! ...igaz, hogy az orbancfu teat sem ittam rendesen ....ujrakezdtem.....

Sajat tapasztalatom is azt mongya : a munka, plane a termeszetben valo munka a legjobb, legalabis a depresziot illetoen ( ebben szaki ! lettem ! 😀  ) , mellete a zene is nagy hatasal volt nalam legalabis, meg a komunikacio. Legalabis ez a 3 segitet nekem az utolso 15 evben ....

Nyugodtabb életszakaszokat kivanok neked ! 🙂

Sajnos, ez is igaz : "...Lesz ez még így se..." 🙁 , egy besszt szelleres konyvirono, irt a depresziojarol is ....azt irta, hogy neha orarol, orara ! kuzd a depresziojaval ! ....

egy mondas, azt mongya : soha, nem volt, hogy valahogy ne lett volna ! 🙂

Sziasztok!

A szorongással kapcsolatban szeretnék írni pár mondatot.

A szakirodalom azt mondja,  ha a múlt miatt szenvedünk, az depressziót okoz, ha a jövő miatt, az szorongást.Nos nekem mindkettőben,volt(van), részem.nem tudom, melyik a rosszabb, mindenestre, a depit én jobban tudom kezelni.Az tűnik a legjobb megoldásnak, haa gyógyszert veszünk be, és elkerüljük a helyzetet.De igenám, pillanatnyilag jó, de saját bőrömön tapasztaltam, fellégzünk, egy darabig OK, de utána még rosszabb lesz.Vagyis hogy elkerüljük a helyzetet, erre gondoltaam. Aki még nem ismeri, az talán próbálja ki ezt:

http://onmunka.blogspot.hu/p/byron-katie-munka-atfogo-ismerteto.html

Nem tünteti el egyből az összes szenvedést az ember életéből, de sokat tud segíteni. A legfontosabb, soha nem szabad feladni.Én úgy vagyok egyébként, hogy minden erőmet összeszedve, leküzdöttem egy szorongást, vagy nemkívanatos helyzetet, akkor megnyugodtam, tök happy minden, erre a nagy nyugi után, újra beüt egy helyzet.Hát, ez így fog életem végéig tartani? nemtom, de legalább próbálkozok, és vannak nyugodtabb életszakaszok is, az életemben.(nem most).Lesz ez még így se 😀

Nektek itten Hungaryaban, mind magyar Windows softotok van ?

mert nekem angol van es gondolom, hogy ez jo az

Önfejlesztés be:)

igy gyarapszik az angol nyelv ismeretem 🙂

A kitartás az igazi vízválasztó.Az állhatatosság.Hogy végig is csinálod-e amit elkezdtél.Részben a kitartás miatt tartunk ott ahol most.Ha a felfedezőkben, a tudósokban, a feltalálókban nem lett volna kitartás, akkor talán még most is kőbaltákkal vadásznánk az állatokra.

Van aki azt mondja, hogy vagy megvan valakiben a kitartás, vagy nincs.Szerintem ez is fejleszthető, bár erről nincsenek pontos információim.A lényeg az lehet, hogy kezdetben apró, kis célokkal kezd és csináld őket végig, mert a kis célokat könnyű végigcsinálni.Azonban a kis cél teljesítése is adhat még nagyobb önbizalmat, hogy meg tudod csinálni, be tudod fejezni amit elkezdtél.Az önfejlesztés nem könnyű téma, de mindenképpen megéri.Azt vettem észre az eddig olvasott könyvekből, hogy akármilyen lehetetlen dolgot is akartak véghezvinni a világ leghíresebb emberei, sikerült elérniük céljukat, ha mindvégig kitartottak mellette.Akkor is, amikor már mindenki azt mondta nekik hogy adják fel, mert nem sikerülhet.

Az egyik ilyen példakép Arnold Schwarzenegger.Világbajnok testépítő lett, rengeteg más neves címet szerzett meg.Majd ezután filmsztár lett, ami világhírnevet hozott neki.Utána pedig Kalifornia állam kormányzója lett.Többek között azt mondta, ha azokra hallgatott volna akik folyton lebeszélték volna a terveiről, akkor még mindig Ausztriában jódlizna.Ebből is látszik, mindegy hány ember tartja lehetetlennek amit el akarsz érni, amíg te hiszed hogy eléred és mindvégig kitartasz, a legnagyobb ellenszélben is, el fogod érni célod.

S most jöjjön egy példa, szerintem a legszebb az egész történelemben.Thomas A. Edison, mielőtt feltalálta az izzót, előtte több mint 10 000 sikertelen kísérletet végzett.Tegyük fel, ha mondjuk naponta 1 kísérletet végzett, akkor több mint 25 évig minden egyes nap kudarcot vallott.Illetve ez nem is helytálló, mivel nem tudjuk hogy egy nap hány kísérletet végzett, de érdemes ezt a 10.000-es számot átvetíteni a saját életünkre.Hányszor próbáljuk meg mielőtt feladjuk?Az emberek átlagosan egyszer(!) próbálnak meg valamit és ha az nem úgy sikerül elsőre ahogy ők várják, akkor feladják a dolgot.Kicsit vicces nem?

A tanulság ebből az, hogy a siker akármikor jöhet, az is lehet hogy neked is 10.000 sikertelen kísérlet után jön el.10.000 kísérlet az akár az egész életünk végéig tartó próbálkozás.Mert ugye mondjuk ha egy gyerek biciklizni tanul és elesik, akkor másodpercek múlva feláll és újra megpróbálja.De mondjuk egy vállalkozásnál hosszabb idő mire az ember újra próbálkozik egy kudarc után, mert közben egy csomó dolgot el kell intézni.S a 10.000-es szám azt bizonyítja, hogy ekkora időintervallumban és ennyi próbálkozásnál akár sokkal több, pl 20.000 sikertelen kísérlet után a 20.001-edik próbálkozásra jön el a siker.Vagy 30.000 sikertelen kísérlet után a 30.001-edik próbálkozás hozza el a sikert.Ez pedig azt bizonyítja hogy életünk végéig próbálkozni kell és soha sem szabad feladni, mert a siker akármikor jöhet.Lehet hogy abbahagyja az ember, feladja, de ha mégegyszer megpróbálta volna kicsit másként,akkor sikere lett volna.

A lényeg:Tűzz ki magadnak egy nagy célt.Gondolkozz el rajta, megéri-e neked a sok fáradozást, munkát, verítéket, hogy aztán végül átütő sikert érj el benne.S ha úgy értékeled hogy megéri dolgozni érte, akkor használd a célkitűzés módszerét (erről már írtam , vagy keress könyveket erre vonatkozóan) és küzdj a célodért, minden erőddel, addig amíg el nem jön a várva várt siker!

Következőnek a komfort zónáról fogok írni!

Én sem olvasom már őket. Bár szerintem igaz, amit írnak, legalábbis ez a tapasztalatom. Csak hát egy szphi betegségekkel küzdő ember, nem tud, az egyik pillanatról a másikra megváltozni, tud csak ideglenesen.A tudatalatti minták megmaradnak, hiába gondolkozol egy darabig pozitívan. Amikor nagyon depressziós voltam Tolle-t olvastam. Segített, szerintem neki köszönhetem, hogy már nem vagyok depis.Amikor nagyon vágytam valamire, Hicks-t olvastam. Sikerült rövidtávon elérnem, amit akartam.MOst mégis azt gondolom, már nem kell olvasnom senkit, a saját utamot kell járnom .:)

Olvastam a könyvüket, csak tudod én katolikus vallású vagyok és ez az ezoterikus-spiritiszta megközelítés nagyon nem szimpatikus az egyháznak.Jó amit írnak, mert a vonzás törvényén alapul az egész célkitűzés módszer, hiszen jelentősen megkönnyíti a célok elérését, ha alkalmazzuk a szabályokat.Azonban én sokat olvasok és azt a véleményt támogatom, hogy a vonzás törvényében nincsen semmifajta ezotéria, ez pusztán a gondolkodást, célra fókuszálást és a tudatalatti csodálatos működését rejti magában.Szóval sokat kell még olvasnom és elemeznem, mert meg akarom találni mindenre a legjobb és legkézenfekvőbb megoldást.

Igen. Sok ilyen ember van, ahogy korábban írtad is.Esthear Hicks őket ismered?

Nekem az is fontos, hogy példaértékű az az út amit végigjárt, szuper ember, egy példakép.

Hát nekem változott a véleményem folyamatosan, az évek alatt. De tracy nagyon jól nyomja, az tény.:)

Egyértelműen Brian Tracy, ő író is, az ő könyvei voltak rám a legnagyobb hatással.Sok könyv vár még elolvasásra, sok írótól, így lehet hogy változni fog a véleményem, de egyelőre Tracy mellett teszem le a voksom 🙂

Ki a kedvenc íród?

Nemsokára ajánlok majd könyveket, amit érdemes elolvasni, akár többször is 🙂

Ha a betegségemre vagy kíváncsi, akkor elmondom 🙂

12 éves korom óta vagyok kényszerbeteg, ez mindig változott, s most éppen tisztaságmániás vagyok, nagyon sokat mosok kezet és hosszú ideig zuhanyzom.Ez kb napi fél liter tusfürdő, kézmosó.A ruhákra is kényes vagyok.Ezen kívűl 3 éves korom óta dadogok.Borderline-t nálam is megállapítottak, plusz még dührohamaim is voltak, de szerencsére ezeknek vége.Nagyon negatív voltam egy időben, mert haragudtam azokra akik majdnem tönkretették az életem.Bosszút akartam állni.De szerencsére már meg tudtam bocsájtani és nem haragszom rájuk.Tervezem hogy öngyógyítással fogok véget vetni a betegségeimnek, hiszek benne.

Vagy másra gondoltál?

Köszönöm szépen.:)))

Igen érdekelnének a könyvek....minden ami előre visz:)))Nagyon nehéz dolog ,főleg ha az ember beteg.Sokszor jelent számomra kihívást a "jól vagyok" állapota.Elég ingázó vagyok magam is .......Borderline os állapot engem is eléggé kikészít:)))Nem igazán ismerem ezt a fórumot ,ezért csak félve kérdezem itt ,mert lehet ,h nem is itt van a helye,h te miből is jösz pontosan?

Örülök hogy itt vagy álomkép és bízom benne hogy hasznát veszed az írásaimnak 🙂 Ha többre vágysz, akkor írj nekem és ajánlok könyveket, amiket érdemes elolvasni.

"Gyógyszerek és a többi ,csak idő húzás szerintem"

Nem akarom leszólni a pszcihiátereket, pszichológusokat meg a gyógyszeres kezelést, mert nekem is segített.De az az igazság és ezt szerintem sokan be is látják hogy a gyógyszeres-terápiás kezelés csak kezelni és enyhíteni tudja a betegséget, megszüntetni nem.

Viszont a pozitív gondolkodás, mindenféle tartós sikernek az alapja.Lehet boldog valaki anélkül is ha csak kis dologra vágyik, de össze sem hasonlítható azzal, ha valaki magáévá teszi a pozitív gondolkodást, ezerszer nagyobb dolgokat lehet vele elérni.Sokan meggyógyultak súlyos betegségből a pozitív gondolkodás és a gyógyulásukba vetett hit segítségével, olyanok is, akikről már az orvosok lemondtak.

"a legelső és legfontosabb valóban a hozzá állás és a gondolkodás megváltoztatása.Kicsi személyem pár éve még erős gyógyszer függő volt ,drogok és a többi....de sikerült a 90% ról leállni.Tény ,h kaptam segítséget egy tündérhegyes 4 hónapos terápia során,nem is keveset.Új emberként távoztam aminek már 3 éve ,és nem történt más csak az ,h akartam kimászni ,és akartam megbocsájtani mindenkinek,még magamnak is ,és ez a leg nehezebb."

Még egy megerősítés, köszönöm hogy elmondtad, valóban mindennek az alapja a hozzá állás és a gondolkodás megváltoztatása.Az nem baj ha kaptál segítséget, sok embert segíteni kell addig, amíg nem tud felállni a saját lábára, képletesen mondva.Ugyanolyan értékes ember és ugyanúgy fel lehet jutni a csúcsra, de a legfontosabb dolog itt is maga az akarat a változásra.Örülök neki hogy így alakult nálad,te a legfontosabb dolgot már magad megtetted, a megbocsájtás nélkül sajnos nem lehet átütő sikert elérni, ez a legnagyobb boldogság-gátló tényező.De te már úton vagy és akarsz, hosszú munka lesz és menni fog a megbocsájtás, de előbb magadat kell tisztába tenned, higyj nekem.Meg kell tanulnod magadat szeretni, ha ezen az úton elindultál, akkor sokkal könnyebb lesz a többi emberhez való hozzáállásodat is megváltoztatni.Mindenkinek először magával kell rendbejönnie.Ez nem önzés, ez egészséges önszeretet, enélkül nem megy.Kitartás 😉

"Van úgy, hogy valaki csak úgy tud jó(jobb) emberré válni, ha éppen elötte nem a legkellemesebb dolgokat kell elviselnie."

Igen, ebben egyetértek veled, azt még hozzá tenném hogy azok alkotnak igazán nagyot, akiknek gyerekkorukban nehéz, sőt néha nagyon nehéz életük volt.Úgy nem kunszt valamit elérni hogy mindent odaraknak az ember alá és sok sok pénze van.Azokból lesznek a példaképek, azok hajtanak végre nagy dolgokat, akik nagyon mélyen kezdték, de megvolt bennük az akarat a változásra, arra hogy egyszer még sokra vigyék.

Abraham Lincoln, az USA egykori elnöke régebben sikertelen volt sokmindenben, mielőtt megválasztották elnökké.Hitt benne hogy ő másra született és be is bizonyította.Vagy ott van Brian Tracy, ő el is meséli a történetének nagy részét, alkalmi munkákból élt és volt hogy az utcán kellett aludnia.Nehéz élete volt, de változtani akart és elkezdett olvasni és képezni magát.Ma a világ egyik legjobb és leghíresebb előadója, nagyon sok embernek segített a könyveivel és tanfolyamaival, szemináriumaival.

A kohászatról szóló idézeted is pont idevág.Bár most kicsit talán furcsát mondok, de a nehéz, sok megpróbáltatással teli éveknek van haszna, megedzi az embert, megkeményíti.S csak akkor nyer értelmet a sok szenvedés, ha az ember változtatni akar az életén és eléri a célját, azokat az életkörülményeket amire vágyott, legyen az sok pénz, hírnév, szeretet, boldogság, egészség, család, siker az élet minden területén.Akkor büszkén mutathatja a nehéz éveket, honnan indult és hová jutott.Ez az ami számít, ettől néznek fel igazán az emberre!

Sziasztok!

 

Csak úgy ide tolakodom .....,de nagyon szimaptikus a cím ,ezért találtam ide.

Gyógyszerek és a többi ,csak idő húzás szerintem ,bár személy szerint is ebben élek...de

a legelső és legfontosabb valóban a hozzá állás és a gondolkodás megváltoztatása.Kicsi személyem pár éve még erős gyógyszer függő volt ,drogok és a többi....de sikerült a 90% ról leállni.Tény ,h kaptam segítséget egy tündérhegyes 4 hónapos terápia során,nem is keveset.Új emberként távoztam aminek már 3 éve ,és nem történt más csak az ,h akartam kimászni ,és akartam megbocsájtani mindenkinek,még magamnak is ,és ez a leg nehezebb.......Szóval röviden én nagyon szívesen olvasnék még többet wannabesomebody,ha lehet:))))

"Azokban a hatalmas kohókban, ahol az acélt öntik, fontos leckét tanulhatunk meg.A nyersanyag először hatalmas tisztítótűzön megy át, amelyben elveszíti szilárdságát, és fortyogó folyadékká változik. Miután eléggé lehűtötték ahhoz, hogy ismét szilárd formát vegyen fel, a még mindig vörösen izzó anyagra, újabb szenvedés vár: minden oldalról, össze-vissza kalapálják. E folyamatok eredményeként, megtisztított, megerősödött, és megfelelő természetű acélt nyernek, amely a legkeményebb megprópáltatásokat is kiállja. Azoknak az embereknek, akik vinni akarják valamire az életben, el kell viselniük a félelmetes pofonokat és szenvedést, amelyeknek szerepe ugyanaz: kiégetni a salakot a jellemükből, és megerősíteni a nemes jellemvonásokat"

ismeretlen szerző

Hát nem is tudom. Biztos sok ember van, akinek segít az önfejlesztés, és sok akiknek nem.Én sok mindent kipróbáltam már. De sokszor az élet a legjobb tanítómester. Van úgy, hogy valaki csak úgy tud jó(jobb) emberré válni, ha éppen elötte nem a legkellemesebb dolgokat kell elviselnie.

Nem szegted kedvemet, ne aggódj 🙂

Jól látod, az össznépességhez viszonyítva kevés embernek lehet a pozitív gondolkodást megtanítani, ám ez a kevés is lehet nagyon sok, hiszen már pl ezer embernek megtanítani is óriási teljesítmény.

A mátrixhoz tudnám hasonlítani a mai világot, felfedezhető néhány hasonlóság a mátrix c. film és a mai világ között.Ugyanis a mátrix szerintem a mai fogyasztói társadalmat tükrözi.Vegyél ezt, vegyél azt, ilyen hitelt-olyan kölcsönt, élj megkeseredve ,hiszen nap mint nap nem látsz mást a híradóból, csak az erőszakot és a halált.Ez a rendszer tudatosan ki lett alakítva, célja az emberek elbutítása, rabszolgasorsban tartása állandó fogyasztásra, vásárlásra ösztönzése.Lehet keményen hangzik, de ez a nagy helyzet.Rengeteg ember úgy éli le az életét, hogy nem ébred fel.Reggel felkel, elmegy dolgozni, esetleg 3 műszakban is, hazamegy, megnézi a kedvenc sorozatait, megcsinálja a házimunkát, ez így megy napokon keresztül.Majd fizetéskor kifizeti a számlákat, a hitelét, megveszi az élelmet és ennyi.Ez a folyamat ismétlődik mindig.Így éli le az egész életét, mit sem tudva arról hogy milyen hatalmas erők rejtőznek benne ahhoz hogy saját kezébe vegye az élete irányítását és olyan  körülményeket teremtsen magának amilyenre vágyik.A nagy többség ilyen sajnos, elhitették vele hogy ez az élete, ennyire képes és ő ezt talán el is hiszi.Ellen is áll mindenféle változásnak, mert azzal kockáztatni kéne, nehézségeket vállalni, el van ő a maga kis világában, kényelmesebb a készen kapott világban élni és azt csinálni amit mások mondanak.Az ilyen embereken nem lehet segíteni sajnos.

A pozitív gondolkodást a mátrixból felébredt embereknek lehet megtanítani, azok közül is azoknak, akik akarnak változtatni az életükön, nem sajnáltatják magukat, hanem igenis tesznek saját magukért , a környezetért, a céljaikért, a másik emberért.Nem elégednek meg a középszerűséggel, azzal a tempóval amit rájuk akarnak erőltetni.Saját kezükbe veszik az életük irányítását és megtanulják felhasználni a rejtett erőket a saját céljuk érdekében.Ez talán olyan pár milliós réteg lehet, talán még picit több is, de ez akkor is az össz. népesség kevesebb mint 0.1%-a.

Folytatom mindenképp 🙂 Kérem türelmeteket, nemsokára folytatom.

-

-

 

Szia  wannabesomebody !

Nem azért írtam korábban, hogy kedvedet szegjem. Sajnálom, ha esetleg így értékelted!

Mindössze arról van szó, hogy a társadalom egyre kevesebb jelentőséget tulajdonít a szolidaritásnak, és az egyént magára hagyja, mondván, hogy csak akarnia kell, és minden sikerül. Az akaraterőre sokan úgy tekintenek, mint egy végtelen, kimeríthetetlen erő- és energiaforrásra, de ez súlyos tévedés, következményei pedig gyakran a kegyetlenséggel határos közönyhöz, lenézéshez vezetnek a nehéz helyzetbe került emberekhez való viszonyulásukban.

Úgy gondolom, a pozitív gondolkodás elsajátításra csak az emberek 1--2 százaléka képes, de ez az 1--2 százalék rengeteg embert jelent.

És van egy mondás: aki egyetlen embert megment, az egy egész világot ment meg.

Jó lenne, ha folytatnád, amit megkezdtél!

 

Szia!

Az önfejlesztés jó ötlet és rendes tőled.  Azt hiszem Freud mondta, hogy a neurotikusok attól lesznek betegek, amitől az egészségesek is szenvednek. És ebben a mondatban az a lényeg, hogy valójában az egészségesek is szenvednek, csak épp összeszorított fogakkal huzamosabb ideig bírják húzni az igát, mint a lelkileg sérülékenyebbek. Az önfejlesztés összetett feladat és a pozitív gondolkodás csak egy része, bár fontos része.

Az a bajunk, hogy tudatlanul jövünk a világra és a tanítóink is tudatlanok voltak, hiszen az ő őseik, tanítóik is tudatlanok voltak, és így tovább a végtelenségig, a fán élő őseinkig visszamenőleg. Ismerünk ugyan néhány csapdát, mert már beleestünk, de a lényegi képesség, hogy egy gyerekkel is el tudjuk hitetni, hogy létezik a csapda és tényleg veszélyes, hiányzik belőlünk. Erre bizonyíték például a minden generációban újratermelődő dohányosok nagy száma, vagy a drogosok. Szóval, a szellemi fejlődést/ fejlesztést kisgyermekkorban kellene elkezdeni, és olyan tanítókkal, akik nem a síkban élnek, mint mi, ( az egész emberiség )  hanem már sikerült utat törniük a 3. dimenzióba. De azért próbáld meg, sok sikert !

Fontos hogy legyen egy célod, vagy több is, hogy ne csak céltalanul tengesd az életet.Legyen miért küzdened, dolgoznod.Az életben mindig azok voltak a győztesek, azok érték el a legnagyobb dolgokat, azok alakították a világot, akiknek volt határozott céljuk és tettek érte nap mint nap addig, amíg el nem érték.Akiknek csak homályos elképzeléseik voltak, pl hogy sikeres akarok lenni, vagy gazdag akarok lenni, azok megmaradtak az álmodozás szintjén és nem mentek semmire.

A célkitűzés lényege hogy legyen egy világos célod, s ennek a célnak minden egyes pontját világosan határozd meg.tehát ha pl sok pénzt akarsz, ez korántsem lesz elég.Pontos összeget kell meghatároznod, határidővel ellátva, hogy mennyi időt adsz a célodnak, reálisan mennyi időbe fog telni, hogy a célodat elérd.Vagy ha pl vállalkozást akarsz létrehozni, akkor világosan határozd meg mivel fog foglalkozni a vállalkozás, mekkora bevételt akarsz, mikorra szeretnéd ezt elérni.

Tehát kitűzöl egy nagy célt.Ezt le kell bontani kisebb célokra, s a kisebb célokat pedig napi célokra.Írok egy példát erre.Az előbb példának említett célon jól lehet szemléltetni a célkitűzés folyamatát.A nagy cél az hogy létrehozol egy vállalkozást.Határidővel, részletesen leírva.Ezután felosztod mondjuk 3 részre, 3 kisebb célra.1. cél:Megszerzed a szükséges anyagi tőkét az induláshoz.2.cél :megszerzed a szükséges tudást, tapasztalatot az adott témában.3 csinálsz/csináltatsz egy weblapot a cégednek, számba veszed a marketing adta lehetőségeket, hogyan tudnád hatékonyan hirdetni a cégedet.

1.cél: Megszerzed a szükséges anyagi tőkét az induláshoz:ezt lebontod napi célokra, ami így néz ki:hétfőn szánsz rá 2 órát hogy utánanézel milyen költségek merülnek fel a cég létrehozásakor.Ha megvan, kipipálod.Kedden szánsz rá 2 órát hogy összeírsz mindent és beszélsz egy ügyvéddel a cég létrehozásával kapcsolatban.Szerda: keresel egy munkát, hogy összegyűjtsd a szükséges pénzt az induláshoz.Ha van már, akkor létrehozol egy külön számlát amire, mindig megspórolsz egy összeget, egészen addig, amíg meg nem lesz az induláshoz és a fennmaradáshoz elegendő tőke.Ha ez megvan, akkor az első célt kipipálhatod!Tehát minden egyes nap teszel valamit az 1. célod érdekében!

2.cél:Megszerzed a szükséges tudást, tapasztalatot:Összeírod, utánanézel a témában fellelhető könyveknek, cikkeknek.Minden nap 1 órát vagy több órát elolvasol egy könyvből.Ha végeztél vele, jön a következő könyv.Így tovább.Ugyanezen a szisztémán továbbmenve, elmész képzésekre, beszélsz sok emberrel a szakmából, dolgozol a szakmában, annyit hogy elegendő tapasztalatot szerezz ahhoz hogy bátran elindíthasd a cégedet!Ha ezek mind megvannak, kipipálhatod a második célt!Minden egyes nap teszel valamit a 2. célod érdekében, amíg el nem éred!

3.cél:csinálsz/csináltatsz egy weblapot a cégednek, számba veszed a marketing adta lehetőségeket, hogyan tudnád hatékonyan hirdetni a cégedet:Utána nézel weblapkészítő cégeknek, beszélsz informatikus ismerősöddel, olvasol marketingről könyveket, keresel egy embert aki megszerkeszti a cégednek a honlapját.Ha kész van a weblapod, akkor kipipálhatod a 3. célt is!

Ha ezekkel megvagy, akkor megint tűzz ki egy nagy célt, pl hogy bővítsd az ügyfélkörödet, vagy elérj egy fix bevételt minden hónapban, ezeket bontsd tovább kisebb célokra, azokat ismét napi célokra, stb.

A lényeg tehát röviden összefoglalva:minden egyes nap tegyél valamit a célodért, kitartóan, addig amíg el nem éred!Amikor elérted egy napi célodat, pipáld ki, mindig így cselekedj, hogy nyomon követhesd a fejlődést és hogy lásd, minden egyes kipipált napi céllal egyre közelebb kerülsz a nagy célodhoz.Így kell felfogni ezt!Gondolj sokat a célodra, írd le egy papírra, határidővel és ragaszd ki a falra, s minden egyes nap ismételd el, jelen időben megfogalmazva, reggel és este is többször.Fontos hogy tagadó szót ne használj, hanem próbáld megfogalmazni máshogy.Erre majd írok példát is később.Ezt mindennap meg kell tenned!Ha így teszel és ezeket az alap szabályokat betartod, akkor előbb-utóbb jönni fog a siker.

Következőnek a kitartásról fogok írni, talán ez a legfontosabb minden dolog közül!Ha valami nem tiszta, akkor kérlek titeket kérdezzetek, nekem nagyon fontos lenne ha kérdeznétek.! 🙂

Az időgazdálkodás lényege, hogy időt takaríts meg, rendszerbe szervezd a céljaidat, mindennapi tevékenységeidet és sokkal hatékonyabban dolgozz a céljaid érdekében, mintha csakúgy spontán tennéd ezt és szervezetlenül.Pár fontos gondolat az időgazdálkodáshoz:-1.Ne köss le a napi szabadidőd felénél többet, mert az sem használ ha minden egyes percedet beosztod, hiszen nagyon nehéz lenne betartani és idővel szinte képtelenség is, mert belefáradsz.Tehát abban az esetben ha mondjuk nem dolgozol, akkor napi 16 óra szabadidőd marad az alváson kívűl.Csak 8 órát szervezz meg ebből, de azt rendesen töltsd meg értelmes dolgokkal, napi célokkal.Ha eredményt akarsz elérni, valamelyik tervedet meg akarod valósítani, akkor ezentúl dolgozz értük minden egyes nap, hasznos tevékenységgel töltsd az idődet, tanulj valami újat, aminek hasznát veheted, dolgozz a céljaidon és a "haszontalan" tevékenységeket, mint tv, számítógépes játékok, egyéb időrabló tevékenységet hagyd el, vagy csúsztasd későbbre, ha már végeztél az aznapi céloddal.                                                         -2.Minimum 1 pihenőnapot tarts egy héten, amikor csak a számodra pihentető dolgokat végzed.Ilyenkor aludj délután, nézd a tévét, játssz, stb.Én kipróbáltam úgy, hogy 3 hónapig nem tartottam 1 pihenőnapot sem és hiába hittem azt hogy nekem nem kell pihenő, tévedtem.3 hónap után megcsömörlöttem a sok mindennapi kötelező dologtól és alig volt kedvem folytatni.Úgy érzem hogy a heti 1 pihenőnap sokat segített.                      -3.Hagyj a mindennapra kitűzött tevékenységeid között 10-15 perc szüneteket, evés-ivás, stb. részére.-4.Ha ez még nem volna elég, olvass könyveket időgazdálkodás témában, hogy alaposabban áttanulmányozhasd az ott olvasottakat, beépítsd a mindennapjaidba.Ha ez érdekelne, fordulj hozzám, én adok könyvcímeket.Ha valamit meg akarsz valósítani, akkor mindenképp szükséged lesz az időd beosztására,s célkitűzésre.A célokról, megvalósítható dolgokról, a célkitűzés mikéntjéről a következő hozzászólásban fogok írni.1-2 nap és meglesz.Sorry, de még ki kell tapasztalnom hogyan hagyjak ki szüneteket és bekezdéseket hogy normálisan átlátható legyen amit írok.Szóval türelmet kérnék tőletek 🙂

Türelmeteket kérem, előreláthatólag 2-3 nap és jön az új bejegyzés.

Egyetértek veled ebben, amiket leírtam, azért merem tanácsolni, mert megtapasztaltam, nekem segített.Az itt leírt dolgokról olvastam és ha valamit nem tapasztaltam, vagy nem tudom milyen hatása lenne, akkor nem tanácsolnám, mert butaság lenne és magamat meg a többieket csapnám be ha nagy szakértőnek állítván be magamat írnék mindenről össze-vissza amit nem is próbáltam.Azt tudom azonban, aki segíteni akar magán, az egyik, legeslegfontosabb dolog amit tehet, ha elkezd önfejlesztő könyveket olvasni, az itt leírt dolgokkal találkozni fog az önfejlesztő könyvekben is.Azonban így egyszerűbb, mivel össze van foglalva a lényeg, és nem kell érte 200-300 oldalt elolvasni.

Egyébként az a meglátásom, talán nem is okosabbnak kell lenni a másiknál, mert én sem tartom magam okosabbnak.Talán inkább tapasztaltabbnak, a témában.Én már elindultam azon az úton, és haladok rajta, amire sokan még rálépni sem mernek, ilyen vagy olyan okból, pedig muszáj lesz ha valaha boldog életet akarnak élni.De olyan rejtett erőket fognak felfedezni magukban az emberek, ha elindulnak az úton, ami megéri a sok fáradozást és munkát.

Most a hátráltató, visszahúzó szokásokról írok, amiket meg kell szüntetned a fejlődésed érdekében.
Vannak bizonyos hátráltató tényezők, melyek részben, vagy teljesen megakadályozzák hogy fejlődj, hogy egyre nagyobb sikereket érj el, hogy fejleszd magadban a pozitív gondolkozást.
Leírom mik ezek a tényezők:1.Nem tudsz megbocsátani:Nagyon sok embernek vannak ellenfelei, ellenségei, rosszakarói, akik valamilyen módon ártottak neki.A legtöbb ember nagyon sokáig haragszik másokra ha valami károsat tettek vele.Tapasztalatból mondom, mert én is nagyon sokáig utáltam, gyűlöltem azokat akik majdnem tönkretették az egész életem.De hála Istennek képes voltam megbocsátani.Neked is képesnek kell lenned megbocsátani.Ez talán az egyetlen olyan dolog, ami teljes mértékben megakadályozza hogy valaha is boldog légy.
Igen, tudom.Nagyon nehéz megbocsátani, nekem is az volt.Főleg azoknak, akik hosszabb ideig, hónapokig vagy akár évekig megkeserítették az életed.Megbocsátani tudni hatalmas dolog és nem sokan képesek rá.De meg kell értened, ha valaha is boldog akarsz lenni ebben az életben, meg kell tudnod bocsátani.Mert a gyűlölet, a bosszúvágy megmérgez, lelkileg padlóra visz és szép lassan felőröl.Mint ahogy engem is tette.Állandóan csak ez járt a fejemben, sikertelen, negatív ember voltam tele rossz érzésekkel.
2.Negatív zenék:Ide sorolok minden olyan zenét, ami negatív hangulatú, pl sokféle rap, siránkozós, lassú zenék, sötét hangulatú rockzenék.Előadókat nem akarok most említeni, mindenkinek tudnia kell magában értékelni egy adott zenét, amikor hallgatja akkor jókedve lesz-e tőle, vagy rossz, depressziós hangulatba hozza.Ha jó kedve lesz tőle akkor jó, hasznos a zene a fejlődése szempontjából, ha szomorú lesz tőle akkor pedig rossz zene, haszontalan.Ezek részben megakadályozzák hogy boldog életet élj.Lehet most túlzásnak hangzik, de nem az.Minden apró, jelentéktelennek tűnő, visszahúzó dolgot ki kell zárnod az életedből, ha igazán változtatni akarsz rajta!!!
3.A negatív hírek olvasása, TV-ben való megtekintése is visszahúzó erő.Folyton csak a gyilkosság, a rablás, az erőszak folyik minden mennyiségben.Ha szoktál nézni híradót, akkor ezentúl ne nézd!Ha szoktál olvasni olyan weboldalt, ahol csak a szemét politikusokról, az ilyen meg olyan emberek, csoportok által elkövetett bűnökről van szó, akkor azt is hanyagold!!Ezt is tapasztalatból mondom.Több éven keresztül olvastam napi rendszerességgel ilyen oldalt, (nem írom le hogy melyiket) s 1-1 durvább hír
akár az egész napi hangulatomat negatívra befolyásolta.
De most gondolj bele.Mit érsz el azzal ha olvasod?Bosszankodsz rajta.Elérsz vele valamit?Tudsz változtatni rajta?Nem válthatod meg egyedül a világot.
Félre kell tenned a politikai nézeteidet, vágd őket a kukába.Tudom hogy nagyban függ az életed minősége a politikától, de pl. örökös viták a másik párt szimpatizánsaival olyanok mint a falra hányt borsó.Nem tudod megváltoztatni a nézetüket.Csak keserűség fogja elönteni a mindennapjaidat, ha olyan dolgokon rágod magad amin egyedül nem tudsz változtatni.Csak a saját idegrendszered vágod tönkre vele.
4.Rossz társaság, negatív emberek.Ha olyan társaságban mozogsz, akik szeretnek balhézni, hétvégén, diszkókban, vagy akárhol,belevisznek a rosszba, akkor lépj ki tőlük.Ha olyan emberekkel vagy körülvéve akikből csak úgy árad a negatív gondolkodás, a káromkodás, akkor próbáld meg azt hogy egyik füleden be, másikon ki.Ne hagyd hogy befolyásoljanak téged.Ha kell, akkor szakítsd meg velük a kapcsolatot.Ha ezt nem tudod, mert esetleg fontos személyek a számodra, akkor mondd meg nekik hogy inkább támogassanak
téged a célodban, ne szólják le hogy ez rossz ötlet.Persze tudni kell megkülönböztetni a tapasztalt, kritikus hangon szóló, neked jót akaró embereket, a minden pozitív
kezdeményezést lehurrogó, negatív kisugárzású emberektől.A jó tanácsot, építő kritikát, biztató szavakat fogadd meg, a negatív hangokat pedig engedd el a füled mellett!!!

Remélem ez is hasznos volt, legközelebb az időgazdálkodásról fogok írni és a célkitűzésről!!

Idézet tőle: wannabesomebody

Nagyon sok ember életében, mint az itt hozzászólók többségében is voltak negatív élmények, gyermekkori
tragádiák.Ezek általában vagy a szülök vagy az osztálytársak,"haverok" részéről érkeztek.
Megaláztatás, fizikai és lelki erőszak formájában.Sokszor nagyon nehéz ezeken túllépni.Megbocsátani is nagyon
nehéz, tapasztalatból mondom.Elfeledni ezeket nem lehet.Olyan mély nyomot hagynak bennünk, ami kihat
a későbbi életünkre, düh, harag, gyűlölet, bosszúvágy címen pusztítanak bennünket, pusztítják a lelkünket.
Pesszimisták leszünk, negatívan szemlélünk mindent és mindenkit.Azonban nem kell ennek örökké így lennie.
Egészen addig fog tartani, amíg TE nem döntesz úgy, hogy elég volt, véget akarsz vetni ennek.
Én is sokáig voltam ilyen helyzetben, nagyon mélyen lelkileg és életemnek a legfontosabb része akkor jött el,
amikor elhatároztam hogy nem akarom tovább mérgezni a lelkemet ezekkel a pusztító, romboló negatív érzésekkel.
Ez az a pont, ami minden sikeres és nagyot alkotó ember életében eljött, el kellett hogy jöjjön, enélkül nem lehet
igazán megváltozni, valami nagyot alkotni az életben, céljainkat elérni.Ez pedig a te saját döntésed a
negatív helyzet felszámolására.
Döntsd el most, hogy véget akarsz vetni ennek! Szakíts magadnak egy fél órát, írd ki ahova csak tudod,
facebookra, ide fórumra, vagy máshova hogy nem akarsz tovább ilyen életet élni.Legyen vége minden
negatív érzésnek, fájdalomnak, mindennek ami belül bánt téged.Írd össze egy papírra az összes negatív gondolatot
ami benned van, a negatív érzéseket, az embereket akik bántottak téged, a sérelmeket, minden érzést, gondolatot
ami negatív!Ha ezzel kész vagy, gyűrd össze ezt a papírt és dobd ki a kukába!
Ha ezzel megvagy, akkor gratulálok neked!Ez volt életed egyik, ha nem legfontosabb napja!De ez csak akkor lesz
igazán fontos nap, ha te rálépsz a fejlődés, az önfejlesztés útjára, tudatosan elkezded magad fejleszteni minden területen.
Vagy dönthetsz úgy, hogy semmin nem változtatsz és franc egye meg az egészet, neked jó így, még további éveket akarsz
elpazarolni arra, hogy rosszul érezd magad.A te döntésed, de aztán ne panaszkodj hogy milyen rossz az élet és hogy te hogy szenvedsz.
Valóban, nagyon sokan nem tehettünk az ellen ahogy alakult az életünk régebben, csak elszenvedői voltunk a dolgoknak, az áldozatai.
De arról már nagyon is tehetsz, hogy innentől kezedbe veszed az életed irányítását és boldog, sikeres életet teremtesz magadnak, vagy pedig
továbbra is azt gondolod hogy a körülmények áldozata vagy és hagyod hogy a dolgok elszenvedője légy ne pedig az irányítója, saját
életed alakítója.Innentől fogva csak te segíthetsz magadon.
Amiket én elmondok, átéltem, megtapasztaltam és tudom hogy csak ez az egy módszer létezik, nincs más.
Tehát vedd a kezedbe életed irányítását, és teremts magadnak olyan életet amilyenre vágysz igazán!
Kérdezzetek és válaszolok!Folytatása következik hamarosan!!

 

Szia! Engem is érdekel! Várjuk a folytatást:)

Ha csak egy embert is érdekel, annak iszonyatosan örülök, sorry hogy nem voltam eddig, hamarosan jön az új bejegyzés 🙂 2-3 nap.

Nagyon sok ember életében, mint az itt hozzászólók többségében is voltak negatív élmények, gyermekkori
tragádiák.Ezek általában vagy a szülök vagy az osztálytársak,"haverok" részéről érkeztek.
Megaláztatás, fizikai és lelki erőszak formájában.Sokszor nagyon nehéz ezeken túllépni.Megbocsátani is nagyon
nehéz, tapasztalatból mondom.Elfeledni ezeket nem lehet.Olyan mély nyomot hagynak bennünk, ami kihat
a későbbi életünkre, düh, harag, gyűlölet, bosszúvágy címen pusztítanak bennünket, pusztítják a lelkünket.
Pesszimisták leszünk, negatívan szemlélünk mindent és mindenkit.Azonban nem kell ennek örökké így lennie.
Egészen addig fog tartani, amíg TE nem döntesz úgy, hogy elég volt, véget akarsz vetni ennek.
Én is sokáig voltam ilyen helyzetben, nagyon mélyen lelkileg és életemnek a legfontosabb része akkor jött el,
amikor elhatároztam hogy nem akarom tovább mérgezni a lelkemet ezekkel a pusztító, romboló negatív érzésekkel.
Ez az a pont, ami minden sikeres és nagyot alkotó ember életében eljött, el kellett hogy jöjjön, enélkül nem lehet
igazán megváltozni, valami nagyot alkotni az életben, céljainkat elérni.Ez pedig a te saját döntésed a
negatív helyzet felszámolására.
Döntsd el most, hogy véget akarsz vetni ennek! Szakíts magadnak egy fél órát, írd ki ahova csak tudod,
facebookra, ide fórumra, vagy máshova hogy nem akarsz tovább ilyen életet élni.Legyen vége minden
negatív érzésnek, fájdalomnak, mindennek ami belül bánt téged.Írd össze egy papírra az összes negatív gondolatot
ami benned van, a negatív érzéseket, az embereket akik bántottak téged, a sérelmeket, minden érzést, gondolatot
ami negatív!Ha ezzel kész vagy, gyűrd össze ezt a papírt és dobd ki a kukába!
Ha ezzel megvagy, akkor gratulálok neked!Ez volt életed egyik, ha nem legfontosabb napja!De ez csak akkor lesz
igazán fontos nap, ha te rálépsz a fejlődés, az önfejlesztés útjára, tudatosan elkezded magad fejleszteni minden területen.
Vagy dönthetsz úgy, hogy semmin nem változtatsz és franc egye meg az egészet, neked jó így, még további éveket akarsz
elpazarolni arra, hogy rosszul érezd magad.A te döntésed, de aztán ne panaszkodj hogy milyen rossz az élet és hogy te hogy szenvedsz.
Valóban, nagyon sokan nem tehettünk az ellen ahogy alakult az életünk régebben, csak elszenvedői voltunk a dolgoknak, az áldozatai.
De arról már nagyon is tehetsz, hogy innentől kezedbe veszed az életed irányítását és boldog, sikeres életet teremtesz magadnak, vagy pedig
továbbra is azt gondolod hogy a körülmények áldozata vagy és hagyod hogy a dolgok elszenvedője légy ne pedig az irányítója, saját
életed alakítója.Innentől fogva csak te segíthetsz magadon.
Amiket én elmondok, átéltem, megtapasztaltam és tudom hogy csak ez az egy módszer létezik, nincs más.
Tehát vedd a kezedbe életed irányítását, és teremts magadnak olyan életet amilyenre vágysz igazán!
Kérdezzetek és válaszolok!Folytatása következik hamarosan!!