Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyermekotthon

Amarilla, nem bántottál meg, de tény ami tény: biztosan nagyon nehéz nevelni! csak én azt hiszem, képes lennék rá, csak adnának egy esélyt, hogy bizonyithassak.

Mobid 2,

Ne haragudj, nem akartalak megbántani.

Én csak azt tudom, hogy én nagyon szenvedtem otthon és hogy talán jobb lett volna nekem, ha engem elvesznek otthonról.

Nem ismerlek, és termézeteen nem tudhatom, hogy mennyire korlátoz a betegséged a gyermeknevelésben.

és teljesen igazad van, sok olyan ember nevel gyereket, aki nagyon sok rosszat tesz a gyerekével...

egy biztos: szülőnek lenni nem könnyű, sem egészségesen, sem betegen.

Amarilla,

hiába nem biztoss hogy tökéletesen tudnám nevelni, de hány szülönek van arra tényleg esélye, hogy ezt tegye, mégsem teszik. lennék olyan szülö, mint bárki, mint egy átlagos egyedülálló nö!!! szóval nem értek ezzel egyet, amit irtál, mert annyi embernek van gyereke, aki közel sem tudja ezt a feladatot ellátni, és mégis ök nevelhetik öket. ennyi erövel tök sok embertöl elvehetnék a babájukat, hogy a nevelöszülö jobb!! és nem teszik, de tölem meg elvették... pedig szedem a gyógyszert. és ezt hatalmas igazságtalanságnak tartom.

Én dolgoztam nevelőotthonban.

Nagoyn szerettem a gyerekeket. és néha arra gondoltam, hogy talán nekem is jobb lett volna nevelőotthonban.

Mobid2, nagyon nehéz lehet neked, hogy a gyerekedet nevelőszülő neveli a betegséged miatt. De szerintem jól van ez így.

Egy gyermek borzasztóan sokat követel az embertől, minden szempontból - érzelmileg, fizikailag, szellemileg.

Az, aki beteg, ezt nem tudja megadni a gyermeknek.

Szerintem ideális megoldás, hogy szeretetteljes nevelőszülőknél van a kisfiad, és te havonta találkozhatsz vele.

Ő is meg fogja érteni, ha felnőtt.

szerintem.

és te pedig törődj magaddal - hogy jobban legyél.

Ha jobban leszel, talán hosszabb időszakra is elviheted a gyerekedet, majd ha kicsit nagyobb lesz.

Talán nálad is aludhat.

De szerintem egy gyerek olyan borzasztó nagy felelősség, hogy egy skizofrén diagnózissal nem biztos ,hogy ezt a felelősséget el lehet vállalni.

Nagoyn tisztellek érte, hogy tartod a kapcsoaltot a gyermekeddel, és szereted és törődsz vele, amennyire tudsz.

szia,

 

én egyáltalán nem nézlek le. feküdtem kórházban több állami gondozottal is és nagyon normálisak voltak.

mi több, nekem a gyermekemet nevelöszülö neveli. Nemsokára egy éves. Nem azért, mert nem akartam, hanem mert skizofrén vagyok. ez egy nagyon szomorú történet. a nevelöszülök vállalták 18éves koráig, remélem nem fogják ide oda dobálgatni a babámat. Havonta láthatom és próbálok jobban lenni, hogy egyszer úgy döntsenek, mégiscsak lehet nálam. Nagyon fáj ez, és pont az van, amit irtál: nem én tehetek róla. Én mindent megteszek hogy visszakapjam, de egyedül voltam rá terhesség alatt is. Az apja cserbenhagyott, a gyereket sem ismerte el. szóval egyedül voltam skizofrénként terhesség alatt.

azóta a szüleimmel élek, együtt látogatjuk a fiam és együtt dolgozunk rajta, hogy idekerülhessen hozzánk. én szedem a gyógyszert minden nap, hogy jól legyek és szerintem a fiamnak jó helye van a második otthonában. látom a láthatásokon, hogy szeretik és nagyon remélem, egészséges felnött lesz belöle. egyelöre mindenben nagyon ügyes, alkalomról alkalomra fejlödik. most az a legújabb, hogy 11hónaposan egyedül jár és már 6fogacskája van. Okos, értelmes, erös gyerek a nevelöszülöje szerint. és nem hivja úgy magát, hogy "anya", hanem a rendes nevét használja.

oda akartam kilyukadni, hogy sok támadás ért, hogy én nem is akarom a gyerekemet nevelni, stbstb, az én hibám, hogy ez van.

de én tudom, hogy én mindent megtettem és hogy nem azért van ez, mert nem akarom, hanem igy látták a gyerek érdekében jónak. tehát nem az én hibám!! és nem is az övé!!

ez nagyon fontos. a körülmények ezt dobták.

Apukám is intézetben nőtt fel,51-ben született és kb 56 körül került be,el lehet képzelni milyen helyzet uralkodott akkor,alkoholista apa...stb Öten voltak testvérek és ez lett a megoldás idézőjelben!

Nehéz gyerekkora volt,de ő más utat választott és embert faragott belőlem.

Soha eszembe nem jutna lenézni azért valakit,mert intézetben nevelkedett,szerintem ők sokkal erősebbek,mint én,mert hamar fel kellett nőni.Én annyira szeretnék gyermekotthonba bejárni gyerekekkel foglaalkozni,de honlapokon semmi ilyesmit nem látok,csak olyat,hogy nevelőszülőt keresnek.