Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Társfüggőség

Oldal 1 / 2Következő
Idézet tőle: Artifical Skizo

Biztos van olyan agyturkász aki azt mondaná, hogy egyes esetekben (nem az én esetemben hanem egy ismerősömében) az elhagyástól való félelem más szemzavarokkal társulva úgy fejti ki a hatását, hogy az alany inkább nem is kezd bele komolyabb társkapcsolatokba, afféle nyuszika + medvefűnyíró módon. Minek legyen velem, ha úgyis elhagy egyszer - jellegű paranoid jövőkép miatt.

Nem az a gond, hogy Te hagynád el (mert nem biztos, hogy bírnád a komoly kapcsolatot) és emiatt nem akar veled járni? 

Vagy senkivel nem mer járni?

Napközben nekem is elég a hozzáférhetőség.

Még gondolkozom! De amit eddig összegondolkoztam, az az, hogy olyan partnert választok, aki nem kér belőlem és aztán megpróbálom rábírni, hogy szeressen. Eredménytelenül. 

Nekem az a lényeg, h legyen ott még vki, nem a nyakamon, csak hozzáférhetőleg. A haver is ilyen, azért lakhatott anno nála egy csomó csöves, én is. Csak akkor van gond, ha komolyabb probléma van az illetővel, és szinte lehetetlen eltávolítani.

Nekem este meg reggel van nagyon társfüggő hajlamom. Tegnap is néztem, hogy a szomszédlány nézi a tv-t (csak a tv-t látni az erkélyről mást nem), és gondoltam, milyen jó lenne ott lenni mellette, és hozzám bújna, és kielemeznénk a filmet vagy akármit.

Az is az, az a megmentő-játszma. De pl. egy bántalmazó kapcsolatban (ha nem is fizikai is) szintén az. Meg pusztán azért együtt lenni vkivel, hogy ne legyél egyedül, ugyi, detto.

És mi van, ha ragaszkodom ahhoz, hogy az a társfüggő, akinek szerfüggő partnere van?

Biztos van olyan agyturkász aki azt mondaná, hogy egyes esetekben (nem az én esetemben hanem egy ismerősömében) az elhagyástól való félelem más szemzavarokkal társulva úgy fejti ki a hatását, hogy az alany inkább nem is kezd bele komolyabb társkapcsolatokba, afféle nyuszika + medvefűnyíró módon. Minek legyen velem, ha úgyis elhagy egyszer - jellegű paranoid jövőkép miatt.

Az a probléma is ide tartozik!

Társtalanfüggőség topic is lesz?

Idézet tőle: R-roxy

Na, most már van szerfüggőség meg társfüggőség topik szem előtt. 

 

Akkor írjunk bele. Nem én kezdem 🙂

Nahálisten!

Na, most már van szerfüggőség meg társfüggőség topik szem előtt. 

 

Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! 🙂

roxykám ....

kész ....

pusza!

up

Olvastam a linket, köszi, de tisztába vagyok azzal, hogy mi a társfüggőség, sőt tapasztalatom is van benne (sajnos). A cikk szerintem csak egy példát hoz fel, amit végigvezet, nekem nem úgy jött le, hogy csak férfiak lehetnek társfüggők a cikk alapján. Könyvet is olvastam ezzel kapcsolatban, amivel x idő alatt ki tud az ember "gyógyulni".

egyet én is

Azt nem értem csak, hogy a társfüggésről miért úgy beszélnek, mint egyértelműen a nők betegségéről. A linkelt cikkben hozott összes példa is csak arról szól, hogy a férfival baj van, és ezt a nő hogyan szívja meg. És itt most nem a női társfüggőket akarom kitolni a figyelem középpontjából, csak szeretném behozni a férfiakat is. Én személy szerint több társfüggő férfit is ismerek.

Ismét ajánlanám ezt a cikket. 

https://wellnesscafe.hu/wellness/2009-07/a_tarsfuggesrol__pszichologus_szemmel/

Szerintem Szendi Gábor egy zseni. Vitatható a munkássága a pszi-vel kezdődő dolgokkal kapcsolatban, de csodás cikkeket (is) ír. 

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni lehetőleg nő nemű egyéntől, aki ismeri a társfüggőség, intimitáskerülés témakörét, s elmondaná nekem minden baját, s én is fordítva. Úgy érzem senkire sem számíthatok, egyedül vagyok a semmiben, s ez megőrjít. Jó lenne végre megnyílni valakinek kötöttségek nélkül...

Aki magára ismer kérem írjon privit!!
Köszönöm!

Sziasztok!

Elnézést, hogy ilyen kérséssel terhelem az oldalt, de szükségem lenne a kitöltéseitekre kutatásomhoz.

Kérlek, segítsétek kutatásomat az alábbi kérdőívcsomag kitöltésével, amely a társfüggésget és annak lehetséges háttértényezőit vizsgálja.

Eredményekről, aki szeretné, szívesen visszajelzek.

Előre is köszönöm a kitöltéseket.

link:

http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/1a0d80b11b9c56ad8ffe96ad180125f0

 

Sziasztok!

Az Önsegítő folyamatosan várja azokat a lelkes és motivált személyeket, akik szívesen vennének részt önsegítő csoportvezetés tréningen, majd pedig elindítják saját önsegítő csoportjukat.

Részletek, kapcsolat

Már alakuló csoportunk: Tápláló Önsegítő Csoport
(testképpel, evéssel kapcsolatos problémákkal küzdőknek)

Várunk Téged is szeretettel!

Kedves Csoporttagok ! 
Nem tudom, hogy ez a tér mennyire alkalmas ilyen nemű kérésre, de ha nem, akkor kérlek töröljétek a bejegyzésemet.
Pszichológusnak tanulok, és a szakdolgozatomban a kodependenciát, társfüggőséget kutatom, annak különböző pszichológiai tényezőkkel való összefüggését. Ezért is fordulok hozzátok. Ha esetleg valaki szívesen hozzájárulna a kutatáshoz azzal, hogy kitölti a tesztcsomagot, amit összeállítottam, azt nagyon megköszönöm. Ha nem, azt is ! 
Szeretettel, 
Orsi

Íme:
"Kedves Kitöltő! 
Kérem segítse munkámat az alábbi tesztcsomag kitöltésével. A kutatásomhoz FŐÁLLÁSBAN DOLGOZÓ SZEMÉLYEK kitöltésére lenne szükségem. A szakdolgozatom, illetve ezzel együtt a jelen kérdőívcsomag motivációs hátteret, egyéni látásmódot, foglalkozásra vonatkozó kérdéseket, és ezek kapcsolatát kutatja különböző foglalkozások tekintetében. Előfordulhatnak személyesebb jellegű kérdések, amelyek akár érzékenyebb témákat is érinthetnek, ezért arra kérem, csak akkor töltse ki a tesztet, ha ez nem jelent gondot.
A tesztcsomag az alábbi linken érhető el: 
http://eSurv.org/online-survey.php?survey_ID=LIMDLM_d6f7c954 
Hálás köszönettel: Finok Orsolya, a PPKE pszichológia szakos hallgatója"

______________________________________________ 
                                     
     FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS 
______________________________________________

Eszterrel kísérleti hangulatjavító csoportot indítunk vasárnaptól itt a Búrán mindenkinek, aki kedvet érez hozzá! A kísérlet alapvetően a Seligman-féle pozitív pszichológia mentén fog zajlani, amit már teszteltek, és határozottan jó eredményeket mutat.

Ezen a linken találjátok meg: http://www.bura.hu/csoportok/k%C3%ADs%C3%A9rleti-hangulatjav%C3%ADt%C3%B3-csoport-tal%C3%A1ld-meg-a-boldogs%C3%A1got 
Ide részletesen le van írva a jelentkezés módja, illetve a csoport indulásához szükséges első két feladat is fel van töltve.

Jelentkezzetek bátran, ugyanolyan anonim módon fog üzemelni, mint itt minden, és jó kedvünk is lesz tőle.:)

______________________________________________ 
                                     
     FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS 
______________________________________________

Sziasztok,

 

már rég volt aktív ez a topic, de jó lenne kicsit beszélgetni erről a témáról. Új tag vagyok és társfüggő, nagyon nehéz időszakomat élem és ez a kapcsolatomra is rányomja a bélyegét. Együtt élünk, de azt látom, hogy már egyre nehezebben viseli el a hangulatingadozásaimat. Túlságoasan ragaszkodom hozzá, rettegek attól, hogy egyedül maradok és magányos leszek. Pedig már most is az vagyok...igyekszem odafigyelni, hogy ne legyek túlérzékeny, járok autogén terápiára, de még mindig nagyon nehéz.

Gloria és asenath!

Ti hogy vagytok mostanában?

Nagyon nehezen viselem az egyedüllétet, és annyira hiányzik a pár évvel ezelőtti énem, aki imádott minden egyedül végezhető tevékenységet. Félek, hogy sosem leszek az, aki voltam, és tönkreteszem a kapcsolatomat is, a barátom már említette, hogy azt is imádta bennem, hogy megvan a saját életem és nem kell folyton istápolgatni - ehhez képest most...

Szeptembertől pedig egyetem és csinálni is kell valamit, ettől is rettegek, meg hogy túl sok egyedüllét a hajnali tanulásokkal, ez félelmetes és mi van, ha elhatalmasodik felettem megint ez az egész, vagdosás plusz koplalás, meg a teljesen kezelhetetlennek tűnő hangulatingadozásaim.

Pedig most vagyok túl egy négyhónapos pszichoterápián, nem tudom, mihez kezdhetnék vagy hogy változtathatnék ezen az egészen.

igy is legyen igaz ! 🙂 

Legyen egy jo es szep hetveged ! 🙂

Nem, nem leszek többet szörnyeteg, az nem én vagyok...

Most már kibírtam egy egyedül töltött hétvégét és jó volt. Igaz a vége felé már kezdtem szorongani és ideges lenni és a gyógyszeradagomat is kb duplázni kellett, de végre nem volt álmatlanság, nem volt sírás, nem volt gyomorgörcs, nem volt vagdosás...És most hétvégén megint szalma leszek...De menni fog...

Valakinek a CODA-val kapcsolatban van tapasztalata?

Idézet tőle: asenath

....azt is tudom, hogy változni akarok ...

akkor minden ok ! 🙂

Hajra ! valtoztas magadert !

Ha akkarod igazabol, dolgozol rajta kemenyen, sikerulni is fogg 🙂

 

Ui : sogornom is vagdosta magat, mar nem csinalja va 30 eve ! ....

Igen, értem, tudom, hogy nem lehet bírni, amit műveltem. De azt is tudom, hogy változni akarok és azt hittem, az, hogy szeretjük egymást, az átsegít mindenen. Ezek szerint mégsem?...

Most derült ki, hogy már randizik. Meg hajtogatja, hogy mást kéne keresnem...Én tényleg próbálok változni, de már mindig dilisnek néznek, senki nem hisz nekem, hogy meg tudok változni...

asenath: először rendbe kell jönnöd,érzelmileg rendeződnöd,mert amit csináltál, azt senki nem bírja hosszútávon elviselni. Senki nem bírja az állandó fenyegetőzést öngyilkossággal,csonkítással, érzelmi zsarolással. Ennek  a kapcs-nak vége, sose lesz már belőle semmi. Dolgozz a változáson.

asenath, sajnalom az egeszet, de ahogy olvastalak, en eleg okosnak tartalak, hogy tudod te is a valaszt ! nem akkarsz gondolom csaladot alapitani egy " kiskoruval " aki hozza az anyukajat, hogy teged megsercsen, stb.

az egyetemert gratulalok ! ottan sokk uj ismeroseid lesznek majd ! es lehet sikerul egy uj es jobb kapcsolatot kialakitanod

sokk beteg egyutel sikeresen ! vakok, suketek vagy meg komolyabb problemakal is de ehez szukseges a szeretet !

bocsas ! ha durva vagyok, de en nem latok sikeres jovot nektek az aktualis partneredel !

nekem 30 evi hazasagom van hatul es soha nem sertet meg igy anyosom ! ...soha nem bujt be igy eletunkben ! es asenath , ez nem fogg valtozni soha ! minddig fogja vedni " kisfiat " es te leszel a rossz ! remelem, nem ezt akkarod !

en is sajnos, gondolom tarsfuggo voltam, lehet meg vagyok ? mert ferjem kerte minddig a kibekulest...gyerekunk leven, amitotam magamat, hogy a gyereknek kel edesapa is ! .... es mivel nyiltan nem csalt meg, hat kibekultunk ...

es megsem ment ! ha valodi szeretet nincs, csak egy reszrol a szeretet nem eleg ! velemenyem szerint legalabis !

most, meg sikeres uj eleted lehet masal ! de, eljon majd egy ido, mikkor mar erre nem lesz eselyed ! vagy kedved hozza, vagyis gondold meg, hogy nem jobb most szakitani ? mindhogy majd egyszer lehet tul keso legyen ?

 

Nna jó, tudom, nem nlcafe a csoport, csak szeretnék valamiféle kommunikációt elindítani... Én a codependenciámmal döglődöm (meg borderline-nal), mint ti is, már vagy 15 esztendeje, jónéhány tönkrement kapcsolattal és majd mindegyik a 2. év táján ment gallyra, nagyjából hasonló forgatókönyv szerint. Mint a  mostani is, bár ezt szeretném megmenteni és megváltozni, csak nem tudom, lehet-e és a barátom partner-e egy közös életre és ha nem, akkor hogyan váljak le róla vagy éppen most kéne kitartani... Tényleg nem tudom. Szóval szegény barátom 8 évvel fiatalabb, mint én és azt hiszem, még a maga 25 évéhez képest is infantilis. És akkor itt vagyok én 33 évesen... Nna mindegy, az évek nem számítottak, együtt élünk már jó két éve (bár ő nem akart összeköltözést, csak én), a baj csak az, hogy azt hiszem, fojtogattam őt a ragaszkodásommal ebben a két évben, főleg a 2.-ban. Sehová nem mehetett nélkülem, mindig mentem vele a szüleihez, barátokkal találkozni... Az  a fura, hogy neki nem volt ellenére, én meg örültem, hogy jé, végre összetartozunk, úgy működünk, ahogy egy komoly párnak illik... Ha pedig nélkülem ment valahová, akár csak pár napra, szabályosan pánikrohamot kaptam, ideglázat, sírógörcsöket, nem aludtam, gyógyszereztem magam, összevagdostam magam és persze ostoroztam őt, miért megy nélkülem, miért dob el, miért nem ragaszkodik hozzám...Tudom, így nem lehet élni, hosszútávon pláne nem, de ez volt - bipoláris borderline vagyok, tudom nem ér ezzel takarózni, de akkor is ez volt. Azért írom múlt időben, mert most májusban teljesen összeomlottam, pszichiátriára kerültem, egyéni terápiára utaltak, megállapították a borderline-kórképet és gyógyszereket kaptam. Mára már oldódott az állandó szorongásom, most már elviselem, ha egyedül hagy és tartalmasan tudom tölteni az időt. De most, úgy tűnik, ő sokallt be. A fejemhez vágta, hogy 2 évig ő börtönben élt mellettem, hogy ő nélkülem akar menni a szüleihez meg a barátaihoz, majd mikor ennek megfelelően nem mentem a szüleihez, elpanaszolta nekik az összes sirámát, olyannyira, hogy az anyja felrobogott hozzánk, lehülyepicsázott, közölte, hogy nem beteg vagyok hanem egy unatkozó hisztérika és rossz ember, aki bántja sz ő kisfiát, kiszórta a ruháimat a szekrényből, kézenfogva mászkált a párommal városszerte és közölte, hogy ne menjek már velük, mert zavarom őket, továbbá ez a gyerek nem az én párom, majd lesz még nekem párom... És a barátom semmit nem csinált, úgy értem, nem védett meg, sőt, élvezte, hogy ott az anyja, gyönyörű véd-és dacszövetséget alkottak ellenem. Aztán jött a szöveg, amit anyuka adott a párom szájába, hogy lehet keresnem kéne valaki mást, valakit aki képes megadni amire vágyom (házasság, gyerek - megjegyzem a kapcsolatunk úgy indult, hogy mindezt ő is vállalja, fiatalon akar családot és ahogy végez az egyetemen, jöhet a gyerek...) és ő talán túl kölyök hozzám, mindenesetre szeret engem, de elbizonytalanodott...Hát erre meg én zavarodtam össze teljesen. Első pánikszerű reakcióként rögtön azt néztem, hogyan tudnám átmenteni magam egy új kapcsolatba, de ezt tudatosan leállítottam, mert éreztem, nem lenne jó. Azt tudom, hogy jó lenne együtt maradni, de azt is érzem, valami megváltozott. Talán mintha nem lennének közös célok, talán mintha minden lógna a levegőben, de úgy érzem, a kapcsolatunk nem olyan mint ezelőtt. És tépelődöm én is, hogyan tovább. Ki kell-e lépnem vagy nem, és ha igen, hogyan tudnék elszakadni... Egyelőre várok, egyelőre élünk együtt mint eddig és mégsem egészen úgy... Hát ennyi voltam, akinek van tapasztalata, pls írjon.

Üdv: asenath

afféle kegyetlen trollok tápláléka

akik azon élvezkednek h szenvedsz

ne hagyjátok h belétek töröljék a lábukat

kigyógyultam a társfüggésből p, li { white-space: pre-wrap; }

 

o/

 

javaslom vetkőzzétek le ti is 😉

 

mert így csak mozgó célpontok lesztek

 

akik még akkor is sérülnek, ha el se találják őket

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, mivel súlyosan codependens vagyok már sok-sok éve. Sok-sok kérdésem lenne és szeretnék tapasztalatot cserélni. Akár itt a fórumon, akár élőben.

Szervusz ! 🙂

Sajnos igazat kell adnom, en csak 1, 2 hete vagyok itten, de ahogy irod , a veszekedes megy sajnos ....

kevesebb :".... értelmes, gyógyító, segítő beszélgeté..." van itten ! sajnos ....

Peddig, gondolom, hogy tobbsegunk azert iratkozot be ide / lep be ide, nem hogy veszekedjen ! hannem, ahogy jol irod : ".... értelmes, gyógyító, segítő beszélgetésben ...." legyen resze ! erositesben ! stb .

 

de, ha ez a topikban is csak 17 hozaszolas van, 4 ev alatt, hat mit remenykedjunk akkor ! ?

peddig, biztos vagyok, hogy sokk 

társfüggők vannak 

 

Minden jot ! 🙂

 

 

(unalmas szöveg, hogy régi Bura így meg úgy, de tény, hogy itt eléggé pang a piac...
veszekedni azt lehet annak, aki akar, de értelmes, gyógyító, segítő beszélgetésben régen volt részem).
szia!

ez, egy erdekes topik ...tema , megsem ment ! ? ....

Ki lehet gyógyulni a kodependenciából?
Ráadásul ugye aki ebben szenved, annak sosem volt egészséges, önállóan, más emberek véleménye nélkül is a helyét megálló önbecsülése, énképe. 
A semmiből hogyan lehet várat építeni?! 

Gyere át a másik topikba. Ott a legelején pont a codáról írtam pár sort. 

Ha nem ragaszkodsz mindenáron a "való világbeli" csoporthoz, hanem jó egy virtuális is, akkor megint zárttá teszem és ott beszélgethetünk. 

Köszönöm Berbar, a Coda-t már ismerem, de nekem nem volt szimpatikus. Köszönöm a segítséget.

Cancun, van társfüggők csoportja, ingyenes, 12 lépéses, ez a coda. 

Ha pedig van kedved a témában társalogni, ide linkelem neked mindjárt a csoportot. 

Sziasztok, én is társfüggőnek érzem magam, ha szerveztek ilyen csoportot élőben szívesen csatlakoznék.

Szia,

Pici segítség: itt találod az összes fórumot.

http://www.bura.hu/forumok

Ha valamit nem találsz, szólj nyugodtan, segítünk amiben tudunk.

A működési szabályzatot mire érted? A fórum technikai kezelését, vagy etikai szabályokat keresel?

 

 

sziasztok!

tudom, hogy nem ide kéne írni, de se a csportjelentkezéseimet, se üzeneteket nem találok... csak írok a vakvilágba mindenhol...

pl bajvivo nem találom a szülős csoportodat, ha a fejem tetejére állok se:(

meg amúgy se értem, mi hogy működik itt... működési szabályzatot se nagyontalálok, vagy leírást...

szóvaé még nem látom, hogy fogok beszélgetni itt bármiről is... pláne nem problémákról.

Oldal 1 / 2Következő