Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Tündérhegy

Sziasztok.

Az "Élet Tündérhegyen" topicba is leírtam,
de akkor most ide is, hátha valaki itt keresne...
Én voltam Tündérhegyen, kétszer, ismerem a jó öreg régi helyet és az újat is az OORI-ban is, habár nem tegnap volt, de ha bárkinek lenne kérdése- nyugodtan szóljon, szívesen válaszolok amire csak tudok.

+/Kapcsolodó fórum téma: /forum/korhaz/thalassa-haz

Nem, abszolút nem beleokoskodás! Nekem ezt így az esztékás írta elő. Már én is gondoltam rá, hogy meg kellene fordítani, mert az előző SSRI-k nél is mindig inkább reggel ajánlotta bevenni az előző orvosom. Érdekes, hogy a Cipralex tájékoztatóján is az esti bevétel áll. lehet, hogy az esztékás doki már nem is gondolkodik, csak átfutja az alapleírást? Mondom, nem tartom szakmailag relevánsnak.

Azokat a gyógyszereket amikről írsz nem ismerem, viszont abban egyre biztosabb vagyok, hogy új orvost kell keresnem.

Teljesen egyetértek, a reflexes nyugtató szedés gyors, és masszív önsorsrontás. Azzal védem ki ezt, hogy ezer éve van a táskámban xanax, és elég ez a tudat, hogyha bepánikolok, akkor ott van. Valóban fordult már elő, hogy szükség volt rá, de 12 év alatt kb. 8x. Úgy gondolom ez elég jó arány.

Igen, most 15 mg-ot szedek, ezt kifelejtettem. Talán már mégsem a Cipralex az én gyógyszerem.

Bocsanat, hogy bele okoskodom, de a Cipralexet este nem igazan javasoljak szedni, mert elenkit(het). Amit estere adnak, az a Remeron vagy a Valdoxan szokott lenni, mert altato hatassal birnak. Akkor osszesen 15 mg-ot szedsz?

Nalam 20 mg Cipralex volt a maximum, aztan levittem 10-re, eros idegenkedes van bennem meg mindig a pszichere hato gyogyszerekkel kapcsolatban.

Prevencios celzattal szerintem se erdemes nyugtatot szedni. Mondtam az SZTK-s orvosnak, hogy az a param, hogyha reflexesen dobalom be a nyugtatot, amikor igazan kellene, akkor nem fog mar hatni, es buzgon helyeselt. 🙂

Sziasztok, köszönöm szépen a sok választ, sokat segítettetek! Nem is tudom hol kezdjem? 🙂

1. A Cipralex a hosszútávú memóriámat blokkolja. Mivel amúgy más mellékhatást nem okoz, ezért dehogy akarom teljesen elhagyni! Most visszatértem a reggeli fél tbl-hez, és az esti 1-hez. Jól vagyok. Reggel kellett kávét innom, de nagyon meleg is van.*

2. Igenis okoz az elvonás mellékhatásokat, elolvastam 100x a betegtájékoztatót, nálam az ingerlékenység, agresszivitás jelentkezett. Szerencsére villámlások, meg fülzúgások nem, igaz nem is hagytam el teljesen, csak csökkentettem.

3. A nyugtatókkal úgy vagyok, hogy az az elméletem, hogyha mindig előírásszerűen szedtem volna őket (pl. napi 3 x 0,5 mg Frontin) már régen brutális függő lennék. Ezt az orvosomnak is megmondtam, hogy prevencióként napközben nem szedem, mert akkor nem tudok dolgozni, figyelni. Azt mondta, hogy oké, rámbízza. Vannak napok, mikor max 2 mg alprazolam van bennem, az is este és más semmi.

4. Altató: zolpidemet írtak (közismertebb nevén Stilnox, Sanval stb.) eleinte kiütött, jó volt, aztán évekig elhagytam. Ma már nem hat, pontosabban lenyomja a vércukorszintemet, farkaséhséget okoz. ha akkor ennek nem tudok ellenállni és eszem, utána "kivág". Ritkán veszem be. Inkább a természetes melatonint választottam, de ezzel is csínján bánok, mert ehhez is hozzászokhat a szervezet.

5. *A mostani tb-s orvosomat nem tartom megfelelő szakembernek, már gondolkoztam azon, hogy felkeresem a régit és újra pl. cymbaltat vagy fluoxetine-t kérek tőle. Ezek mellett voltak szorongásaim, ellenben gond nélkül lejöttem róluk, mikor terhes voltam. (Azonnali megvonás volt, nem érzékeltem különösebben semmilyen kellemetlenséget.) A gondom csak az, hogy nagyon messzire költöztem Bp.-től, és már az odautazás is drága + még a doki díjja. :S A szüleimtől csak végső esetben akarok erre pénzt kérni.

6. Thalassa-háznak utánaolvasok, biztató! 🙂

Azt irta Mona valahol, hogy a Cipralex miatt elfelejt dolgokat, nem jutnak eszembe muveltsegi ismeretek, 'lyukas' kicsit a hosszutavu memoriaja...kerdes, h ebbol a szempontbol mas gyogyszer jobban bevalna-e.

Kezdjuk ott, hogy elvileg  azt mondjak, az antidepresszans nem okoz hozzaszokast es fuggoseget(ellenben a nyugtatoval)...legalabbis a pszichiaterek 'kerdezz-felelek' rovatait olvasgatva tobbszor talalkoztam a kijelentessel... aha..:D

Ha meg kifogsz egy ilyet, aki szinten igy gondolja, a leszokasi tuneteket 'rakeni' az alapbetegsegre es atallit valami masik gyogyszerre, ami cseberbol vederbe helyzet.

 

Ismét köszi szépen! ..Ez nem túl biztató. Vesekővel többször voltam már kórházban, nagyon rossz beteg vagyok abból a szempontból, hogy nem bírom az idegen helyeket, embereket, az állandó viziteket, a bezártságot és minél előbb távozom, amint megszabadulok, vagy szabadítanak a kőtől, ha kell önkényesen is.

Akkor marad a következő próbálkozás, öngyógyítás. Az undok tb-s dokim csak augusztusban lesz ismét, azért megkérdezem tőle, hogy mit javasol. (Bár ha addig sikerül munkahelyet szereznem, akkor az megold mindent, mert leköt. Itthon sokkal nehezebben nem tud nem figyelni magára az ember.)

Lassan hat a melatonin, megyek. Jó éjt! 🙂

Szerintem kifejezetten gyogyszer leallas miatt nem erdemes befekudni. Bent nem tudod elfoglalni majd magad, sok lesz az uresjarat, a nap fenypontja a napi ket vizit lesz, raadasul ha normal korhazba mesz, nem kifejezetten pszichoterapias intezmenybe, talan lesz napi egy foglalkozasod, ha egyaltalan....

Azt nem tudom, mindenhol igy van-e, de ahol voltam, ott tapasztalatom szerint a Xanaxot, Rivotrilt meg mindenki kapta, az volt az 'alap, kb mint egy vitamin.  A leszokasi tuneteken - vhol olvastam, hogy ilyesmi is elofordulhat, hogy 'villamcsapas erzes a fejben' 😀 - meg nem tudnak segiteni...nem is szolva arrol, hogy nem is lehet tudhatjak, hogy a betegseg tert -e vissza vagy tenyleg ideiglenes, leszokasi tunet.

Köszi szépen! A Cipralexet, de elakadtam. Nyugtatót sem ártana csökkenteni.:(

Ott van meg a SOTE-Balassa utca, Unoka Zsolt-fele pszichoterapias osztaly.

A Cipralexet teszegeted le eppen vagy a nyugtatot?

Sziasztok!

Még sosem feküdtem kórházban, szerintetek menjek be elvonásra? Nagyon rossz? Csak látogatóban jártam pszichiátriákon, ami azért édeskevés. Attól félek, hogy teletömnek más, esetleg erősebb szerekkel. Milyen tapasztalataitok vannak? Érdemes önként bevonulni, van igazi terápia, vagy csak leszedálnak és hagyják, hogy nézelődj ki a fejedből? (A sztorim "ágyúval verébre c., tb-s doki által adott gyógyszerek okozta függés.)

TB-s kórházra gondoltam. Fogalmam sincs mi az a Tündérhegy, de  már annyi is elég, hogy nagyon nehéz bejutni. Azért meg nem utazom el Bp.-re, ülöm végig a sort, hogy közöljék velem, hogy oldjam meg magán pszichológussal.

Sziasztok !

Kár hogy ennyire haldoklik ez a topic pedig szívesen olvasnék új frissebb élményeket T.hegyről amit lehetett már átolvastam , friss élmények viszont érdekelnének.

Napi életről, szabályokról stb 

Előre is köszönöm!

Szia Kiscsillag! Örülök, hogy látlak! Mostanában nagyon eltűntél! Mi van veled?

Idézet tőle: turnaround

azért a maszek pszichológus is valaki... jó esetben... 🙂

Amikor 1 éven át agorafóbiás voltam, akkor is pszichológushoz jártam, és rengeteget segített nekem. Egy idős hölgy volt, tb-és, a háttérben meg a korridoros búrások segítettek. 🙂

Most egy kedves ismerősömön keresztül keresek pszichológust, mert nagyon nem mindegy, mennyit kell fizetnem. Úgy tervezem, hetente 1x járnék hozzá. Amennyiben ő ezt kevésnek találná, akkor megbeszéljük, mert a saját jól felfogott érdekem, megoldjam a jelenleg fennálló problémámat.

azért a maszek pszichológus is valaki... jó esetben... 🙂

Idézet tőle: turnaround

jajj, Berény. ő mindig úgy néz ki, mint aki rettentő mélyen töpreng valamin, és/vagy épp feszülten figyel... kicsit olyan westernhős feje van néha. de jól csinálja, amit csinál, úgy hallottam.

de akkor jól értettem, nem vele fogsz dolgozni?

Senkivel nem fogok együtt dolgozni, ugyanis abban maradtunk, nem vesznek fel bejárósnak, maszek pszichológussal próbáljam megoldani az éppen aktuális problémámat.

M. Berény úr nekem nagyon szimpatikus volt, ahogyan az általa adott szakvélemény is, a kórházi dokinőm felé. Sok ilyen kitűnő pszichológusra lenne szükség.

A Tündérhegy nekem nagyon nem jött be. De azért örülök, hogy ott lehettem és ez is egy tapasztalat.

jajj, Berény. ő mindig úgy néz ki, mint aki rettentő mélyen töpreng valamin, és/vagy épp feszülten figyel... kicsit olyan westernhős feje van néha. de jól csinálja, amit csinál, úgy hallottam.

de akkor jól értettem, nem vele fogsz dolgozni?

Sziasztok!

Tegnap délelőtt voltam T. hegyen, egy M.Berény. nevű pszichológussal beszélgettem. Rengeteg jelentkező volt, majdnem minden hely foglalt volt az előtérben, és sokukat fel is vették.

Közös megegyezéssel úgy döntöttünk, nem vesznek fel bejárósnak, hiszen az adott problémámat csak és kizárólag én tudom megoldani, egy maszek pszichológussal. Kaptam egy sűrűn telegépelt 1 oldalas kiértékelést is, amit korrektnek találtam, és szakmailag megkérdőjelezhetetlennek.

Van a bejárós terápiában egy olyan lehetőség is, nem kell minden nap felmenni, csak pl. hétfőn, szerdán és pénteken, amit szuper dolognak tartok, hiszen a buszmegállótól azért nagyon-nagyon messze van az az A-épület.

Nem tudtam képeket hozni, mert szemerkélt az eső.

Idézet tőle: turnaround

igen, az A épületben, legfeljebb külön csoportszobájuk van, de az is az A-ban, semmilyen más központról nem tudok.

sok sikert!

Köszönöm szépen, kedves tőled.

igen, az A épületben, legfeljebb külön csoportszobájuk van, de az is az A-ban, semmilyen más központról nem tudok.

sok sikert!

Az előbb felhívtam őket, az A-épületben vannak a bejárósok, és hozzájuk kell mennem interjúra is, nincsen semmiféle központjuk más, amit a dokinőm emlegetett a kórházban.

Majd megírom, milyenek voltak a tapasztalataim az interjún.

Legutolsó alkalommal saját felelősségemre jöttem ki, a régi T. hegyről, gondolom, ezt nem veszik majd úgy, büntibe tegyenek, mint azt legutóbb tette a régi terapom, mert pechemre, akkor ő volt az interjúztató is, és eltanácsolt, feltételezem, emiatt, pedig akkor már jóval túl voltam az 1 éven, amit ilyen esetben tényleg szigorúan betartanak, azalatt az 1 év alatt, ha megszakad a beteg, akkor sem veszik fel.

Összesen 3x voltam a régi T. hegyen, és csak jókat tudok mondani róluk, annak ellenére, utolsó alkalommal úgy jöttem ki onnan, ahogyan leírtam.

Köszönöm szépen a válaszokat. Közben megtaláltam a terjedelmesebb topicot T. hegyről, azt böngészgettem tegnap. Az útleírást is köszönöm, majd figyelem, merre menjek szombaton. 🙂

Semmiféleképpen nem fogok befeküdni, szeretném, ha bejárósnak vennének fel. Nekem a mostani dokim a kórházban kicsit bezavart, mert azt mondta, a bejárósok máshol vannak, mint a bent fekvősök, de természetesen a beutalót a Szanatórium utcára címezte. Ez a része érdekelt volna, valóban máshol vannak-e a bejárósok? Az interjút megértem, a Szanatórium utcában van, elvégre ott döntik el, tudnak-e éppen fogadni a jelenlegi problémámmal.

Két éve voltam, az új helyen. Akkor rengeteg volt a fiatal, sok csaj, kifejezetten kellemes volt a létezés odabent.


"bár az elején aggódtam, hogy én leszek a legbolondabb" ilyenek miatt nem érdemes aggódni 🙂

ááááh, Sándor nővér... :)))

szóval igen, azóta már voltam bent. de lehet jó kávét inni, ha viszel... állítólag van valami kávézó is arra, ami nagyon jó, de oda soha nem jutottam el. ahogy olvasni se olvastam sokat, pedig én is egy könyvtárral mentem.

az emberekben kellemesen csalódtam, bár az elején aggódtam, hogy én leszek a legbolondabb... de a vége felé kezdett már kicsit nyugdíjas klubra hasonlítani.

te mikor voltál bent? már az új helyen?

turnaround-nak:


"lehet ott jó kávét inni?"  NEM!!!


Vihetsz bármit, én egy csomó könyvvel mentem be, de nem olvastam semmit végül. Az nem árt, ha beviszel magaddal kaját, üdítőt, poharat... amúgy Budakeszin vannak boltok, lehet vásárolni, de csak hetente 2x engednek ki + hétvégén.


Az első hétvégét bent kell tölteni.


Az emberek: van mindenféle, mindenki másképp bolond 🙂 Nagy részükkel jól el lehetett beszélgetni, reggel, miután hétkor felköltöttek és még nem kezdődtek el a csoportok, napközben, tollaslabda előtt, után, este, mikor még senkinek nincs kedve aludni, de tízkor jön a nővér, és bezavar...


Művészkedni akkor kell, ha művészetterápiára osztanak be. De állítólag nem fáj az se.


Üdvözlöm Sándor nővért 🙂

Ha jól emlékszem, ez első budakeszi megállóban kell leszállni, "Szanatórium" lesz kiírva, a Laktanya után van... de rég voltam már ott. A megállóban lesz rögtön egy utca jobbra, ott kell végigmenni, és a végén a sorompón túl, a fák között. Ha megérkezel, az egyik szobában ott a nővér, beszólsz, hogy jöttél, és akkor majd beküld az orvoshoz, aki rendel.


Most nekem is kedvem lenne egy kicsit beköltözni, de hát ez életet idekint csinálják, szabadlábon...


 


Idézet tőle: tündi7505


Üdv. Látom, nincs nagy tolongás, pedig én is szeretnék az új helyről minél többet megtudni. Egészen a beíratkozástól kezdve. Sőt! Ahogy a Moszkva téren felszállok a 22-es buszra, mi legyen a következő tennivalóm, ha a szombati felvételi elbeszélgetésről nem akarok lekésni? Szóval lépésről-lépésre írjon útmutatót és tájékoztató egy türelmes ember, így nyújtva segítséget nekem, nekünk ... azoknak, akik bizonytalanok mindenben, kivéve abban, hogy érzik a bajt és szakemberek segítségére számítanak.


Én december 18-ra kérek a kezelőorvosomtól beutalót. Jól jönne valaki, aki elkísér az intézményig. Sajna nekem már ezzel is gondom van. Visszafele már tudni fogom az utat egyedül is, csak oda jó lenne, ha együtt mehetnék valakivel.


Amúgy 2002.12.12-2003.04.30. között vehettem rész a tündérhegyi rehabilitációban. Szívesen leírom a tapasztalataimat. ... bár 07.25. óta turnaround már lehet, hogy megfordult Tündérhegyen.


Szóval: vagy én írom le neki a régi tapasztalataimat, vagy Ő írja le nekem újdonsült 'élményeit'. 🙂


Sziasztok!

A bejárós T. hegyről tudna nekem valaki valamit mondani? (Bp.XII., Szanatórium u. 19.)

Most szombaton megyek fel interjúra. A régiben úgy volt, reggel 8-1/2 3-3-ig kellett ott maradni, adtak reggelit, ebédet, és volt egy ágy is fenntartva, ha az ember pihenni szeretett volna, vagy éppen kimerült a terápiáktól.

A mostani kórházi kezelődokim azt mondta, a bejárós nem a bent fekvősben van, hanem a központba költözött. Ennyit tudok, többet se.

Köszönöm előre is.

Üdv. Látom, nincs nagy tolongás, pedig én is szeretnék az új helyről minél többet megtudni. Egészen a beíratkozástól kezdve. Sőt! Ahogy a Moszkva téren felszállok a 22-es buszra, mi legyen a következő tennivalóm, ha a szombati felvételi elbeszélgetésről nem akarok lekésni? Szóval lépésről-lépésre írjon útmutatót és tájékoztató egy türelmes ember, így nyújtva segítséget nekem, nekünk ... azoknak, akik bizonytalanok mindenben, kivéve abban, hogy érzik a bajt és szakemberek segítségére számítanak.


Én december 18-ra kérek a kezelőorvosomtól beutalót. Jól jönne valaki, aki elkísér az intézményig. Sajna nekem már ezzel is gondom van. Visszafele már tudni fogom az utat egyedül is, csak oda jó lenne, ha együtt mehetnék valakivel.


Amúgy 2002.12.12-2003.04.30. között vehettem rész a tündérhegyi rehabilitációban. Szívesen leírom a tapasztalataimat. ... bár 07.25. óta turnaround már lehet, hogy megfordult Tündérhegyen.


Szóval: vagy én írom le neki a régi tapasztalataimat, vagy Ő írja le nekem újdonsült 'élményeit'. 🙂

Én a régiben voltam benn, 4 és fél hónapot. Jó volt. Megfordította az életem.

Szia!

Betettem neked 2 képet az új t.hegyi kórházról ide:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9173592

Ezek szerint nagyon alapos és körültekintő vagy.  Az új t.hegyi kórházban még nem voltam, viszont a régiben voltam fent 3 alkalommal, csak ajánlani tudom, próbáld ki mindenféleképpen, ha úgy döntenek, felvesznek.

köszi, de azt már végigolvastam... mind az 1057 hsz-t...

na jó, lehet, hogy kicsit túlzásba viszem a dolgot.

Szia!

Egyenlőre T.hegyről bővebben a régi Bura fórumon olvashatsz.

/messages.jsp?id=10007373